آیلتس مخفف International English Language Testing System است و این آزمون شامل سنجش توانایی فرد در بخشهای خواندن، نوشتن، صحبتکردن و درک شنیداری انگلیسی میشود. شرکتکنندگان در آزمون امتیازی از 1 تا 9 دریافت میکنند. اگر برای تحصیل یا کار بخواهید به کشورهای انگلیسیزبان مهاجرت کنید، حداقل نمره 7 یا بالاتر موردنیاز است. پس با استفاده از استراتژیهای هدفمند شانس خود را برای موفقیت در آن افزایش دهید.
آمادگی برای آزمون آیلتس
آمادگی آیلتس شامل درک فرمت آزمون، نحوه امتیازدهی و سپس برنامهریزی برای رسیدن به امتیاز مدنظر است. برای رسیدن به این هدف، باید زبان انگلیسی خود را بهبود بخشید، مهارتهای آزمون را تمرین کنید و در دورههای آمادگی این آزمون شرکت کنید تا با آمادگی کامل وارد این آزمون شوید.
سعی کنید 6 تا 8 هفته قبل از تاریخ آزمون مطالعه را شروع کنید. این زمان به شما کمک میکند تا مطمئن شوید که زمان کافی برای آمادهسازی خود دارید و نیازی به شرکت مجدد در آن نخواهید داشت. همچنین اگر حس میکنید این زمان کافی نیست، میتوانید مدت بیشتری را برای مطالعه تعیین کنید.
پس از برنامهریزی، سعی کنید نقاط قوت و ضعف خود را ارزیابی کنید تا تصمیم بگیرید روی کدام قسمت بیشتر تمرکز کنید. مثلا، اگر در خواندن و نوشتن انگلیسی عالی هستید، اما در مکالمه مشکل بیشتری دارید، ممکن است بخواهید زمان بیشتری را به مطالعه برای بخش شنیداری و گفتاری امتحان اختصاص دهید. اگر حس میکنید که در کل زمینههای آزمون به یک اندازه مهارت دارید، میتوانید زمان مطالعه را بهطور مساوی تقسیم کنید.
4 مهارت آیلتس کدامند؟ راهکارهای کسب نمره بالا در هر مهارت
برای دریافت کمک، یک کلاس مطمئن آمادگی برای آزمون آیلتس پیدا کنید. دورههایی رایگان و پولی آیلتس وجود دارند. بعضی از دورهها به شکل حضوری و بعضی دیگر آنلاین هستند. کلاسی را پیدا کنید که برای شما مناسب باشد و برای مدتزمان مطالعه، راهنمایی و نکات اضافی در آن شرکت کنید.
همچنین توصیه میشود روی هر چهار مهارت وقت بگذارید و تمرین کنید. یکی از مهارتهای آن اسپیکینگ است، این بخش در روز آزمون حدود 11 تا 14 دقیقه طول میکشد. در طول این بخش از آزمون از شما سوالهای کلی در مورد خودتان پرسیده خواهد شد. سپس موضوعی داده میشود که باید در مورد آن حدود 2 دقیقه روان صحبت کنید. اگر میخواهید در این مرحله موفق شوید، کارهای زیر را انجام دهید:
- صحبتکردن به زبان انگلیسی با کسی که مهارت زبانی پیشرفته دارد.
- شنیدن و تکرار مکالمههای انگلیسی از تلویزیون یا سیدیهای مخصوص زبان انگلیسی؛
- استفاده از نرمافزار یا اپلیکیشن انگلیسی.
دومین بخش این آزمون، بخش لیسنینگ یا شنیداری است. شما باید در عرض 30 دقیقه به 4 مکالمه گوش کنید که شامل 2 مونولوگ و 2 مکالمه است که در یک زمینه اجتماعی روزمره اتفاق میافتد. برای آمادگی این بخش آزمون آیلتس، سعی کنید موارد زیر را انجام دهید:
- به پادکستها، موسیقی و نمایشهای رادیویی یا تلویزیونی انگلیسی گوش کنید.
- فیلمها و برنامههای تلویزیونی یوتیوب را به زبان انگلیسی تماشا کنید.
همانطور که میدانید بخش دیگر آن، ریدینگ است. این بخش حدود 60 دقیقه است و شامل 40 سوال از بخشهایی میشود که باید بخوانید. برای آزمون عمومی ریدینگ، بخشها شامل موضوعاتی مانند محل کار، محیطهای اجتماعی و خواندن روزمره مانند متن روزنامه یا مجله است. برای آزمون آکادمیک، با متنهای تخصصی روبهرو خواهید شد. جهت آمادگی برای آزمون آیلتس، برای موفقشدن در این بخش، به موارد زیر توجه کنید:
- رمان و داستان کوتاه بخوانید.
- کتابهای درسی انگلیسی را مطالعه کنید.
- خواندن مجلات انگلیسی؛
- روزنامههای انگلیسی؛
- وبلاگهای انگلیسی؛
- وبسایتهای انگلیسی؛
- پستهای رسانههای اجتماعی به زبان انگلیسی را مطالعه کنید.
بخش آخر بخش رایتینگ است. در این بخش دو موضوع به شما داده میشود که باید در عرض 60 دقیقه در مورد آنها متنی را بنویسید.
توصیه میشود برای موفقشدن در آن، مقالات، نامهها و پیامهای متنی بسیاری را به شکل تکراری بنویسید.
همچنین یادگیری لغات نیز بسیار مهم است. اگر میخواهید تواناییهای خواندن خود را بهبود بخشید، مطمئن شوید که اصطلاحات جدید را یاد گرفتهاید و از آنها بهدرستی استفاده میکنید. برای این کار باید زیاد بخوانید. فهرستی از اصطلاحات جدید تهیه کنید و با استفاده از عبارات مناسب تمرین کنید. سرمقالهها و سایر نشریات را بخوانید تا با اصطلاحات جدید آشنا شوید. شما باید بهطور منظم از اصطلاحات جدید استفاده کنید تا آنها بخشی از واژگان روزمره شما شوند.
برای آمادگی در آزمون آیلتس توصیه میشود نمونه آزمونهایی را در محدوده زمان مشخص حل کنید تا در آزمون واقعی زمان کم نیاورید. همچنین میتوانید در آزمون ماک آیلتس شرکت کنید.
سعی کنید در کنار آمادهشدن برای آزمون آیلتس خود را تا جایی که میتوانید در معرض تکرار زبان قرار دهید. با نوشتن یک دفتر خاطرات، داشتن یک وبلاگ یا برقراری ارتباط با یک جامعه آنلاین مانند افرادی در یک گروه فیسبوک که علایقشان با شما مشترک است، رایتینگ خود را بهبود بخشید. به سخنرانان بومی که با یکدیگر صحبت میکنند، گوش دهید و در صورت امکان آنها را تکرار کنید تا مهارت شنیداری و اسپیکینگ خود را تقویت کنید
همچنین بهترین روش خودآموزی این است کسی را پیدا کنید که بتواند به شما بازخورد دهد.
برای موفقیت در این آزمون، باید بدانید آزمون گیران، دنبال چه هستند. برای مطالعه نحوه محاسبه نتایج آیلتس و اینکه چه نوع پاسخهایی به شما در دستیابی به نمره بالاتر کمک میکند، کمی وقت بگذارید.
برای روز آزمون نیز موارد زیر را در نظر داشته باشید:
- یک هفته قبل از آزمون، مرکز آزمون مدنظر را مشخص کنید.
- قبل از روز آزمون شرایط و موارد خواسته شده را بخوانید.
- شب قبل از آزمون، 7 تا 9 ساعت بخوابید.
- روز آزمون آیلتس، صبحانه کامل بخورید.
- آرام باشید و استرس نداشته باشید.
- گوشی همراه در روز آزمون خاموش باشد.
نمره آیلتس مورد نیاز اپلای دانشگاه های مختلف
سخن نهایی
کسی که میخواهد برای کار یا تحصیل به کشورهای انگلیسیزبان مهاجرت کند، باید شرایطی را داشته باشد. یکی از شرایط، داشتن مدرک آیلتس با نمره بالا است. در نتیجه، باید از قبل آمادگی داشته باشد. متاسفانه برخی از داوطلبان نمیدانند چگونه خود را برای این آزمون آماده کنند و به کدام منابع میتوانند اعتماد کنند. زمان آمادهشدن برای آیلتس به اراده و تصمیم شما بستگی دارد. پس نتیجه میگیریم آمادگی برای آزمون آیلتس بسیار اهمیت دارد.