کفپوش آنتی استاتیک چیست؟
در برخی مراکز حساس همچون مراکز نظامی، اتاق های نگهداری مواد شیمیایی، مراکز مخابراتی و … کنترل الکتریسیته ساکن از واجبات است. یک جرقه کوچک کافی است تا یک انفجار بزرگ شکل بگیرد، اما چطور می توان از پس الکتریسیته ساکن برآمد؛ در حالی که حتی با راه رفتن بر روی سطح زمین نیز ایجاد می شود؟ پاسخ استفاده از کفپوش آنتی استاتیک است.
کفپوش آنتی استاتیک نوعی کفپوش اپوکسی است. در این نوع اپوکسی از هاردنر پلی آمین استفاده می شود و از نظر زیبایی هیچ گونه تفاوتی با سایر کفپوش های اپوکسی ندارد. به هنگام اجرای کفپوش آنتی استاتیک یک ماده شیمیایی آلی به کار برده می شود. وظیفه این ماده آن است که الکتریسیته ساکن را از سطح کفپوش به چاه ارت هدایت کند. منظور از چاه ارت همان محل تخلیه الکتریسیته ساکن است.
اولین گام در اجرای کفپوش آنتی استاتیک
همان طور که گفته شد آماده سازی زیرکار پیش از اجرای کفپوش بسیار مهم است. سطح زیرین باید کاملا صاف باشد و هیچ گونه پستی و بلندی نداشته باشد. کفپوش های اپوکسی می توانند روی موزاییک، بتن، سرامیک و … اجرا شوند، اما چنان چه بستر کار یکنواخت نباشد، باید با روش های دقیق مهندسی و استفاده از بتن ریزی کاملا تراز و یکدست شود.
سطح مورد نظر برای اجرای کفپوش باید کاملا صاف و عاری از هرگونه آلودگی باشد. برای این منظور با استفاده مواد مخصوص سطح را تمیز می کنند تا هیچ گونه گرد و غبار، چربی و ذرات ریز نداشته باشد، سپس آن را کاملا خشک می کنند. بستر کفپوش آنتی استاتیک نباید هیچ گونه رطوبتی داشته باشد، وگرنه نتیجه نهایی آنگونه که باید نمی شود؛ بنابراین خشک کردن نیز از مراحل مهم اجرای کفپوش های ضد الکتریسیته ساکن است.
دومین گام در اجرای کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک چیست؟
مرحله دوم اجرای کفپوش آنتی استاتیک پرایمر است. تمامی سطح کار با استفاده از قلم مو یا غلطک به این ماده آغشته می شود. نکته حائز اهمیت برای پرایمر هم زدن آن است. در واقع تمامی اجزا پرایمر پیش از ترکیب باید به خوبی هم زده شوند، سپس با هم مخلوط شوند. بعد از ترکیب نیز پرایمر، یا با دست یا به صورت مکانیکی 4 دقیقه هم زده می شود. اگر این کار به درستی انجام نشود زیرسازی کفپوش استحکام لازم را ندارد. دقت داشته باشید مقدار پرایمر دارای استاندارد مشخصی است و مجری باید به این موضوع تسلط کامل داشته باشد.
گام سوم نصب نوار های آلومینیومی یا مسی
اگر شما اطلاعات اندکی در مورد اجسام رسانا داشته باشید، قطعا می دانید که مس و آلومینیوم دو فلز رسانای قوی هستند، از این رو از آن ها در اجرای کفپوش آنتی استاتیک استفاده می شود. بعد از آنکه پرایمر کاملا خشک شد، نوارهایی از جنس این دو فلز (یا مس یا آلومینیوم) به صورت طولی و عرضی در سطح کار چسبانده می شود. هر یک از این نوارها در انتهای سطح کار به چاه ارت وصل می شوند.
پر واضح است که وظیفه این نوارهای فلزی کمک به انتقال انرژی الکتریسیته ساکن است. یک متخصص اجرا به خوبی می داند که نوارهای مسی یا آلومینیومی نباید به دیواره ها بچسبند و باید حدود 15 سانتی متر با آن ها فاصله داشته باشند. توجه کنید که همین نکات ریز اگر رعایت نشوند باعث بی کیفیت شدن کفپوش می شوند، بنابراین در انتخاب مجری دقت داشته باشید.
اجرای دو لایه اپوکسی و اتمام کار
برای آنکه کفپوش اپوکسی استحکام و زیبایی لازم را داشته باشد، به شکل دو لایه ای اجرا می شود. حدود 8 ساعت بعد از چسباندن نوارهای فلزی لایه اول ریخته می شود. این لایه ساده است و رنگ و طرح ندارد و تنها برای آسترسازی و بالا بردن کیفیت کار است. بعد از خشک شدن لایه اول، وقت آن رسیده که گام آخر اجرای کفپوش آنتی استاتیک عملی شود؛ یعنی ریختن اپوکسی نهایی.
در این مرحله مشتری رنگ مورد نظر برای کفپوش را انتخاب و مجری با توجه به آن لایه پایانی اپوکسی را آماده و اجرا می کند. نکته مثبت این کفپوش ها تنوع رنگی بالا است که باعث شده برای هر مکانی مناسب و زیبا باشند. باید زمان کافی به مایع اپوکسی بدهید تا کاملا خشک و یکنواخت شود و بعد قطعا از نتیجه آن شگفت زده خواهید شد.
چه ماده ای در اپوکسی باعث خاصیت آنتی استاتیک می شود؟
تا اینجا با اجرای کفپوش آنتی استاتیک تا حدی آشنا شدید، اما ممکن است این سوال برایتان ایجاد شود که چه ماده آلی به مایع اپوکسی اضافه می شود تا الکتریسیته ساکن را دفع کند؟ پاسخ شما الیاف کربن یا الیاف استیل است. این دو الیاف سبک هستند و استحکام کششی بالایی دارند. در برابر حرارت مقاومند و و ضریب انبساطی آن ها پایین است. لازم به ذکر است الیاف کربن قیمت بالاتری دارد و بعد از مدتی ممکن است سیاه شود، همچنین مقدار آن فرمولاسیون حساس و دقیق تری دارد که باید مجری کاملا به آن واقف باشد تا از بروز هر گونه پیامدهای ناخوشایند جلوگیری به عمل آید.
تولید کفپوش بیمارستانی با استاندارد های بالا توسط ویرا اپوکسی
بیمارستان مکانی پر تردد است که در معرض انواع فشارهای ناشی از وزن و جابجایی افراد و وسایل قرار می گیرد. این فشارها بیش از هر قسمت دیگر ساختمان، به کف و علی الخصوص کفپوش آن وارد می شوند. بنابراین نصب یک کفپوش مقاوم که بتواند این فشارهای بالای را بدون شکستگی و پارگی تحمل کند، در این محیط ضروری است.
نظافت و بهداشت از مسائل مهم دیگر در محیط بیمارستان و کفپوش اپوکسی آزمایشگاه محسوب می شوند. کفپوش بیمارستانی اگر از نوع بهداشتی و آنتی باکتریال انتخاب شود، هم دیرتر آلوده می شود و هم در صورت آلودگی شستشوی آسان تری دارد. در حقیقت یک کفپوش مناسب هم در تامین امنیت سازه موثر است و هم هزینه های جانبی مربوط به نگهداری و نظافت را کاهش می دهد. ویرا اپوکسی با در نظر گرفتن تمامی فاکتورهایی که یک کفپوش استاندارد به آن نیاز دارد، اقدام به تولید و عرضه کفپوشی باکیفیت، با دوام و درجه یک کرده و توانسته رضایت کاربران را کسب نماید.
آیا قیمت کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک به صرفه است؟
یکی از مواردی که در انتخاب و خرید اپوکسی آنتی استاتیک از اهمیت بالایی برخوردار می باشد، قیمت آن است. مقاومت الکتریکی آن و یا به عبارت دیگر نوع کفپوش آنتی استاتیک یکی از فاکتورهای تعیین کننده قیمت این نوع کفپوش به شمار می آید. متراژ اجرا، ضخامت پوشش اجرایی و جنس و کیفیت فعلی سطح و نوع زیرسازی از دیگر عوامل تعیین کننده قیمت کفپوش های آنتی استاتیک هستند. جهت استعلام قیمت کفپوش های آنتی استاتیک با کارشناسان ویرا اپوکسی تماس بگیرید.
نتیجه گیری
اجرای کفپوش آنتی استاتیک ریزه کاری های بسیاری دارد و آنچه مطالعه کردید تنها کلیت کار بود، از این رو برای سفارش، خرید و اجرا شرکت های معتبر و صاحب نام را انتخاب کنید. شاید بگویید کفپوش های سیمانی نیز خاصیت ضد الکتریسیته دارند، اما در هر مکانی نباید از فاکتور زیبایی غافل شوید؛ بی شک سیمان نمی تواند جلوه کفپوش های اپوکسی را داشته باشد.