ترشی یکی از انواع مخلفات خوشطعم و اشتها آور است که در اکثر سفرههای ایرانی به چشم میخورد. این خوراکی، با تنوع و مزههای مختلفش در تمام کشورهای جهان تهیه و مصرف میشود و طرفداران فراوانی دارد. علاوه بر این، تولید آن فرصت خوبی برای افرادی است که قصد دارند درآمدی از این طریق برای خود فراهم کنند. امروزه با گسترش کسب و کارهای خانگی و آنلاین، کسب و کار ترشی خانگی و کسب درآمد از آن با استقبال خوبی روبهرو شده است. این شغل در مقایسه با سایر مشاغل خانگی مزیتهای بیشتری دارد و به سرمایه و زحمت چندانی نیازمند نیست.
ما در این مقاله از دانشگاه کسب و کار به مراحل راهاندازی این کسبوکار پرداختهایم و نکاتی برای موفقیت شما در آن ذکر کردهایم.
چاشنی غذایی که نمیتوان از آن گذشت!
ترشی یکی از پرطرفدارترین چاشنیهای غذایی است که با مزههای مختلفی که دارد میتواند هر غذایی را خوشطعم کند. از ترشی به عنوان مخلفات کنار غذا استفاده میشود و عاملی برای افزایش اشتها و تکمیل طعمهای غذاست.
این چاشنی غذایی مزههای مختلفی دارد؛ از تند و ترش و شور گرفته تا مزههای ملس و شیرین! در تهیهی آن نیز از مواد مختلفی نظیر میوه، سبزیجات، صیفیجات، ادویه و دانههای خوراکی استفاده میشود. بنابراین کلکسیونی از خوراکیهای خوشبو و خوشطعم است که برای سلامتی انسان فایده دارد.
اولین ترشی چه زمانی تولید شد؟!
معیار قابل اطمینانی وجود ندارد که قدمت و محل ابداع این چاشنی غذایی را مشخص کند. با این حال بسیاری از مورخان قدمت آن را 2000 و عدهای دیگر 4000 سال تخمین میزنند و فن ساخت آن را به سرزمین هندوستان نسبت میدهند.
تولید ترشی با استفاده از سرکه و نمک، نوعی روش نگهداری از مواد غذایی بود. در گذشته از فن ترشی انداختن استفاده میکردند تا مواد غذایی را از خطرات خرابی و فساد حفظ کنند و خوراکیهای فصلی را با استفاده از سرکه در فصلهای دیگر نیز مصرف کنند. طعم خوب آن سبب شد که بعدها نیز از این خوراکی استفاده کنند و آن را نه برای حفظ مواد غذایی، بلکه برای چاشنی و مخلفات کنار غذا تولید کنند.
انواع ترشی
ترشی انواع مختلفی دارد و حتی انواع مرسوم آن در شهرهای مختلف ایران نیز متفاوت است. برای درست کردن ترشی از میوهها و صیفیجات متفاوتی استفاده میشود و گاهی مواد اولیه آن در هر شهر با شهر دیگر تفاوت دارد. ما در ادامهی این مقاله از دانشگاه کسب و کار به معرفی چند ترشی پرطرفدار میپردازیم:
ترشی لیته
لیته مخلوطی از موادی مانند هویج، کلم سفید، بادمجان و سیر است. این مواد را پس از شسته شدن، در خردکن به شکل رنده شده درمیآوریم و با ریختن آن در ظرف، سرکه، نمک و ادویه را به آن اضافه میکنیم.
ترشی کلم قرمز
یکی از آسانترین ترشی های خانگی است. برای درست کردن آن کلم قرمز را به صورت خلالی خرد میکنیم و سپس به آن سرکه اضافه میکنیم.
ترشی هفت بیجار
ترشی هفت بیجار کلکسیونی از صیفیجات و ادویههای خوشطعم است که بیشترین شهرت آن به خاطر ادویهی مخصوص و جادوییاش میباشد. برای تهیهی آن مخلوطی از جوز هندی، گلپر، گشنیز، رازیانه و… را آسیاب کرده و در ماهیتابه تفت دهید. سپس بادمجان، گل کلم، سیب زمینی، لوبیا سبز، خیار و.. را آماده کرده و آنها را با سرکه و ادویه مخلوط کنید.
سیر ترشی
سیرترشی چاشنی مخصوص شهرهای شمالی ایران است. این ترشی از قرار دادن بوتهی سیر در سرکه و نمک درست میشود و خواص دارویی بسیار فراوانی برای سلامت انسان دارد.
انواع شورها
این نوع ترشی بیشتر از ترکیب آب و نمک فراوان و مقداری سرکه درست میشود. خیارشور، مخلوط کلم و هویج و کرفس شور از انواع خوشمزه و پرطرفدار آن است.
مقالات مرتبط برای مطالعۀ بیشتر: برای تکمیل دانستههای خودتان توصیه میکنیم مقالات شغلهای پردرآمد بدون سرمایه، کسب و کارهای کوچک پرسود خانگی و بهترین کسب و کارها در ایران را از دست ندهید.
کسب و کار ترشی خانگی
امروزه درست کردن ترشی خانگی برای بسیاری از افراد تبدیل به نوعی کسب و کار شده است. این کسب و کار خصوصا برای بانوان خانهداری که فرصت چندانی برای کار ندارند و به دنبال درآمد هستند مناسب است. حتی میتواند شغل دومی برای افراد شاغل باشد؛ چرا که وقت و زمان چندانی نیاز ندارد و آسانتر از مشاغل دیگر است.
مزایای راهاندازی کسب و کار ترشی خانگی
1. در تمام فصلها تقاضا دارد
ترشی چاشنی غذایی پرطرفداری است که در تمام فصلهای سال تقاضا دارد. به این ترتیب بازار فروش آن همیشه داغ است و از رونق نمیافتد. اگر کسب و کار ترشی خانگی شما مشتریهای خودش را پیدا کند، میتواند منبع درآمد ثابت و خوبی برای شما باشد. برخلاف برخی از کسب و کارهای خانگی مانند کیک و شیرینی، عروسک بافی، نمد دوزی و… که در مواقعی از سال دچار کمبود تقاضا میشود.
2. کسب و کار ترشی خانگی سرمایه چندانی لازم ندارد
یکی از مزیتهای مهم کسب و کار ترشی خانگی، امکان راهاندازی آن با کمترین سرمایه است. شما برای ایجاد هر کسب و کاری باید سرمایه زیادی برای خرید وسایل، لوازم کار و حتی مواد اولیه خرج کنید. اما در کسب و کار ترشی خانگی مواد اولیه شما عموما میوه و صیفیجات است و به غیر از شیشه و ظرفهای پلاستیکی برای نگهداری آنها، به چیز دیگری نیاز ندارید. حتی میتوانید سرکه خانگی درست کنید تا هزینههای اولیه شما کمتر شود.
به این ترتیب میتوانید از هر زمانی که میخواهید این کسب و کار را آغاز کنید. البته لازم است در ابتدای کار مقدار کمی ترشی درست کنید و پس از موفقیت فروش آنها، تولید خود را گستردهتر کنید.
مقالات مرتبط برای مطالعۀ بیشتر: برای تکمیل دانستههای خودتان توصیه میکنیم مقالات کارآفرینی در زمینه کشاورزی، کارآفرینی و نوآوری و کارآفرینی در منزل را از دست ندهید.
3. مکان مستقلی برای راهاندازی نمیخواهد
چنان که گفته شد، کسب و کار ترشی خانگی برخلاف سایر کسب و کارها به سرمایه اولیه چندانی نیاز ندارد و حتی مکان مستقلی برای راهاندازی نمیخواهد. به طوری که شما در یک گوشه از خانه میتوانید ترشی درست کنید و پس از مدتی با فروش آنها کسب درآمد کنید.
از آنجا که ترشی برای جا افتادن و طعم گرفتن به زمان مشخصی نیاز دارد، برای جلوگیری از کپک زدن و خرابی آن، باید ظرفهای ترشی را خوب ببندید و در مکان نسبتا خنکی قرار دهید. مکانهایی چون انباری، راهرو، آشپزخانه و حتی زیر پنجرهها برای نگهداری از ترشی مناسبتر از سایر قسمتهای خانه است.
4. تولید آن آسان است و زمان زیادی لازم ندارد
شاید به نظرتان مراحل درست کردن ترشی سخت باشد. اما در مقایسه با سایر کسب و کارهای خانگی تولید آن آسانتر است و زمان زیادی از شما را درگیر نمیکند. شما در مرحله اول باید نوع ترشی را انتخاب کنید تا مواد مورد نیاز خود را خریداری کنید. پس از آن با شستوشو و خرد کردن مواد و اضافه کردن سرکه، نمک و ادویههای مختلف، در آن را خوب میبندید و برای چند ماه در مکانی خنک قرار میدهید.
به این ترتیب میتوانید در چند روز چند کیلو ترشی آماده کنید تا آنها را مدتی بعد به فروش برسانید. از آنجا که درست شدن ترشی به چند ماه زمان نیاز دارد، این کسب و کار از همان ابتدا شما را به درآمد نمیرساند. اما پس از گذشت یک سال میتوانید به راحتی تولیدات خود را بفروشید و در کنار آن برای ماههای آینده نیز تولید کنید.
5. تولیدات آن با گذشت زمان خراب نمیشود
شاید این را شنیده باشید که ترشی هرچه عمرش بیشتر باشد خوش طعمتر و بهتر است. مثلا یکی از بهترین انواع سیرترشی را سیر ترشی هفت ساله میدانند که بسیار ترش و خوشمزه است.
به این ترتیب یک مزیت مهم کسب و کار ترشی خانگی این است که تولیدات شما در صورت گذشت زمان و فروش نرفتن خراب نمیشود. بلکه بهتر و جا افتادهتر میشود. برخلاف کسب و کارهای دیگری مانند کسب و کار شیرینی خانگی که ممکن است در صورت فروش نرفتن، طی یک هفته خراب شود و تازگی خود را از دست بدهد.
6. نوسانات اقتصادی تاثیر زیادی بر آن نمیگذارد
فرض کنید قصد دارید کسب و کار فروش لوازم دیجیتال یا فروش کفش و لباس راهاندازی کنید. در این مشاغل علاوه بر اینکه لازم است سرمایهی زیادی برای خرید جنس در نظر بگیرید، این امکان وجود دارد که به دلیل نوسانات ارز قیمتها کاهش یا افزایش پیدا کند. به این ترتیب ممکن است ضرر کنید یا حتی به دلیل بالا بودن قیمتها و نبود مشتری ورشکسته شوید.
این در صورتی است که در کسب و کار ترشی خانگی، به دلیل اینکه مواد اولیه شما نمک، سرکه، سبزیجات و صیفیجات است با احتمال ضرر بسیار کمی روبهرو هستید. علاوه بر این قیمت این مواد با نوسانات بازار ارز ارتباط چندانی ندارد و معمولا ثابت است. به این ترتیب با راهاندازی آن یک کسب و کار مطمئن و ثابت خواهید داشت.
مقالات مرتبط برای مطالعۀ بیشتر: برای تکمیل دانستههای خودتان توصیه میکنیم مقالات کسب و کار اینترنتی در منزل، کسب و کار اینترنتی برای دانش آموزان و کسب درآمد اینترنتی از سایتهای خارجی را از دست ندهید.
مواد مورد نیاز برای تولید ترشی خانگی
مواد اولیهی شما در کسب و کار ترشی خانگی به نوع ترشی شما بستگی دارد. با این حال چند رکن اصلی آن عبارت است از:
- انواع مختلف سرکه مانند سرکهی سیب، سرکه سفید، قرمز و…
- نمک و ادویههای مختلف نظیر؛ گلپر، رازیانه، سیاه دانه، زردچوبه، فلفل، پاپریکا، تخم گشنیز
- سبزیجات معطر مانند نعنا، مرزه، ترخون، گشنیز، ریحان، شوید
- سبزیجات و صیفیجات مختلف (بادمجان، گل کلم، هویج، سیر، کرفس، فلفل سبز و…)
کسب و کار ترشی خانگی را از کجا آغاز کنیم؟
یادگیری مراحل تولید ترشی
اولین مرحله در آغاز کسب و کار ترشی خانگی یادگیری مراحل درست کردن آن است. با راهنمایی گرفتن از خانواده و فامیل، جستوجو در اینترنت یا مشاهده کلیپهای آموزشی میتوانید این مرحله را به سرعت طی کنید. خوشبختانه درست کردن ترشی چندان سخت نیست و هر فرد تازهکاری میتواند روش کار را به سرعت یاد بگیرد و پس از مدتی مهارت کسب کند.
خرید مواد اولیه و آغاز تولید
پس از یادگیری دستور درست کردن ترشی نوبت به خرید مواد اولیه میرسد. بهتر است مواد شما تازه و باکیفیت باشد تا طعم بهتری در ترشی داشته باشند. این مرحله تا حد زیادی به نوع ترشیِ انتخابی شما بستگی دارد. با این حال خرید ظرف، نمک، انواع سرکه و ادویهجات برای تمام آنها ضروری است.
بهتر است چند نوع ترشی درست کنید و آنها را به مدت چند ماه در مکان تاریک و خنک قرار دهید. البته روشهایی برای تخمیر سریع ترشی نیز وجود دارد که میتوانید با جستوجو در اینترنت آنها را پیدا کنید. در ترشی را به خوبی ببندید تا نفوذ هوا باعث کپک زدن آن نشود و ظرفهای ترشی را دور از نور آفتاب نگه دارید.
بازاریابی و فروش
پس از آن که ترشیهای شما آماده شد، لازم است برای آنها بازاریابی کنید! میتوانید ابتدا از خانواده و دوستان خود شروع کنید؛ به این ترتیب میتوانید با پیشنهادات و انتقادهای آنها کار خود را بهتر کنید.
پس از آن با مراجعه به مغازهها، رستورانها و مکانهای تهیه غذا و حتی میوه فروشیها نمونه کار خود را نشان دهید و بازاریابی کنید. علاوه بر این میتوانید یک کسب و کار اینترنتی برای فروش ترشی خانگی راهاندازی کنید و محصولات خود را به صورت آنلاین به فروش برسانید.
مقالات مرتبط برای مطالعۀ بیشتر: برای تکمیل دانستههای خودتان توصیه میکنیم مقالات کسب و کارهای کوچک پرسود، بیزینس های کوچک و خرید بیزینس در کانادا را از دست ندهید.
نتیجهگیری
کسب و کار ترشی خانگی یکی از آسانترین و کم هزینهترین انواع کسب و کارهای خانگی است که درآمد خوبی دارد. این کسب و کار مزایای بسیاری دارد؛ مثلا سرمایه چندانی نمیخواهد، زمانگیر نیست و بازار آن همیشه پررونق است. ما در این مقاله از دانشگاه کسب و کار به بررسی مزایای آن پرداختیم و مراحل راهاندازی آن را شرح دادیم. اگر مهارت ترشی انداختن دارید یا به دنبال ایجاد یک کسب و کار هستید، کسب و کار ترشی خانگی میتواند یک گزینه خوب و پردرآمد برایتان باشد.
نظر شما درباره این کسب و کار خانگی چیست؟ چه راهکارهایی برای موفقیت در آن به ذهنتان میرسد؟ با ما در میان بگذارید.