حتما بارها در کانال های اجتماعی و حتی در اطراف خود مشاهده کرده اید که تاثیرگذاری حرف های افراد معروف روی مردم عادی، بسیار بیشتر از افراد معمولی است. ممکن است که برندها محصولات باکیفیت و با قیمت مناسب تری را ارائه کنند؛ اما اگر فرد معروف و محبوب، محصول رقیبان را معرفی کند، در اکثر مواقع به سراغ آن می روند. این که صاحبان برندها از محصولات و خدمات خود تعریف کنند، در نظر مردم خیلی خوشایند نیست؛ اما اگر شخص دیگری این کار را انجام دهد، راحت تر از قبل اعتماد می کنند.
بر همین اساس، اگر تا به الان با وجود تبلیغات در فضاهای مختلف، هنوز هم نتوانسته اید نظر مشتریان را به خود جلب کنید، به سفیر برند متخصص نیاز دارید. البته سفیر برند انواع مختلفی دارد و وظایف خاصی برای آن تعریف شده است؛ از همین رو پیشنهاد می کنیم که با مراجعه به مراکز تخصصی برندینگ مانند برنداکسین و با مطالعه موارد زیر، اطلاعات کاملی درباره آن ها به دست بیاورید.
سفیر برند چیست؟
حتما بارها در تبلیغات تلویزیونی یا حتی بیلبوردهای شهر دیده اید که اشخاص شناخته شده و حتی معمولی، برند خاصی را معرفی و تبلیغ می کنند؛ در حالی که جزو کارکنان آن برند هم نیستند. سفیر برند شخصی است که برند و شرکت خاصی را تبلیغ می کند و نماینده رسمی آن محسوب می شود. با کمک سفیر برند، افراد می توانند آگاهی کاملی از برند و محصولات آن داشته باشند. سفیربرند، ارزش های برند را انتقال می دهند و با مخاطبان ارتباط برقرار می کند.
وظایف سفیر برند چیست؟
با توجه به پاسخ سوال سفیر برند یعنی چه، باید بدانید که سفیران دقیقا چه کاری باید انجام دهند؛ اما با این وجود، اگر می خواهید سفیر برند شوید یا سفیر برند استخدام کنید، لازم است که با برخی از وظایف آن آشنا شوید:
1.حضور در رویدادهای اجتماعی
سفیران برند باید در رویدادهای اجتماعی مانند ایونت ها و مراسمات برندها شرکت کنند. این افراد با کمک شبکه های اجتماعی گسترده خود، باید افراد زیادی را به خود جذب کنند و با تولید محتوای موثر، به دنبال کننده های بیشتری دسترسی داشته باشند.
2. تقویت تیم های بازاریابی و استخدام
سفیر برند، باید تیم های بازاریابی را برای تبلیغات بهتر تقویت کند و با ارائه نظرات مثبت درباره برندها، تصویر عمومی مردم را درباره آن برند تغییر دهد؛ در نتیجه تقویت تبلیغات دهان به دهان ایجاد می شود و برندها معروف تر می شوند.
3. صداقت با مشتریان
یکی از مهمترین وظایف سفیر برند، صداقت داشتن با مشتریان است. آن ها نباید به دروغ از محصولات و خدمات برند خاصی دفاع کنند و باید واقعا آن کسب و کار را دوست داشته باشند و به آن احترام بگذارند.
البته جدای از این موارد، وظایف مختلفی برای سفیر برند تعریف شده است که چند مورد از آن ها را به صورت مختصر معرفی می کنیم:
- نظارت بر بازخورد مشتریان و ارائه دیدگاه آن ها به شرکت
- شبکه سازی در بین مشتریان
- تبلیغ شرکت در صفحه های شخصی فرد
- کمک به سازماندهی رویدادها و کمپین های بازاریابی
- بررسی فعالیت بازاریابی و تبلیغات رقیبان
- درک کامل اهداف و ارزش ویژه برند برای معرفی خدمات و محصولات
البته سفیر برند در صورتی می تواند به وظایف خود عمل کند که بسترهای لازم برای این کار فراهم شده باشد؛ از همین رو بهتر است که قبل از هر چیز، با همکاری مشاوران برندینگ در وبسایت های معتبر مانند برنداکسین، بسترهای فعالیت سفیر را فراهم کنید.
انواع سفیر برند
در حالت کلی هر شخصی که بتواند از نفوذ و تاثیر کلام خود برای تبلیغ و معرفی محصولات برندها استفاده کند، سفیر برند است؛ اما با توجه به این که افراد معروف در حوزه های مختلف فعالیت دارند، انواع سفیر برند در گروه های زیر قرار می گیرند:
1. سلبریتی ها
این روزها اکثر سفیر برندهای معروف، از بین سلبریتی ها انتخاب می شوند؛ چرا که این افراد نفوذ و محبوبیت زیادی در بین مردم دارند. این افراد از طریق کمپین ها و رویدادهای برندها، محصولات و خدمات شرکت ها را به مردم توصیه می کنند.
2. اینفلوئنسرها
اینفلوئنسرها معمولا هزاران دنبال کننده در رسانه های اجتماعی مختلف دارند؛ از همین رو گزینه مناسبی برای سفیر برند محسوب می شوند. این افراد لزوما اشخاص معروف در حوزه های هنری، صنعتی و ورزشی نیستند و حتی از بین افراد معمولی هم انتخاب می شوند؛ چرا که شرط اصلی برای انتخاب اینفلوئنسرها، تولید محتوای حرفه ای و دنبال کنندگان زیاد است. بر همین اساس اگر در اطراف شما شخصی وجود دارد که صرفا از نفوذ خود کسب درآمد می کند و مشهور شده است، حتما از آن برای تبلیغ برند خود استفاده کنید. البته اگر در زمینه آزمایش مهارت های اینفلوئنسر نیاز به کمک دارید، مشاوران برندینگ در وبسایت برنداکسین به شما کمک می کنند.
3. متخصصان و کارشناسان
داشتن تخصص و مهارت کافی در زمینه خاص، می تواند افراد را به سفیران برند تبدیل کند. مثلا پزشک متخصص در زمین های مختلف، می تواند محصولات پزشکی مرتبط با آن را تبلیغ کند. افراد معمولی زمانی که تاییدیه متخصصان آن حوزه را مشاهده کنند، قطعا اعتماد بیشتری به خدمات و محصولات برندها پیدا می کنند.
چک لیست انتخاب سفیر برند
قطعا افراد مشهور و سلبریتی های مختلفی برای تبلیغ محصولات و خدمات برندها وجود دارند؛ اما چالش بسیاری از افراد این است که چگونه باید بهترین سفیر را برای کسب وکار خود انتخاب کنیم؟ برای پاسخ به این سوال، لازم است که به معیارهای خاصی توجه داشته باشید که در ادامه آن ها را معرفی می کنیم:
- علت انتخاب سفیر برند و هدف خود را از این کار مشخص کنید.
- سابقه های کاری سفیر را بررسی کنید.
- از توانایی های آن فرد برای تولید محتواهای تبلیغاتی مطمئن شوید.
- وضعیت واقعی بودن دنبال کننده های آن را بررسی کنید.
- به موفقیت های برندهای همکار با سفیر توجه داشته باشید.
- شخصیت سفیر باید با شخصیت برند هماهنگ باشد.
- دیدگاه مردم نسبت به سفیر را قبل از هر چیز بررسی کنید.
- از علاقه جامعه هدف خود نسبت به سفیر مطمئن شوید.
البته برای آگاهی از موارد موجود در این چک لیست انتخاب سفیر برند، باید زمان و تخصص کافی داشته باشید؛ از همین رو اگر نمی توانید سفیر مناسبی انتخاب کنید، از مراکز برندینگ حرفه ای مانند برنداکسین کمک بگیرید.
چگونه سفیر برند شویم؟
این روزها اگر کمی در فضاهای مجازی فعالیت قوی داشته باشید، می توانید محبوبیت خود را در بین دنبال کننده ها افزایش دهید و به سفیران برند تبدیل شوید؛ اما برای انجام این کار باید مراحل زیر را پشت سر بگذارید:
- از بین توییتر، اینستاگرام، تیک تاک، یوتیوب و لینکدین، بستر مناسبی را برای فعالیت انتخاب کنید.
- با توجه به اصول برندسازی، هویت برند منسجم و قوی بسازید. البته برای این کار باید از مشاوران متخصص برندینگ کمک بگیرید.
- بیوگرافی جذابی برای رسانه های اجتماعی خود طراحی کنید.
- به معیارهای مهمی از جمله افزایش تعداد دنبال کننده ها، تعداد پسندها، ذخیره پست ها، میانگین نمایش هر پست و اشتراک گذاری آن ها دقت کنید.
- به دنبال برندهای سازگار با هدف و ارزش های خود باشید.
- محتوای جذاب تولید کنید.
- در رسانه های اجتماعی فعالیت مداوم داشته باشید.
- با برندهای مختلف ارتباط برقرار کنید.
البته توجه کنید که هر کدام از این مراحل، نیازمند دانش و مهارت های خاصی است که شاید افراد عادی با آن ها آشنایی نداشته باشند؛ از همین رو اگر می خواهید سفیر برند موفقی شوید، مشاوران برندسازی ما در وبسایت برنداکسین به شما کمک می کنند.
جان کلام
سفیران برندها اغلب درامدهای بالایی دارند و برندها برای نمایش خود به دیگران، حتما به آن ها نیاز پیدا می کنند. بر همین اساس فرقی ندارد که صاجب کسب و کار هستید یا می خواهید برای سفیر شدن اقدام کنید؛ چرا که در هر حالت نیاز به مشاوره برندینگ پیدا می کنید. اگر به دنبال مشاوره برندینگ تخصصی و کامل برای رسیدن به هدف خود هستید، به وبسایت برنداکسین مراجعه کنید.