یکی از مواردی که در طراحی سایت فروشگاهی مطرح میشود، شیوه پرداخت آنلاین است. اگر به تازگی یک سایت فروشگاهی طراحی کردهاید یا بخواهید سایتتان را که از قبل با قالب شرکتی (https://www.rtl-theme.com/category/wp-themes/business-wordpress/) طراحی شده به ووکامرس متصل کنید باید یک شیوه پرداخت مناسب انتخاب کنید.
یکی از روشهای پرداخت اینترنتی که بعضی از فروشگاههای آنلاین یا اینستاگرامی از آن استفاده میکنند، پرداخت کارت به کارت است. پرداخت کارت به کارت دردسرهایی مانند ارسال رسید و کد پیگیری و خروج کاربر از سایت برای پرداخت را دارد. یکی از روشهای پرداخت نیز، درگاه پرداخت اینترنتی است که فرایند خرید را برای مشتریان ساده کرده و به همین دلیل برای یک فروشگاه اینترنتی ضروری است.
احتمالا بپرسید کدام درگاه اینترنتی بهتر است؟ دو نوع درگاه پرداخت اینترنتی مستقیم و غیرمستقیم (واسط) وجود دارد که هر کدام مزایایی را دارند. در این مقاله به معرفی بهترین درگاه پرداخت اینترنتی مستقیم و واسط (payment gateway) میپردازیم.
تفاوت درگاه پرداخت مستقیم و واسط چیست؟
بانکها درگاه پرداخت مستقیم یا PSP را به صورت مستقیم در اختیار فروشگاههای اینترنتی قرار میدهند. منظور از درگاه مستقیم این است که کاربر برای پرداخت به صفحه بانک موردنظر هدایت شده و در نتیجه مبلغ پرداختی مستقیما به حساب فروشنده واریز میشود. این درگاه اعتبار بیشتری نسبت به درگاههای واسط دارد ولی زمان بیشتری طول میکشد تا فعال شود. ضمن اینکه اتصال فروشگاه اینترنتی به درگاه نیاز به دانش فنی دارد.
تصویر زیر یک نمونه درگاه پرداخت مستقیم را نشان میدهد.
درگاههای واسط سریعتر از درگاه مستقیم فعال میشوند ولی یک روز بعد مبلغ را به حساب فروشنده واریز میکنند. به علاوه مبلغی به عنوان کارمزد تراکنش کسر میشود. این نوع درگاه بعد از چند ساعت فعال میشود و نصب درگاه واسط از درگاه مستقیم راحتتر است.
امنیت دو درگاه در یک سطح است اما در مواردی امنیت درگاه واسط از مستقیم بالاتر است. در ادامه بهترین درگاه های پرداخت واسط و مستقیم را معرفی میکنیم.
ویژگیهای بهترین درگاه پرداخت اینترنتی خوب که برای انتخاب درگاه باید در نظر بگیرید شامل سرعت بالا در بارگذاری، انجام تراکنش، پشتیبانی 24 ساعته، امنیت بالا، به روزرسانی و ریسپانسیو بودن برای نمایش در تمامی دستگاهها است.
بهترین درگاه های پرداخت اینترنتی مستقیم
برای دریافت درگاههای مستقیم پرداخت بانکی میتوانید از طریق شرکت PSP اقدام کنید. چند تا از بهترین درگاه پرداخت مستقیم درگاه به پرداخت ملت، بانک ملی بانک سامان و بانک پارسیان هستند.
بهترین درگاه های پرداخت اینترنتی واسط
در این بخش به محبوبترین و شناخته شده ترین درگاههای پرداخت واسط در ایران میپردازیم.
درگاه پرداخت پیپینگ؛ بهترین درگاه پرداخت اینترنتی
پی پینگ یکی از متفاوتترین و بهترین درگاه پرداخت ایرانی است که برای هر کسب و کار قابلیتهای متنوعی را ارائه میدهد. با پی پینگ شما میتوانید درگاه پرداخت خود را با نام و لوگوی کسب و کارتان بسازید. امکاناتی که پی پینگ ارائه میدهد شامل صدور فاکتور آنلاین، اپلیکیشن موبایل، فاکتور برای پرداخت اقساطی و امکان تسهیم هستند. پی پینگ 3 ماه درگاه پرداخت رایگان ارائه میدهد ولی بعد از آن 1% کارمزد به ازای هر تراکنش تا سقف 5 هزارتومان دریافت میکند.
مزایای پی پینگ عبارتند از ارائه لینک درگاه برای فروشگاههای اینستاگرامی، اپلیکیشن موبایل، ساختQR Code برای محصولات. از معایب این درگاه پرداخت میتوان به پیچیدگی بالا و کارمزد نسبتا بالای آن اشاره کرد. این درگاه یکی از بهترین درگاه پرداخت اینترنتی بوده که با سیستمهای مدیریت محتوا هم سازگار است.
درگاه پرداخت نکست پی
نکست پی یکی از بهترین درگاه های پرداخت اینترنتی از نظر دریافت کارمزد است و تنها 1% درصد کارمزد برای تراکنشها تا سقف 800 تومان دریافت میکند.
با نکست پی میتوانید تعیین کنید که کارمزد از حساب خریدار یا فروشنده کم شود. این درگاه بانکی تسویه را یک روزه انجام میدهد و 5 دقیقه طول میکشد تا فعال شود. این درگاه برای انواع CMS ها افزونه دارد و معایب آن نداشتن اپلیکیشن و پشتیبانی نه چندان مناسب است. به علاوه این درگاه با نام و برند شما درگاه مستقیم ارائه نمیدهد.
درگاه پرداخت زرین پال؛ محبوبت ترین درگاه پرداخت اینترنتی
زرین پال محبوبترین درگاه پرداخت واسط ایرانی است که در شروع هیچ کارمزدی دریافت نکرده و بعد از مدتی 1% درصد کارمزد تا سقف 3 هزارتومان دریافت میکند. یکی از خدمات این درگاه پرداخت زرین کارت است و افرادی که آن را دریافت میکنند کارهای بانکی را با یک اپلیکیشن انجام داده و تنها 0.5% کارمزد برای هر تراکنش پرداخت میکنند. قابلیت دیگر زرین پال تسهیم برای کسب و کارهای اشتراکی است. مثلا اگر یک شریک دارید این قابلیت کمک میکند که سهم هر کدام به حسابتان واریز شود.
تسویه حساب در زرین پال 24 ساعت زمان میبرد. سایر مزایای درگاه پرداخت زرین پال پشتیبانی مناسب، اپلیکیشن موبایل، اتصال به ووکامرس و عودت وجه آنی است. در عودت وجه اگر مشکلی مانند تغییر یا لغو سفارش اتفاق افتد کل وجه را میتوانید به صورت خودکار عودت دهید.
درگاه پرداخت pay.ir
Pay.ir علاوه بر درگاه پرداخت واسط، درگاه اختصاصی با لوگوی فروشگاه را در اختیار شما قرار میدهد و پرداخت بر بستر موبایل با کد USSD است. از مزایای این درگاه پرداخت میتوان به ساخت کیف پول، شرایط پرداخت درون برنامهای، سازگاری با موبایل، پشتیبانی عالی، ساخت فرم پرداخت و ارائه فاکتور اشاره کرد. کارمزد این درگاه پرداخت واسط 1% است و با شرایط پرداخت درون برنامهای دیگر نیاز نیست کاربر برای پرداخت از اپلیکیشن فروشگاهی خارج شود.
اگر سایت شما با قالب فروشگاهی وردپرس طراحی شده است درگاه زرین پال با توجه به سازگاری با ووکامرس یک درگاه مناسب است.
درگاه پرداخت آیدی پی
آیدی پی بهترین درگاه پرداخت اینترنتی برای افرادی است که قصد کسب درآمد از فروشگاه اینترنتی خود در تلگرام و اینستاگرام را دارند. با این درگاه شما میتوانید درگاه پرداخت شخصی خود را داشته باشید. از مزایای این درگاه پرداخت میتوان به پنل کاربری مناسب، امکان ساخت لینک برای محصولات، ساخت فاکتور پیامک با لینک پرداخت اشاره کرد. این درگاه یک اپلیکیشن موبایل ارائه داده و کارمزد تراکنشهای آن به صورت زیر است:
- تراکنشهای ۱۰۰۰ تومان تا ۱ میلیون تومان : کارمزد ۷۰۰ تومان
- تراکنشهای ۱ تا ۳ میلیون تومان :کارمزد ۹۰۰ تومان
- تراکنشهای ۳ تا ۵۰ میلیون تومان : کارمزد ۱۵۰۰ تومان
از دیگر درگاه های پرداخت واسط میتوان به پردانو و رایان پی نیز اشاره کرد. برای فعالسازی درگاههای پرداخت در سایت فروشگاهی خود نیاز به افزونه دارید. شما میتوانید با استفاده از پلاگین وردپرس که مجموعهای از درگاههای واسط و مستقیم را شامل میشوند به راحتی سایت را به درگاه اینترنتی متصل کنید.
نحوه دریافت درگاه پرداخت برای سایتهای فروشگاهی
بعد از اینکه با بهترین درگاه پرداخت اینترنتی آشنا شدید در این بخش به صورت کوتاه به نحوه دریافت درگاه مستقیم و واسط اشاره میکنیم.
مراحل دریافت درگاه بانکی مستقیم
برای دریافت درگاه از هریک از درگاه های بانکی مستقیم که اشاره شد باید در آن بانک حساب داشته باشید، مدارک را تکمیل کنید و موارد زیر را رعایت کنید.
- سایت فروشگاهی راهاندازی شده باشد.
- شرکت شما باید ثبت شده و محل اقامت قانونی باشد.
- تمام مجوزهای حقیقی و حقوقی را داشته باشید.
- اینماد (نماد الکترونیکی) دریافت کرده باشید.
- قوانین تجارت الکترونیک را رعایت کنید.
- در استعلام بانکی منعی برای فعالیت شما وجود نداشته باشد.
- بعد از چند ماه درگاه پرداخت شما آماده میشود.
2. نحوه دریافت درگاه پرداخت واسط
دریافت درگاه پرداخت مستقیم سادهتر بوده و فقط کافی است به سایت درگاه پرداخت مراجعه و ثبت نام کنید. بعد از ثبت نام باید مدارک خود که شامل کارت ملی و شناسنامه هستند را در سایت آپلود کنید تا هویت شما تایید شود. ویژگی مثبت درگاه پرداخت واسط این است که سریعتر فعال میشود و اتصال درگاه به بانک هم راحتتر است. بعد از احراز هویت باید آدرس سایت خود را وارد کنید تا درگاه فعال شود.
دریافت درگاه مستقیم زمانبر است و شما میتوانید در ابتدای کار یک درگاه واسط بگیرید و سپس درخواست درگاه پرداخت مستقیم بدهید و تا فعالسازی آن با درگاه واسط کار کنید.
در یک سایت اینترنتی چند درگاه پرداخت میتوان قرار داد؟
شما میتوانید هر تعداد درگاه که بخواهید در سایت خود قرار دهید اما اگر تعداد آنها بی رویه باشد ممکن است کاربر برای استفاده از آنها سردرگم شود. اما دقت کنید که اگر بیش از یک درگاه در سایتتان قرار دهید تا زمانی که یکی از درگاهها با مشکل مواجه شد کاربر شما بتواند خرید را با درگاه دیگر انجام دهد و متضرر نشوید.
همچنین بهتر است روشهای پرداخت دیگر مثل پرداخت کارت به کارت و پرداخت درب منزل را نیز برای سایت خود فعال کنید. در این مقاله مجموعهای از بهترین درگاه پرداخت اینترنتی را به همراه مزایا و معایب آنها معرفی کردیم.
سایت خیلی خوبی دارین ممنونم ازت