در دنیای امروز که تقریبا همه کارها بااستفادهاز اینترنت انجام میشود، بسیار مهم است که سایت شما همیشه در دسترس باشد. این موضوع زمانی اهمیت بیشتری پیدا میکند که شما دارای سایتی فروشگاهی هستید و مشتریانتان از طریق آگهیهایی که ثبت کردهاید یا حتی گوگل قصد دارند که وارد سایت شما شوند.
آخرین آمارهای منتشر شده نشاندهنده این موضوع هستند که سایتهای فروشگاهی بزرگ، مانند آمازون، تنها با چند دقیقه در دسترس نبودن، چیزی در حدود 300 هزار دلار ضرر خواهند کرد. شاید سایت فروشگاهی شما در حد آمازون نباشد، اما باز هم ضرر نسبتا زیادی به آن وارد خواهد شد.
ما در این مقاله قصد داریم که سراغ مهمترین خطاهایی که ممکن است در زمان باز کردن وبسایتی با آنها مواجه شوید، مانند خطای 404، خطای 500 و خطای 503، برویم و به شما بگوییم که هرکدام از آنها مربوطبه چه قسمتی از وبسایتتان هستند؛ پس با ما همراه باشید.
ارور 404 چیست؟
تقریبا هیچ آدمی را نمیتوان پیدا کرد که با اینترنت کار میکند، اما یکبار هم ارور 404 را ندیده باشد اما در واقع ارور ۴۰۴ چیست در اکثر مواقع، این ارور با پیغام 404 Not Found به شما نشان داده خواهد شد و خبر از این موضوع میدهد که صفحه موردنظر در دسترس قرار ندارد.
بهصورت کلی، چندین دلیل مختلف میتوان برای نمایش خطای 404 بیان کرد؛ اما مهمترین آنها عبارتند از:
- آدرس URL آن صفحه حذف شده باشد.
- صفحه مورد نظر به URL دیگری منتقل شده است.
- آدرس URL را بهاشتباه وارد کردهاید.
- سرور مربوطبه وبسایت یا در دسترس قرار ندارد یا با مشکلی مواجه شده است.
- امکان تبدیل URL سایت مورد نظر به IP توسط DNS وجود ندارد.
- محدودیتهایی برای دسترسی شما به صفحه مورد نظر ایجاد شده است.
موتورهای جستجویی مانند گوگل، بینگ و یاهو، بهراحتی و بااستفادهاز ابزارهایی که دراختیار دارند، میتوانند تعداد صفحههای دارای خطای 404 در وبسایتی را شناسایی کنند و اگر تعداد آنها از حد مشخصی بیشتر باشد، روی رتبهبندی آن وبسایت تاثیر خواهد گذاشت.
خطای 500 چیست؟
معمولا تعداد خطای 404 مشاهده شده در اینترنت بسیار بیشتر از خطاهای سری 500 هستند؛ اما نباید فراموش کنید که خطای 500 میتواند تاثیر عمیقتری را روی وبسایت شما بگذارد.
در واقع، ارور 500 مسائل غیرمنتظرهای را پوشش میدهد که در کدهای مربوطبه برطرف کردن خطا در داخل سرورها گنجانده نشدهاند. ازطرفیدیگر هم عیبیابی خطای 500 نسبتا دشوارتر از خطای 404 است؛ چرا که طیف گستردهای از خطاها را در بر میگیرد.
این خطا مربوط به مشکلاتی که در کامپیوتر، مرورگر یا حتی اتصال شما به اینترنت ممکن است وجود داشته باشد، نیست؛ بلکه گویای وجود خطایی غیرقابل توضیح در سمت سرور خواهد بود.
از مهمترین دلایلی که میتواند باعث نمایش خطای 500 شود، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- خراب یا نابود شدن فایل htacess.:
این فایل متنی در دل خود تمام دستورالعملهای مهم سمت سرور را دارد. تمامی این دستورالعملها به نرمافزار قرار گرفته روی سرور میگویند که چه قابلیتهایی را باید فعال یا حتی غیرفعال کند.
- خطاهای مربوطبه عدم وجود مجوز:
در بعضی مواقع ممکن است ادمین سیستم تصمیم بگیرد که انجام یکسری از فعالیتها توسط بعضی از کاربران مجاز باشد و همه افراد توانایی انجام آنها را نداشته باشند. در اینجور مواقع اگر کاربران عادی بخواهند که بدون دریافت مجوز کار ممنوعهای انجام دهند، خطای 500 به آنها نمایش داده خواهد شد.
- نصب پلاگین یا تمهای شخص ثالثی که دارای اشکالاتی هستند:
بعضی از توسعهدهندگان در فرایند ایجاد وبسایت مورد نظر خود ممکن است که تصمیم بگیرند بهجای توسعه صفر تا صد قابلیتی، افزونه مربوطبه آن را روی سایت نصب کنند.
این افزونهها شاید در نگاه اول فرایند توسعه وبسایت را آسانتر کنند، اما اگر توسط افراد سودجو توسعه داده شده باشند، احتمالا باید خود را برای ایجاد آسیبپذیریهای مختلف در وبسایتتان آماده کنید.
خطای 503 چیست؟
تصور کنید که در اینترنت دنبال خرید محصولی هستید و روی سایتهای اول کلیک میکنید که ناگهان با پیغام Service Unavailable مواجه میشوید!
خب، این موضوع تاثیر مستقیمی روی شما خواهد گذاشت و احتمال اینکه دوباره برای خرید به وبسایت مورد نظر بازگردید را کاهش خواهد داد.
یکی از اصلیترین عواملی که باعث میشود پیغام Service Unavailable به کاربران نمایش داده شود، خطای 503 است. این خطا بهصورت کلی هیچ راهحلی ندارد و شما باید در سرور وبسایت خود بررسی کنید که چه چیزی باعث بهوجود آمدن چنین خطایی شده است.
در واقع، این خطا نشان داده میشود، اما به شما نمیگوید که مشکل اصلی در کجا قرار دارد. برخی از راهها که میتوانند به برطرف شدن این خطا کمک کنند، عبارتند از:
- راهاندازی مجدد سرور.
- برطرف کردن تنظیمات اشتباه و معیوب فایروال.
- بررسی تمامی لاگهای سرور.
- بررسی خطبهخط کدهای وبسایت!
جمعبندی
ما در این مقاله بهصورتی کامل به خطای 404، خطای 500 و خطای 503 پرداختیم و به شما گفتیم که چه مواردی در بهوجود آمدن آنها تاثیر دارند.
همچنین شما با تاثیرات آنها روی وبسایت خود آشنا و متوجه شدید که اگر وبسایت شما حتی برای یک دقیقه در دسترس نباشد، چه تاثیری روی ذهنیت مشتری احتمالی شما یا حتی موتورهای جستجو میتواند بگذارد.
آیا تابهحال وبسایت شما با چنین خطاهایی مواجه شده است؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با ما بهاشتراک بگذارید.