آموزش فارکس جزو آن دسته از آموزشهایی است که بسیاری از افراد به دلیل محبوبیتی که بین افراد دارد، به آموزش آن پرداختهاند. ولی برخی از این آموزشها آن اطلاعات اساسی و اصلی را به مخاطبین انتقال نمیدهند. اما قرار است در این مقاله بصورت گام به گام به نحوه ورود به بازار فارکس بپردازیم.
نکتهای که باید به آن توجه کنید این است که، بازار فارکس یک محیط پویایی است که به طور مداوم در حال تغییر و تحول است. حتی اگر شما تا حدی با این بازار آشنایی دارید، باید همچنان به دنبال یادگیری بیشتر باشید. این به خاطر این است که شما به عنوان یک سرمایهگذار، برای سرمایه خود ارزش قائل هستید و به نحوه مدیریت آن اهمیت میدهید. بنابراین شما باید از آخرین اطلاعات و دانشها برخوردار شوید تا بتوانید بهترین تصمیمات را در معاملات خود اتخاذ کنید.
بنابراین اگر تمایل دارید به گروه سرمایه گذاران بازار فارکس بپیوندید، مطالعه مقاله آموزش فارکس در سایت دانشگاه کسب و کار را از دست ندهید.
بازار فارکس چیست؟
قبل از ورود به بخش آموزش فارکس باید با یکسری مقدمات ابتدایی آشنا شویم. بازار فارکس به معنای تبادل ارزهای خارجی است. در این بازار، ارزهای کشورهای مختلف معامله میشوند و یکی از اهداف اصلی آن، کسب درآمد است.
برای توضیح بهتر مفهوم فارکس، مثال زیر را مطرح میکنیم: فرض کنید شما به عنوان یک گردشگر قصد دارید از آمریکا به کنیا سفر کنید. شما ابتدا ۱۰،۰۰۰ دلار در اختیار دارید و میخواهید این مبلغ را به پول محلی کشور کنیا، به نام «شیلینگ» تبدیل کنید. با مراجعه به صرافی، متوجه میشوید که نرخ تبدیل ۱۰۰ شیلینگ کنیا به ۱ دلار آمریکا است. این بدان معناست که با پرداخت ۱۰،۰۰۰ دلار، شما مبلغی معادل ۱،۰۰۰،۰۰۰ شیلینگ کنیا دریافت میکنید.
پس از گشتوگذار در کنیا و بازگشت به آمریکا، متوجه میشوید که نرخ تبدیل ارز دلار به شیلینگ کنیا به ۹۰ شیلینگ کاهش یافته است. در این صورت، با وجود عدم خرج کردن پول، ۱۰،۰۰۰ دلار شما به ۱۱،۱۰۰ دلار تبدیل میشود. بهطور مستقیم شما در واقع یک معامله فارکسی انجام دادهاید و ۱،۱۰۰ دلار سود کسب کردهاید.
بنابراین، هدف در فارکس پیدا کردن فرصتهای مشابه و کسب درآمد از اختلاف قیمت ارزهای دو کشور است. این فرایند با استفاده از روشهای مختلفی از جمله تحلیل بازار و پیگیری اخبار انجام میشود که بهصورت کامل در ادامه بحث خواهیم کرد.
امروزه، زمانی که از بازار فارکس یاد میشود، در واقع یک بازار اتوماتیک منظور میشود که معاملات شبیه به مثال فوق را بهصورت خودکار انجام میدهد. برجستهترین ویژگی این بازار، عدم وجود یک مکان فیزیکی و مرکزی است. بهجای آن، تمام معاملات اینترنتی انجام میشوند.
چه چیزی در بازار فارکس معامله میشود؟
شاید کنجکاو باشید و بخواهید بدانید که در بازار فارکس چه چیزهایی معامله میشود؟
در بازار فارکس، چیزی که معامله میشود، اصولا پول است. به دلیل عدم وجود کالای فیزیکی در فارکس. زیرا تمام معاملات بصورت اعتباری انجام میشوند و ماهیت فیزیکی ندارند. درواقع افراد در بازار فارکس بر روی وضعیت اقتصادی یک کشور سرمایه گذاری میکنند. اگر اخبار اقتصادی کشوری مثبت باشد، وضعیت ارز آن در فارکس صعودی است و افراد تمایل زیادی دارند که این ارز را خریداری کنند. اما اگر اخباری که منتشر میشود منفی باشد، روند بازار نزولی میشود و افراد زیادی اقدام به فروش ارزهای خود میکنند. نکتهای که سعی به بیان آن دارم این است که پول واقعی در فارکس معامله نمیشود. تنها زمانی این پول به دست شما میرسد که شما درخواست برداشت سرمایه خود را داشته باشید. که در این صورت سرمایه شما از حالت اعتباری به حالت نقدی تبدیل میشود.
قبل از شروع معامله باید حساب بروکر داشته باشید
شما باید قبل از اینکه اقدام به شروع معامله کنید، حسابی در بروکر مورد نظر ایجاد کنید. بروکرهای زیادی وجود دارند که میتوانید در ایران از آنها استفاده کنید و معاملات خود را انجام دهید. پس از افتتاح حساب بروکر شما میتوانید به آموزش فارکس بپردازید و معاملات تمرینی که در آموزش فارکس آموختید را در حساب دموی خود اجرا کنید.
نحوه معامله در فارکس چگونه است؟
همانطور که در ابتدای مقاله گفتم، فارکس بازار جفت ارزها میباشد. بنابراین هنگامی که افرادی قصد خرید یک ارز را دارند، تعدادی دیگر قصد فروش ارز مقابل را دارند. به عبارت دیگر در بازار فارکس، ارزها از طریق کارگزار یا واسطهای مانند بروکر به صورت جفت معامله میشوند. این ارزها در مقابل یکدیگر معامله میشوند و معمولا به صورت جفتهای ارزی در نظر گرفته میشوند، به عنوان مثال یورو در مقابل دلار آمریکا (EUR/USD) یا پوند انگلیس در مقابل ین ژاپن (GBP/JPY).
میتوان تصور کرد که هر جفت ارز مانند دو تیم در یک مسابقه “طناب کشی” قرار دارند و هر یک از ارزها در دو طرف مخالف این مسابقه حضور دارند. نرخ تبادل به نسبت قیمت دو ارز از دو کشور مختلف است. این نرخ تبادل بر اساس قدرت نسبی هر ارز در آن لحظه نسبت به دیگری، نوسان میکند.
منظور از جفت ارز چیست؟
همانطور که در بحث قبلی درباره آن صحبت کردم، در بازار فارکس، تمام معاملات به صورت جفت ارز (Currency Pair) صورت میگیرند. به این معنا که برای معامله در این بازار، شما مجبورید برای خرید یک ارز، ارز مقابل آن را به فروش برسانید. در مثالی که ارائه شد، جفت ارز مورد معامله دلار آمریکا در برابر شیلینگ کنیا بود.
جفت ارزهای اصلی که در بازار فارکس معامله میشوند عبارتند از: یورو/دلار (EUR/USD)، پوند/دلار (GBP/USD) و دلار/ین ژاپن (USD/JPY).
این جفت ارزها با حروف اختصاری خود نمایش داده میشوند و این حروف با یک علامت «/» از یکدیگر جدا میشوند. ارز نمایش داده شده در سمت چپ، ارز پایه و ارز سمت راست، ارز مقابل نامیده میشود. همچنین، اگر نمودار جفت ارزی مثل EUR/USD را باز کنید و ببینید که قیمت در حال افزایش است، نشان میدهد که ارزش یورو در مقایسه با دلار در حال افزایش است.
جفت ارزهای معامله شده در فارکس عموما به سه دسته تقسیم میشوند:
- جفت ارزهای اصلی :(Major) این جفت ارزها شامل یک طرف با دلار آمریکا و طرف دیگر ارز یکی از کشورهای توسعهیافته است و به عنوان جفت ارزهای اصلی شناخته میشوند. مانند EUR/USD و USD/JPY
- جفت ارزهای فرعی :(Minor) این جفت ارزها هر دو طرف آنها مربوط به ارز کشورهای توسعهیافته هستند ولی دلار آمریکا در آنها نقشی ندارد؛ مانند EUR/GBP (یورو/پوند انگلیس) و AUD/NZD (دلار استرالیا/دلار نیوزیلند) .
- جفت ارزهای غیرعادی (Exotic): این جفت ارزها ترکیبی از ارز کشورهای توسعهیافته و کشورهای در حال توسعه هستند؛ مانند USD/TRY (دلار/لیر ترکیه) و USD/ZAR (دلار/رند آفریقای جنوبی).
آموزش فارکس(پوزیشن لانگ و شورت)
قبل از هر چیز، باید تصمیم بگیرید که آیا میخواهید بخرید یا بفروشید. اگر تصمیم به خرید داشتید (که به اصطلاح به معنای خرید ارز پایه و فروش ارز قیمتگذاری شده است)، به نوعی میخواهید ارزش ارز پایه افزایش یابد تا بعدا آن را با قیمت بالاتر مجددا بفروشید. در زبان فارکس، این اقدام به عنوان «لانگ» یا «موقعیت گرفتن لانگ» شناخته میشود.
این را به خاطر داشته باشید که: لانگ برابر با خرید است.
اگر قصد دارید بفروشید (که در واقع به معنای فروش ارز پایه و خرید ارز قیمتگذاری شده است)، به نوعی میخواهید ارزش ارز پایه کاهش یابد تا بعدا آن را با قیمت کمتری خریداری کنید. این عمل به عنوان «شورت»یا «موقعیت گرفتن شورت» شناخته میشود. به عبارت دیگر شورت برابر با فروش است.
آموزش فارکس(معرفی اصطلاحات Bid/ASK/اسپرد)
در بازار فارکس، همه قیمتها با دو قیمت، یعنی قیمت خرید (BID) و قیمت فروش (ASK) ارائه میشوند.
قیمت BID به معنای قیمتی است که به عنوان قیمت خرید توسط خریداران پیشنهاد میشود و معمولا کمتر از قیمت ASK است. قیمت ASK به معنای قیمتی است که به عنوان قیمت فروش توسط فروشندگان پیشنهاد میشود و معمولا بیشتر از قیمت BID است. توضیح کاملتر هر یک از این اصطلاحات به شرح زیر میباشد.
BID چیست؟
قیمت BID در بازار فارکس، قیمتی است که کارگزار یا بروکر شما مایل است که ارز پایه را به آن قیمت خریداری کند. به عبارت دیگر، قیمت BID بهترین قیمت موجود است که شما به عنوان تریدر میتوانید در آن قیمت ارز خود را به بازار فروشید. در واقع، اگر شما تصمیم دارید چیزی را بفروشید، بروکر این ارز را از شما به قیمت BID خریداری میکند.
ASK چیست؟
قیمت ASK یا قیمت پیشنهادی (آفر) در بازار فارکس، قیمتی است که کارگزار یا بروکر مایل است در آن قیمت ارز پایه را به شما بفروشد. به طور ساده، قیمت ASK بهترین قیمت موجود است که میتوانید در آن قیمت ارز را از بازار خریداری کنید. به عبارت دیگر، اگر شما تصمیم دارید چیزی را بخرید، بروکر این ارز را با قیمت ASK به شما میفروشد.
اسپرد چیست؟
تفاوت بین قیمت BID و قیمت ASK در بازار فارکس به عنوان اسپرد شناخته میشود.
در نمونهای از نرخ EUR/USD، قیمت BID 1.34568 و قیمت ASK 1.34588 است. این تفاوت نشاندهنده امکاناتی است که کارگزار برای شما فراهم میآورد تا به راحتی با پول خود به معامله بپردازید.
اگر میخواهید یورو بفروشید، با کلیک بر روی “فروش”، یورو را با قیمت 1.34568 میفروشید.
اگر میخواهید یورو بخرید، با کلیک بر روی “خرید”، یورو را با قیمت 1.34588 تهیه میکنید.
تفاوت بین قیمت خرید و فروش اسپرد نامیده میشود. اسپرد کمیسیونی است که کارگزار یا بروکر فارکس برای انجام معاملات از شما دریافت میکند.
چگونه میتوان از معامله جفت ارز سود کسب کرد؟
روند انجام معاملات در بازار فارکس به خرید و فروش ارزها میباشد. این روند انجام معامله در بازار فارکس بسیار شبیه به آنچه در سایر بازارهای مالی (مانند بورس) دیده میشود، است. بنابراین، اگر تجربهای در ترید کردن دارید، به سرعت میتوانید روشهای این بازار را یاد بگیرید.
حتی اگر تجربه کافی نداشته باشید، قادر به یادگیری آن هستید. مطالعه مقالات آموزشی و استفاده از مقالات منتشر شده در دانشگاه کسب و کار میتواند به شما کمک کند تا این بازار را بهتر بفهمید و در آن موفقیت کسب کنید. هدف اصلی از انجام معامله در فارکس، مبادله یک ارز با ارز دیگر به امید تغییر قیمت در آینده است.
بهتر است بگویم، برای اینکه سود کسب کنید نیاز است تا ارزش ارزی که خریداری کردهاید در مقایسه با ارزی که فروختهاید افزایش یابد.
درواقع عاملی که باعث سود شما میشود، نرخ تبادل ارز است. یعنی نسبت ارزش یک واحد ارز به ارزی دیگر. به عنوان مثال، نرخ تبادل USD/CHF نشان میدهد که چند دلار آمریکا میتواند یک فرانک سوئیسی را خریداری کند یا چند فرانک سوئیسی برای خرید یک دلار آمریکا نیاز است. بنابراین برای اینکه متوجه شوید از یک معامله چقدر سود کسب کردهاید، باید بتوانید قیمت جفت ارزها را بخوانید.
چگونه قیمت جفت ارزها خرید و فروش میخوانیم؟
هنگام معامله در فارکس، ارزها در ارتباط با ارزهای دیگر، قیمتگذاری میشوند.
یک مثال از نرخ تبادل پوند انگلیس به دلار آمریکا را در اینجا ارائه کردهایم:
در جفت ارزها، ارز قید شده در سمت چپ خط مورب (“/”) به نام ارز پایه شناخته میشود و قصد خرید آن را داریم (در این مثال پوند انگلیس) مرجع برای تعیین نرخ تبادل جفت ارز، ارز پایه است که همیشه ارزش یکی را دارد. ارزی که قصد فروش آن را داریم (سمت راست)، ارز مقابل یا ارز قیمتگذاری شده نامیده میشود (در این مثال دلار آمریکا)
هنگام خرید، نرخ تبادل به شما میگوید که برای خرید یک واحد از ارز پایه، به چند واحد از ارز قیمتگذاری شده نیاز است.
برای مثال برای خرید ۱ پوند انگلیس، باید ۱.۲۱۲۲۸ دلار آمریکا پرداخت کنید.
هنگام فروش، نرخ تبادل به شما میگوید که در ازای فروش یک واحد از ارز پایه، چند واحد از ارز قیمتگذاری شده دریافت میکنید. که در اینجا شما با فروش ۱ پوند انگلیس، ۱.۲۱۲۲۸ دلار آمریکا دریافت خواهید کرد.
ارز پایه نشان دهنده این است که برای دریافت یک واحد از ارز پایه به چه مقدار از ارز قیمتگذاری شده نیاز است.
هنگامی که EUR/USD را خریداری میکنید، به اصطلاح ارز پایه را خریداری کرده و همزمان ارز قیمتگذاری شده را میفروشید.
به طور ساده، «شما یورو میخرید و دلار آمریکا میفروشید.»
اگر فکر میکنید ارزش ارز پایه نسبت به ارز قیمتگذاری شده افزایش خواهد یافت، این جفت ارز را خریداری میکنید. و اگر فکر میکنید ارزش ارز پایه نسبت به ارز قیمتگذاری شده کاهش خواهد یافت، این جفت ارز را میفروشید.
درواقع برای خرید و فروش جفت ارزها باید از ( پوزیشن لانگ و شورت) استفاده کنید.
بهترین زمان برای خرید یک جفت ارز چه زمانی است؟
میتوانید برای تصمیمگیری درباره خرید یا فروش یک جفت ارز، از تحلیل بنیادی (تحلیل دادههای اقتصادی و سیاسی) استفاده کنید. در مثالهای زیر، تلاش میکنیم با تحلیل بنیادی، تصمیمی درباره خرید یا فروش یک ارز خاص بگیریم.
عرضه و تقاضا برای هر ارز به دلیل عوامل اقتصادی مختلف تغییر میکند که این تغییرات میتواند منجر به افزایش یا کاهش نرخ تبادل ارز شود.
هر واحد پولی به یک کشور (یا منطقه) تعلق دارد. بنابراین، تحلیل بنیادی در بازار فارکس بر مبنای وضعیت اقتصادی کل کشور مانند تولید، اشتغال، صنعت، تجارت بینالمللی و نرخ بهره صورت میگیرد. هر چه وضعیت اقتصادی بهتر باشد، ارز مربوطه ارزشمندتر میشود و به نتیجهای مثبت برای تبادلات میانجامد.
برای درک بهتر به مثالهای زیر توجه کنید:
مثال برای معامله جفت ارز EUR/USD
در این مثال، یورو به عنوان ارز پایه شناخته میشود و در نتیجه «مبنای» خرید و فروش است.
اگر اعتقاد دارید که اقتصاد آمریکا همچنان ضعیف خواهد بود که این برای دلار آمریکا نیز مسئلهای بد است، شما دستور خرید EUR/USD را صادر خواهید کرد.
با این اقدام، با امید به افزایش ارزش یورو نسبت به دلار آمریکا، شما عملا در حال خرید یورو هستید.
همچنین، اگر فکر میکنید که اقتصاد آمریکا قوی است و ارزش یورو نسبت به دلار آمریکا کاهش خواهد یافت، دستور فروش EUR/USD را صادر خواهید کرد. با این کار، با امید به کاهش ارزش یورو نسبت به دلار آمریکا، شما در واقع در حال فروش یورو هستید.
مثال برای معامله جفت ارز USD/JPY
در این مثال، دلار آمریکا به عنوان ارز پایه شناخته میشود و در نتیجه «مبنای» خرید و فروش است. اگر اعتقاد دارید که دولت ژاپن قصد دارد ین را تضعیف کند تا به صنعت صادرات خود کمک کند، شما به دنبال صدور سفارش خرید USD/JPY خواهید بود.
با این اقدام، شما با خرید دلار، امیدوارید که ارزش دلار آمریکا نسبت به ین ژاپن افزایش یابد. همچنین، اگر فکر میکنید که سرمایهگذاران ژاپنی در حال خروج از بازارهای مالی آمریکا و تبدیل دلار به ین هستند و این وضعیت برای دلار آمریکا مطلوب نیست، شما دستور فروش جفت ارز USD/JPY را صادر میکنید. با این کار، شما با فروش دلار، امیدوارید که ارزش دلار آمریکا نسبت به ین ژاپن کاهش یابد.
آموزش فارکس(اصطلاح لات)
در این قسمت از آموزش فارکس قرار است شما را با اصطلاح «لات» بطور کامل آشنا کنم. زمانی که شما به یک هایپرمارکت مواد غذایی میروید و تصمیم میگیرید تخم مرغ بخرید، نمیتوانید فقط یک عدد تخم مرغ بخرید، زیرا آنها به صورت شانههای (لات) 6، 12 و 24 عددی موجود هستند. در بازار فارکس نیز خرید یا فروش تنها 1 دلار بهطور معمول قابل انجام نیست. بههمین دلیل خرید و فروش ارز معمولا به صورت شانهها یا بستههای 1000 واحدی (میکرو لات)، 10،000 واحدی (مینی لات) یا 100،000 واحدی (لات استاندارد) صورت میگیرد که این واحدها به تعداد واحدهایی از ارز پایه در جفت ارزی که معامله میکنید اشاره دارند. بهطور کلی، یک لات استاندارد معادل 100،000 واحد از ارز پایهی جفت ارزی است که شما در بازار فارکس معامله میکنید.
مارجین چیست و نقش اهرم در معاملات
شاید در نگاه اول ۱۰۰.۰۰۰ لات برای شما مبلغ زیادی باشد. یا پول کافی برای خرید 10،000 یورو ممکن است روبرو نباشید، اما میتوانید با استفاده از یک مفهوم به نام «leverage» یا «اهرم» همچنان معامله کنید!
در فارکس، وقتی از لوریج استفاده میکنید، نیازی نیست که مستقیما 10،000 یورو را خریداری کنید. به جای اینکه کل مبلغ را پرداخت کنید، شما یک «سپرده» کوچک واریز میکنید که به آن مارجین نیز گفته میشود. نسبت اندازه معامله به سپرده مورد استفاده برای مارجین، به آن لوریج یا اهرم میگویند.
به عنوان مثال، لوریج 50:1 یا همان 2% مارجین مورد نیاز برای معاملهای به ارزش 100،000 دلار، به 2000 دلار مارجین نیاز دارد. یعنی شما میتوانید با اهرم ۵۰:۱ تنها با ۲۰۰۰ دلار، معاملهای به ارزش ۱۰۰.۰۰۰ دلار داشته باشید.
با استفاده از معاملات مارجین، شما میتوانید معاملات بزرگی را با استفاده از سرمایه کمی باز کنید. به عبارت دیگر، ممکن است با استفاده از 25 دلار تنها 1،250 دلار یا با 1000 دلار، موقعیت 50،000 دلاری باز کنید.
این روش به شما این امکان را میدهد که با مقدار سرمایه اولیه کمتر، معاملاتی با حجم زیاد سرمایه انجام دهید.
نحوه عملکرد اهرم چگونه است؟
شما معتقدید که سیگنالهای فعلی در بازار نشان دهنده افزایش قیمت پوند انگلیس در مقابل دلار آمریکا است. برای این منظور، شما یک لات استاندارد (100،000 واحد) در معامله GBP/USD ایجاد میکنید و با استفاده از 2% مارجین مورد نیاز، پوند انگلیس را خریداری میکنید.
مدتی منتظر میمانید تا نرخ تبدیل ارز بالا برود. وقتی با قیمت 1.5۰000 یک لات (100،000 واحد( GBP/USD خریداری میکنید، در واقع 100،000 پوند را خریداری کردهاید که ارزش آن برابر با 150،000 دلار است. با در نظر گرفتن مارجین مورد نیاز 2%، 3000 دلار آمریکا در حساب شما برای این معامله باید قرار بگیرد. به عبارت دیگر، شما با 3000 دلار ، 100،000 پوند در اختیار دارید.
سپس تصمیم به استفاده از یک چارت 20 دقیقهای برای معامله میگیرید . اگر پیشبینیهای شما صحیح باشد و پوزیشن فروش اتفاق بیافتد. معامله را با قیمت 1.50500 میبندید و تقریبا 500 دلار سود کسب میکنید.
نکتهای که باید به آن توجه کنید این است که وقتی که شما معامله را میبندید، سپردهای که در ابتدا به عنوان مارجین پرداخت کردهاید، به شما بازگردانده میشود و سپس سود یا زیان شما در معامله محاسبه میشود.
سپرده با مارجین کم میتواند همچنان که سود زیادی را به همراه داشته باشد، به ضررهای بزرگی هم منتهی شود. زیرا لوریج مانند یک شمیر دو لبه است.
این به معنای آن است که یک حرکت نسبتا کوچک میتواند به همین اندازه به یک سود یا ضرر بزرگ منجر شود. در واقع، ممکن است در همان مدت بیست دقیقه به راحتی 500 دلار از دست بدهید.
آموزش فارکس (بهره شبانه یا سوآپ)
هر معاملهای که تا ساعت 00:00 بروکر باز بماند، هزینهای به نام «سواپ» یا «هزینه انتقال معامله» دارد که معامله گر باید آن را پرداخت یا دریافت کند.
اگر نمیخواهید از معاملات خود بهره شبانه بگیرید یا سوآپ پرداخت کنید، کافی است اطمینان حاصل کنید که همه معاملات شما پیش از ساعت 00:00 در پلتفرم معاملاتی کارگزار شما بسته شده باشند.
بهوجود آمدن هزینههای انتقال معامله به روز دیگر، نقشی حیاتی در معاملات فارکس دارد، زیرا هر معامله فارکس شامل قرض گرفتن یک ارز برای خرید ارز دیگر است.
این هزینهها بهطور مستقیم به بهره بانکی ارزی که خریداری یا فروش میکنید وابسته هستند.
- اگر بهره بانکی ارزی که خریداری میکنید بیشتر از آنی باشد که از ارزی که فروش میکنید دریافت میکنید، اختلاف مثبت در نرخ سود به شما تعلق میگیرد و در نتیجه سود به شما پرداخت میشود.
- اما اگر این اختلاف منفی باشد، شما باید مبلغی معادل این اختلاف را پرداخت کنید.
همه چیز درباره اصطلاحات «پیپ»، «پیپت» و «پوینت»
ممکن است اصطلاحاتی مانند «پیپ»، «پوینت»، «پیپت» و «لات» به گوشتان خورده باشد. میخواهیم در این بخش از آموزش فارکس توضیح دهیم که این اصطلاحات به چه معنا هستند و چگونه ارزش آنها محاسبه میشود.
پیپ :(PIP)
یک واحد کوچکی است که برای اندازهگیری تغییرات قیمت در بازار فارکس استفاده میشود. اکثر ارزها با دقت چهار رقمی خوانده میشوند و پیپ به عنوان عدد دهمی در این قیمتها محسوب میشود. برای اکثر جفتهای ارزی، یک پیپ برابر با 0.0001 تغییر در قیمت است. برای مثال اگر EUR/USD از 1.1050 به 1.1051 تغییر قیمت دهد، این تغییر نشاندهنده افزایش 0.0001 در قیمت میباشد که معادل یک واحد پیپ است. اما برای جفتهایی که در یک طرف نماد ین ژاپن (JPY) در آنها وجود دارد، یک پیپ برابر با 0.01 تغییر در قیمت محسوب میشود.
بطور کلی، ارزش هر پیپ از یک جفت ارز به صورت زیر محاسبه میشود:
- برای جفت ارزهایی که 4 یا 5 رقم اعشار دارند: حجم معامله * 0.0001 ارز مقابل
- برای جفت ارزهایی که 2 یا 3 رقم اعشار دارند: حجم معامله * 0.01 ارز مقابل
پوینت :(Point)
یکی دیگر از گامهای آموزش فارکس، آموزش پوینت است. بهطور معمول به مقداری مشابه با پیپ اشاره دارد. این دو اصطلاح بهطور معمول بجای یکدیگر استفاده میشوند.
پیپت :(Pipette)
یک واحد کوچکتر از پیپ است. اغلب به عنوان نیمی از یک پیپ تعبیر میشود. نکتهی مهم این است که برای بیشتر جفتهای ارزی که با دقت پنج رقمی نقل میشوند، یک پیپت برابر با 0.00001 تغییر در قیمت است.
برای مثال اگر قیمت GBP/USD از 1.30542 به 1.30543 تغییر کند، این تغییر 0.00001 دلار است که برابر با یک پیپت میباشد.
لات :(Lot)
یک واحد استاندارد برای حجم معاملات در بازار فارکس است. اندازه یک لات استاندارد 100،000 واحد از ارز پایه است که در معاملات استفاده میشود. همچنین مینی لات (Mini Lots) با اندازه 10،000 و میکرو لات (Micro Lots) با اندازه 1،000 واحد نیز وجود دارند.
نکتهای که باید به آن دقت کنید این است که محاسبه ارزش هر پیپ یا پیپت وابسته به ارزش پایه جفت ارزی میباشد و بر اساس قوانین هر بازار یا اصطلاحات مختلف در آن تعریف میشود.
همه چیز درباره سفارش یا اُردِر در آموزش فارکس
سفارش یا اردر، دستوری است که از طریق نرمافزار معاملاتی بروکر ارسال میکنید تا معامله را باز یا بسته کنید، مشروط بر اینکه دستورهای خاص شما توسط سیستم قبول شود. به عبارت دیگر کلمه «سفارش» به طریق ورود یا خروج شما از یک معامله اشاره دارد، که توسط نرمافزار معاملاتی بروکر انجام میشود.
در فارکس انواع سفارشها وجود دارد که به شرح زیر میباشند:
- سفارش بازاری :(Market Order) این سفارشات بلافاصله با بهترین قیمت ممکن در لحظه اجرا میشوند.
- سفارش معلق :(Pending Order) این نوع سفارشات در زمان یا شرایط مشخصی با قیمت تعیین شده توسط شما اجرا میشوند.
در اینجا به یک دستهبندی کلی از انواع سفارشات اشاره میکنم:
سفارش بازاری (Market Order)
یکی دیگر از گامهای آموزش فارکس، آموزش سفارش بازاری است. سفارش بازاری به معنای خرید یا فروش با بهترین قیمت موجود در آن لحظه است.
به عنوان مثال، در حال حاضر، قیمت پیشنهادی برای فروش EUR / USD 1.2140 و قیمت برای خرید آن 1.2142 است.
در صورت تمایل به خرید EUR / USD بازاری، میتوانید آن را با قیمت 1.2142 تهیه کنید.
با کلیک بر روی گزینه خرید (Buy)، سفارش خرید شما در نرمافزار معاملاتی، به طور فوری با همان قیمت (به شرط درستی) اجرا میشود. تقریبا تمام سفارشات فوری خرید و فروش در کارگزارها به عنوان سفارشات بازاری ارائه میشوند.
سفارش لیمیت (limit order)
سفارش لیمیت یک نوع سفارش است که برای خرید زیر قیمت فعلی یا فروش بالاتر از قیمت فعلی در بازار قرار داده میشود. این سفارش، بهصورت یک سفارش خرید یا فروش ارائه میشود و به محض رسیدن بازار به «قیمت لیمیت»، سفارش انجام میشود.
سفارش “Buy Limit” زمانی در بازار قرار میگیرد که شخص میخواهد خرید را در یک قیمت مشخص زیر قیمت فعلی بازار انجام دهد. سفارش “Sell Limit” هم در بازار قرار میگیرد زمانی که فروش را در یک قیمت مشخص بالاتر از قیمت فعلی بازار انجام دهد. وقتی بازار به قیمت تعیینشده در سفارش میرسد، سفارش با همان قیمت یا بهتر فعال و اجرا میشود.
سفارش ورود استاپ (stop order) چیست؟
یکی دیگر از گامهای آموزش فارکس، آموزش stop order است. سفارش استاپ به معنای تعلیق اجرای سفارش تا زمانی است که قیمت به نقطهی مشخص شده در اردر استاپ برسد. استفاده از سفارش Buy Stop فقط در صورتی مناسب است که شما پس از رسیدن قیمت به قیمت استاپ، قصد خرید دارید.
همچنین استفاده از سفارش Sell Stop فقط در صورتی مناسب است که شما پس از رسیدن قیمت به قیمت استاپ، قصد فروش دارید. در واقع، سفارش استاپ یک نوع سفارش است که به منظور خرید به قیمت بالاتر از قیمت فعلی بازار یا فروش به قیمت پایینتر از قیمت فعلی بازار در یک نقطه خاص ارسال میشود.
سفارش Buy Stop داده میشود تا با یک قیمت بالاتر از قیمت فعلی بازار خرید انجام شود. زمانی که قیمت بازار به قیمت استاپ میرسد یا از آن عبور میکند، این سفارش اجرا میشود. سفارش Sell Stop داده میشود تا با یک قیمت پایینتر از قیمت فعلی بازار فروش انجام شود. زمانی که قیمت بازار به قیمت استاپ شما میرسد، این سفارش اجرا میشود.
سفارش استاپ لاس چیست و چگونه باید حد ضرر را تعیین کرد؟
سفارش استاپ لاس یا Stop Loss Order، یک ابزار است که در صورت دستیابی قیمت بازار به یک مقدار معین، باعث بسته شدن معامله باز شما میشود و ممکن است موجب سود یا ضرر شود.
این سفارش با هدف کاهش خطرات اضافی در صورتی که قیمتها در برابر شما حرکت کنند، فعال میشود. اگر شما در حال خرید در معامله باشید، این سفارش به عنوان سفارش Sell Stop شناخته میشود. اگر در حال فروش در معامله باشید، این سفارش به عنوان سفارش Buy Stop شناخته میشود.
این نوع سفارش نقش بسیار مهمی دارد. زیرا حتی پس از قرار گرفتن، تا زمان اجرا یا لغو شدن معامله بصورت اتفاقی، به طور مستقل باقی میماند و اگر به درستی استفاده شود، از سرمایه شما در مقابل زیان بیش از حد محافظت میکند.
به عنوان مثال، فرض کنید شما یک موقعیت خرید در EUR/USD با قیمت 1.2230 دارید. برای محدود کردن حداکثر زیان، یک سفارش حد ضرر (Stop Loss) را در 1.2200 قرار میدهید.
این به این معناست که اگر شما در تحلیلهایتان اشتباه کرده و EUR/USD به جای افزایش، به 1.2200 پایین برود، سیستم معاملاتی به طور خودکار یک سفارش فروش را در 1.2200 اجرا میکند و معامله شما را با 30 پیپ ضرر میبندد، از این نوع سفارش برای جلوگیری از ضرر اضافی در صورت ریزش بیشتر استفاده میشود.
نکتهی مهمی که توجه به آن خالی از لطف نیست این است که در عادیترین شرایط بازار، معاملات شما معمولا در حد ضرری که مشخص کردهاید بسته میشود. اما در صورتی که بازار نوسانات شدیدی داشته باشد، بهعنوان مثال هنگام انتشار یک خبر اقتصادی مهم، احتمال اینکه حد ضرر شما در قیمتی بدتر از مقداری که شما تعیین کردهاید، اجرا شود، بسیار زیاد است.
تریلینگ کردن سفارش چیست؟
آموزش فارکس (تریلینگ کردن سفارش)
سفارش تریلینگ یک نوع سفارش استاپ لاس دینامیک است که همیشه به یک معامله باز متصل میماند. این سفارش هنگامی که سود شما مساوی یا بیشتر از سطح تعیین شدهتان باشد، به طور خودکار جابجا میشود.
به عبارت دیگر تریلینگ استاپ یک نوع سفارش استاپ لاس پویا است که با نوسانات قیمت همراه است و متناسب با جابجایی قیمت جابجا میشود.
هدف اصلی از تریلینگ استاپ، حفظ بخشی از سود کسب شده و جلوگیری از بسته شدن معامله ای که ابتدا در سود بوده است اما به ضرر منجر میشود است.
مثال برای آموزش فارکس (تریلینگ کردن سفارش)
به عنوان مثال، اگر تصمیم داشته باشید بر روی جفت ارز USD/JPY در قیمت 90.80 فروش انجام دهید و با تریلینگ استاپ 20 پیپ روی آن کار کنید، حد ضرر اولیه خود را در 91.00 قرار میدهید. اگر قیمت به 90.60 برسد، تریلینگ استاپ شما به 90.80 کاهش پیدا میکند و در همان نقطه ورود به معامله قرار میگیرد.
به یاد داشته باشید که در این نقطه جدید، سطح حد ضرر (استاپ لاس) همچنان باقی میماند. اگر بازار به سمت معامله شما حرکت کند و به 90.80 برسد، معامله شما بسته میشود. اگر USD/JPY با تریلینگ استاپ 20 پیپ به ریزش ادامه دهد، هر پیپی که قیمت به آن نقطه برسد، استاپ لاس شما نیز جابجا میشود. این بدان معناست که فاصله حد ضرر شما با قیمت فعلی بازار هرگز بیشتر از 20 پیپ نخواهد شد. به عنوان مثال، اگر قیمت به 90.40 برسد، استاپ لاس شما به 90.60 تغییر میکند (یا 20 پیپ در سود قفل میشود.)
معامله شما تا زمانی که قیمت بازار به 20 پیپ در خلاف جهت معامله شما حرکت نکند، باز خواهد ماند. وقتی قیمت بازار به قیمت تریلینگ استاپ شما برسد، یک سفارش آنی در بازار برای بستن معامله به بهترین قیمت موجود ارسال میشود و معامله شما بسته میشود.
استراتژی سفارشات لیمیت در برابر سفارشات استاپ
آموزش فارکس و استراتژی سفارشات لیمیت. تریدرهای تازه کار در بعضی اوقات سفارشات لیمیت و استاپ را اشتباه میگیرند زیرا در هر دو حالت قیمت ورود مشخص میشود. هر دو نوع سفارش امکان تعیین قیمت مورد نظر برای معامله را فراهم میکنند. اصلیترین تفاوت میان دو نوع سفارش در هدف قیمتی است که تعیین میشود.
اگر قصد دارید در یک قیمت بالاتر از قیمت فعلی خرید کنید یا در یک قیمت پایینتر از قیمت فعلی بفروشید، از سفارش استاپ استفاده کنید. در صورتی که قصد خرید در یک قیمت پایینتر از قیمت فعلی و یا فروش در یک قیمت بالاتر از قیمت فعلی را دارید، از سفارش لیمیت استفاده کنید.
برای مثال، فرض کنید که EUR/USD در قیمت 1.1000 معامله میشود و شما قصد دارید در 1.1010 وارد معامله خرید شوید. برای این کار باید یک سفارش Buy Stop در نرخ 1.1010 قرار دهید. اما ممکن است سفارش خرید شما با قیمت 1.1011 یا حتی بهتر یا بدتر از آن اجرا شود در صورتی که بازار سریع حرکت کند.
به عبارت دیگر، اینکه سفارش شما با چه قیمتی اجرا میشود به نوسانات بازار بستگی دارد. قیمت استاپ فقط یک آستانه برای اجرای سفارش خود است. اینکه سفارش شما با چه قیمتی دقیقا اجرا میشود، به شرایط بازار بستگی دارد. سفارش لیمیت، تنها در قیمت معادل یا بهتر از قیمت لیمیت مشخص شده اجرا میشود.
به عنوان مثال، فرض کنید EUR/USD با قیمت 1.1010 معامله میشود و شما قصد دارید در 1.1000 وارد معامله خرید شوید. برای این کار باید یک سفارش Buy Limit در قیمت 1.1000 قرار دهید. در این مثال نمیتوانستید از سفارش بای استاپ استفاده کنید. اگر قیمت به سمت پایین بروید و به 1.1000 برسد، سفارش خرید شما فعال خواهد شد.
اسلیپیج چیست؟
آموزش فارکس و توضیح درباره اسلیپیج.
اسلیپیج نوعی تفاوت بین نرخی که شما درخواست دادید و نرخی که بروکر برای اجرای معامله شما انتخاب کرده است را نشان میدهد. این اختلاف معمولا در شرایط بازاری پرنوسان بروز میکند.هرچند اسلیپیج به طور کلی در هر شرایطی ممکن است رخ دهد، اما بیشتر در بازارهایی با نوسانات بالا روی میدهد. اسلیپیج ممکن است به نفع یا ضرر شما باشد که این وابسته به صداقت و شفافیت بروکر معاملاتی شما است.
معرفی انواع دیگر سفارشات کم کاربرد در بازار فارکس
معرفی سفارش GTC
سفارش GTC در بازار تا زمانی که از لغو آن خبری نباشد، فعال خواهد بود. به عبارت دیگر، کارگزار تا زمانی که شما از لغو سفارش خبر ندهید، آن را لغو نخواهد کرد.
سفارش GFD
این نوع سفارش تا پایان روز معاملاتی (یعنی معمولاً ساعت 5 بعد از ظهر به وقت EST که زمان بسته شدن بازارهای آمریکاست) فعال است.
معرفی سفارش OCO
سفارش OCO شامل دو سفارش استاپ لاس یا انتری با مشخصات قیمتی و زمانی متفاوت در بالا و پایین قیمت فعلی است. هنگامی که یکی از این سفارشات اجرا شود، سفارش دیگر لغو خواهد شد.
سفارش OTO
این سفارش برخلاف OCO، فقط در صورت اجرای سفارش اصلی فعال میشود. به زبان دیگر، این سفارشات (مثل استاپ لاس و حد سود) فقط در صورت اجرای سفارش پدر در بازار قرار میگیرند.
انواع سشنهای معاملاتی در فارکس
یکی دیگر از قدمهای مهمی که باید در آموزش فارکس بردارید، آگاهی درباره سشنهای معاملاتی است. بازار فارکس در طول شبانهروز باز است، اما این بدان معنی نیست که همواره با حرکت و فعالیت قابل توجهی همراه است. در اوقاتی که بازار در حال حرکت به سمت بالا است، شما میتوانید معامله کنید و درآمد کسب کنید، همچنین حتی وقتی بازار به سمت پایین حرکت میکند، همچنان میتوانید سود کسب کنید.
اما در دورههایی که بازار بهطور قابل ملاحظهای حرکت نمیکند، به کسب درآمد مشکل میباشد. باور داشته باشید، زمانهایی وجود دارد که بازار همچون مجسمهای بیحرکت و کمحرکت است! اما درس امروز به شما کمک میکند تا بتوانید زمان مناسب برای معامله را برای خودتان شناسایی کنید.
بهترین زمان معامله در فارکس چه زمانی است؟
بهترین زمان برای معامله زمانی است که در بازار نقدینگی و نوسان بالاتری وجود دارد. این امر به این دلیل است که هنگامی که تعداد بیشتری از معاملهگران در بازار شرکت میکنند، حجم معاملات افزایش مییابد و نوسانات نیز بیشتر میشود.
ساعتهایی از روز که دو سشن معاملاتی همزمان باز هستند، ممکن است زمانهای بهتری برای معامله باشند. از آنجایی که لندن و نیویورک به عنوان دو بزرگترین مرکز مالی جهان شناخته میشوند، ساعاتی که این دو مرکز به طور همزمان فعال هستند و سشن قبلی هنوز به کار خود ادامه میدهد، ممکن است بهترین زمان برای معامله باشد. بنابراین، میتوان گفت که بهترین ساعتهای روز برای معامله فارکس، حدود ساعت 13:30 تا 18:30 به وقت ایران هستند. این ساعات ممکن است در آنها نوسانات بیشتر و فرصتهای معامله بیشتری در بازار وجود داشته باشد.
بدترین زمان برای معاملات در فارکس چه زمانی است؟
در روزهای یکشنبه، اکثر افراد یا در خواب هستند یا از لحاظ روحی از آخر هفته خود لذت میبرند. جمعهها، جریان نقدینگی در بخش پایانی سشن امریکا کاهش مییابد. در روزهای تعطیل، بسیاری از افراد در حال استراحت هستند. در زمان رویدادهای مهم خبری، امکان دارد با تغییرات ناگهانی مواجه شوید. همچنین زمانی که با کسی به اختلاف خوردهاید بهتر است دست نگهدارید و بگذارید خشمتان فرو بنشیند و تا شروع سشن بعدی لندن صبر کنید.
منظور از معاملات مارجین در فارکس چیست؟
معاملات مارجین در بازار فارکس به وام گرفتن از سرمایه برای افزایش قدرت خرید یا فروش ارز اشاره دارد. در واقع، معاملهگران میتوانند با استفاده از مارجین، مقداری از سرمایه خود را به عنوان وام دریافت کرده و معاملات بزرگتری را انجام دهند. این به آنها این امکان را میدهد که با حجم بیشتری از ارزها معامله کنند و از تغییرات کوچک در نرخ ارز بهرهمند شوند.
به طور خلاصه، معاملات مارجین این امکان را فراهم میکنند که معاملهگران با سرمایه کمتر، مقدار بیشتری از ارزها را معامله کنند و از افزایش سود یا ضرر بهرهمند شوند. با این حال، لازم به ذکر است که استفاده از مارجین همراه با ریسکهای افزایش یافته، و معاملهگران باید به دقت این ریسکها را در نظر بگیرند و استفاده متقاطعی از مارجین را در نظر بگیرند.
همه چیز درباره اصطلاح کال مارجین شدن
در این قسمت از آموزش فارکس قرار است تا با کال مارجین آشنا شوید. اصطلاح “کال مارجین” (Margin Call) به وضعیتی اشاره دارد که در آن معاملهگری که از مارجین (وام) برای معامله استفاده کرده است، به دلیل کاهش سرمایه یا افت ناگهانی در ارزش معاملات، مجبور به وارد کردن مقدار بیشتری از سرمایه به حساب خود میشود. این اتفاق زمانی رخ میدهد که ارزش معاملات معاملهگر به حدی کاهش پیدا میکند که سرمایهای که به عنوان مارجین استفاده شده، دیگر کافی نیست.
در واقع، کال مارجین به معاملهگر اعلام میکند که باید مقدار اضافی پول به حساب خود واریز کند تا از تخلف مالی جلوگیری شود. اگر معاملهگر بر این نتواسته پول مورد نیاز را واریز کند، ممکن است حساب او تا حدی که مجاز است تخلف شود یا معاملات او بصورت اجباری بسته شود. کال مارجین به عنوان یک اطلاعرسانی اهمیت دارد تا معاملهگران از وضعیت حساب خود در جلوگیری از مشکلات مالی آگاه شوند و اقدامات لازم را انجام دهند.
مزایای معامله در فارکس چیست؟
عدم وجود کمیسیون:
در بازار فارکس، عدم وجود هزینه انتقال بانکی، تبدیل، دولت و کارگزاری از جمله ویژگیهایی است که تجار را به خود جلب میکند. هزینههای معاملات اغلب از طریق متغیری به نام “اسپرد” تأمین میشود.
عدم وجود اندازه لات ثابت:
در بازار آتی، اندازه قرارداد یا لات توسط بورس تعیین میشود. اما در فارکس، این امکان وجود دارد که تریدران با لاتها یا مقادیر کوچکتر معامله کنند. این امکان به تریدران این اختیار را میدهد که معاملات با اندازههای کوچکتر را شروع کنند.
هزینه کم تراکنشها و معاملات:
هزینه معاملات (اسپرد خرید/فروش) در شرایط عادی بازار فارکس به نسبت کمتر از 0.1 درصد است. برای معاملات بزرگتر، این اسپرد میتواند به کوچکی 0.07٪ برسد. این ویژگی باعث کاهش هزینههای معاملاتی میشود.
بازار 24 ساعته:
بازار فارکس هرگز خواب ندارد و از صبح دوشنبه در استرالیا تا بعد از ظهر جمعه در نیویورک فعال است. این ویژگی برای افرادی که به صورت نیمه وقت ترید میکنند، امکان انتخاب زمان معامله را فراهم میکند.
هیچ کس نمیتواند بازار را دستکاری کند:
بازار فارکس به حدی نقدشونده است که دستکاری آن توسط هیچ نهادی در طول ساعات معاملاتی برای ارزهای اصلی امکانپذیر نیست. این حجم بالای نقدینگی باعث شفافیت بیشتر در بازار میشود.
لوریج
لوریج در معاملات فارکس به تریدر این امکان را میدهد که با سپرده کمتر، مقدار بسیار بیشتری را کنترل کند. این ویژگی امکان کسب سود بیشتر را فراهم میکند اما با مدیریت نادرست ریسک، ممکن است به ضررهای بزرگ منجر شود.
نقدینگی زیاد
با توجه به ابعاد بزرگ بازار فارکس، نقدینگی زیاد آن به تریدران این امکان را میدهد که به سرعت معاملات خود را انجام دهند.
موانع اندک برای ورود
با ارائه حسابهای “مینی” و “میکرو” با حداقل سپرده 10 دلار، شروع به معاملات فارکس برای افراد با سرمایه ابتدایی کمتر، سهولت بیشتری دارد.
معامله در بازار فارکس و ریسک زیاد آن
عدم دانش کافی برای معامله به دلیل ندیدن آموزش فارکس
ماهیت بازار فارکس به گونهای است که برخی افراد فقط با آشنایی کم در زمینه معاملات میخواهند در این بازار شروع به کار کنند. این نادانی به آنها ایجاد امکان رویای یک شبه پولدار شدن میدهد، در حالی که بازار فارکس یک محیط پیچیده و چالشبرانگیز است. همچنین، محدودیتهای در دسترس برای آموزش در ایران میتواند باعث بروز مشکلاتی شود.
لوریج در بازار فارکس
لوریج یکی از خطرات اساسی در بازار فارکس است به شرطی که آموزش فارکس بصورت کامل ندیده باشید. حتی در کشورهای با نظارت قوی، محدودیتهایی برای لوریج تعیین شده است. اما، احساسات انسانی و اشتیاق به سود باعث میشود که تریدران بیتجربه از لوریج بیش از حد استفاده کنند، که ممکن است به ضررهای بزرگ منجر شود.
24 ساعته بودن بازار فارکس
اینکه بازار فارکس به صورت 24 ساعته در دسترس است، میتواند به عنوان یک فرصت بزرگ محسوب شود اما به همراه خود دارای مشکلاتی نیز باشد. این ویژگی میتواند باعث شود که تریدران در هر زمانی و هر مکانی فشار به خرید یا فروش وارد شوند، حتی زمانهای نامناسب.
ترس و طمع انسانها
انسانها با ویژگیهای ذاتیشان، به خصوص ترس از شکست و طمع در پیروزی، میتوانند دلایل اصلی ضررهای تریدران فارکس باشند. نداشتن استراتژی معاملاتی مشخص، عدم آموزش فارکس بصورت کامل و عدم دیسیپلین در اجرای آن میتواند منجر به سودهای کوچک و ضررهای بزرگ شود. همچنین، افزایش حجم معاملات پس از سود کسب شده به دلیل طمع، ممکن است به مشکلات بیشتر منجر شود.
جمع بندی
در مقاله آموزش بازار فارکس به آموزش مقدمات این بازار پرداختیم. در حالت کلی، بازار فارکس یا بازار ارز (Foreign Exchange Market) بازاری است که در آن ارزهای مختلف جهان به عنوان کالاهای معاملاتی مورد تبادل قرار میگیرند. این بازار به عنوان بزرگترین بازار مالی جهان شناخته میشود و تبادل ارز در آن به صورت ۲۴ ساعته انجام میشود.
مشارکتکنندگان در بازار فارکس شامل بانکها، شرکتهای مالی، تریدرها، سرمایهگذاران، و حتی دولتها هستند. تبادل ارز در این بازار به صورت الکترونیکی انجام میشود و فعالیتها به طور اصلی از طریق اینترنت صورت میگیرد.
یکی از ویژگیهای برجسته بازار فارکس، لوریج یا اهرم مالی است که به تریدران این امکان را میدهد که با سرمایه کمتر، مقدار بیشتری از ارز را معامله کنند. این بازار به دلیل شفافیت بالا، نقدینگی عظیم و امکان معامله در هر زمانی از روز، جذابیت زیادی دارد. به عبارت سادهتر، بازار فارکس جایی است که ارزها به عنوان ابزار معاملاتی خرید و فروش میشوند و تریدران از تغییرات نرخ ارز برای کسب سود استفاده میکنند.
ممنون که تا انتهای مقاله آموزش فارکس همراه من در دانشگاه کسب و کار بودید. شما میتوانید با ارائه پیشنهادات و انتقادات به بهتر شدن روند فعالیتی ما کمک کنید. پس با تیم ما در دانشگاه کسب و کار در ارتباط باشید.