چتبات ها و به طور کلی، هوش مصنوعی (AI) به دلیل قابلیتهای فراوان و کاربردی خود، این روزها به موضوع داغی در دنیای کسب و کار تبدیل شدهاند. با ظهور چتباتهای مختلف به خصوص ChatGPT، شرکتها راههای جدیدی برای برقراری ارتباط با مشتریان خود پیدا کردهاند و از آنها برای بهبود عملکرد کسبوکار خود استفاده میکنند.در این مطلب از دانشگاه کسب و کار، به معرفی یکی از معروفترین چتباتها، یعنی ChatGPT میپردازیم و نحوهی استفاده از چتباتها را در کسبوکار به شما یاد خواهیم داد. با ما همراه باشید.
ظهور چتبات ها
چتباتها برنامههای کامپیوتری هستند که به منظور شبیهسازی گفتگو با کاربران طراحی شدهاند. آنها میتوانند برای اتوماسیون خدمات مشتری، فروش و وظایف بازاریابی مورد استفاده قرار گیرند و این باعث میشود شرکتها بتوانند با مشتریان خود به شکل بهتر و سریعتری ارتباط برقرار کنند.
یکی از پرطرفدارترین پلتفرمهای ارائهدهندهی چتبات، ChatGPT است که از قابلیت پردازش زبان طبیعی (NLP) استفاده میکند تا پرسشها و درخواستهای کاربران را درک کند و به آنها پاسخ دهد. برخلاف دیگر پلتفرمهای ارائهدهندهی چتبات، ChatGPT نیازی به دانش فنی یا اشتراک پولی ندارد که این باعث میشود تا همه افراد در دنیا بتوانند به این تکنولوژی فوقالعاده دسترسی داشته باشند.
چتبات ChatGPT؛ معدن طلا برای سرمایهگذاران
موفقیت ChatGPT منجر به تبدیل شدن آن به معدن طلا برای سرمایهگذاران شده است. این روزها، سرمایهگذاران بزرگ، روی شرکتهای نوپایی که در زمینهی هوش مصنوعی کار میکنند، سرمایهگذاری هنگفتی میکنند. به گفته والاستریت ژورنال، در سال 2019، شرکتهای نوپای با هوش مصنوعی مبلغ $18.5 میلیارد دلار جذب سرمایه کردند.
موفقیت هوش مصنوعی (AI) و چت باتها در دنیای کسب و کار، به دلیل ساده کردن شیوههای تعامل با مشتریان و بهینهسازی عملکرد شرکتها، باعث شده تا این روزها موضوع هوش مصنوعی و چتباتها به موضوعی جذاب و مهم تبدیل شود؛ بنابراین سرمایهگذاران برای سرمایهگذاری در شرکتهای نوپایی که در حوزهی هوش مصنوعی فعالیت دارند، در رقابت شدیدی به سر میبرند.
در این میان، چتبات ChatGPT یکی از محبوبترین پلتفرمهای ارائه دهنده چتبات است که از پردازش زبان طبیعی (NLP) برای درک و پاسخ به سوالات کاربران استفاده میکند. رایگان بودن ChatGPT و همگانی بودن این پدیده باعث شده است تا سرمایهگذاران بیشتری به شرکتهای نوپای هوش مصنوعی و چت باتها سرمایهگذاری کنند و احتمالاً این روند در آینده نیز ادامه خواهد داشت؛ زیرا بیشتر شرکتها پتانسیل چتباتها برای بهبود عملکرد سازمانها، کاهش هزینهها و بهبود رضایت مشتری را درک کردهاند و با تاخیر در استفاده از این چتبات شگفتانگیز، فقط از بازار رقابتی هوش مصنوعی عقب میمانند.
چگونه با چتباتها کار کنیم؟
اگر شما نیز به استفاده از چتبات برای کسب و کار خود علاقهمند هستید، پیشنهادهای زیر به شما کمک میکند بفهمید از کجا باید شروع کنید و چگونه دست به کار شوید:
تعریف اهداف
در ابتدا باید اهداف خود را با توجه به کاربردهای چتبات مشخص کنید؛ آیا میخواهید خدمات مشتری را بهبود دهید، سود بیشتری کسب کنید یا فروش را افزایش دهید؟ قبل از شروع به طراحی چتبات باید اهداف را مشخص کنید.
انتخاب پلتفرم مناسب
با وجود بسیاری از پلتفرمهای چتبات در دسترس، هر کدام مزایا و معایب خود را دارند. بهتر است پلتفرمی را که با اهداف و تخصص فنی شما سازگاری بیشتری دارد انتخاب کنید.
مقالات مرتبط در حوزه استارتاپ: برای تکمیل دانش خودتان در زمینه استارتاپ توصیه میکنیم مقالات مدیریت، سایت های فریلنسری و استارت آپ را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار حتما مطالعه کنید.
طراحی چتبات
پس از انتخاب پلتفرم، زمان طراحی چتبات است. در این مرحله باید به تجربه کاربری و ارزش افزودهای که چتبات به مشتریان شما ارائه میدهد، توجه کنید.
تست و بهبود
پس از راهاندازی چتبات، باید آن را با کاربران واقعی تست کرده و بازخوردهای آنها را جمعآوری کنید. با استفاده از این بازخوردها، باید چتبات را بهبود دهید و عملکرد آن را بهتر کنید.
در نتیجه، چتباتها به کسب و کارها امکان میدهند تا با مشتریان خود در هر زمان و مکانی ارتباط برقرار کنند و سرویس دهی بهتری را ارائه کنند. با توجه به روند رو به رشد استفاده از چت بات در کسب و کارها، این امکان وجود دارد که در آینده نزدیک، با توسعه هوش مصنوعی و یادگیری عمیق، قابلیتهای چتباتها بیشتر شده و این فناوری برای کسب و کارهای بزرگ و کوچک، همچنان یکی از ابزارهای مهم و حیاتی برای تعامل با مشتریان خواهد ماند.
به عنوان یک کارآفرین، برای استفاده از چتبات در کسب و کار خود، ابتدا باید با مزایا و معایب این فناوری آشنا شوید و اهداف و استراتژیهای خود را به طور واضح تعریف کنید. سپس، باید پلتفرمی مناسب برای ایجاد چتبات خود انتخاب کنید و با استفاده از روشهای بهینهسازی چتبات، سعی کنید تا تجربه بهتری را برای مشتریان خود فراهم کنید. همچنین باید به تجربه کاربری و نیازهای مشتریان خود توجه کرده و چتبات خود را به گونهای طراحی کنید که بتواند به بهترین شکل ممکن به نیازهای آنها پاسخ دهد.
مقالات مرتبط در حوزه استارتاپ: برای تکمیل دانش خودتان در زمینه استارتاپ توصیه میکنیم مقالات کارآموزی چیست، kpi چیست و swot چیست را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار حتما مطالعه کنید.
جمعبندی
چتباتها باعث تغییر در روابط کسب و کار با مشتریان شدهاند. با وجود پلتفرمهایی مانند ChatGPT، حالا برای کسب و کارها به راحتی امکان پذیر است تا از چتباتها استفاده کنند. در این مطلب از دانشگاه کسبوکار، به نکات زیر پی بردیم:
- با توجه به رشد روزافزون هوش مصنوعی، استفاده از چتباتها برای کسب و کارها اهمیت بهسزایی پیدا کرده است.
- چتباتها برنامههای کامپیوتری هستند که طراحی شدهاند تا مکالماتی به مکالمات انسان را تحلیل کرده و به آن پاسخ دهند.
- چتباتها میتوانند در حوزه خدمات مشتری، فروش و بازاریابی بهینهسازی و بهبود عملکرد به کسبوکارها کمک کنند.
- امروزه یکی از پراستفادهترین چتباتها، ChatGPT است که با استفاده از پردازش زبان طبیعی، پاسخهای مناسبی به کاربران ارائه میدهد.
- با تعریف اهداف، انتخاب پلتفرم مناسب و ارائه خدمات به مشتریان، میتوانید از پتانسیل فوقالعاده چتباتها برای کسبوکار خود استفاده کنید.
با رعایت این نکات، میتوانید از استفاده از چتبات در کسب و کار خود بهره بگیرید و این فناوری را به بهترین شکل ممکن در خدمت مشتریان خود قرار دهید. اگر در این باره نظری، سوالی یا مشکلی دارید، در بخش نظرات این پست بیان کنید تا در سریعترین زمان پاسخ دهیم.