این محتوا در واقع یک راهنمای سریع است که همه چیزی را که باید در اجرای یک استراتژی سئو بینالمللی بدانید، پوشش میدهد. برای بسیاری از شرکتها، داشتن یک سایت جهانی یکی از بهترین راهها برای دسترسی به یک جمعیت بزرگتر به منظور رشد کسبوکارشان است.
در این محتوا، ما برخی از حوزههای کلیدی سئو بینالمللی را مورد بررسی قرار میدهیم. پس تا انتها همراه ما باشید.
تفاوتهای بین سئو بینالمللی و سئو معمولی چیستند؟
الگوریتمهای موتورهای جستجو در کشورهای مختلف بسیار شبیه یا حتی یکسان هستند. میتوان گفت که سئوی بینالمللی بر پایه دانش و مهارتهای سئوی استاندارد ساخته شده است. پس چه چیزهایی سئو بینالمللی را متفاوت میکند؟ دلایل اصلی عبارتاند از:
- زبانها
- سایتهای چندگانه
- موتورهای جستجوی محلی
- مخاطبان محلی
- رقبای محلی
زمانی که قرار است به صورت بینالمللی فعالیت کنید باید در نظر داشته باشید که سایت شما در بازارهای محلی دیگر موقعیتهای جغرافیایی در حال رقابت نباشد. به عنوان مثال، سایت شما که برای مکزیک طراحی شده است، نباید در نتایج جستجو اسپانیا جلوی چشم دیگران باشد یا در آنجا نمایان شود. اگر از تگ canonical یا تگ hreflang به طور نادرست استفاده کنید، ممکن است برخی از سایتها توسط موتورهای جستجو ایندکس نشوند یا ایندکس تکراری ایجاد شود.
چه زمانی باید فکر ورود به بازار بینالمللی باشیم؟
قبل از وارد شدن به دنیای سئو بینالمللی، ایده خوبی است که چندین گزارش بازار، آمارها و حتی دادههای سایت خود را مرور کنید تا در تصمیمگیری برای آن نتیجه بهتری بگیرید.
این موضوع به ویژه زمانی حائز اهمیت است که در مورد فرصتهای موجود در کشورهای مختلف اطمینان ندارید.
در ادامه، چند منبع اطلاعاتی را برایتان آوردهایم که میتوانید برای تصمیمگیری یا اولویتبندی کشورها/بازارهای مورد نظر خود استفاده کنید:
سایتهای دولتی و سازمانهای تجاری مانند «Trade.gov» و «WTO.org» آخرین اخبار و آمارهای تجارت و کسبوکار بینالمللی را ارائه میدهند.
شرکتهای زیادی گزارشها و آمارهای مرتبط با اینترنت را فراهم میکنند، مانند Internet World Stats، Econsultancy و McKinsey & Company. همچنین تعداد زیادی سایت هستند که اطلاعات مربوط به کشورهای خاص را ارائه میدهند.
آیا کسی از سایت شما از کشورهای دیگر بازدید میکند؟ کدام کشور بیشترین ترافیک را به سایت شما ارسال میکند؟ این اطلاعات و استفاده از آنها میتواند بسیار ارزشمند باشد و در گرفتن نتایج بهتر به شما کمک کند.
سایت جهانی یا سایتهای چندگانه؟
اگر بازار شما به اندازهای بزرگ است که بتوانید در آن سرمایهگذاری کنید، حتماً برای هر کشور هدف یک سایت جداگانه داشته باشید.
نه فقط به دلایل سئو، بلکه برای ارائه تجربه کاربری بهتر به بازدیدکنندگان محلی، همیشه بهتر است برای هر کشور هدف یک سایت اختصاصی داشته باشید. این همچنین به شما این امکان را میدهد که در صورت نیاز، از طراحیها و محتواهای مختلف در هر سایت استفاده کنید.
با این حال، این ممکن است حداقل در ابتدا یک گزینه قابل اجرا برای شما نباشد. در این صورت، برای هر زبانی که در کشورهای هدف شما صحبت میشود، یک سایت داشته باشید.
این کار انجام شدنی است چرا که ممکن است بخواهید این کار را تست کنید و بعد از اطمینان از اثر بخشی آن را اجرا کنید. خوشبختانه، ما میتوانیم از تگهای hreflang استفاده کنیم تا به گوگل بگوییم که هر سایت برای کدام زبان و کشور ایجاد شده است.
دامنه چه نوع باشد؟ ccTLD یا gTLD؟
اگر این سؤال را در سال 2008 میپرسیدید، پاسخ همیشه این بود که سراغ ccTLD بروید. اما واقعیت این است که به دلایل مختلف همه نمیتوانند این گزینه را داشته باشند.
خوشبختانه، تأثیر این مسئله بر سئوی شما زیاد نیست، زیرا موتورهای جستجو مسیر زیادی را پیش گرفتهاند. اکنون گزینههای دیگری برای جغرافیایی کردن سایتها داریم، به ویژه با گوگل.
توجه داشته باشید که برخی از موتورهای جستجو مانند Baidu هنوز سایتهایی با ccTLD محلی را ترجیح میدهند. همچنین، افراد خارج از ایالات متحده روی سایتهایی با TLD محلی نسبت به سایتهای با .com یا دیگر TLDهای عمومی بیشتر کلیک میکنند.
آیا مکان هاستینگ سایت مهم است؟
مکان هاستینگ سایت یکی از نشانههای مهم برای سئو بینالمللی مرتبط با هدفگیری جغرافیایی بود. با این حال، این مورد اکنون به اندازه زیادی مهم نیست، زیرا ما راههای دیگری برای صحیح نشان دادن بازار هدف سایت شما به موتورهای جستجو و CDNهای مدیریت شده منطقی داریم.
با این حال، مکان سرویس هاستینگ بر سرعت صفحه تأثیر زیادی دارد. اطمینان حاصل کنید که سایت شما به سرعت در کشورهای هدف قابل دسترسی باشد.
چگونه باید به هدفگیری جایگزین جغرافیایی بپردازم؟
احتمالاً هدفگیری جغرافیایی یکی از سادهترین روشهایی است که بسیاری از سایتها اشتباهاتی انجام میدهند، زمانی که مالکان سایت از ccTLDها و میزبانی در بازارهای محلی به سمت روشهای جایگزین حرکت کردهاند.
چندین روش برای هدفگیری جغرافیایی سایتها و صفحات وجود دارد. در زیر، برخی از روشهای محبوب آورده شدهاند:
1. تعیین مکان جغرافیایی در Google Search Console
این ابزار به شما این امکان را میدهد که موقعیت جغرافیایی سایت خود را در گوگل مشخص کنید.
2. تگ hreflang برای گوگل
این تگ به شما این امکان را میدهد که به گوگل بگویید هر صفحه برای کدام زبان و کشور ایجاد شده است و این اطلاعات را با دیگر نسخههای متناظر صفحه به اشتراک بگذارد.
3. اطلاعات تگ متا زبان برای Bing
این تگ به شما کمک میکند تا به بینگ اطلاع دهید که هر صفحه برای کدام زبان مناسب است و این اطلاعات را با نسخههای مختلف صفحه به اشتراک بگذارد.
با استفاده از این روشها، میتوانید بهترین هدفگیری جغرافیایی برای سایت خود را انجام دهید و بهترین تجربه ممکن را برای بازدیدکنندگان محلی فراهم کنید.
همچنین خوب است تا در اینجا به این موضوع نیز اشاره شود که در حال حاضر، گوگل نتایج جستجو را بر اساس مکان فرد جستجوگر ایجاد میکند، بدون توجه به اینکه جستجوگر از کدام نسخه محلی گوگل استفاده میکند.
به عنوان مثال، قبلاً نتایج جستجویی که از Google.com دریافت میکردید، با نتایج Google U.K. (google.co.uk) یا Google Australia (google.com.au) متفاوت بود، حتی زمانی که به دنبال همان کلمه کلیدی بگردید. اما در حال حاضر، شما نتایج یکسانی را در تمام سه جستجو در گوگل دریافت خواهید کرد مگر اینکه جستجو را در سه کشور مختلف انجام دهید.
آیا باید به سایر موتورهای جستجو توجه کنم؟
گوگل تاکنون پرکاربردترین موتور جستجو در سراسر جهان است، اما در برخی کشورها موتورهای جستجویی وجود دارند که بسیار محبوب هستند. با نادیده گرفتن این موتورهای جستجو، شما فرصتهای کسب و کار عظیمی را در آن کشورها از دست میدهید.
اگر کشور هدف شما یکی از کشورهای زیر باشد، نیاز به توجه ویژه به نظارت بر این سایتهای محلی و انجام کارهای بهینهسازی اضافی خواهید داشت:
چین (مینلند، زبان چینی ساده) Baidu.
روسیه و کشورهای شرق اروپا Yandex.
کره جنوبی Naver.
البته، حتی در کشورهایی که گوگل پرکاربردتر است، نادیده گرفتن سایر موتورهای جستجوی محبوب از جمله بینگ، توانایی کسب و کار شما را محدود میکند.
ترجمه و محلیسازی
سایتهای جهانی شما نباید نسخههای کپی و پیست از سایت کشور مبدأ در زبانهای مختلف باشند، هرچند که این اتفاق را در برخی از سایتها را مشاهده میکنیم.
شما باید سایتها را برای مخاطبان محلی هر کشور از نظر پیامرسانی و پیشنهادها تا تجربه کلی کاربری سایت بهینهسازی کنید.
یک سایت با محتوای محبوب و موفق در بازار آمریکا، ممکن است در آسیا یا آمریکای جنوبی مثل هم عمل نکند و نیاز به ویرایشها و کارهای بهینهسازی اضافی داشته باشد.
به همین دلیل، انجام تحقیقات کلمات کلیدی در هر کشور هدف از دیدگاه درک علایق محلی و کلماتی که افراد برای جستجو از آنها استفاده میکنند، بسیار مهم است.
در نظر داشته باشید که هرچند مترجمان ممکن است محتوایی را به درستی در زبان خود ترجمه کنند، اما ممکن است که افراد محلی از همان کلماتی که افراد برای جستجوی اطلاعات استفاده میکنند، استفاده نکنند.
آیا باید برای هر سایت لینک بسازم؟
پاسخ “بله” است. حتی زمانی که یک سایت جهانی با تمام سایتهای کشور یا زبان زیر یک دامنه دارید، همچنان بایستی برای هر سایت لینک بسازید، حتی اگر از قبل تعداد زیادی لینک به دامنه شما اشاره داشته باشد. برای اینکه سایتهای جهانی شما در هر کشور رقابتی باشند، نیاز به لینکهای از سایتهای مرتبط با هر کشور به سایت خود دارید.
به عنوان مثال، لینکهایی از سایتهای هند یا سایتهایی که مربوط به هند هستند به سایت هندی خود میتواند تأثیر زیادی بر روی سئوی بین المللی وب سایت شما داشته باشد. داشتن لینکها از سایتهای محلی یک نشانه خوب به موتورهای جستجو است که سایت شما برای آن کشور طراحی شده و مناسب است.
برای ورود به بازار جهانی و سئوی بینالمللی، میتوانید از خدمات رپورتاژ خارجی تریبون استفاده کنید. تریبون با 10هزار رسانه بینالمللی همکاری میکند و میتواند در بیشتر دیدهشدن کسبوکار شما در سطح جهانی و رسیدن به اهدافی که در سئوی بینالمللی دنبال میکنید، به شما کمک زیادی کند.
بنابراین قبل از چیدن استراتژی سئوی بینالمللی کسبوکار خود، بد نیست نگاهی به خدمات و قیمت رپورتاژ آگهی در پلتفرم تریبون بیندازید تا بتوانید با دید بازتری برای لینکسازی سایت خود در سطح جهانی تصمیمگیری کنید.