کارآفرینی با ایجاد استخر (Entrepreneurship by creating a pool)؛ یعنی ایجاد شغل برای افرادی که به دنبال کار هستند و میخواهند حرفهای در پیش بگیرند تا از این راه امرار معاش داشته باشند. اما مزایا و معایب ساخت استخر باید بررسی شود تا بتوانید در نهایت با عزمی راسخ به این موضوع بپردازید. نوع استخر میتواند در تعداد افرادی که میخواهید به کار بگیرید بسیار تاثیر گذار باشد، زیرا هم مدت زمان و هم تعداد افراد درگیر در پروژه را میتواند به وضوح مشخص کند. به عنوان مثال پول تیکت به عنوان بخش کوچکی از ماجرا توانسته برای افراد زیادی شغل ایجاد کند و یک کارآفرین محسوب شود.
مراحل ساخت استخر
مراحل ساخت استخر (Pool construction steps)؛ یعنی روندی که طی آن بتوان یک استخر را از 0 تا 100 به صورت کامل اجرا کرده وآن را ساخت. به موارد زیر با دقت توجه کنید:
1. طراحی و انتخاب مکان مناسب استخر
طراحی و انتخاب مکان مناسب استخر (Designing and choosing the right place for the pool)؛ در این راستا باید اولین مرحله که طراحی استخر است را با دقت کامل انجام داد تا در نهایت بتوان آن را به صورت کامل و بدون عیب و نقص اجرا کرد. یک طراحی موفق برای استخر شامل چه مزایایی است؟
- شکل ظاهری
- عمق
- مساحت
- انواع سیستمهای داخلی استخر
- اندازه کلی استخر
برای انجام تمام این مراحل نیاز به افرادی است که بتوانند نقشه کشی را به صورت کامل و دقیق بلد باشند، از این رو کار آفرینی (Entrepreneurship) در مرحله اول اجرا شده و یک نقشه کش مشغول به کار میشود. اگر این کار در شهرهای کوچکی مانند قم انجام شود، میتواند بسیاری از سرپرستان خانوار را مشغول به کار کند. همچنین اگر نیاز به یک استخر در شهر قم دارید، ما میتوانیم به عنوان یک مرجع بلیط فروشی به نام پول تیکت استخر در قم را معرفی کنیم.
مکان انتخاب شده توسط شما تعیین میکند که استخر مربوطه در چه ابعادی قابلیت ساخته شدن دارد. بعد از انتخاب مکان استخر نوبت تعیین جنس استخر میرسد که باید از میان فایبرگلاس یا بتنی یک مورد را انتخاب کنید تا مراحل یکی پس از دیگری با موفقیت طی شوند. مواردی همچون شکل ظاهری استخر، ابعاد، عمق و… تعیین کننده این هستند که از چه موادی برای ساخت آن میتوانید استفاده کنید تا بهترین بازدهی را داشته باشد.
همواره به یاد داشته باشید که مکان شما باید موضوع تمیز کردن و نظافت استخر را هم پوشش دهد تا بتوانید هراز چندگاهی مکان مدنظر را به خوبی تمیز کرده و به نظافت آن مشغول شوید. مکان استخر اگر در سطحی صاف در نظر گرفته شود باعث کاهش هزینه پر کردن میشود و در کنار این موضوع باید جایی انتخاب کنید که زیر درخت نباشد تا برگهای درخت در آن ریخته نشود. همچنین رو به آفتاب بودن استخر یکی از گزینههایی است که حتما باید آن را رعایت کنید.
2. علامت گذاری نقشه بر زمین
علامت گذاری نقشه بر زمین (Mark the map on the ground)؛ به روندی گفته میشود که نقشه اولیه تاییده لازم را گرفته است و مکان مناسبی هم برای احداث آن انتخاب شده است، به همین دلیل الان وقت آن است که علامت گذاریهای لازم روی زمین گذاشته شود تا افراد بتوانند به خوبی زمین را حفر کرده تا عمق مناسب برای احداث استخر بوجود آید.
3. حفاری و گود برداری زمین
حفاری و گود برداری زمین (Digging and excavating the ground)؛ در این قسمت برای حفر کردن زمین و کندهکاری نیاز به افرادی است که بتوانند این کار را به خوبی انجام دهند و علاوهبر این موضوع میتوانید به عنوان کارآفرین (Entrepreneur) برای چند نفر شغل ایجاد کرده و به آنها بابت این کار دستمزد پرداخت کنید. در این راستا نیاز به افراد متخصص و ماشینهای سنگین دارید که بتوانید زمین را به خوبی و تا عمق مورد نیاز حفر کنید، در نتیجه پس از این مرحله، نوبت به ساخت و ساز میرسد.
برخی از پیمانکاران قبل از اینکه بخواهند مرحله حفر را انجام دهند، باید خاک آن منطقه را مورد آزمایش قرار دهند تا بتوانند نسبت به سختی خاک مواد مناسب برای ایجاد استخر را انتخاب کنند. همچنین حفاری باید باتوجه به عمق خاک در نظر گرفته شود. دومین موردی که باید بررسی کنید، وجود لوله کشی، خطوط برق و مواردی از این دست هست که باید به اینها توجه ویژهای داشته باشید.
4. تسطیح خاک و کف سازی استخر
تسطیح خاک و کف سازی استخر (Soil leveling and pool flooring)؛ به روندی گفته میشود که طی آن خاک کف استخر توسط افراد خبره باتوجه به سست بودن خاک، سفت میشود. این روند با مخلوط کردن خاک با مواردی همچون کمپکت کردن شن و خاک کف استخر انجام میگردد و با دستگاههای مختلف انجام میگردد تا بتوان از محکم بودن کف استخر اطمینان حاصل کرد. برای اینکه بتوانید یک کف سازی محکم و سفت را انجام دهید، میتوانید یک لایه ضخیم ماسه بادی را استفاده کنید که میتواند سفتی خاک شما را تضمین کند. در کنار این موضوع شیببندی را هم انجام دهید تا دوباره کاری لازم نباشد و هر دو مرحله به خوبی در کنار یکدیگر توسط یک مهندس و متخصص انجام بگیرد.
در روند اجرای این مرحله نیاز به چند کارگر و یک مهندس دارید که در نهایت منجر به ایجاد شغل برای این چند نفر شده و شما در این قسمت هم توانستهاید شغل برای این افراد ایجاد کنید.
5. آرماتور بندی استخر
آرماتور بندی استخر (Pool reinforcement)؛ یعنی فرآیندی که شما در آن باید کف سازی را به خوبی انجام دهید که این موضوع میتواند بر عمق استخر شما تاثیر بسیار مستقیمی داشته باشد. زمانی که آب استخر با فشار وارد شده و روی کف استخر میریزد، ممکن است باتوجه به فشار و وزن سیال مقداری از آن فرسایش پیدا کند، در نتیجه لازم است تا تقویت لایه کف استخر را با استفاده از آرماتور به خوبی انجام دهید. دراین مرحله نیاز به آرماتوربند دارید که بتواند با میلگرد به خوبی کف استخر را مستحکم کرده و از فرسایش آن جلوگیری کند.
6. لوله کشی استخر
لوله کشی استخر (Swimming pool plumbing)؛ یعنی اجرای تاسیسات استخر که باید توسط افراد متخصص انجام شود تا شبکه آبرسانی استخر بدون ایجاد مشکل کار خود را انجام دهد. این مرحله شامل موارد زیر است:
- لوله کشی
- خطوط برگشت
- مکش
- آب گرم
- دمنده
- خطوط گرمایش
- هدایت آب به محل پمپ
این مرحله بسیار حساس است، قبل از اجرای آن سعی کنید لوله کشی با با استفاده از رد شدن جریان آب در ان کاملا تست کنید تا بعدا دچار مشکل نشوید. به دلیل بتنی بودن کف استخر دیگر در آینده امکان تست و حل مشکل وجود ندارد و به سختی این کار انجام خواهد شد.
7. سیم کشی برق استخر
سیم کشی برق استخر (Swimming pool Electricity wiring)؛ یعنی اجرای کشیدن سیم در محیط استخر تا بتواند برق مورد نیاز وسایل و خود استخر را فراهم کند که شامل موارد زیر است:
- تجهیزات فیلتراسیون
- پمپاژ
- روشنایی
تقریبا اجرای روند این مرحله قبل از بتن ریزی انجام میشود که نیاز به فرد متخصص برق دارد که بتواند سیم کشی را به نحوی انجام دهد تا با قرارگیری در کنار آب اتفاقی مانند برق گرفتگی انجام نشود.
8. بتن ریزی کف و دیواره استخر
بتن ریزی کف و دیواره استخر (Concreting the pool floor and wall)؛ این مرحله تعیین کننده دوام استخر است که هرچقدر ضخامت و پایه بتنی آن محکمتر باشد، باعث میشود تا دوام استخر بسیار طولانی باشد. اگر این کار به خوبی انجام بگیرد، باعث میشود تا از ایجاد ترک و شکاف جلوگیری شود. بتن ریزی با روشهای زیر قابل انجام است:
- شات کریت (بتن پاشی)
- قالبگیری
پس از انجام بتن ریزی توسط افراد متخصص و ایجاد شغل برای آنها باید به این موضوع توجه داشته باشید که بتن شاید لایههای بالاییاش خشک شود اما هنوز هم لایههای درونی آن خیس بوده و نمیتواند وزن چندین هزار لیتر آب را تحمل کند.
9. آب بندی استخر
آب بندی استخر (Pool sealing)؛ یعنی روندی که طی آن بتوان دیوارهها و کف استخر را ضد آب کرد. این کار با استفاده از سیمان سفید، چسب بتن و پودر سنگ انجام میشود که طی آن باعث میشود دیگر آب از کف استخر نشت نکرده و به خوبی داخل محوطه استخر باقی بماند. اگر نشتی رخ بدهد باعث میشود تا برای رفع آن زمان زیادی صرف شود و در کنار آن هزینه زیادی هم به خودش اختصاص دهد که از نظر اقتصادی اصلا به صرفه نیست.
در همین مرحله هم نیاز به افرادی دارید که بتواند به خوبی بستر را صاف نموده و آن را ضد آب کند. پس از این مرحله استخر شما آماده اجرای اپوکسی خواهد شد.
تست نشتی به این صورت انجام خواهد شد که کل استخر را به خوبی پر از آب کرده تا بتوانند از طریق این کار بفهمند استخر دچار نشتی آب شده یا خیر و این کار با استفاده اندازهگیری سطح آب انجام میشود.
10. کاشی کاری استخر
کاشی کاری استخر (Swimming pool tiling)؛ به روندی گفته میشود که طی آن افراد کاشی کار با استفاده از کاشیهای موجود تمام استخر را با استفاده از کاشی پوشش داده و یک سطح زیبا را برای استخر ایجاد میکنند. در نتیجه شما در این مرحله نیاز به یک فرد کاشی کار دارید که بتواند به خوبی استخر شما را با استفاده از کاشیهای موجود پوشش دهد. در نهایت هم شما برای این افراد شغل ایجاد کردهاید که به کارآفرینی منجر میشود.
شما در این مرحله میتوانید از کاشی یا سرامیک برای ایجاد ظاهری زیبا استفاده کنید. به موجب این کار علاوهبر ظاهری زیبا افزایش مقاومت استخر را به همراه دارد که نمیگذارد رطوبت به آن نفوذ کرده و عمر آن را طولانیتر میکند. موارد تاثیر گذار در این مرحله:
- نوع کاشی
- چسب مناسب
- بندکشی ضدآب
- تخصص در کاشی کاری
تایل کاری استخر طی این مراحل انجام میشود:
- تمیز کردن کامل کف و دیوارهها
- اندازهگیری متراژ مورد نیاز
- گچ کاری
- ملات ریزی
- نصب کاشیها
- دوغاب کشی
- گذشتن 72 ساعت از کاشی کاری برای هرچه بیشتر سفت شدن کاشیها
11. راه اندازی استخر
راه اندازی استخر (Setting up a pool)؛ به مرحلهای گفته میشود که طی آن سازه استخر به صورت کامل مورد تست قرار بگیرد تا عملکرد آن بررسی شود. سلامت استخر به صورت کامل در این مرحله انجام میشود تا تمام موارد یکی پس از دیگری چک شوند. مواردی که باید در این مرحله مورد تست قرار بگیرند:
- سیستم گردش آب
- سیستم پمپاژ آب
- فیلتراسیون
- ورودی و خروجیها
- سیستم روشنایی
زمانی که تمام این موارد چک شد و مورد بررسی قرار گرفت، شما باید آب استخر را با استفاده از مواد شیمیایی تصفیه کنید. در پایان هم اگر تمام موارد به خوبی اجرا شد و مشکل خاصی مشاهده نگردید، میتوان گفت که شما یک استخر آماده دارید که میتوانید آن را مورد بهرهبرداری قرار دهید. در پایان هم باید به یاد داشته باشید که اگر تمام مراحل موفقیت آمیز بود باید هرازچندگاهی استخر را تمیز کنید. همچنین استخر هم مانند هر سازه دیگری نیاز به تعمیر و نگهداری دارد.
ساخت استخر چند وقت طول میکشد؟
ساخت استخر چندوقت طول میکشد؟ ساخت استخر بسته به نوع پروژه میتواند به طور میانگین نیاز به زمانی میان 8 تا 12 هفته داشته باشد. این مدت شامل مراحل طراحی تا ساخت استخر است که عوامل زیادی در این زمینه هستند که میتوانند بر مدت این پروژه بیفزایند. تمام عواملی که میتوانند روی زمان استخر تاثیر بگذارند شامل موارد زیر هستند:
- شکل استخر
- ابعاد استخر
- محل ساخت استخر
- شرایط آب و هوایی منطقه احداث
- مدت زمان دریافت مجوز
- پیچیدگی پروژه
به طور کلی یک استخر بتنی زمان بیشتری نسبت به استخرهای وینیل و استخرهای فایبرگلاس لازم دارد. یکی از مواردی هم که باید به آن توجه کنید ساخت استخر در شهرهای کوچک است، همانطور که ساخت استخر در شهر کوچکی مانند نیشابور شاید افراد زیادی را درگیر کار کند، اما پس از ساخت نیاز به افراد متخصص دارد تا بتوانید تعمیر و نگهداری آن را به خوبی انجام دهید. به عنوان مثال استخر توانیر نیشابور توانسته تمام این مراحل و موارد را به خوبی اجرا کرده و به عنوان یک استخر نمونه در شهر نیشابور مانند نگینی درخشان بدرخشد.