تیشرت از جمله پوشاک شناخته شده و رایجی است که کاربرد و استفاده فراوانی را در میان اقشار و سنین مختلف دارد. همین محبوبیت و استفاده زیاد سبب شده تا از آن بتوان برای مصارف تبلیغاتی و یا حتی اهدای هدیه نیز استفاده کرد. از این رو بخش مهمی تحت عنوان چاپ تیشرت ایجاد گردیده که در سالیان اخیر نیز توجه فراوانی یافته است. آشنایی با انواع چاپ روی تیشرت می تواند ما را در انتخاب بهترین و مقرون به صرفه ترین روش چاپ طرح دلخواه راهنمایی نماید. در این مقاله می خواهیم ضمن معرفی این روش ها مزایا و معایب هریک را برشمریم.
چاپ تیشرت چیست؟
چاپ تیشرت یک فرایند است که در آن می توان طرحهای دلخواه را روی تیشرتها با الیاف مختلف چاپ کرد. این فرایند با استفاده از تکنیکهای مختلفی مانند سیلک اسکرین، سابلیمیشن، کاتری(لیبلی) و دیجیتال DTG صورت میگیرد. در هریک از این روش ها مواد مورد استفاده از تیشرت خام تا جوهر تعیین کننده قیمت و کیفیت خواهد بود. انواع چاپ روی تیشرت این امکان را می دهد که بتوان انتخاب های متنوعی بر اساس زمان، قیمت و نوع استفاده داشت. همچنین با توجه به امکان انجام حتی یک عدد نیز سبب شده تا هر فردی حتی برای استفاده شخصی مانند یک کادو منحصر به فرد بتواند از آن استفاده کند.
آشنایی با انواع روش های چاپ روی تیشرت
همانطور که گفته شد انواع مختلفی از چاپ تی شرت وجود دارد که می توان از آنها استفاده کرد. این روش ها هر یک دارای مزایایی هستند که دامنه استفاده را متنوع می کند. برای مثال می توان از روش های با کیفیت بالاتر برای تعداد کم و یا شخصی و از روش های با هزینه کمتر و کیفیت پایین تر برای مصارف تبلیغاتی استفاده کرد. برای انتخاب دقیق نیاز هست که ابتدا هدف خود از چاپ را مشخص و بعد از آن طرحی که می خواهید روی تیشرت کار شود را نهایی و آماده کنید. انجام این موارد به شما در انتخاب بهترین روش چاپ تیشرت کمک می کند. مهمترین آنها را می توان به شرح زیر نام برد:
تیشرت سابلیمیشن
تیشرت سابلیمیشن عموما به رنگ سفید یا روشن است که با استفاده از تکنیک چاپ سابلیمیشن (sublimation) طراحی و انجاک میشود. در این روش، جوهر محصوص این کار به صورت بخار گازی وارد بافت تیشرت میشود. پس از اتمام فرآیند، جوهر به صورت برجسته درون بافت قرار میگیرد و روی تیشرت نمایان میشود. با این روش، میتوان تصاویر با کیفیت بالا و رنگهای شاد و زنده را روی تیشرت چاپ کرد. این تکنیک از انواع روش های چاپ تیشرت ارزان است که اغلب برای مصارف تبلیغاتی، هدیهای، لباسهای تیمی و همچنین برای طراحی هایی که با تصاویر گرافیکی پیچیده و جذاب استفاده میشود کاربرد دارد.
مزایا:
- قیمت بسیار مناسب و ارزان
- امکان چاپ بدون محدودیت در رنگ
معایب:
- کیفیت پایین تیشرت نسبت به انواع دیگر
- عدم امکان چاپ روی تیشرت های مشکی و رنگی
چاپ به روش سیلک اسکرین
چاپ تیشرت به روش سیلک اسکرین یکی از قدیمیترین و محبوبترین روشهای چاپ تیشرت است. در این روش، الگوهای مختلفی روی صفحات مشبک سیلک اسکرین چاپ میشود، سپس رنگ روی تیشرت از طریق رنگ و کشیدن ان روی شابلون اعمال میگردد. این روش برای چاپ تیشرتهای با طرحهای ساده و تک رنگ بسیار مناسب است. به دلیل اینکه این روش از قدیمیترین روشها است، هزینههای نسبتاً کمتری دارد و برای تیراژهای بالا و حجیم، مناسب است.
مزایا:
- کیفیت بالای چاپ
- مناسب برای سفارشات با حجم بالا
- امکان چاپ روی تیشرت های رنگی
معایب:
- محدودیت انجام در رنگ
- عدم قیمت مقرون به صرفه در تعداد کم
روش تیشرت کاتری (لیبلی)
یکی دیگر از انواع روش چاپ روی تیشرت نوع کاتری مدیا یا لیبلی است. این روش را می توان گزینه ای مناسب برای سفارشاتی با حجم متوسط و کیفیت بالا دانست. در این روش ابتدا طرح مرد نظر مشخص و توسط دستگاههای مخصوصی برش داده می شود. پس از آن از طریق پرس حرارتی بر روی تیشرت قرار میگیرد. این نوع که برای طرح های تک رنگ کاربرد دارد به نام مدیا نیز شناخته می شود. اما در این دسته روش لیبلی نیز وجود دارد که در آن ابتدا طرح روی کاغذهای مخصوصی چاپ شده و مطابق نوع مدیا روی تیشرت پرس می شود.
مزایا:
- کیفیت بالای چاپ و ماندگاری بالا
- مناسب برای سفارشات با حجم متوسط خصوصا تیم های ورزشی
- نمای جذاب با توجه به حتالت برجستگی
- امکان چاپ روی تیشرت های رنگی
معایب:
- محدودیت انجام در رنگ در نوع مدیا ( امکان انجام چند رنگ وجود ندارد)
- مشخص بودن زمینه و حاشیه کاغذ در نوع لیبلی روی تیشرت های رنگی
روش DTG
DTG به معنای Direct to Garment است و روشی برای چاپ روی لباسها است. در این روش، یک پرینتر خاص برای چاپ روی لباسها استفاده میشود که به آن DTG پرینتر گفته میشود. این پرینتر با استفاده از جوهرهای خاص، تصویر مورد نظر را مستقیماً بر روی تیشرت چاپ میکند.
چاپ DTG تیشرت دارای ویژگیهایی مانند قابلیت چاپ تصاویر با رنگهای چندگانه، جزئیات بالا، و طراحیهای پیچیده است. همچنین، این روش برای تیراژهای کم و هدیه نیز مناسب است. کیفیت بالا در این روش سبب می شود تا از آن برای هدیه دادن یا چاپ طرح دلخواه خود برای مصرف شخصی بهره برد. تیشرت نخ پنبه با طرح دلخواه یک گزینه رایج برای انجام خدمات DTG از طریق شرکت های ارائه دهنده در این زمینه است.
مزایا:
- کیفیت چاپ با جزئیات بالا
- عدم محدودیت در رنگ
- امکان چاپ روی تیشرت های رنگی
معایب:
- قیمت بالای چاپ با توجه به نوع چاپ
بهترین چاپ روی تیشرت چیست؟
بازار تیشرت چاپی در حال رشد و گسترش بوده و انتخاب بهترین روش برای چاپ بسیار مهم است. انواع روش های چاپ روی تیشرت از جمله سیلک اسکرین، DTG، حرارتی و فلکس، هر کدام مزایا و معایب خود را دارند که در بالا به آنها اشاره شد. عنوان کردیم که چاپ سیلک اسکرین برای چاپ در تعداد انبوه گزینه مناسبی است.این درحالیست که چاپ DTG برای چاپ تصاویر پیچیده با جزئیات بالا و تیراژ سفارش کم کاربردی است.
از این رو انتخاب بهترین روش چاپ تیشرت کاملا بر اساس نیاز و انتظارات ما مشخص می شود. در صورتیکه که برای ما قیمت پایین اولویت بوده و بخواهیم بودجه کمی را صرف کنیم قطعا روشی که دارای این ویژگی ها باشد مناسب. اما اگر برای ما کیفیت و زمان انجام اولویت داشته باشد ممکن است به دنبال روش متفاوتی باشیم. پس بهتر است نخست انتظارات و هدف خودان را از انجام این کار معین کنیم تا مناسب ترین روش را به درستی برگزینیم.
برای این منظور می توانید در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر با مجموعه پارسیاایده تماس بگیرید. کارشناسان این مجموعه با داشتن تجربه و تخصص در این زمینه می توانند بهترین مشاوره لازم در این زمینه را به شما بدهند. برای این منظور می توانید از راههای ارتباطی زیر استفاده کنید.
02136313689
parsiaideh.ir