شما میخواهید کسب و کار خود را به سطح بالاتری برسانید، اما میدانید که در اقتصاد کنونی کشور، چالشهای زیادی در انتظار شماست. پس باید به قدرتهای خود و کسب و کارتان اعتماد داشته باشید. در کشور ما، حمایت از کسب و کارها به اندازه کافی نیست و شما باید خودتان در این مسیر سخت تلاش کنید و پیش بروید. البته دولت هم برای کسب و کارهای بزرگ و کوچک، تسهیلاتی را در نظر گرفته است، اما این نکات و ترفندهای مفید است که میتواند شما را از دیگران جدا کند. در این مقاله از مجموعه مقالات دانشگاه کسب و کار به بیان راههای پیشرفت در کسب و کار و تجارت شما میپردازیم.
این نکات و ترفندها، تجربه سالهاست که توسط مدیران برجسته جهان به دست آورده شدهاند و حالا شما هم میتوانید از آنها استفاده کنید. در واقع این نکات و راههای پیشرفت در کسب و کار، برای همه ی کسب و کارها، در همه ی زمینهها و در همه ی جای دنیا، قابل اجراست. تا انتهای این مقاله تیم دانشگاه کسب و کار را همراهی کنید.
عوامل کلیدی برای رشد کسب و کار: دستیابی به برتری
در ادامه به مهمترین و کلیدیترین عوامل تاثیرگذار در رشد کسب و کار خواهیم پرداخت. برای آشنایی با این عوامل، تا انتهای این مقاله تیم دانشگاه کسب و کار را همراهی کنید.
1. ایجاد قیف فروش
نخستین و مهمترین گام برای تسریع در رشد کسب و کار، ایجاد یک قیف فروش است. نبود قیف فروش یکی از اشتباهات اساسی در کسب و کار است. قیفهای فروش میتوانند فرآیندهای کسب و کار را خودکار کرده و به رشد سریع، آسان و مقیاسپذیر کسب و کار کمک کنند. درست است که باید ابتدا کارهای زیادی انجام دهید، اما پس از راهاندازی فرآیندها، شاهد پیشرفت مستمر خواهید بود.
توجه کنید که ابتدا باید اجزای قیف فروش را دقیقاً تعیین و مفهومسازی کنید. انواع مختلف قیفهای فروش را بررسی کنید. فرقی نمیکند قیف فروش شما برای پیشنهادات ارسال رایگان باشد یا برنامههای کوچینگ فروش، مهم این است که سیستم فروش خودکار خود را راهاندازی کرده و مراحل رشد کسب و کار را مرحله به مرحله پیش ببرید.
2. استخدام افراد مناسب
پیش از آنکه بتوانید به مسیر رشد شرکت خود فکر کنید، نیاز به کارمندانی پایدار و متعهد دارید که شما را در دستیابی به اهدافتان یاری دهند. کریستین لانگ، مدیرعامل و بنیانگذار شرکت Tradeshift، میگوید:
استخدام بهترین و مناسبترین افراد، مطمئنترین راه برای تضمین رشد سریع است. موفقیت در داشتن تیم قوی خلاصه میشود.
با داشتن کارکنانی سختکوش و متعهد به موفقیت شرکت، کسب و کار شما برای ادامه رشد مجهزتر خواهد بود. همچنین، تفویض وظایف به دیگران باعث میشود تا بر امور حیاتی تمرکز کنید، زمان و انرژی بیشتری در اختیار داشته باشید و عملکرد بهتری از خود نشان دهید و فرهنگی مبتنی بر همکاری را در محیط کار پرورش دهید.
3. تمرکز بر روی افزایش منابع درآمد
به جای تلاش برای جلب مشتریان جدید، روی مشتریانی که از قبل دارید تمرکز کنید. از طریق ارایه برنامههای وفاداری یا استفاده از استراتژیهای بازاریابی مبتنی بر رفتار خرید گذشتهی مشتریان، آنها را به خریدهای مکرر ترغیب کنید. این روش، به شما کمک میکند که پایگاه مشتریانتان را بهبود بخشید و درآمد خود را افزایش دهید.
تمرکز بر روی بازار فعلی، به ویژه در شرایطی که به دنبال تأمین منابع مالی و جذب سرمایهگذار هستید، بسیار حیاتی است. با ارائه برنامههای وفاداری مشتریان یا استفاده از استراتژیهای بازاریابی مبتنی بر تاریخچه خرید مشتریان، میتوانید پایگاه مشتریان خود را تقویت کرده و کسب و کار خود را بهبود بخشید.
4. کاهش ریسک
مدیریت ریسک برای پیشرفت کسبوکار حیاتی است. اگرچه کنترل کامل بر روی همه چیز غیرممکن است، اما میتوانید با محدود کردن تهدیدات داخلی و خارجی، موفقیت خود را تضمین کنید. ارائهدهندگان بیمهی مشاغل، یکی از منابع مهم برای کاهش ریسکهای مختلف است.
به عنوان یک کسبوکار کوچک، میبایست برای مدیریت ریسکها و اختلالات مختلف آماده باشید. مثلاً، سرقت اطلاعات، مشکلات مربوط به مشتریان یا طراحی محصول، میتواند به شما آسیب بزند و هزینههای قابل توجهی ایجاد کند. بنابراین، استفاده از بیمههایی که از خسارات ناشی از این موارد جبران میکنند، بسیار حیاتی است.
هنگامی که کسبوکارتان رشد میکند، بهتر است سیاستهای بیمهای خود را بازبینی و بهبود دهید تا اطمینان حاصل شود که همهی خطرات در پوشش بیمهای شما هستند.
گاهی وقتها وقتی که رشد سریع دارید، ممکن است این نکته را فراموش کنید. اما بهتر است همیشه به یاد داشته باشید که همواره نیاز به محافظت و پوشش بیمهای دارید، مخصوصاً زمانی که کسبوکار شما در حال رشد است.
5. سازگاری را بیاموزید
از زمانی که در حال پیشبرد استارتاپتان هستید، یک چیز قطعی است: بازار همواره در حال تغییر است. اینجاست که سازگاری یکی از مهارتهای اساسی شما میشود. در دنیای پر رقابت امروز، هوشمندانه بودن در استراتژی رشد و توسعه، برای شما راهی به سوی موفقیت خواهد بود. همانطور که کریستین لانگ به زیبایی توضیح داده، آمادگی برای تغییر و تطبیق سریع، شما را در جستجوی بهترین راهبردهای تجاری همراهی میکند. در واقع، این توانایی به شما اجازه میدهد تا ایدهها و راهکارهای مختلف را امتحان کنید و بهترین راه حل را انتخاب کنید. بنابراین حتی اگر گاهی هم با شکست مواجه شوید، با انرژی بیشتری دوباره برخواسته و به راه خود ادامه دهید.
6. تجربه مشتری به عنوان رویکرد اصلی
اگر به دنبال رشد و توسعه سریع کسب و کارتان هستید، یک چیز را فراموش نکنید: تمرکز بر تجربه مشتری اولویت شما باشد. در جهانی که نظرات و تجربیات مشتریان به سرعت در فضای مجازی گسترش مییابد، ارائه تجربیات بینظیر و محصولات با کیفیت، کلید موفقیت شماست. همانطور که دیهتر میگوید، مشاغل کوچک میتوانند با تماشای دقیق زیرساختهای مشتریان، پیشروی کنند. برای مثال، ارائه سریعتر محصولات خلاقانه و خدمات نوآورانه، به شما این امکان را میدهد که از رقابتها پیشی بگیرید و روابط بلندمدت با مشتریان خود را تقویت کنید.
7. تعامل فعال و شخصیسازی
ارتباط فعال با مشتریان و شخصیسازی تجربه آنها، امری بسیار حیاتی است. همانطور که کریس کورنل اشاره کرد، در Manhead، ما به ایجاد ارتباطات نوین با مشتریان کمک میکنیم. از طریق طرحهای خلاقانه و ویترینهای سفارشی، ما تلاش میکنیم تا تجربه خرید منحصربهفردی را برای طرفدارانمان ایجاد کنیم. به یاد داشته باشید که ارتباط مستمر و شخصیسازی تجربه، کلیدی است که به شما کمک میکند تا روابط خود را با مشتریان تقویت کرده و در مسیر رشد و توسعه پایداری را تجربه کنید.
8. سرمایهگذاری بر روی کسب و کار
استارتاپتان را به عنوان یک باغ کوچک تصور کنید که همه نیازهایش به آب و محصولات تازه دارد تا رشد کند. اینجاست که سرمایهگذاری باید به عنوان بارانی مهربان باشد که برگهای آن را به رقص و زندگی تحریک میکند. در ابتدا، شاید مقدار کمی سود به دست آورید، اما هر قطره از آن باید به زمین روانه شود تا ریشههای کسب و کارتان عمیقتر بشوند و به دامنه گسترش بیشتری دست یابند.
حتی اگر وقتیکه سودهای فوری زیادی داشته باشید، بهتر است به رشد و توسعه کمپانی خود اولویت دهید. نگاهی به آینده بیندازید؛ آیا نیاز به افزایش نیروی کار، تقویت استراتژی بازاریابی یا تأمین منابع مالی بیشتر دارید؟ با شناسایی نقاط ضعف و تقویتهای لازم، میتوانید سرمایهگذاریهایتان را با هدف واقعیت مطابقت دهید.
9. آیندهنگری را در خود تقویت کنید
همچنین، در همه مراحل کسب و کارتان به آینده نگاه کنید. برنامهریزی دقیق و پیشبینی سناریوهای مختلف، کلیدی برای استقرار و پیشرفت پایدار است. به مرور زمان، بازبینی و به روزرسانی قراردادها، مقایسه نرخها و ارتقاء مذاکرات نشانههایی از آیندهنگری و هوشمندی در مدیریت کسب و کار شماست.
10. قدرت خدمات پس از فروش
پر کردن انتظارات مشتریان با خدماتی که فراتر از تصورشان است، یکی از راههای حرکت به سوی برتری است. وقتی شما به شکلی منحصر به فرد در خدماتتان برآیید، به سرعت در فضای مجازی واکنشهای خوبی را از طرف دوستان، خانواده، و اعضای شبکه اجتماعی خود جلب میکنید.
هرگز فراموش نکنید که وقتی مشتریان ناامید و خسته شدند حال آنها را به شادی تبدیل کنید. تخفیفاتی برای آنان که تجربهی ناخوشایندی داشتهاند در نظر بگیرید، یا تماسهای فعال برای اطمینان از رضایتشان داشته باشید. واقعاً این کار سختی نیست، فقط به یک نرمافزار CRM مناسب نیاز دارید.
11. پرداختن به اهداف شخصی
هر شرکتی به دنبال رسیدن به اهداف خاصی است، اما راه رسیدن به آن اهداف تلاش بسیار است. اگر میخواهید شرکت خود را به موفقیتهای جدیدی برسانید، باید اهدافتان را به شکل روشن و دقیقی مشخص کنید. اینکه همه در شرکت، بدانند چه میخواهید انجام دهید و به چه هدفی میخواهید دست پیدا کنید، بسیار مهم است.
با رفع اشکالات ارتباطی و برگزاری جلسات منظم با تخصصیها، میتوانید به اهدافتان نزدیکتر شوید. وقتی همه به یک سمت کار میکنند و هماهنگی خوبی وجود دارد، موفقیت نیز حتمی خواهد بود. بههمین دلیل، اهمیت تعیین اهداف را فراموش نکنید و این که: تنها تعیین آنها کافی نیست، بلکه باید قابل دسترس و واقعی باشند.
بررسی راههای پیشرفت در کسب و کار
همه میخواهند در شغلشان موفق شوند، اما این کار همیشه آسان نیست. بهتر است همواره به دنبال رشد و توسعه باشید و از کار خود خوشحال باشید. اما چطور میتوانید سرعت پیشرفت خود را در حرفهتان بالا ببرید؟! راهکارهایی وجود دارد که به شما کمک میکند تا این کار را راحتتر انجام دهید. با ما همراه شوید تا با این راهکارها آشنا شوید.
1. ارتباط همیشگی با اعضای سازمان یکی از راههای پیشرفت در کسب و کار
اعضای سازمان یا کارکنان کسب و کار شما نه تنها همکاران شما هستند بلکه دوستان شما نیز محسوب میشوند. افرادی که برای شما کار میکنند باید احساس رفاقت و همدلی با شما و سایر همکارانشان داشته باشند. این رابطه دوستانه و گرم باید در تمام سطوح سازمان قابل مشاهده باشد و نقش مدیر سازمان یا صاحب کسب و کار در این زمینه بسیار حیاتی است. البته که این رابطه نباید سازمان یا کسب و کار را از هدف و برنامهای که دارد، منحرف کند. این موضوع یکی از بهترین راههای پیشرفت در کسب و کار می باشد.
2. مشتری (مخاطب بازار هدف) را در اولویت قرار دهید
شما به عنوان یک کسب و کار یا سازمان در هر زمینهای با گروهی از افراد در تعامل هستید. این افراد ممکن است خریداران محصولات یا خدمات شما باشند یا نیازمندان به آنچه شما ارائه میدهید. در هر صورت شما به عنوان یک مدیر باید بدانید که حیات و پیشرفت کسب و کار شما به حفظ رابطه با مشتریان بستگی دارد. شما باید همراه با تیم خود روشهایی برای نگه داشتن مشتریان فعلی و جذب مشتریان تازه پیدا کنید. نگرانیهای مشتریان را شناسایی کنید و برای برطرف کردن آنها به صورت مرتبط با کسب و کار خود اقدام کنید. همچنین همواره با مشتریان خود در ارتباط باشید. نظرات آنها را گوش دهید و به سؤالات احتمالی آنها پاسخ دهید. از روشهای مختلف بازاریابی دیجیتال برای این منظور استفاده کنید.
3. جسور بودن یکی از راههای پیشرفت در کسب و کار
مطمئناً میدانید که همه ی کسب و کارهای موفق در گذشته، عملهای جسورانه انجام دادهاند که بسیار کمتر کسی حاضر به انجام آن هست. کسب و کاری موفق است که اعضای آن توانایی ریسک پذیری داشته باشند و بدانند که اگر برنده شوند، چه موقعیت فوقالعادهای به دست خواهند آورد و اگر بازنده شوند، ممکن است از ابتدا شروع کنند. جسور بودن همیشه به عنوان یکی از راههای پیشرفت در کسب و کار شناخته میشود.
4. سختکوشی نمونهای از راههای پیشرفت در کسب و کار
همه میدانند که برای رسیدن به اهداف و جایگاه بالا در هر حرفهای، باید تلاش و پایداری زیادی داشت. این ویژگی باید در همه افراد سازمان جا بگیرد و شما به عنوان مدیر نباید فقط در پشت میز خود بنشینید و از دیگران انتظار داشته باشید. برایان تریسی میگوید: شما 8 ساعت در روز برای زنده ماندن کار میکنید. هر چقدر بعد از 8 ساعت هم کار کنید، به سمت موفقیت حرکت میکنید! پس بهتر است که چند وقتی را از تفریحات و کارهای جانبی دور شوید و به سختکوشی بپردازید.
5. نظم و انضباط؛ عامل اصلی پیشرفت در کسب و کار
در واقع نظم و انضباط در کسب و کار یا سازمان، راهبرد و جهتگیری را تعیین میکند. برای اینکه همه اعضای سازمان نظم و انضباط را دنبال کنند، باید مدیر نمونه اول باشد. اگر شما به عنوان یک مدیر با تأخیر به دفتر خود میآیید، نمیتوانید از دیگران خواستار نظم باشید. پس یک مدیر باید قبل از همه خود را منظم و منضبط کند تا نظم را در سازمان افزایش دهد.
6. نقاط قوت را حفظ کنید و نقاط ضعف را رفع کنید
بهعنوان صاحب کسب و کار یا مدیر سازمان باید نقاط ضعف و قوت خود و سازمان را شناسایی کرده باشید. درباره این نقاط ضعف و قوت با همکاران خود صحبت کنید، نقاط قوت را تقویت و تشویق کنید تا به عامل پشتوانه برای کسب و کار شما تبدیل شوند و با همفکری با همکاران خود، نقصها و نقاط ضعف را برطرف سازید.
7. برای پیشرفت در کسب و کار، دانش خود را به روز کنید
دانشگاه فقط یک قدم اولیه برای آموزش شماست و نمیتوانید با آن به مدت طولانی پایدار بمانید. در دنیای پر از تغییر امروز، کسب و کارهایی موفق هستند که با تغییرات علم و فناوری همگام شوند. شما به عنوان مدیر سازمان باید نقش پیشرو در یادگیری مطالب جدید و به روز کردن دانش قبلی خود داشته باشید.
8. برای دست یابی به پیشرفت در کسب و کار، حضور دیجیتال را نادیده نگیرید
امروزه کسب و کارهایی موفق هستند که در فضای دیجیتال فعال باشند و کسب و کار خود را با استفاده از اینترنت تحول دهند. برای این منظور، نیاز به استفاده از بازاریابی دیجیتال یا همان دیجیتال مارکتینگ دارید. استفاده از قابلیتهای فضای دیجیتال و اینترنت البته بعد از تعریف استراتژی مناسب برای این حوزه از بازاریابی، به سازمان یا کسب و کار شما در رسیدن به موفقیتهای زیادی کمک خواهد کرد.
9. یکی از راههای پیشرفت در کسب و کار، ارتباط برقرار کردن با سایر کسب و کارها می باشد
شما بهعنوان یک صاحب کسب و کار یا مدیر سازمان نباید خود را در حصار شرکت قرار دهید و فقط با کارکنان خود جلسات بگیرید. گاهی لازم است تا به عنوان یکی از راههای پیشرفت در کسب و کار به سراغ کسب و کارهای دیگر بروید و با صاحبان آنها در مورد مسائل مختلف صحبت کنید. یک مدیر خوب باید همواره به دنبال راههای جدید برای بهبود عملکرد خود باشد و از نزدیک شرکتها و استراتژیهای آنها را مورد بررسی قرار دهد.
10. خبرهای بد را از اعضای سازمان یا کارکنان کسب و کار پنهان نکنید
صادق بودن با کارکنان چه خبر خوب چه خبر بد، چهارچوب لازم چگونگي رفتار يك مدير توانمند است. يكي از خصوصيات يك مدير خوب، اين است كه بهجای پنهان كردن خبرهاي بد، آنها را با ساير اعضا در ميان بگذارد و با آنها مواجه شود.
11. یکی از راههای پیشرفت در کسب و کار این است که برای وقایع غیرمنتظره آماده باشید
در شرایط نامساعد اقتصادی امروز، کسب و کاری موفق است که با خوشبینی، همچنان در برابر وقایع غیر قابل پیشبینی مقاومت کند. میتوان گفت در واقع یک مدیر به عنوان یک رهبر سازمان باید همیشه آمادگی داشته باشد تا از تهدیدهای موجود، فرصتهای جدیدی را ایجاد کند.
12. برای پیشرفت در کسبوکارتان از آمار استفاده کنید
دنیای امروز، دنیای علم آمار است. پیشرفت علم آمار این امکان را فراهم کرده است تا هر مدیری بتواند به تمامی اطلاعات سازمان خود، از جمله خریدهای همه مشتریان (جدید و قدیم) گرفته تا هرگونه دارایی شرکت (ثابت و جاری و موجودیهای مختلف) دست یابد. یک مدیر با دقت باید همواره به این آمار و اطلاعات توجه کند و با توجه به تغییرات، بهترین تصمیمات را اتخاذ کند.
13. برای رسیدن به پیشرفت در کسب و کارتان آرزوهای بزرگ داشته باشید
اگر میخواهید در کسب و کارتان به موفقیتهای فراوان برسید، باید آرزوهای بزرگی هم داشته باشید. فرقی نمیکند که در شروع این راه پر چالش هستید یا سالهاست که با شرایط مختلف سروکار دارید، این آرزوهای بزرگ به آینده کسب و کارتان و موفقیتهای گسترده در آن مربوط است. در واقع این آرزوها هستند که اعضای یک سازمان را به جلو میکشد.
14. برای دست یابی به موفقیت در کسب و کارتان پویا باشید
شما بهعنوان یک کارآفرین یا صاحب کسب و کار، الگو و الهام بخش تمامی اعضای سازمانتان هستید و این سبب میشود که تمامی خصلتهای شما تحت نظر کارکنان باشد. یک سازمان زمانی برای دست یابی به موفقیت در کسب و کار خود فعال است که مدیر سازمان پویا باشد.
15. برای کسب موفقیت در کسب و کارتان بازاریابی هدفمند انجام دهید
این فکر که هرچه بیشتر در زمینه بازاریابی تلاش کنید، بهتر است، یک نگرش کاملاً اشتباه است! بازاریابی وقتی منجر به موفقیت در کسب و کار شما خواهد شد که هدفمند باشد. شما بهعنوان یک رئیس موفق در شرکت باید بتوانید راههای بازاریابی مناسب را انتخاب کنید و با استراتژی صحیح بازاریابی به فعالیتهای بازاریابی برای کسب سود بیشتر بپردازید. به این صورت انرژی، زمان و بودجهای که به بازاریابی اختصاص دادهاید تلف نمیشود.
16. انتقاد پذیر بودن یکی از راههای پیشرفت در کسب و کار
گاهی اوقات میتوانید نقاط ضعف خود را از طریق انتقاداتی که از دیگران میشنوید، شناسایی کنید. حتی اگر فکر کنید این انتقادات عادلانه نیستند، به جای رد کردن آنها، سعی کنید در محیط کار خود را برای دریافت انتقاد آماده کنید و از آنها برای بهبود عملکرد خود استفاده کنید. به همه انتقادات گوش دهید، حتی از کسانی که در سطح شغلی پایینتر از شما هستند و با دقت و بدون تعصب به آنها فکر کنید و راهحلهایی برای عمل بهتر پیدا کنید. همکارانتان باید احساس کنند که شما از انتقاد نمیترسید تا در صورت نیاز نکات منفی کارتان را به شما بگویند.
17. مدیریت استرس
استرس همه وقت چیز منفی نیست! افرادی که بیتفاوت و غیرمسئول هستند، معمولاً استرس کمتری نسبت به بقیه دارند. این افراد به موقع کارهای خود را انجام نمیدهند و برایشان مهم نیست که در شغل خود پیشرفت کنند یا نه. اما کارکنانی که مسئولیتپذیری یکی از ویژگیهای مهم آنها هست و میدانند باید به وظایف محول شده به آنها به درستی پاسخ دهند، معمولاً استرس زیادی را احساس میکنند. باید توجه داشت که وقتی استرس از حد معقول فراتر رود، عملکرد مغز به شدت کاهش مییابد. در این شرایط ممکن است نتوانید به خوبی فکر کنید و تصمیم درست بگیرید. بنابراین استرس باید توسط افراد کنترل شود تا به سلامت شخصی و حرفهای، صدمه نزند.
18. افزایش تمرکز یکی از راههای پیشرفت در کسب و کار
یکی از راههای افزایش کارایی در شغل، تمرکز بر روی وظایف است. برای این کار، باید محیط کارتان را از هر گونه عامل مزاحم پاک کنید. تلفن همراهتان را خاموش کنید و اگر ممکن است، درب اتاقتان را قفل کنید. این کار باعث میشود که در زمان کوتاهتر و با دقت بالاتر، وظایفتان را به پایان برسانید. تمرکز شما رشد و پیشرفت شغلیتان را تسریع میکند.
19. اطرافتان را مرتب کنید
یکی از راههای بهبود آرامش روانی و تمرکز ذهنی، نظم دادن به محیط اطراف است. بنابراین سعی کنید هر روز فضای کار و زندگی خود را تمیز و مرتب نگه دارید. اگر مدارک و اسناد مهمی دارید، آنها را در جای مناسب و قابل دسترس قرار دهید تا هنگام نیاز به آنها، سریع و آسان بتوانید آنها را پیدا کنید. این کار باعث صرفهجویی در وقت و افزایش بازدهی شما میشود.
20. از شکستها درس بگیرید
شکستها و مشکلات همیشه منفی نیستند، بلکه میتوانند فرصتهایی برای رشد و یادگیری باشند. از مقابله با شکستها و مشکلات تجارب ارزشمندی به دست میآید که میتوانید در کار و زندگی خود از آنها بهرهمند شوید. تجارب شما بهترین منبع دانش و اطمینان هستند که میتوانید روی آنها حساب کنید. حتی میتوانید راهحلهایی که در گذشته برای حل مشکلات خود پیدا کردهاید و نتایج خوبی از آنها گرفتهاید را در یک دفترچه یادداشت کنید و با مرور و تجدید نظر از آنها استفاده کنید.
کلام آخر
خیلی خوشحالیم که تا انتهای این مقاله همراه تیم دانشگاه کسب و کار بودید. این مقاله چند نکته مفید برای پیشرفت در شغلتان را به شما آموزش داد، اما نباید فقط به اینها بسنده کنید. سعی کنید دانش خود را در زمینه کسب و کارتان گسترش دهید و از تجربه دیگران برای انجام پروژههایتان استفاده کنید. همچنین با همکارانتان همکاری و ارتباط خوبی داشته باشید. به نظر شما چه راههای دیگری برای پیشرفت در کسب و کار وجود دارد؟