مهندسی مکانیک در واقع فرآیندی است که اصول و مفاهیم علم مکانیک را به شکل عملی به اجرا در میآورد. در این حوزه، تلاش میشود تا اصول فیزیکی علم مکانیک در زمینههای کاربردی و صنعتی به واقعیت پیوند خورده و از آنها برای طراحی، توسعه و بهینهسازی ماشینآلات و سیستمها استفاده شود.
به عبارت دیگر علم مکانیک به مطالعه حرکت اجسام و تاثیر نیروها و تغییرشکلهایی که روی اجسام بوجود میآید، میپردازد. این مطالعه با تکیه بر اصول اساسی علم فیزیک و با استفاده از ابزار ریاضی صورت میگیرد. علم مکانیک به طور عمده در سه زمینه مکانیک کلاسیک (نیوتنی)، مکانیک کوانتوم و مکانیک نسبیت مورد بررسی واقع میشود.
همچنین به عنوان پلی بین علم مکانیک و کاربردهای عملی آن در صنعت و تکنولوژی عمل میکند. در این راستا، با توجه به جنبههای نظری، عملی و اقتصادی، اصول مکانیک به عملیترین شکل در زمینههای مختلفی از جمله طراحی ماشینآلات، سیستمهای انتقال انرژی، وسایل نقلیه و غیره پیادهسازی میشود. به طور خاص، تمرکز اصلی معمولا بر روی مکانیک کلاسیک و اصول آن است.
اگر شماهم مانند برخی از افراد به مهندسی مکانیک علاقمند هستید، این مقاله میتواند به شما کمک کند تا بتوانید با دنیای مهندسی مکانیک بطور کامل آشنا شوید.
ماهیت اصلی مهندسی مکانیک چیست؟
جوهر و محتوای اصلی مهندسی مکانیک در حل مسائل و چالشها به وجود میآید. این حوزه، مانند دیگر رشتههای مهندسی مانند برق، کامپیوتر، رباتیک و هوافضا، از اصول و مفاهیم علمی مانند فیزیک و ریاضی کمک میگیرد. اما به دلیل بخشهای فنیتر این علوم، اهمیت بیشتری به خود اختصاص میدهد. از نگاه فنی، مهندسی مکانیک به معنای بهرهبرداری از روشها و تکنیکهای حل مسائل مهندسی، از طراحی تا تولید و حتی بازاریابی، برای هر نوع اشیا و ماشینآلات استفاده میباشد.
مهندسان مکانیک در کارهای خود از اصول حرکت، انرژی و نیرو استفاده میکنند تا تجزیه و تحلیل کنند که آیا طراحیها به طور انطباقی و با کارآیی مناسب و با قیمت رقابتی عمل میکنند یا خیر.
مهندسی مکانیک از زمان انقلاب صنعتی در اروپا به عنوان یک حوزه مستقل شناخته شده است و ارتباط نزدیکی با سایر حوزههای مهندسی دارد. هدف اصلی این حوزه، ارائه فناوریهایی است که برای تامین نیازهای انسان ایجاد میشود. تقریبا هر محصول و خدمتی در زندگی مدرن از مهندسی مکانیک به نوعی بهرهبرداری میکند تا به انسانها در مسائل مختلف کمک کند. این حوزه مسائل پیچیده امروزی مانند بهداشت، انرژی، حمل و نقل، تغذیه جهانی، اکتشافات فضایی و تغییرات آب و هوا را تحت عنوان چالشهای حلشدهی خود میپذیرد.
در مهندسی مکانیک، وظیفه مهندسان نه تنها محدود به طراحی یک سیستم به طور کامل نیست، بلکه میتوانند در بخشهای مختلف یک دستگاه همکاری داشته باشند. به عنوان مثال، مهندس مکانیک میتواند در طراحی هر چیزی که دارای اجزا یا سیستمهای متحرک است، از بزرگترین سازهها مانند اتومبیلها و ماهوارهها تا اجزا کوچکتر مانند سنسورها و سوئیچها مشغول به فعالیت باشد.
توانایی های لازم برای موفقیت در مهندسی مکانیک
برای کسب موفقیت در حوزه مهندسی مکانیک، تواناییهای مختلفی مورد نیاز است. این تواناییها شامل مهارتهای فنی، علمی، میانفردی و ویژگیهای شخصیتی میشوند. در ادامه به برخی از تواناییهای مهم برای موفقیت در مهندسی مکانیک اشاره میشود:
- مهارتهای فنی: تسلط بر مفاهیم و اصول مکانیک، دانش در زمینه مواد، حرارت، سیالات و دینامیک سازهها از مهارتهای اساسی مهندسی مکانیک محسوب میشود. باید قادر به استفاده از نرمافزارها و ابزارهای مهندسی مکانیکی برای تجزیه و تحلیل و طراحی باشید.
- مهارتهای علمی:دانش علمی در حوزههای ریاضیات، فیزیک و مکانیک کمک میکند تا به شیوه دقیقتری به مسائل نگریسته و آنها را تجزیه و تحلیل کنید.
- تفکر تحلیلی: توانایی تجزیه و تحلیل مسائل پیچیده و یافتن راهحلهای مؤثر و کارآمد در مواجهه با چالشهای مختلف از جمله تواناییهای مهم مهندسی مکانیک است.
- خلاقیت: توانایی ارتقاء و بهبود طراحیها و روشها با ایدههای خلاقانه از مهارتهایی است که به مهندسین مکانیک کمک میکند.
- مهارتهای مدلسازی و شبیهسازی: توانایی ساخت و استفاده از مدلهای ریاضی و شبیهسازیها برای پیشبینی عملکرد سیستمها و ماشینآلات به ویژه در شرایط مختلف و ناپیشبینیشده مهم است.
- مهارتهای ارتباطی: توانایی ارائه گزارشهای فنی، نوشتن مقالات، ارتباط با همکاران و مشتریان و تبیین مفاهیم پیچیده به زبان ساده از مهارتهای ضروری مهندسی مکانیکی است.
- تیمی کار کردن: بسیاری از پروژههای مهندسی مکانیک به تعامل با تیمهای چندتخصصی نیاز دارد. بنابراین توانایی همکاری و ارتباط مؤثر با اعضای تیم و همچنین رهبری و مشارکت در تیم مهارت مهمی است.
- تحمل فشار: در برخی مواقع، مهندسان مکانیک با فشارهای زمانی یا مسائل پیچیده مواجه میشوند. توانایی مدیریت استرس و انعطاف در مواجهه با این وضعیتها اهمیت دارد.
- دقت در جزئیات: در مهندسی مکانیک، حتی جزئیات کوچک نیز میتوانند تأثیر زیادی داشته باشند. دقت در انجام محاسبات و طراحیها از اهمیت ویژه برخوردار است.
مقالات مرتبط: برای آشنایی با رشتههای مختلف توصیه میکنیم مقالات مهندسی صنایع، رشته معماری، آزمون نظام مهندسی و مهندسی مکانیک را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار حتما مطالعه کنید.
گرایشهای مهندسی مکانیک در مقطع لیسانس
در مقطع لیسانس، رشته مهندسی مکانیک شامل چند گرایش اصلی است که عبارتند از حرارت و سیالات، طراحی جامدات، مهندسی دریا، ساخت و تولید همچنین مکانیک خودرو را در برمیگیرد. اما دانشگاه صنعتی شریف نیز گرایشهای دیگری را در این زمینه ارائه میدهد. پس از تقسیمبندی و تمایز رشتهها از یکدیگر، حوزه مهندسی شیمی و مواد نیز از مهندسی مکانیک جدا شدند و مهندسی مکانیک به عنوان یک رشته عمومی شناخته شد. همچنین به دلیل پیشرفتهای صنعت، نیاز به تخصصهای مختلف در داخل صنایع باعث بوجود آمدن احساس نیاز نسبت به گرایشهای متعددی در این رشته شده است.
معرفی گرایش مهندسی مکانیک گرایش طراحی جامدات
گرایش طراحی جامدات در زمینه مهندسی مکانیک به بررسی رفتار و واکنش مواد جامد تحت تأثیر نیروها و بارگذاریهای مختلف میپردازد. هدف اصلی این گرایش، آموزش و توسعه مهارتهای لازم برای طراحی ماشینآلات و تجهیزات مختلف در محیطهای تولید و کارخانهها است. فارغالتحصیلان این رشته با گرایش در طراحی جامدات پس از اتمام تحصیلات، میتوانند در صنایع مختلف مانند صنایع نفت، خودروسازی، صنایع غذایی و صنایع فلزی به کار بپردازند.
دروس تخصصی گرایش طراحی جامدات در برنامه آموزشی شامل موارد زیر میباشند:
- مطالعه روشهای تولید و کارگاهی
- آشنایی با اصول یاتاقان و روشهای روغنکاری
- طراحی مکانیزمها و ماشینآلات
- طراحی بدنه و شاسی خودرو
- اصول و روشهای طراحی مهندسی
- طراحی ماشینهای ابزار و تجهیزات تولیدی
- استفاده از روشهای کامپیوتری در فرآیند ساخت
- طراحی ماشینها با بهرهگیری از فناوریهای کامپیوتری
- مباحث مرتبط با رباتیک و کنترل ماشینها
این دورههای تخصصی با تمرکز بر مباحث عملی و کاربردی به دانشجویان امکان میدهند تا پس از فارغالتحصیلی در زمینههای مختلف صنعتی به عنوان مهندسان ماهر و متخصص فعالیت کنند. این شاخه از مهندسی مکانیک به ویژه در زمینههایی مانند تولید، طراحی ماشینآلات، و تجهیزات صنعتی به کار میرود و در توسعه و بهبود فرآیندهای تولید و کیفیت محصولات نقش بسزایی دارد.
گرایش حرارت و سیالات در مهندسی مکانیک
شاخه حرارت و سیالات، یکی از زیرمجموعههای رشته مهندسی مکانیک است که به مطالعه نیروهای وارد بر سیالات و ویژگیهای آنها میپردازد. هدف اصلی این حوزه، طراحی و تحلیل اجزای سیستمهایی است که با مباحثی چون جرم، انتقال حرارت، و انتقال انرژی سر و کار دارند.
کاربردهای وسیعی نیز در این حوزه وجود دارد. به عنوان مثال، در زمینه نیروگاهی، این شاخه در تولید قدرت و انرژی، عملکرد بویلر، توربینها، پمپها، برجهای خنککننده، کمپرسورها، کندانسورها و خطوط انتقال آب به کار میرود. عدم رعایت قوانین و اصول حرارت و سیالات در این موارد میتواند منجر به خسارتهای جبرانناپذیری شود.
این حوزه علاوه بر کاربردهای در زمینه نیروگاهی، در حوزههای دیگری نیز مانند صنایع نظامی، الکترونیک، و پزشکی کاربرد دارد. در حوزه نظامی، مهندسان مکانیک در طراحی و ساخت زیردریاییها، کشتیها، هاورکرافتها، شناورها، هلیکوپترها، هواپیماها، تانکها، و موشکها نقش دارند. همچنین، در زمینه پزشکی، طراحی و ساخت دستگاههای تصفیه خون نیز از جمله کاربردهای مهم مکانیک سیالات در حوزه پزشکی است.
دروس تخصصی این حوزه شامل موارد زیر میشود:
- توربوماشینها
- تهویه مطبوع
- توربینهای گاز و موتورهای جت
- کنترل آلودگی و حفاظت از محیطزیست
- مطالب مرتبط با سوخت و احتراق
- مباحث مرتبط با نیروگاهها
- سیستمهای تبرید و سردخانه
- موتورهای احتراق داخلی
- سیستمهای انتقال سیالات
تعدادی از دروس مهندسی مکانیک در این گرایشها به همراه آزمایشگاه و کارگاه ارائه میشوند تا دانشجویان به طور عملی نیز با مفاهیم آموزش دادهشده آشنا شوند.
معرفی مهندسی مکانیک گرایش مهندسی دریا
در این گرایش، دانشجویان با موضوعاتی چون طراحی ساختار بدنه، سیستمهای پیشرانه، استحکام بدنه، طراحی مرتبط با ناوبری، و پایداری کشتی در برابر امواج کناری آشنا میشوند. این گرایش مختص دانشجویان مهندسی مکانیک دریا کشتیسازی است و از طریق آن، آموختههای مرتبط با کشتیسازی واقعیت میپذیرد. اگرچه دانشجویان دیگر گرایشهای مهندسی مکانیک نیز این دروس را میخوانند، اما دانشجویان مهندسی دریا کشتیسازی به طور تخصصیتر به مفاهیم مرتبط با طراحی و ساخت کشتیها میپردازند.
در گرایش مهندسی دریا رشته کشتیسازی یکی از جذابترین و پر کاربردترین رشته در دنیای مهندسی مکانیک است که تنها در دانشگاه شریف ارائه میشود. همچنین در دانشگاههای دیگر نیز این حوزه بهعنوان یک رشته مستقل با عناوین مختلفی مانند مهندسی کشتیسازی، دریانوردی و مهندسی کشتی ارائه میشود.
مقالات مرتبط: برای آشنایی با رشتههای مختلف توصیه میکنیم مقالات مهندسی شیمی، رشته معماری داخلی و مهندسی مواد و متالورژی را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار حتما مطالعه کنید.
گرایش ساخت و تولید رشته مهندسی مکانیک
فارغالتحصیلان این جریان توانایی بهرهگیری از فناوریهای مرتبط با ریختهگری، ابزارسازی، جوشکاری، کار با فلزات و فرمدهی را دارند. مهندسان فارغ التحصیل در این رشته با مهارت داشتن در استفاده از فناوریهای مذکور قادر به طراحی و اجرای طرحهای کارگاهی در زمینه ساخت و تولید ماشینآلات و صنایع مختلف هستند. این افراد میتوانند در زمینههایی از جمله ابزارسازی، خودروسازی، ماشینسازی، صنایع کشاورزی، هوانوردی و طراحی واحدهای تولیدی به عنوان مهندسان ساخت و تولید مشغول به کار شوند.
برای بهتر درک کردن مفاهیم این رشته، دانشجویان این باید در دروسی چون دینامیک ماشین، دینامیک، ارتعاشات ماشینها و ابزار، توانایی داشته باشند و در زمینههای ریاضی، فیزیک، مکانیک، استاتیک و مقاومت مصالح تسلط داشته باشند. گرایش ساخت و تولید دارای بازار کار چشمگیری است.
دروس تخصصی در این گرایش عبارتند از:
- فرمدهی و پرسکاری
- اندازهگیری و کنترل
- ماشینهای کنترل عددی
- هیدرولیک و پنوماتیک
- تولید مخصوص
معرفی مهندسی مکانیک گرایش مکانیک خودرو
در گرایش مکانیک خودرو، فارغالتحصیلان تخصص و تواناییهایی را در زمینه طراحی، تولید، و نگهداری خودروها پیدا میکنند. این افراد قادر به تحلیل و ارزیابی عملکرد مکانیکی خودروها، بهبود سیستمهای مختلف آنها و ارتقا ایمنی و کارایی خودروها هستند. فرصتهای شغلی در این حوزه بسیار گسترده و شامل موارد زیر میشود:
- طراحی و مهندسی خودروها: در این حوزه، مهندسان مکانیک خودرو با استفاده از نرمافزارهای مهندسی، به طراحی و توسعه اجزای مختلف خودروها اقدام میکنند.
- تولید و تولید خودروها: تولید و ساخت انواع خودروها و قطعات آنها یک جنبه مهم از حوزه مکانیک خودرو است.
- تست و ارزیابی خودروها: مهندسان مکانیک در این حوزه به انجام آزمایشهای مختلف بر روی خودروها برای ارزیابی کیفیت، ایمنی و عملکرد آنها میپردازند.
- تحقیق و توسعه: به منظور بهبود تکنولوژیهای مورد استفاده در صنعت خودرو، تحقیقات و توسعه در حوزه مکانیک خودرو انجام میشود.
- خدمات پس از فروش و نگهداری: افراد مکانیک خودرو میتوانند در تعمیرات و نگهداری خودروها در خدمات پس از فروش و کارگاههای تعمیراتی مشغول به کار شوند.
درسهای تخصصی در این گرایش شامل مباحثی نظیر مکانیک خودرو، انتقال حرارت در خودروها، دینامیک خودرو و کنترل، سیستمهای خودرو، مهندسی سیستمهای انتقال قدرت و… میباشد.
بررسی بازار کار مهندسین مکانیک در تمام گرایشها
وضعیت بازار کار برای مهندسین مکانیک در تمام گرایشها به شدت وابسته به عوامل مختلفی از جمله تغییرات اقتصادی، تکنولوژی، نیازهای صنعت، میزان توسعه مناطق جغرافیایی و سیاستهای دولتی است. در ادامه به بررسی وضعیت بازار کار مهندسی مکانیک در تعدادی از گرایشهای مهم این رشته پرداخته میشود:
- گرایش مکانیک خودرو: با توجه به رشد رو به افزایش صنعت خودروسازی و توسعه فناوریهای خودرو، بازار کار برای مهندسان مکانیک در این گرایش به خوبی تقویت شده است. طراحی و توسعه خودروهای الکتریکی و هیبرید، بهینهسازی مصرف سوخت، بهبود ایمنی و راحتی خودروها از جمله فرصتهای شغلی در این حوزه هستند.
- گرایش ساخت و تولید: این گرایش نیازمند مهارتهای فنی و تخصصی در زمینه تولید و فرآوری مواد است. با توجه به رشد صنایع تولیدی و تقاضای بازار برای محصولات جدید، مهندسان مکانیک در زمینههای مختلف تولید مانند ساخت قطعات خودرو، ماشینآلات تولیدی و موارد دیگر، فرصتهای شغلی دارند.
- گرایش انرژی و حرارت: با توجه به نیاز روزافزون به منابع انرژی و بهرهبرداری بهینه از آنها، مهندسان مکانیک در زمینه تولید، تبدیل و انتقال انرژی شغلهای متنوعی دارند. این شغلها شامل طراحی و نظارت بر نیروگاههای حرارتی، خورشیدی، بادی و همچنین بهبود کارایی انرژی در صنایع مختلف است.
- گرایش مکانیک مواد: مهندسان این گرایش در حوزه مطالعه و بهبود ویژگیهای مواد مختلف مشغول به کار هستند. توسعه مواد پیشرفته، مانند مواد مرکب، نانومواد و مواد با ویژگیهای خاص، جذابیتهای شغلی در این حوزه را افزایش داده است.
- گرایش طراحی و مدلسازی: طراحی و مدلسازی سهبعدی با استفاده از نرمافزارهای تخصصی مانند CAD و CAE در بخشهای مختلف از جمله خودروسازی، هوافضا و تولید مواد، فرصتهای شغلی برای مهندسان را افزایش میدهد.
مقالات مرتبط: برای آشنایی با رشتههای مختلف توصیه میکنیم مقالات مهندسی صنایع غذایی، مهندسی کشاورزی، رشته حقوق و رشته قضاوت را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار حتما مطالعه کنید.
فرصتهای شغلی پیشروی مهندسین مکانیک
مهندسین مکانیک علاوه بر کار در صنایع تولیدی، میتوانند در نقشهای متعددی به عنوان کارشناس فنی و مشاور در شرکتهای سرمایهگذاری، بانکها، شرکتهای بازرسی و نظارت بینالمللی، و حوزه بیمه مشغول به کار شوند. همچنین، افرادی از این دسته مهندسان با توجه به علاقهمندیها و تخصصهای خود میتوانند در زمینههایی مانند تحلیل و طراحی خودرو، توسعه و پیادهسازی نرمافزارهای کامپیوتری، و طراحی و ساخت ماشینآلات ابزاری نیز فعالیت داشته باشند.
میزان درآمد و حقوق مهندسان مکانیک در ایران
میزان حقوق در مهندسی مکانیک به دلیل اختلاف بین بخشهای خصوصی و دولتی در محیط کار، متفاوت است. اشخاصی که در سازمانهای دولتی مشغول به کار میشوند، با توجه به قوانین و مقررات مدیریت کشوری، حقوق و مزایای مشخصی را دریافت میکنند. اما در حوزه خصوصی، میزان دریافت حقوق مهندسین مکانیک به توانمندیها و سطح مهارتهای کاری آنها و همچنین بودجه و شرایط شرکتها مرتبط است، که میتواند بسیار متفاوت باشد.
میانگین حقوق ماهانه یک مهندس مکانیک را میتوان با توجه به عوامل فوق حدود 5 میلیون تومان تخمین زد. این میزان میتواند با توجه به تجربه، تخصص و موقعیت شغلی متفاوت باشد.
فرصتهای شغلی مهندسی مکانیک در دنیا
مهندسان مکانیک دارای فرصتهای شغلی فراوانی در صنایع متنوع تولیدی و حتی در بخش خودروسازی میباشند. نقش اصلی این مهندسان در بهبود عملکرد خودروهای هیبریدی و الکتریکی قرار دارد، که این نقش از اهمیت بسیاری برخوردار است. این مهندسان از فرصتهای شغلی بیشمار در مناطق مختلف جهان بهرهبرداری میکنند.
تحلیلها نشان میدهد که در آینده، حرفه مهندسی مکانیک با یک رشد 9 درصدی همراه خواهد بود. همچنین تنوع موقعیتهای شغلی در این زمینه نیز افزایش خواهد یافت. برای پیشرفت در این حرفه،باید اطلاعات خود را بروز نگهدارید و با آخرین ورژن ابزارهای نرمافزاری آشنا باشید.
کشورهایی مانند آلمان و ایالات متحده آمریکا به عنوان برترین مقاصد برای مهندسان مکانیک شناخته میشوند. مهندسان مکانیک میتوانند در این کشورها فرصتهای پیشرفت شغلی و اقتصادی بسیاری را تجربه کنند.
گرایشهای کارشناسی ارشد و دکتری رشته مکانیک
در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری، رشته مهندسی مکانیک گرایشهای فراوانی برای تحصیل وجود دارد. این گرایشها شامل طراحی کاربردی، تبدیل انرژی، ساخت و تولید، بیومکانیک، مهندسی دریا، مهندسی هستهای، سیستمهای انرژی و محیط زیست، سیستم محرکه خودرو، سیستمهای تعلیق ترمز و فرمان، سازه بدنه خودرو و مکاترونیک هستند.
در این حوزه، دانشگاههای برتری نیز وجود دارند که در مقاطع کارشناسی، ارشد و دکتری، خدمات ارائه میدهند. دانشگاههای برتر در رشته مهندسی مکانیک شامل دانشگاه تهران، دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک تهران)، دانشگاه تربیت مدرس، دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، دانشگاه صنعتی اصفهان و دانشگاه فردوسی مشهد به شمار میآیند.
مقالات مرتبط: برای آشنایی با رشتههای مختلف توصیه میکنیم مقالات رشته مدیریت خانواده، رشته طب سنتی و مهندسی پزشکی را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار حتما مطالعه کنید.
موقعیت مهاجرت تحصیلی برای رشته مکانیک
کشورهایی همچون کانادا، ایتالیا و آمریکا به دلیل همکاری که با اساتید برجسته و با تجربه دارد، همچنین کیفیت بالای آموزشی خود، جز مقاصد پرطرفدار برای تحصیل در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری و پست دکتری در رشته مکانیک محسوب میشوند. از سوی دیگر، کشورهایی همچون آلمان به عنوان قطب اقتصاد و صنعت اروپا، استرالیا، انگلیس، سوئیس و نیوزلند نیز به دلیل فرصتهای تحصیل و موقعیتهای شغلی مناسب، جذابیت دارند.
نکتهای که باید به آن توجه کنید این است که برای ادامه تحصیل در خارج از کشور، آشنایی کافی با زبان مورد نیاز کشور مقصد و همچنین زبان انگلیسی ضروری است. همچنین، شرکت در آزمونهای بینالمللی معتبر مانند تافل، آیلتس و دولینگو برای اثبات مهارت زبانی الزامی است. جهت شروع این مسیر، میتوانید از منابع آموزش زبان انگلیسی اعم از فیلمها و دورههای آموزشی آنلاین بهره ببرید.
دانشگاههای برتر دنیا برای مهندسی مکانیک
- دانشگاه کمبریج
- دانشگاه هاروارد
- موسسه فناوری ماساچوست
- دانشگاه صنعتی دلفت
- دانشگاه کالیفرنیا – برکلی
- دانشگاه آکسفورد
- دانشگاه استنفورد
- کالج امپریال لندن
مقالات مرتبط: برای آشنایی با رشتههای مختلف توصیه میکنیم مقالات مهندسی برق، مهندسی عمران و مهندسی کامپیوتر را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار حتما مطالعه کنید.
چکیده مقاله
مهندسی مکانیک، رشتهای است که به مطالعه و طراحی سیستمها و ماشینآلات با استفاده از اصول مکانیک اختصاص دارد. در رشته مکانیک، دانشجویان با هدف تحلیل و ارتقا عملکرد ابزارها، ماشینآلات، سیستمهای حرارتی، سیستمهای انرژی، و سیستمهای مکانیکی مشغول به کار میشوند. طراحی و بهبود خودروها، سیستمهای انتقال انرژی، سیستمهای تولید، و تحقیقات در حوزههای بیومکانیک نیز جز حوزههای فعالیتی مهندسان مکانیک میباشند. این رشته از ترکیب اصول مهندسی، فیزیک و ریاضی برای حل مسائل و ایجاد نوآوریهای فنی کمک میگیرد.
ممنون که تا انتها همراه من در دانشگاه کسب و کار بودید. امیدوارم توانسته باشم اطلاعات کاملی در اختیار شما قرار دهم. همچنین شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر درخصوص رشته مکانیک با تیم دانشگاه کسب و کار در ارتباط باشید و سوالات خود را از ما بپرسید.