مسیر کارآفرینی و آغاز کسب و کار برای بسیاری از افراد مسیری دشوار و طاقتفرساست. بسیاری از کارآفرینان از پیج و خمهای مسیر کسب و کار اطلاعی ندارند و حتی نمیدانند از کجا باید شروع کنند تا به موفقیت برسند. این عوامل سبب شده است که هرساله سمینارها و کارگاههای آموزشی فراوانی برای یادگیری مراحل کارآفرینی برگزار شود و کتابهای مختلفی در موضوع آن به نگارش درآید. یکی از این کتابها کتاب نوپای ناب اثر اریک ریس کارآفرین و نویسنده آمریکایی است.
او در این کتاب به بررسی اصول راهاندازی کسب و کارها پرداخته است و راهکارهایی برای موفقیت و جلوگیری از شکست در آن معرفی کرده است. ما در این مقاله از دانشگاه کسب و کار به معرفی این اثر خواندنی میپردازیم و مفاهیم مهم آن را با هم بررسی میکنیم.
معرفی کتاب نوپای ناب
کتاب نوپای ناب یک کتاب مفید و کاربردی در حوزه کارآفرینی و کسب و کار است. این کتاب در سال 2011 منتشر شد و طی یک سال در لیست پرفروشترین کتابهای آمازون در حوزه کارآفرینی قرار گرفت.
کتاب نوپای ناب پس از انتشار و شهرت عمومی، موجب راهنمایی و پیشرفت بسیاری از کسب و کارها شد. ویژگی مهم این کتاب این است که ابتدا مخاطب را با مفاهیم کلی آشنا میکند، سپس به راهکارهای عملی و قابل اجرا میپردازد. علاوه بر این، در بخشهای متعددی داستانهای واقعی چند کسب و کار مهم را بیان میکند تا مخاطبان را با سیر شکلگیری و موفقیت کسبوکارها آشنا کند. این کتاب با چندین ترجمهی مختلف در ایران به چاپ رسیده است.
منظور از نوپای ناب چیست؟
نویسنده کتاب نوپای ناب چه کسی است؟
نویسندهی کتاب نوپای ناب اریک ریس کارآفرین و بلاگر آمریکایی است. او در سال 1978 متولد شد و تحصیلات لیسانس خود را در دانشگاه ییل گذراند. سپس در سال 2004 یک شبکه اجتماعی با عنوان IMVU راهاندازی کرد.
آنچه در نهایت باعث شهرت و محبوبیت اریک ریس شد، نظریههایی بود که در حوزهی استارتاپها و کارآفرینیهای جدید بیان کرد. ریس این نظرات را ابتدا در وبلاگ شخصی خود نوشت و پس از استقبال مخاطبان، آن را در کتاب نوپای ناب منتشر نمود که مورد توجه فراوانی قرار گرفت.
ساختار کتاب
کتاب نوپای ناب سه سرفصل اصلی دارد که هر کدام از آنها به بخشها و عناوین دیگری تقسیم میشود. نویسندهی کتاب، راهاندازی کسب و کار و کارآفرینی را از ابتدای آن بررسی میکند و در نهایت راهکارهایی برای رشد و موفقیت آن بیان میکند. سه سرفصل اصلی کتاب به ترتیب عبارت است از؛
1. چشمانداز
فصل اول کتاب به آشنایی کلی خواننده با مفهوم نوپای ناب و ضرورت استفاده از آن در کسب و کارها میپردازد. نویسنده در این قسمت مطالب را به چهار بخش ” آغاز، تعریف، یادگیری و آزمایش” تقسیم میکند. سپس به تعریف مفاهیم کارآفرینی میپردازد و خصوصیات یک کارآفرین و کسب و کار نوپای آن را بررسی میکند.
به این ترتیب خواندن آن میتواند راهنمای خوبی برای کسانی باشد که اطلاعات چندانی درباره کارآفرینی ندارند و نمیدانند از کجا باید کار خود را آغاز کنند.
2. هدایت
اریک ریس پس از آشنایی خواننده با کلیات کارآفرینی، در فصل دوم به جزئیات کسب و کارهای نوپا میپردازد. این فصل نیز چهار بخش دارد؛ جهش، تست، اندازهگیری، چرخش یا ثبات.
نویسنده در این فصل چند فرضیه برای راهاندازی کسب و کار معرفی میکند و از کارآفرینان میخواهد آنها را آزمایش کنند تا به نتیجهی قطعی برسند. چنان که از عنوان فصل دوم برمیآید، این فصل، فصلی برای هدایت و راهنمایی خوانندگان است.
3. شتاب
فصل دوم کتاب نوپای ناب پنج بخش دارد؛ دسته، رشد، انطباق، نوآوری، اتلاف ممنوع. این فصل به تکنیکهای خاصی اختصاص دارد که موجب افزایش توانمندی و قدرت کسب و کارها میشود. علاوه بر این، شامل روشهایی است که در کسب و کارهای نوپای سراسر دنیا به کار میرود و موجب پیشرفت و موفقیت آنها میشود.
مقالات مرتبط در حوزه کتاب: برای افزایش دانش خود در زمینه کتاب و مطالعه پیشنهاد میکنیم مقالات کتاب ثروتمندترین مرد بابل، کتاب تئوری انتخاب و کتاب آدم های سمی را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار حتما مطالعه کنید.
خواندن این کتاب به چه کسانی توصیه میشود؟
← اگر صاحب کسب و کار هستید و دوست دارید روند رشد و پیشرفت خود را ارتقا ببخشید.
← اگر به کارآفرینی علاقه دارید و نمیدانید از کجا شروع کنید.
← اگر به آگاهی از دنیای کسب و کار و کارآفرینی علاقهمندید.
خواندن این کتاب کاربردی و مفید را از دست ندهید.
مقالات مرتبط در حوزه کتاب: برای افزایش دانش خود در زمینه کتاب و مطالعه پیشنهاد میکنیم مقالات کتاب شدن، کتاب قدرت، مردان مریخی زنان ونوسی و کتاب خودت را به فنا نده را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار حتما مطالعه کنید.
آشنایی با برخی عناوین کتاب نوپای ناب
تا این بخش از مقالهی دانشگاه کسب و کار با کتاب نوپای ناب و محتوای اصلی آن آشنا شدید. اکنون قصد داریم در این قسمت چند بخش مهم کتاب را بخوانیم و از ایدههای شگفتانگیز نویسنده برای موفقیت در کارآفرینی و کسب و کار بهره ببریم. برخی از مفاهیم مهم کتاب عبارتند از:
پنج اصل نوپای ناب
اریک ریس در کتاب نوپای ناب پنج اصل مهم را بیان میکند که در کسب و کارهای ناب به عنوان مبنا قرار دارد. این پنج اصل به این ترتیب است:
- کارآفرینان همه جا هستند
- کارآفرینی مدیریت است
- یادگیری معتبر
- ساختن، اندازهگیری، یادگیری
- حسابداری و نوآوری
نویسنده کل محتوای کتاب را بر مبنای این پنج اصل قرار میدهد. به این شکل که ابتدا به تعریف آنها میپردازد و با ارائه نظریات مختلف، این اصول را اثبات میکند. سپس راهکارهای خود را با رویکرد یادگیری، آزمایش و نوآوری در اختیار مخاطبانش قرار میدهد.
چرا کسب و کارهای نوپا شکست میخورند؟
یکی از مسائلی که نویسنده در کتاب نوپای ناب به آن پرداخته است، دلایلی است که موجب شکست کسب و کارهای نوپا میشود. او دو چیز را عامل شکست کسبوکارهای نوپا میداند؛
- نخست آن که بسیاری از کسب و کارها با وجود بیثباتی و عدم قطعیت درباره آینده خود به طرحها و استراتژیهای خوب دل میبندد و تلاش میکنند آنها را در مسیر کاری خود استفاده کنند. این در حالی است که هیچگاه نمیتوان با قطعیت دربارهی موفقیت یا شکست یک کسب و کار نظر داد. این برنامهریزیها زمانی به موفقیت میرسد که کار تا مرحلهی بالایی جلو رفته و به نوعی ثبات رسیده باشد.
- دومین مسئله این است که بسیاری از کارآفرینان با وجود عدم موفقیت در مسیر کسب و کار دستان خود را به نشانه تسلیم بالا میبرند و تصمیم میگیرند فقط جلو بروند. در صورتی که در چنین وضعیتی کارآفرین باید به فکر تغییر روشها و فعالیتهای خود باشد نه اینکه تلاش خود را بیشتر کند تا به موفقیت برسد!! این همان راهکاری است که اریک ریس در کتاب نوپای ناب به آن میپردازد.
ریشههای نوپای ناب
براساس کتاب اریک ریس، نوپای ناب نام خود را از تولید ناب گرفته است. واژهی ناب برای اولین بار در ژاپن و برای تولید نابِ کارخانه ماشینسازی هوندا به کار گرفته شد. این واژه در آن زمان به معنای بهینهکردن روش تولید اتومبیل بود. پس از آن با مفهوم “کایزن” توسط کارآفرینان و کسب و کارها استفاده شد. واژه کایزن به معنای بهبود دائم برای رسیدن به نتیجهای بهتر در فرایند تولید یا مدیریت کسب و کار است.
بر همین اساس نوپای ناب چند اصل مهم دارد:
- استفاده از دانش و خلاقیت افراد
- کاهش دخالت دست
- تولید به هنگام و کنترل موجودی
- تسریع زمان چرخه
به این ترتیب هرکدام از این اصول در فرایند کارآفرینی نیز به کار میروند و موجب نوآوری کسب و کارهای نوپا و جدید میشود.
مقالات مرتبط در حوزه کتاب: برای افزایش دانش خود در زمینه کتاب و مطالعه پیشنهاد میکنیم مقالات کتاب، قلعه حیوانات، کتاب ۱۹۸۴ و کتاب نبرد من را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار حتما مطالعه کنید.
سخن پایانی
کتاب نوپای ناب یکی از کتابهای مهمی است که در قالب راهنمایی برای کارآفرینان و کسب و کارهای نوپا نوشته شده است. اریک ریس، نویسنده کتاب به خاطر ایدههای جذابی که در این کتاب منتشر کرد در مدت کوتاهی به شهرت و موفقیت رسید. این ایدهها نخست در وبلاگ شخصی او منتشر شد و بعدها به صورت یک اثر مستقل در اختیار علاقهمندان آن قرار گرفت. کتاب نوپای ناب در سه فصل خواندنی به مفاهیم کارآفرینی میپردازد و روشهایی جدید برای موفقیت در آن بیان میکند. به همین علت خواندن آن به کارآفرینان نوپا و تمام علاقهمندان حوزهی کسب و کار توصیه میشود.
نظر شما درباره کتاب نوپای ناب چیست؟ فکر میکنید روشها و توصیههای نویسنده برای موفقیت کسب و کارهای نوپا در این اثر مفید و عملی است یا جنبهی اجرایی ندارد؟