شرکت سامسونگ یکی از بزرگترین شرکتهای کره جنوبی است که تقریبا یک پنجم کل صادرات کشور را با تمرکز بر صنایع الکترونیک، صنایع سنگین، ساخت و ساز و صنایع دفاعی بر عهده دارد.
کمی به اطراف خود نگاه کنید، چه تعداد از لوازم الکترونیکی اطراف شما ساخت شرکت سامسونگ است؟ سامسونگ نامِ آشنایی در بازار کالای دیجیتال است. سامسونگ بهعنوان یکی از با ارزشترین برندهای جهان در سالهای اخیر تأثیر زیادی در توسعهی اقتصادی، سیاسی، رسانهای و حتی فرهنگی کشورش یعنی کرهی جنوبی داشته است.
کارشناسان معتقدند شرکت سامسونگ نقشی مهم در انقلاب اقتصادی کره و تبدیل شدن آن از کشوری درحالتوسعه به کشوری توسعهیافته داشته است. این انقلاب که با عنوان”Miracle on the Han River ” شناخته میشود، پس از جنگ کره در دههی ۱۹۶۰ میلادی اتفاق افتاد.
جالب است بدانید زیرمجموعههای سامسونگ، یک پنجم از کل صادرات کره را به خود اختصاص دادهاند و آمارهای منتشرشده، درآمد این هولدینگ را نزدیک به ۲۰ درصد از درآمد تولید ناخالص ملی کره عنوان میکنند. این آمار نشان میدهد سامسونگ مثل شرکت اپل، شرکت تسلا، شرکت گوگل و شرکت مایکروسافت و بسیاری از برندهای دیگر یکی از غولهای بزرگ اقتصادی دنیا محسوب میشود.
با توجه به توضیحات داده شده و همچنین محبوبیت و معروفیت برند سامسونگ در کل جهان دانشگاه کسب و کار تصمیم دارد در این مقاله به معرفی این غول بزرگ فناوری کرهای بپردازد و نکاتی را راجع به شرکت سامسونگ بیان کند که به احتمال زیاد تا به امروز نمیدانستید. تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
به شما پیشنهاد میکنیم پس از مطالعه این مقاله در دانشگاه کسب و کار، مقالاتی که موضوع و محوریت مشابهی با این مقاله دارند را در این سایت مطالعه کنید.
آنچه در این مقاله خواهید خواند:
- تاریخچه تأسیس شرکت سامسونگ
- لوگوی شرکت سامسونگ
- امپراطوری سامسونگ بعد از پدر
- ورود سامسونگ به صنعت الکترونیک
- اولین محصولات سامسونگ
- همکاری سامسونگ و سونی
- شرکت سامسونگ و ساخت برج خلیفه دبی
تاریخچه تأسیس شرکت سامسونگ
لی بیونگ چول، در یک خانواده ثروتمند در منطقهی اویریئونگ کرهی جنوبی متولد شد. لی بیونگ به دانشگاه رفت؛ اما پس از ترک تحصیل و رها کردن دانشگاه، شرکت سامسونگ را در سال ۱۹۳۸ میلادی به عنوان شرکت بازرگانی و چندملیتی در سئول، پایتخت کره جنوبی تأسیس کرد.
اولین فعالیت شرکت سامسونگ در حوزه صادرات بود که بر صادرات ماهی خشک، موادغذایی محلی و رشته فرنگی تمرکز داشت. این شرکت فعالیت صادراتی خود را در منطقهی سودونگ و با ۴۰ کارمند و کارگر شروع کرد. سامسونگ نیز مانند شرکت آمازون کسب و کار خود را با تعداد اندکی کارمند و تجهیزات شروع کرد. کمی بعد این شرکت وارد حملونقل شد و در نتیجه سامسونگ توانست در سالهای ابتدایی فعالیت خود موفقیت مالی زیادی را کسب کند. به همین دلیل، لی مرکز مدیریت آن را در سال ۱۹۴۷ به سئول انتقال داد.
در دوران حملهی کره شمالی به کرهی جنوبی، سامسونگ توانست به سود فراوان برسد. البته جنگ در سالهای بعد باعث شد لی مجبور به ترک سئول شود. این شرکت در طول سه دهه فعالیت، خود را در حوزه ارائه خدمات مالی و بیمه، اوراق بهادار و خردهفروشی توسعه داد. نهایتا در اواخر سال ۱۹۶۰ این شرکت وارد صنعت الکترونیک شد.
یکی از همکاریهای بزرگ لی با دیگر سرمایهگذاران بزرگ کره در سال ۱۹۴۷ رخ داد. چو هانگجای، مؤسس گروه هیوسانگ، در این سال در زیرمجموعهی تجارتی سامسونگ با نام سامس.نگ مولسان سرمایهگذاری کرد. این شرکت امروزه با نام Samsung C&T شناخته میشود. پس از چند سال چو و لی به خاطر اختلاف نظر در مسائل مدیریتی از یکدیگر جدا شدند و گروه تشکیلشده به بخشهای کوچکتری با نامهای سامسونگ گروپ، هیوسانگ گروپ، هانکوک تایر و شرکتهای دیگر تجزیه شد.
شرکت سامسونگ بدون شک نقش مهمی در رشد و توسعهی کرهی جنوبی بازی کرده و همواره در تولید جزو اولینها اولین بوده است. دفتر مرکزی سامسونگ هنوز هم در سئول است؛ اما جالب است بدانید که سهام این شرکت جهانی در بازار بورس نیویورک دادوستد میشود.
مقالات پیشنهادی مرتبط: برای تکمیل دانستههای خودتان در این زمینه توصیه میکنیم مقالات کارمند، مزیت رقابتی، کار آنلاین و قانون کار را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار حتما مطالعه کنید.
لوگوی شرکت سامسونگ
نام سامسونگ از دو بخش (سام: سه) و (سونگ: ستاره) به معنای سه ستاره نشات میگیرد. این اسم در زبان کرهای بیانگر خصلتهایی مانند: بزرگی، قدرت، فراوانی، ابدی بودن و جاودانگی است. شرکت سامسونگ تا به امروز 3 مرتبه لوگوی خود را تغییر داده است.
اگر به لوگوی فعلی سامسونگ دقت کنید متوجه میشوید که حروف S و G از کادر بیرون زدهاند که بنا بر ادعای سامسونگ نشاندهندهی تفکر باز شرکت برای ورود به صنایع مختلف است!
امپراطوری سامسونگ پس از پدر
پس از درگذشت لی بیونگچول، پسرش لی کونهی مسئولیت شرکت را برعهده گرفت و در سال ۱۹۸۷ سامسونگ را به ۳ زیر گروه مستقل با نامهای شینسگائه، سیجی گروپ و هانسول تفکیک کرد.
۶ سال بعد یعنی در سال ۱۹۹۳ میلادی، کونهی به عنوان رییس هیئت مدیره تصمیم به کوچک کردن ابعاد شرکت گرفت و در نتیجه ۱۰ زیر مجموعهی سامسونگ را فروخت. پس از آن تمرکز شرکت روی سه صنعت اصلی یعنی الکترونیک، مهندسی و شیمی بود.
ورود سامسونگ به صنعت الکترونیک
در سالهای پایانی دههی ۱۹۷۰ میلادی، سامسونگ با تأسیس زیرمجموعهی سامسونگ الکتریک اینداستریز بهصورت جدی وارد این صنعت شد. این زیرمجموعه خود شامل بخشهای متنوعی از دستگاههای الکترونیکی، الکترومکانیکی، تولید قطعات دستگاهها و بخش مستقل نیمه هادیها بود. اولین مجموعهی عملیاتی این بخش در شهر سوون تأسیس شد.
اولین محصولات این شرکت شامل تلویزیون، ماشینحساب، یخچال، سیستمهای تهویه و ماشین لباسشویی بود. در سال ۱۹۷۰، شرکت ژاپنی NEC با سامسونگ گروپ وارد همکاری شد و Samsung – NEC برای تولید محصولات خانگی و سیستمهای صوتی تأسیس شد. ورود اصلی به بازار نیمه هادیها در سال ۱۹۷۴ و با خرید یک شرکت آغاز شد.
در سال ۱۹۸۰، یکی از مهمترین خریدهای مجموعهی رشد یافتهی سامسونگ صورت گرفت. آنها یک شرکت با حوزه کاری مخابرات را در شهر گومی خریداری کردند و وارد صنعت مخابرات شدند. این مجموعه ابتدا در تولید برد سوئیچهای مخابراتی فعالیت میکرد و به مرور در صنایع فکس و تلفن نیز وارد شد. شرکت هانگوک را میتوان پایههای امپراتوری امروزی سامسونگ در صنعت موبایل نامید.
تا سال ۱۹۸۱، گروه الکتریک سامسونگ بیش از ۱۰ میلیون تلویزیون سیاه و سفید تولید کرده بود. در فوریهی سال ۱۹۸۳، مؤسس سامسونگ از تصمیم جدی این شرکت برای ورود به صنعت تولید حافظهی DRAM رونمایی کرد و یک سال بعد، این شرکت به سومین تولیدکنندهی این محصولات در جهان تبدیل شد!
مقالات پیشنهادی مرتبط: برای تکمیل دانستههای خودتان در این زمینه توصیه میکنیم مقالات سفته، زنجیره تامین، متاورس و فیسبوک را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار حتما مطالعه کنید.
اولین محصولات سامسونگ
اولین کامپیوتر شرکت سامسونگ
در سال ۱۹۸۲ اولین کامپیوتر شخصی سامسونگ با نام SPC-1000 معرفی شد. در سیستم این کامپیوترها برای ذخیرهسازی از نوار کاست استفاده میشد، البته قابلیت نصب فلاپی درایو در آن وجود داشت. این تکنولوژیها در آن زمان قابل قبول بودند.
اولین حافظه رم شرکت سامسونگ
در سال ۱۹۸۳ مؤسس سامسونگ از تصمیم جدی این شرکت برای ورود به صنعت تولید حافظه رم خبر داد. به فاصلهی یک سال، این شرکت به سومین تولید کننده این محصول در جهان تبدیل شد. کمتر از یک دهه بعد این شرکت به دومین تولید کننده بزرگ چیپ حافظه و تراشه پس از اینتل در جهان تبدیل شد. سامسونگ به ترتیب در سالهای ۱۹۹۲ و ۱۹۹۴، اولین دیرم های ۶۴ و ۲۵۶ مگابایتی دنیا را ساخت. این محصولات بهخاطر دوام، اطمینان و طول عمر بالا در دنیا شناخته شده هستند.
اولین گوشی موبایل شرکت سامسونگ
سامسونگ الکترونیکس در سال 1988 اولین تلفن همراه خود را در زیر سایه برند سامسونگ روانه بازار کرد. در آن زمان شرکت موتورولا 60% تولید تلفن همراه کره را در دست داشت و سامسونگ با 10% سهم در این حوزه اوایل فروش چندانی نداشت.
متاسفانه در ابتدا کیفیت گوشیهای سامسونگ ضعیف بود و تا اواسط سال ۲۰۰۰ فقط ۲۰ درصد از بازار کره در دست سامسونگ بود. اما سامسونگ اولین شرکتی بود که در سال ۱۹۹۹ گوشیهایی با قابلیت پخش MP3 را وارد بازار کرد؛ با تمام این اوصاف فروش شرکت در این حوزه خوب نبود و در آن دوران حتی ایدهی خروج از بازار موبایل نیز در دستور کار مدیران شرکت قرار گرفت.
خوشبختانه ۱۲ سال بعد سامسونگ الکترونیک به بزرگترین تولید کننده گوشی موبایل در جهان تبدیل شد و به سلطهی چند ساله نوکیا پایان داد. بازیکن اصلی سامسونگ در بازار گوشی، سری Galaxy است که رقابت سنگینی با آیفون دارد. در سال ۲۰۱۵ این گوشیها با صفحه نمایش منحنی دو لبه همراه شدند و حسابی سروصدا به پا کردند.
اولین تلویزیون شرکت سامسونگ
سامسونگ ساخت تلویزیون خود را در دهه 70 میلادی و با تلویزیون سیاه و سفید شروع کرد و در سال 1978 میزان تولید این مدل تلویزیون به چهار میلیون دستگاه رسید. این کمپانی در ده 80 میلادی شروع به ساخت تلویزون های رنگی کرد که سال 1981 میزان تولید تلویزیونهای رنگی سامسونگ به یک میلیون دستگاه رسید و صادرات تلویزیونهای رنگی سامسونگ در سراسر آسیا آغاز شد.
اولین پنلهای نمایشگر شرکت ساسونگ
اولین نمایشگر LCD سامسونگ در سال ۱۹۹۵ معرفی شد. در یک دههی گذشته سامسونگ با عرضهی فناوریهایی مانند O LED و AMOLED پیشگام بازار شد. بخش عمده تلاش سامسونگ در حوزه پنلهای نمایشی روی تولید نمایشگرهای نازک معطوف شده و بارها رکوددار این صنعت بوده است.
ساخت اولین تلویزیون TFT LCD با اندازهی ۳۰ اینچ، اولین مانیتور TFT LCD سه بعدی دنیا، اولین تلویزیون دو تصویری ۳۳ اینچی، ثبت رکورد فروش ۱۰۰ میلیون تلویزیون رنگی، اولین تلویزیون منحنی ۱۰۵ اینچی اولترا اچدی، تلویزیون نقطه کوانتومی، اولین صفحه نمایش Cinema LED، عرضه اولین تلویزیون ماژولار (The wall) با وضوح 8K، اولین تلویزیون Micro LED با سایز ۷۵ اینچ و … از افتخارات سامسونگ در تولید تلویزیون هستند.
همکاری سامسونگ و سونی
در سال 2006، شرکت سونی در تولید صفحه نمایش های ال سی دی با شرکت سامسونگ همکاری کرد. نتایج این همکاری از لحاظ تولیدات بسیار مطلوب بود؛ اما این همکاری باعث بروز مشکلاتی برای شرکت سونی شد. زیرا با وجود 50-50 بودن این مشارکت شرکت سامسونگ با داشتن تنها یک سهم بیشتر کنترل تولید را تماما به دست گرفته بود. نهایتا در پایان سال 2011، سامسونگ سهام شرکت سونی را خریداری کرد و کنترل کامل را در دست گرفت.
شرکت سامسونگ و ساخت برج خلیفه دبی
شاید شما هم مانند بسیاری از مردم دنیا تصور میکنید که سامسونگ فقط یک شرکت تولید محصولات خانگی و گوشی است؛ اما دامنهی فعالیت های این برند بزرگ، بسیار وسیع تر از دنیای تکنولوژی بوده است. از جمله فعالیتهای جالب شرکت سامسونگ میتوان به همکاری و سرمایه گذاری در ساخت برج خلیفه اشاره کرد.
بلندترین برج دنیا توسط سامسونگ ساخته شده است! برج های معروف پتروناس مالیزی و برج تایپه 101 نیز از ساخته های این شرکت است. در حقیقت بخش ساخت و ساز شرکت سامسونگ یکی از بزرگترین قسمتهای این شرکت را تشکیل میدهد.
مقالات پیشنهادی مرتبط: برای تکمیل دانستههای خودتان در این زمینه توصیه میکنیم مقالات شرکت مایکروسافت، پورتر و ثروتمندترین افراد جهان را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار حتما مطالعه کنید.
سخن پایانی
مقالهای که مطالعه کردید تحت عنوان “6 نکته جالب درمورد شرکت سامسونگ که نمیدانستید” توسط دانشگاه کسب و کار برای آشنایی هرچه بیشتر شما عزیزان با یکی از بزرگترین شرکتهای دنیا یعنی شرکت سامسونگ تهیه شده است. مقالهای که مطالعه کردید نشان دهنده ذرهای از تلاشها و راه پر فراز و نشیبی بود که مدیران این شرکت بزرگ طی کردهاند.
اگر نگاهی به زندگینامه افرادی مثل بیل گیتس، جف بزوس، استو جابز یا حتی جی کی رولینگ داشته باشید، میبینید که همگی این افراد در ابتدای راه خود بسیار سخت تلاش کردند. پس با امید و انگیزه به مسیر خود ادامه دهید. اگر شما عزیزان نیز اطلاعات بیشتری درخصوص این شرکت دارید که میتواند برای سایرین جالب باشد، خوشحال میشویم در قسمت کامنتها با ما به اشتراک بگذارید.