ثبت اظهارنامه مالیاتی شرکت های دانش بنیان معاف از مالیات، کلید کسر مالیات شما می باشد. قوانین حمایتی که برای شرکت های دانش بنیان وجود دارد، زمانی اعمال می شود که اظهارنامه مالیاتی خود را ثبت کرده باشید. برای جلوگیری از پرداخت هزینه های اضافی این مطلب را مطالعه کنید.
در این مطلب بخشی از قوانین مالیاتی شرکت های دانش بنیان را بیان می کنیم. به برخی از اشتباهات جبران ناپذیر استارتاپ ها اشاره می کنیم. در نهایت برای اینکه بدون نگرانی امور مالی شرکت دانش بنیان خود را انجام دهید، راهکار ارائه می دهیم.
شرکت های دانش بنیان معاف از مالیات
قبل از هر چیزی باید بدانید کدام نوع از شرکت های دانش بنیان معاف از مالیات می باشند. شرکت های دانش بنیان به 5 دسته کلی تقسیم می شوند. همه این 5 نوع شرکت دانش بنیان از پرداخت مالیات معاف نمی باشند. تنها، شرکت های دانش بنیان تولیدی نوع یک و دانش بنیان نوپا نوع یک مشمول معافیت مالیاتی می باشند.
استارتاپ ها منابع درآمدی مختلفی دارند که براساس خدمات و محصولات ارائه داده شده آنها، تعیین می شود. همه درآمد استارتاپ ها، شامل معافیت مالیاتی نمی شود. تنها بخشی از درآمد دانش بنیان ها مشمول معافیت می شود که آن محصول یا خدمت ثبت دانش بنیان شده باشد.
درنتیجه، اگر شرکت دانش بنیان دارید که محصولات یا خدمات آن تاییدیه دانش بنیانی دارد فقط به همین محصولات مشوق مالیاتی تعلق می گیرد. بهتر است هر سال با یک شرکت معتبر مالی و حسابداری مشورت کنید و قوانین جدید را بررسی کنید. چراکه برخی قوانین طی گذر زمان تغییر می کنند.
مشاوره مالیاتی شرکت های دانش بنیان معاف از مالیات
به منظور دریافت مشاوره مالیاتی شرکت دانش بنیان حتما از یک شرکت معتبر حسابداری و مالی مشورت بگیرید. چند موردی که بالاتر به آنها پرداختیم، تنها بخش کوچکی از قوانین مالیاتی شرکت های دانش بنیان می باشند. به همین دلیل برای اینکه مشمول جریمه مالیاتی نشوید حتما قوانین جدید را مطالعه کنید و همیشه به روز باشید.
درصورتیکه وقت کافی برای بررسی هر روز قوانین، بخشنامه ها و دستورالعمل های مالیاتی ندارید، بهتر است از شرکت های مالی مانند تیک تکس مشاوره بگیرید. ضمنا می توانید امور مالی و مالیاتی خود را به صورت برون سپاری به این شرکت واگذار کنید. در این صورت مسئولیت های مربوط به این فرایندها، برعهده تیک تکس قرار می گیرد. کار تخصصی چنین شرکت هایی باعث کاهش هزینه های اشخاص حقوقی به ویژه شرکت های دانش بنیان و نوپا می شود.
قوانین مالیاتی ممکن است هر سال تغییراتی داشته باشد. به عنوان مثال سالهای پیش یکی از شروط تاییدیه دانش بنیان بودن یک شرکت، این بود که عمر آن شرکت زیر 3 سال باشد. در سالهای بعد این مورد از شروط دانش بنیان بودن برداشته شد و تغییرات جدید اعمال شد. شرکت هایی که از این موضوع بی اطلاع بودند، کماکان مالیات عادی پرداخت می کردند. به همین راحتی میتوانید هزینه های شرکت خود را کم کنید.
خدمات مالی و حسابداری
شرکت هایی که خدمات مالی و حسابداری شرکت های دانش بنیان و نوپا را برعهده میگیرند، باید مسلط و به روز باشند. شرکت های حسابداری و مالی به صورت های مختلف فعالیت می کنند. هم به صورت حضوری و هم به صورت پروژه ای و دورکاری. بنا به ماهیت شرکت های دانش بنیان که فناور و همگام با تکنولوژی روز هستند، عموما قراردادهای پروژه ای و دورکاری تنظیم می کنند.
روش برون سپاری حسابداری و امور مالی چند سالی است که به ویژه در استارتاپ ها و شرکت های دانش بنیان جا افتاده است. مزایایی که این روش دارد عبارتند از: کاهش هزینه های شرکت، افزایش دقت امور مالی شرکت، کاهش اتلاف وقت و نیروی انسانی و … .
دانش بنیان های مستقر یا غیرمستقر در پارک علم و فناوری
در قانون، شرکت های دانش بنیان را از نظر وضعیت مالیاتی به دو دسته کلی تقسیم بندی می کنند. شرکت هایی که در پارک علم و فناوری مستقر هستند و آنهایی که مستقر نیستند. درکل دانش بنیان های مستقر در پارک، از مشوق های بیشتری برخوردار می شوند.
همه شرکت های نوپا شرایط استقرار در پارک های علم و فناوری را ندارند. با یک سرچ ساده در گوگل می توانید شرایط و ضوابط برخورداری از هر پارک علم و فناوری را مطالعه و بررسی نمایید. کافیست عبارت شرایط استقرار در پارک های علم و فناوری را در گوگل سرچ کنید.
درصورتیکه شرایط استقرار در پارک علم و فناوری را دارید، وقت را تلف نکنید، ابتدا مشاوره بگیرید و اقدامات لازم را جهت استقرار انجام دهید. به جز مشوق های مالی و مالیاتی این شرکت ها، افزایش معرفی شدن و تسریع در برندسازی هم از مزایای این اتفاق می باشد.
معافیت شرکت های دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری
اگر شرکت دانش بنیان دارید و در یکی از پارکهای علم و فناوری مستقر هستید، مشوق های زیادی به شما تعلق می گیرد. طبق قانون کسب و کارها و شرکت های دانش بنیان، برخی امتیازات مناطق آزاد به شما هم تعلق می گیرد. جدای از قوانین که برای شما مشوق درنظر گرفته است، شما باید قوانین را کامل بدانید تا از این مشوق ها برخوردار شوید.
یکی از مهمترین کلیدهای استفاده از معافیت های مالیاتی شرکت های دانش بنیان، ثبت اظهارنامه مالیاتی در موقع مقرر می باشد. شرکتی که اظهارنامه شما را تنظیم و ثبت می کند باید به قوانین مسلط باشد و از قوانین جدید کاملا آگاه باشد. به عنوان مثال مطابق قوانین هزینه های مشمول معافیت های مالیاتی باید اسناد را کامل و دقیق ثبت و ارسال کند.
ماده 9 قانون شرکت های دانش بنیان اینگونه بیان شده است: برای ایجاد و گسترش شرکت های دانش بنیان و تقویت همکاری های بین المللی واحد های پژوهشی و فناوری مهندسی مستقر در پارک علم و فناوری به منظور انجام ماموریت های محوله از مزایای قانونی منطقه های آزاد در موضوع روابط کار، معافیت های مالیاتی و عوارض سرمایه گذاری خارجی و مبادله های بین الملی برخوردار می شوند.
معافیت از مالیات شرکت های غیرمستقر در پارک علم و فناوری
مطابق قانون شرکت های دانش بنیان تولیدی نوع یک و دانش بنیان نوپا نوع یک، مشمول معافیت مالیاتی می باشند. اما کدام درآمد این شرکت ها مشمول معافیت مالیاتی می شوند. آن دسته از فعالیتها، خدمات و محصولاتی که مجوز دانش بنیانی را کسب کرده باشند، از پرداخت مالیات معاف می باشند.
درنتیجه، همه درآمدهای شرکتهایی که دانش بنیان هستند معاف از مالیات نمی باشد. یکی از اشتباهات برخی شرکت های دانش بنیان به همین موضوع برمیگردد. یعنی آنها تصور میکنند چون شرکت دانش بنیان هستند، نباید مالیات پرداخت کنند و به همین دلیل اظهارنامه مالیاتی هم ثبت نمی کنند.
عدم ثبت اظهارنامه مالیاتی شرکت های دانش بنیان معاف از مالیات یکی از اشتباهاتی است که دچار آن می شوند. درصورتی که معاف از مالیات باشید، اگر اظهارنامه ثبت نکنید، جریمه می شوید. یعنی نه اینکه بابت مالیاتی هزینه ای پرداخت نمی کنید، بلکه باید جریمه هم پرداخت کنید.
مراحل ثبت اظهارنامه مالیاتی شرکت های دانش بنیان
مراحل ثبت اظهارنامه مالیاتی شرکت های دانش بنیان چه مستقر در پارک علم و فناوری و چه غیرمستقر در پارک، مطابق زیر می باشد. لطفا قبل از اقدام به ثبت اظهارنامه مالیاتی از یک شرکت معتبر حسابداری و مالی، مشورت بگیرید، چراکه ممکن است قوانین و مراحل تغییر کرده باشد.
- پیش ثبت نام برای دریافت شماره اقتصادی و کد رهگیری
- تایید اطلاعات مرحله قبل و دریافت اطلاعات کابری
- ثبت نام شماره اقتصادی
- تایید اطلاعات مرحله ثبت نام
- تکمیل و ثبت اظهارنامه مالیاتی الکترونیکی
- ارسال اظهارنامه و سپس دریافت کد رهگیری
- پرداخت اینترنتی قبوض مالیاتی
- اعطای معافیت مالیاتی دانش بنیان ها
شما می توانید مراحل بالا را خودتان انجام دهید. قبل از اینکه شروع کنید، حتما قوانین مالیاتی و حسابداری را کامل بدانید. چراکه تجربه نشان داده، برخی شرکت ها به دلیل بی اطلاعی از قوانین جدید، مشمول پرداخت جرائم مالیاتی شدند. بهتر است مانند هر کار دیگر، امور مالی شرکت خود را به یک تیم حرفه ای واگذار کنید.
اگر شرکت دانش بنیان شما مورد تایید کارگروه برای برخورداری از معافیت مالیاتی قرار گرفت، به این نکته توجه کنید. شرکت شما می تواند بدون در نظر گرفتن سقف ریالی، از معافیت های مالیاتی برخوردار شود. یعنی برای خدمات و محصولات دانش بنیان خود مالیات پرداخت نمی کنید. شمایی که مشمول این معافیت شدید باید این میزان معافیت را در دو حوزه هزینه کنید. 50 درصد میزان معافیت را برای افزایش سرمایه شرکت هزینه کنید. 50 درصد بقیه را در زمینه تحقیق و توسعه سرمایه گذاری کنید.
حرف پایانی
قوانین حسابداری و مالیاتی زیادی برای اشخاص حقوقی و به ویژه شرکت های دانش بینان وجود دارد. درصورتیکه، امور مالی شرکت خود را با توجه به این قوانین انجام دهید، هزینه های شما کاهش می یابد. بهتر است برای امور مالی شرکت خود، با یک شرکت معتبر حسابداری و مالی، قرارداد برونسپاری ببندید. همانطور که بالاتر به مزایای این اقدام را اشاره کردم، بهترین شیوه انجام امور مالی شرکت های دانش بنیان، برونسپاری می باشد. اگر سوالی یا ابهامی در خصوص حسابداری، امور مالی و مالیاتی دارید، با ما در تیک تکس tiktax.org تماس بگیرید.