طراحی سایت در طول سالهای اخیر پیشرفت بسیاری کرده است. این روزها افراد زیادی از طریق طراحی سایت و امور مرتبط با آن به کسب درآمد اینترنتی میپردازند. با گسترش تکنولوژی و افزایش دسترسی افراد به اینترنت و فضای مجازی کسب و کارهای زیادی نیاز به طراحی یک وبسایت اختصاصی را احساس میکنند. این روزها دیگر فضای اکثر مشاغل به سوی کسب و کار آنلاین پیش میروند. همچنین استقبال مخاطبین از این روشهای نوین بیش از پیش شده است. گسترش دسترسی به اینترنت در سالهای اخیر از یک سو گسترش پاندمی کرونا از سوی دیگر، دو عامل مهمی بودهاند که در این سالها توانستهاند افراد بسیاری را به استفاده از فضای آنلاین و اینترنت سوق دهند.
همین مسئله منجر شده است تا افراد زیادی به سوی کسب درآمد از طریق طراحی سایت بروند. همانطور که گفتیم این روزها تقاضاهای بسیاری برای توسعه و طراحی سایت وجود دارد. پس اگر در این زمینه به مهارت کافی برسید و نمونه کارهای مناسب و موفقی داشته باشید، میتوانید درآمد بالایی از طریق طراحی سایت و امور مرتبط با آن به دست آورید.
در این مقاله از دانشگاه کسب و کار میخواهیم به چگونگی کسب درآمد از طریق طراحی وبسایت، میزان درآمد افراد از این کسب و کار و چگونگی ورود به این حوزه بپردازیم. پس اگر شما هم علاقهمند به مطالعه در این حوزه و فعالیت در آن هستید ادامه این مطلب برای شما نوشته است. آن را از دست ندهید.
طراحی سایت چیست؟
در ابتدا میخواهیم به یک سؤال بنیادین بپردازیم. با اینکه در این سالها دیگر بسیاری از ما با این واژهها و حوزههای فعالیتشان آشنایی پیدا کردهایم، اما ممکن است هنوز برای عدهای نوع فعالیت در این حوزه بحث برانگیز باشد.
طراحی وبسایت را میتوان به نسبت یک کسب و کار نوین و امروزی دانست. این روزها وبسایتهای بسیاری در سطح دنیا وجود دارد؛ اما جالب است بدانید قدمت پر سن و سالترین آنها حتی به 30 سال نمیرسد! در هر صورت طراحی وبسایت حرفهای با قدمت نه چندان طولانی است که این روزها رونق بسیاری یافته است. همچنین پیش بینی میشود که این روند در سالهای آتی نیز ادامه داشته باشد.
حالا اگر بخواهیم در حالت کلی به تعریفی در خصوص فعالیت طراحی سایت بپردازیم باید بیان کنیم:
طراحی سایت در واقع فعالیتی در خصوص راه اندازی یک پایگاه اینترنتی یا همان وبسایت است. این پایگاهها در جهت ارائه محتوا، ارائه محصول، اطلاع رسانی و یا معرفی راه اندازی میشوند. وبسایتهای بسیاری که در محیط وب با آنها روبرو میشویم طراحانی دارند. این طراحان افرادی هستند که در مراحل مختلف شکل گیری و طراحی وبسایت نقش داشتهاند. از جمله این مراحل میتوان به برنامه نویسی و ایجاد صفحات وبسایت (که با توجه به پروتکل انتخابی طراح میتواند مراحل مختلفی داشته باشد و از روشهای متفاوتی برای این کار استفاده شود.)، طراحی گرافیکی و کاربر پسند برای وبسایت، تولید و انتشار محتوای مناسب با وبسایت مورد نظر و به کار گیری اصول بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو یا همان سئوی سایت اشاره کرد.
البته بهتر است توجه داشته باشیم که وظیفه اصلی یک طراح سایت بالا آوردن و طراحی صفحات وبسایت با توجه به خواست و سلیقه مشتری متقاضی وبسایت است. معمولا تولید و انتشار محتوای مناسب و رعایت اصول سئو بر عهده متخصصین حوزههای مربوطه قرار میگیرد.
چرا باید به کسب درآمد از طراحی سایت بپردازیم؟
سؤال کاملاً واضح و پاسخ آن بسیار روشن است. در سالهای اخیر با گسترش فضای مجازی و افزایش دسترسی افراد به اینترنت تمایل کسب و کارها برای ایجاد یک فضای آنلاین از جمله یک وبسایت برای کسب و کارشان بسیار افزایش پیدا کرده است. این روزها دیگر بسیاری از کسب و کارها مخاطبین خود را در فضای مجازی پیدا میکنند و همچنین بسیاری از مشتریها برای جستجوی خدمات و محصولات مورد نیاز خود به فضای وب مراجعه میکنند. پس داشتن یک وبسایت مناسب برای انواع کسب و کارها از جمله کسب و کارهای فروشگاه و ارائهدهندگان خدمات امری ضروری و غیر قابل انکار است.
این روزها بیش از میلیونها میلیون وبسایت در سراسر جهان وجود دارد و این روند همچنان رو به رشد است. اقبال بسیار کسب و کارها و افراد به فضای مجازی و استفاده از اینترنت در مسیر کسب و کارشان توانسته رونق بسیار خوبی به مشاغل مرتبط با این حوزه ببخشد. یکی از مشاغل این حرفه طراحی سایت است که این روزها به یکی از پردرآمدترین فعالیتهای حرفهای تبدیل شده است. پس اگر در این کار توانایی دارید و یا پیش زمینهای برای شروع یادگیری کار در این حوزه دارید، حتی یک لحظه هم برای شروع آن شک نکنید.
درآمد طراحی سایت
یکی از سؤالهایی که احتمالاً اکنون در ذهن بسیاری از افراد شکل گرفته است میزان درآمد از کار طراحی سایت است. اگر بخواهیم واقعیت را به شما بگوییم این حرفه حداقل در کشور ما اصول خاصی ندارد. یعنی هیچ درآمد مشخصی برای یک طراح وبسایت وجود ندارد. هر کس با توجه به میزان تواناییها و یا میزان کشش بازار، قیمت کار خود را مشخص میکند. این مسئله البته میتواند بسیار آسیب زا باشد؛ اما در هر حال به برخی از افراد و شرکتها کمک کرده است تا از طریق طراحی سایت به درآمدهای هنگفتی دست پیدا کنند.
هزینهها در این بازار اصلاً شفاف نیست و هر شخص و شرکتی تعرفه مخصوص به خود را دارد. برای مثال ممکن است وبسایتی که توسط یک شرکت با هزینه 20 میلیون تومان طراحی و راه اندازی شده است، توسط شرکتی دیگر و تنها با 5 میلیون تومان به نتیجه برسد.
این که بخواهیم درآمد مشخصی برای شما به عنوان یک طراح سایت در نظر بگیریم امکان پذیر نیست. به غیر از مشخص نبودن تعرفهها در این کار، میزان درآمد شما به نحوه و میزان فعالیت شما در طول یک ماه وابسته است. این که شما به صورت فریلنسری کار میکنید یا کارمند یک شرکت طراحی سایت هستید. اینکه در طول یک ماه چند وبسایت طراحی میکنید و برای هر طراحی چه میزان دستمزد دریافت میکنید. در جمع بندی این مطلب باید به شما یادآوری کنیم که متوسط درآمد شما به عنوان یک طراح سایت از بسیاری از حرفههای کاری سطح کشور بالاتر است. پس اگر کار خود را به صورت حرفهای انجام دهید از لحاظ درآمدی تأمین هستید!
مقالات پیشنهادی مرتبط: برای تکمیل دانستههای خودتان در این زمینه توصیه میکنیم مقالات ساخت سايت رايگان، وبلاگ نویسی و آموزش devops را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار حتما مطالعه کنید.
بازار کار طراحان سایت در ایران
در کشور ما هم مانند بسیاری از کشورهای جهان این حرفه بسیار پر تقاضا و در حال پیشرفت است. اگر نگاهی به افراد و شرکتهای مشغول در این حوزه بیندازید، متوجه رونق کسب و کار در حوزه طراحی سایت خواهید شد. همچنین در ایران کسب و کارهای اینترنتی چند سالی است که رونق یافتهاند و هم اکنون در اوج رونق این دسته از کار آنلاین هستیم. پس کشور ما یکی از بهترین موقعیتها و پر تقاضاترین کشورها برای طراحی وبسایت است و در این سالها بازار داغی در این حرفه داشته و دارد.
طراحی سایت، فریلنسری یا کارمندی؟
اگر بخواهیم مسیرهای کاری شما را به عنوان فردی که در زمینه طراحی سایت مهارت دارد دسته بندی کنیم به دو مسیر فریلنسری و کارمندی میرسیم. در واقع شما به عنوان یک طراح سایت میتوانید هر یک از این دو مسیر را در پیش بگیرید. همچنین میتوانید ترکیبی از آنها را در مسیر کاری خود پیش ببرید. شاید کمی دشوار به نظر برسد، اما اگر یک فرد حرفهای در حوزه کاری خود باشید به خوبی میتوانید این مسئله را هندل کنید. در ادامه این دو مسیر کاری یعنی فریلنسری و کارمندی را بررسی میکنیم.
فریلنسری
یکی از مسیرهای کاری شما در طراحی سایت کار به صورت فریلنسری یا آزادکاری است. شما به عنوان یک طراح سایت میتوانید به صورت پروژهای کار کنید. یعنی بدون وابستگی به شرکت و یا سازمانی خاص و به طور مستقل به کار خود ادامه دهید. این روش مزایا بسیاری دارد.
شما به عنوان یک فریلنسر کارفرما ندارید و خودتان رئیس خودتان هستید. در هر مکانی و در هر زمانی از شبانه روز میتوانید به کار بپردازید و خردهای بر شما وارد نیست. به میزان مورد نیازتان پروژه میگیرید و کار میکنید. همچنین این کار از لحاظ درآمدی نیز به نفع شماست، هنگامیکه به طور مستقل کار میکنید تمام هزینه دریافتی شما از مشتری به خودتان تعلق دارد و نیاز نیست این هزینه را با افراد دیگر تقسیم کنید!
یکی از راهها برای کسب درآمد و ورود به بازار کار پس از اینکه در این حرفه به مهارت کافی رسیدید، ثبت نام در وبسایتهای فریلنسری است. وبسایتهای داخلی و خارجی بسیاری در این زمینه وجود دارد که پر از تقاضاهای افراد مختلف برای توسعه و طراحی سایت و حوزههای فعالی مرتبط با آنها هستند. شما میتوانید با ایجاد یک رزومه کاری مناسب برای خودتان و بارگذاری نمونه کارهای خود در این رزومه، به قبول پروژه افراد مختلف و کار در منزل بپردازید.
به شما توصیه میکنیم که در ابتدای راه و برای کسب تجربه و تکمیل رزومه خیلی روی میزان درآمد مانور ندهید و سعی کنید پروژهها را با هزینهای کمتر از عرف موجود قبول کنید. همچنین با این کار مشتری به همکاریهای بعدی با شما مشتاقتر خواهد شد. از جمله سایتهای فریلنسری فعال در ایران میتوانیم به سایتهایی همچون پونیشا و انجام میدم اشاره کنیم.
کارمندی
روش دیگری که برای کار به عنوان یک طراح سایت پیش روی شما قرار میگیرد، استخدام در یک شرکت طراحی وبسایت است. در این روش شما در کنار یک تیم طراحی وبسایت قرار میگیرید و تمام امور مرتبط را به صورت گروهی انجام میدهید. هنگامیکه شما در چنین محیطی مشغول به کار میشوید موظفید تا پروژههایی که توسط شرکت متقبل میشود را به انجام برسانید. کار در این شرکتها مزایای به خصوصی را دارا هستند. برای مثال شما هنگامیکه در یک تیم طراحی مشغول به کار هستید میتوانید مهارتها و تجربیات بسیاری را به دست آورید.
در حالی که تا هنگامی که به تنهایی مشغول به کار هستید، تعاملات اجتماعی و تخصصی شما کاهش مییابد. این مسئله برای افرادی که به تازگی در این حوزه مشغول به فعالیت شدهاند بسیار حائز اهمیت است. پس به شما توصیه میکنیم در ابتدا کارتان را به صورت کارمندی آغاز کنید. مزیت بعدی که میتوان برای این نوع اشتغال در نظر گرفت فشار پایین کاری برای شماست. هنگامی که در یک تیم فعالیت میکنید، مسئولیت کمتری به عهده شماست و وظایف مشخصی دارید. همچنین خیالتان از حقوق آخر ماهتان راحت است! هر چند ممکن است نسبت به کارهای فریلنسری حقوق کمتری داشته باشید که البته این مسئله به میزان تجربه و مهارت شما و شرکتی که در آن مشغول به فعالیت هستید بازمیگردد.
البته کار به صورت کارمندی معایبی نیز دارد؛ که از جمله آنها میتوان به عدم انعطاف زمانی اشاره کرد. هنگامیکه در یک شرکت مشغول به کارید، موظفید تا در زمان و مکانی معین برای شروع کار حاضر شوید. با ذکر تمام این موارد نحوه کاری شما کاملاً به روحیات فردیتان وابسته است. بسیاری از افراد امنیت بالای کارمندی را به آزادکاری ترجیح میدهند و بسیاری دیگر انعطاف فریلنسری را با هر مزیت دیگری عوض نمیکنند!
مقالات پیشنهادی مرتبط: برای تکمیل دانستههای خودتان در این زمینه توصیه میکنیم مقالات طراحی لوگو حرفه ای، power bi دوره، و آموزش ایلوستریتور را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار حتما مطالعه کنید.
با طراحی سایت درآمد دلاری کسب کنید؟
همانطور که گفتیم یکی از شیوههای کار یک طراح سایت کار به صورت فریلنسری و پروژهای است. مزیت بزرگ این نوع از اشتغال این است که شما برای طراحی سایت میتوانید با وبسایتهای فریلنسری خارج از ایران نیز به همکاری بپردازید. اگر به زبان انگلیسی مسلط هستید و در کار طراحی سایت حرفهای عمل میکنید موقعیتهای کاری بسیاری در سطح جهانی برای شما وجود دارد. شما میتوانید از حرفه خود درآمد دلاری کسب کنید.
کسب درآمد دلاری از جمله مزایایی است که برای هر حرفهای امکان پذیر نیست؛ اما طراحی سایت از آن دسته مشاغلی است که میتواند شما را به این مزیت قابل توجه برساند. پس همین امروز میتوانید در سایتهای فریلنسری خارج از کشور ثبت نام کنید و برای خود رزومه سازی کنید.
چطور به یک طراح سایت حرفهای تبدیل شوم؟
اگر تصمیم دارید به یک طراح سایت موفق تبدیل شوید و در این حرفه وارد شوید در درجه اول نیاز است تا به خوبی آموزش ببینید تا به عزت نفس کافی برای کار در مسیر دست پیدا کنید. یکی از اولین اصولی که برای موفقیت و ماندگاری در این شغل باید به خاطر داشته باشید حرفهای بودن است. فضای کاری ناخودآگاه و پس از مدتی افراد غیر حرفهای و کار نابلد را از عرصه خارج میکند.
پس هر چه میزان هزینه دریافتی بابت طراحی سایت را برای جذب مشتری کاهش دهید، اما کیفیت کار پایینی داشته باشید به تدریج مخاطبین خود را از دست میدهید. چرا که افرادی که برای طراحی سایت به شما مراجعه میکنند معمولا برای رونق کسب و کار خود تصمیم به ایجاد یک پایگاه اینترنتی گرفتهاند. پس انتظارات بالایی از نتیجه نهایی که شما به آنها تحویل میدهید دارند.
در ادامه میخواهیم به صورت گام به گام شما را تا رسیدن به اهدافتان و تبدیل شدن به یک طراح سایت حرفهای و موفق با درآمد بالا راهنمایی کنیم.
مهارتهای مورد نیاز برای طراحی سایت کدامند؟
اینکه شما به چه مهارتهایی نیاز دارید معمولا به حوزه کاری شما و اینکه تصمیم دارید با چه روشی به طراحی سایت بپردازید برمیگردد. اما به طور کلی شما برای تبدیل شدن به یک طراح سایت حرفهای نیاز دارید تا با برخی از زبانهای برنامه نویسی از جمله HTML آشنایی داشته باشید. HTML زبانی است که برای طراحی صفحات وب به آن نیاز پیدا خواهید کرد. البته این زبان برای روشهایی است که شما با استفاده از برنامه نویسی و کد نویسی قصد راه اندازی وبسایت را دارید. از جمله زبانهای برنامه نویسی که برای طراحی سایت میتوانید از آنها استفاده کنید میتوانیم به جاوا اسکریپت، PHP و CSS اشاره کنیم.
همچنین برای کسب مهارت کافی در این زمینه نیاز است تا با سیستمهای مدیریت محتوا نظیر Word press و Joomla نیز آشنایی داشته باشید. فراموش نکنید که هر چه دانش و مهارت شما در زمینه برنامه نویسی بیشتر باشد و در مهارتهای مرتبط با طراحی سایت حرفهایتر باشید موفقتر خواهید بود و قطعاً در این زمینه پیشرفت خواهید کرد. پس راز موفقیت شما یادگیری و افزایش دانش و مهارت است.
منابع آموزشی طراحی وبسایت را بشناسید
بسیاری از افراد برای یادگیری این مهارتها رفتن به کلاسهای آموزشی حضوری را ترجیح میدهند. این روزها کلاسها و دورههای بسیاری در این زمینه از طرف مراکز فنی و یا دانشگاهها برگزار میشوند، که اکثر آنها میتوانند بسیار مفید باشند. اما بهتر است بدانید با گسترش فضای مجازی شما با یک سرچ ساده در اینترنت میتوانید کلیپها و دورههای آنلاین بسیاری را در این ارتباط بیابید. این روزها وبسایتهای آموزشی بسیاری وجود دارند که به برگزاری کورسهای طراحی سایت و آموزش مهارتهای مختلف مورد نیاز برای این حرفه میپردازند. برخی از این وبسایتهای آموزشی که میتوانید با استفاده از آنها به یادگیری این مهارتها به صورت رایگان بپردازید عبارتاند از:
- W3school
- Bitdegree
- Code Conquest
- Web Fundamentals
- Codewars
- SoloLearn
مقالات پیشنهادی مرتبط: برای تکمیل دانستههای خودتان در این زمینه توصیه میکنیم مقالات آموزش تولید محتوا، تولید محتوا، اپلیکیشن و وبلاگ را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار حتما مطالعه کنید.
یک رزومه خوب بسازید
پس از طی کردن مراحل قبل و کسب مهارت کافی در زمینه طراحی سایت نیاز است تا یک رزومه خوب برای خود ایجاد کنید. شاید در شروع پیشنهادات کاری کمی به سوی شما روانه شود و این مسئله میتواند به دلیل رزومه نه چندان تکمیل شما باشد! در هر حال افرادی که قصد طراحی وبسایت برای کسب و کار خود را دارند ترجیح میدهند که این کار را به یک فرد حرفهای بسپارند؛ اما چارهای نیست. شما باید با استفاده از ترفندهایی توانایی خود را به نمایش بگذارید تا افراد با تخصص شما و نمونه کارهایتان آشنا شوند. برای مثال بهتر است در ابتدای کار برای جذب مشتری و یافتن مخاطبین خود قیمت پیشنهادیتان از عرف معمول پایین تر باشد تا بتوانید مشتری را به کار با خودتان ترغیب کنید.
همچنین باید روابط اجتماعی خود را ارتقا دهید و مشتریان خود را بیابید. البته مواردی که ذکر کردیم بیشتر برای کار به عنوان فریلنسری است. اما ما به شما پیشنهاد میکنیم که در ابتدای مسیر کاری خود در یک شرکت طراحی سایت مشغول به کار شوید. این کار اعتماد به نفس شما را در زمینه حرفهای بالا میبرد، تجربیات بسیاری در ابتدای مسیر در اختیار شما قرار میدهد و میتواند یک رزومه قابل قبول برای شما محسوب شود. پس در ابتدای شروع فعالیت حرفهای حتی به درآمد کم نیز قانع شوید و با یک تیم حرفهای کار کنید.
به روز باشید و دانش خود را ارتقا دهید
درست است که در یک شرکت مشغول به کار شدید و یا مشغول انجام امور پروژهای هستید؛ اما فراموش نکنید که آموزش و یادگیری برای یک طراح سایت و یا یک برنامه نویس هیچ گاه متوقف نمیشود. نیاز است تا همواره در حال یادگیری باشید و دانش و مهارت خود را به روز کنید. اینکه با علم روز در این زمینه پیش بروید و تازههای تکنولوژی در دنیای طراحی سایت و برنامه نویسی را بشناسید و آموزش ببینید میتواند به طرز شگفت انگیزی در ارتقای شغلی شما مؤثر باشد. پس هیچ گاه دست از یادگیری نکشید.
زبانهای برنامه نویسی کاربردی در طراحی سایت را بشناسید
در این بخش میخواهیم برخی از زبانهای پرکاربرد در برنامه نویسی وب و طراحی سایت را معرفی کنیم و به توضیح مختصری در رابطه با هر یک از آنها بپردازیم.
زبان برنامه نویسی HTML یا HyperText Markup Language
یکی از زبانهای رایج در حوزه طراحی صفحات وب و طراحی سایت زبان HTML است. این زبان در واقع بیشتر به عنوان یک زبان نشان گذاری شناخته میشود. اچ تی ام ال در سؤال 1989 توسط تیم برنزلی معرفی شد. برنزلی خالق وب بود. همانطور که گفتیم این زبان بیش از آن که به عنوان یک زبان برنامه نویسی شناخته شود یک زبان نشان گذاری است. به این معنی که ما در این نوع از زبان از تگها برای توصیف لایهها و صفحات ساختار وب استفاده میکنیم.
این زبان در ابتدا برای سایتهای بسیار ساده مورد استفاده قرار میگرفت و امکانات زیادی نداشت. اولین سایت اینترنتی در سال 1991 با استفاده از این زبان و توسط تیم برنزلی ساخته شد. اکنون پس از گذشت سالها این زبان پیشرفتهای بسیاری کرده است و نسخههای بعدی و پیشرفتهتری از آن وارد بازار شده است و مورد استفاده قرار میگیرد.
زبان برنامه نویسی CSS یا Cascading Style Sheets
زبان برنامه نویسی CSS یا Cascading Style Sheets در سال 1996 وارد بازار شد و تا امروز مورد استفاده قرار میگیرد. البته از آن سال تا کنون تغییرات بسیاری در زمینه این زبان انجام شده است. اما بهتر است بدانید که این زبان نیز همانند HTML یک زبان نشان گذاری است و در دسته برنامه نویسی قرار نمیگیرد. CSS امکان افزودن عناصر گرافیکی و زیبایی و در اصطلاح رنگ و لعاب را به صفحات وب در دسترس قرار میدهد. عناصری همچون فونتها و سایز آنها، رنگ، تصاویر و نحوه قرار گیری آنها و هر چیزی که میتواند با این حوزه مرتبط باشد. با استفاده از این زبان نشان گذاری میتوانید نوع طراحی صفحات وب خود را تعریف کنید و به یکباره آنها را به تمام صفحاتی که برنامه نویسی کردهاید که ممکن است صدها صفحه باشند اعمال کنید.
مقالات پیشنهادی مرتبط: برای تکمیل دانستههای خودتان در این زمینه توصیه میکنیم مقالات دیجی کالا، طراحی سایت، عکس پروفایل و تقویم محتوایی را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار حتما مطالعه کنید.
زبان برنامه نویسی Java Script
جاوا اسکریپت نیز یکی از انواع زبانهای برنامه نویسی است که طراحی وبسایت کاربرد دارد و توانسته ویژگیهای منحصر به خود را به صفحات وب اضافه کند. جاوا اسکریپت را میتوان یکی از پرکاربردترین زبانهای برنامه نویسی در نظر گرفت که البته در سالهای اخیر استفاده از آن محدودتر شده است. این زبان برنامه نویسی که این روزها شاید بیش از 90 درصد وبسایتها از آن استفاده کردهاند، مدیریت برخی از رفتارهای کاربر و سایت را در صفحات تنظیم میکند.
برای مثال جاوا اسکریپت میتواند جلوههای ویژهی گرافیکی و ظاهری به وبسایت شما اضافه کند. جلوههایی مانند انواع اسلایدر، دکمه، جلوههای و نوشتههای متحرک و افکت دار، منو انواع دیگری از جلوههای گرافیکی و ظاهری. نکتهای که باید به یاد داشته باشید این است که زبان برنامه نویسی جاوا با جاوا اسکریپت متفاوت است و این دو زبان توسط دو شرکت متفاوت به بازار عرضه شدهاند.
البته همانطور که گفتیم در سالهای اخیر استفاده از جاوا اسکریپت بسیار محدودتر شده است. این محدودیت به دلیل حجم بالای برخی از کتابخانههای این زبان است که مدت زمان لود سایت را طولانی میکند. این روند میتواند مشکلاتی را در زمینه بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو ایجاد کند. با این حال سایتهای معروفی مانند کروم، فایرفاکس، اپرا، سافاری و بسیاری از مرورگرهای معروف وب از این زبان استفاده میکنند.
زبان برنامه نویسی PHP یا Hypertext Preprocessor
زبان برنامه نویسی PHP یا Hypertext Preprocessor در سال 1998 وارد بازار شد. این زبان یکی از پرطرفدارترین زبانهای اسکریپت متن باز است که تا کنون نسخههای زیادی از آن وارد بازار شده است. تا کنون 5 نسخه از PHP یا Hypertext Preprocessor در دسترس قرار دارد که در هر کدام از این نسخهها امکانات جدیدی به آن افزوده شده است. این زبان شباهت ساختاری بسیاری به زبان برنامه نویسی سی دارد و در همین راستا میتوان متوجه شد که استفاده از این زبان برنامه نویسی چندان سخت نیست. معمولا افراد میتوانند با تجربه نه چندان طولانی در زمینه کار با این زبان برنامه نویسی و یادگیری آن در زمان نه چندان طولانی برنامههای مفید و کاملی را با آن تولید کنند.
برخی اصطلاحات مهم در طراحی سایت
احتمالاً برای شما هم پیش آمده تا در جمعی از طراحان وبسایت یا برنامه نویسان قرار بگیرید، اما متوجه بسیاری از صحبتها و اصطلاحات آنها نشوید. اگر میخواهید به کار در این حرفه به صورت تخصصی وارد شوید مهم است تا در ابتدا برخی از این لغات و اصطلاحات و فعالیتها را بشناسید. در این بخش قصد داریم تا برخی از اصطلاحات مهم و کاربردی در طراحی سایت را بررسی کنیم و توضیح مختصری در رابطه با هر یک از آنها بیان کنیم. پس ادامه مقاله را از دست ندهید.
Front-End Developer
فرانت اند یک وبسایت در واقع همان نمای ظاهری آن است. در حقیقت فرانت اند جایی است که کاربر و مخاطب سایت شما به طور مستقیم با آن سر و کار دارد و آن را میبیند. اگر بخواهیم مثالی در این رابطه بزنیم باید بگوییم که فرانت اند در واقع همان ویترین فروشگاه شماست. ویترینی که تمام اجناس فروشگاه را برای جذب مشتری در آن میچینید و سعی دارید نمای ظاهری زیبایی به آن بدهید. Front-End Developer هم در واقع شخصی است که به ایجاد این مقوله میپردازد.
این دسته از افراد معمولا با طراحان گرافیک در تعامل هستند و ایدههای ظاهری که توسط آنها ارائه میشود را در سایت مورد نظر پیاده سازی میکنند. معمولا فرانت اند دولوپرها با زبانهای برنامه نویسی یا نشان گذاری HTML، CSS و جاوا اسکریپت سر و کار دارند و عمده فعالیت آنها با استفاده از این زبانها صورت میگیرد.
Back-End Developer
Back-End Developer در واقع فردی است که هر آن چه غیر از نمای ظاهری در وبسایت جریان دارد را مدیریت میکند. اگر بخواهیم مثال فروشگاه را در این بخش نیز به کار ببریم بک اند در واقع همان انبار فروشگاه و قسمتهایی است که برای حیات آن ضروری هستند؛ اما هیچ گاه در دید مشتری قرار نمیگیرند. شما به عنوان یک کاربر و مخاطب هیچ تصوری از بک اند یک وبسایت نخواهید داشت و تمام چیزی که در مقابل دید شما قرار دارد کار افراد فرانت اند دولوپر است. Back-End Developer با ابزارها و زبانهای برنامه نویسی که در سمت سرور وبسایت اجرا میشوند سر و کار دارند، وظیفه آن پشتیبانی قسمتهای اصلی و بنیادی یک وبسایت است. بک اند دولوپرها نیز مانند فرانت اند ها نقش حیاتی در توسعه و طراحی سایت دارند.
Full Stack Developer
Full Stack Developer فردی است که هم زمان توانایی انجام وظایف بک اند و فرانت اند را داراست. افراد بسیاری ترجیح میدهند تا تمام مسیر مورد نیاز برای طراحی سایت را به صورت فردی طی کنند تا بتوانند تمام ایده خود را پیاده سازی کنند. در ضمن برای اینکه بتوانید به کار طراحی سایت آن هم به صورت کاملاً حرفهای بپردازید، بهتر است تا با هر دو مسیر آشنایی داشته باشید و درک کاملی از بک اند و فرانت اند در یک سایت داشته باشید.
البته رسیدن به مهارت و تخصص کافی در هر دو زمینه کار سادهای نیست. شما پس از مدتها کسب تجربه و دانش میتوانید به یک فرد خبره در این حوزه یعنی فول استک دولوپر تبدیل شوید.
UX یا User Experience Design
UX چیست؟ UX در واقع مخفف عبارت User Experience Design است. در این بخش به تجربه کاربری مخاطب وبسایت پرداخته میشود. طراحی سایت در بخش User Experience Design به اجزای مختلف وبسایت و نحوه تعامل مخاطب با این بخشها میپردازد. به صورتی که تلاش میکند وبسایت به صورتی طراحی شود که کاربر و مخاطبی که وارد وبسایت ما میشود احساس راحتی داشته باشد و بتواند تجربه خوبی را در کار با این وبسایت کسب کند.
فراموش نکنید که اگر وبسایت طراحی شده رابط کاربری درستی برای مخاطب نداشته باشد و مخاطب نتواند به راحتی از امکانات وبسایت ما استفاده کند و به آنها دسترسی داشته باشد، شاید دیگر به وبسایت ما مراجعه نکند. خواه برای خرید، خواه برای استفاده از محتوای وبسایت شما. برای مثال در این بخش توسعه دهنده به موضوعاتی از قبیل سهولت استفاده از منو، اینکه چه گزینههایی در منو قرار بگیرد، تبلیغات در چه بخشی از سایت قرار بگیرند و تمام مسائلی که در رابط کاربری سایت اثرگذار هستند.
UI یا User Interface Design
UI در واقع مخفف عبارت User Interface Design است. همانطور که از نامش نیز پیداست UI همان رابط کاربری و گرافیکی سایت و یا اپلیکیشن است. UI سایت به عهده فرانت اند دولوپر است و در رابطه با ظاهر وبسایت مورد نظر ماست. برای مثال اینکه ظاهر منوی سایت به چه صورت باشد و یا چه جلوههای بصری در آن استفاده شود؟ رنگ آیتمهای به کار برده شده در وبسایت به چه صورت باشد؟ یا بخشهای مرتبط با تبلیغات وبسایت به چه صورتی طراحی شود؟
در کل در UI تلاش میشود تا ظاهر سایت به صورت کاربر پسند طراحی شود و توسعه دهنده سعی میکند تا سایت را با کمک گرفتن از نظرات یک طراح گرافیک به بهترین شکل ممکن طراحی کند.
دامنه یا Domain
دامنه در واقع همان آدرسی است که شما برای وبسایت خود انتخاب میکنید. آدرسی که کاربر شما بتواند با استفاده از آن به وبسایت دسترسی پیدا کند. اولین کاری که نیاز است برای طراحی سایت انجام دهید انتخاب یک دامنه یا Domain است.
هاست یا Host
هاست در واقع همان فضایی است که نیاز است برای طراحی سایت و راه اندازی صفحه وب خود در اینترنت خریداری کنید. همانطور که از نام نیز مشخص است هاست فضایی است که شما برای میزبانی از مخاطب خود خریداری میکنید.
مقالات پیشنهادی مرتبط: برای تکمیل دانستههای خودتان در این زمینه توصیه میکنیم مقالات دیلیت اکانت تلگرام، پادکست، وبینار چیست و امریه سربازی را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار حتما مطالعه کنید.
روشهایی نوین برای کسب درآمد از طراحی سایت؟
در این بخش میخواهیم برخی روشهای کلی برای کسب درآمد از این حرفه را بیان کنیم. شما پس از اینکه در این حرفه به مهارت و دانش کافی رسیدید میتوانید برای خود کسب درآمد کنید. اما این کسب درآمد میتواند از روشهای مختلف صورت بگیرد. ما در این بخش میخواهیم برخی از روشهای کسب درآمد از طراحی سایت را بیان کنیم.
طراحی سایت برای متقاضیان
از روشهای رایجی که میتوانید در آن از توانایی خود در طراحی سایت کسب درآمد کنید، طراحی سایت برای افراد دیگر و کسب و کارهای متقاضی است. همانطور که پیش تر نیز به آن اشاره کردیم برای پرداختن به این روش کسب درآمد میتوانید به صورت کارمندی و یا فریلنسری مشغول به کار شوید. هر یک از این دو مسیر مزایا و معایب خود را دارند که شما با توجه به اهدافتان و روحیه کاری خود میتوانید یکی از این دو مسیر را انتخاب کنید.
در این روش کسب درآمد، شما از تخصص و مهارتهای خود برای ارتقا و طراحی سایت مورد نظر متقاضی میپردازید و مبلغی در قبال این طراحی و توسعه دریافت میکنید. اما سایت طراحی شما و مزایای و معاید حاصل از آن متعلق به مشتری شماست.
یک سایت برای خودتان طراحی کنید
یکی دیگر از روشهای رایج که شما میتوانید از طریق آن به کسب درآمد برسید طراحی سایت برای خودتان است. شما با راه اندازی و طراحی یک وبسایت اینترنتی میتوانید به درآمد قابل توجهی دست پیدا کنید. البته معمولا برای بسیاری از افراد سؤال است که طراحی یک سایت چه مزایایی برای ما دارد و یا چطور میتوانیم از طریق آن کسب درآمد کنیم؟ به طور کلی دو روش اصلی در کنار روشهای جانبی برای کسب درآمد از وبسایت وجود دارد که در ادامه به تشریح این دو روش میپردازیم.
کسب درآمد از تبلیغات
این روزها یکی از روشهای نوین برای کسب درآمد آنلاین تبلیغات است. اگر شما بتوانید یک سایت پربازدید را راه اندازی کنید و با محتوای مناسب مخاطب را جذب سایت خود کنید، میتوانید به درآمد بالایی از طریق تبلیغات دست پیدا کنید. امروزه هر کسب و کار و یا هر شخص حقیقی و حقوقی نیاز به تبلیغات را برای حرفه خود حس میکند و با افزایش دسترسی افراد به اینترنت و فضای مجازی و رقابتیتر شدن فضای کسب و کارها این نیاز بیش از پیش حس میشود. پس شما با استفاده از بنرهای تبلیغاتی و روشهای مختلف تبلیغات مانند تبلیغات کلیکی میتوانید درآمد خوبی از وبسایت خود کسب کنید.
کسب درآمد از فروش کالا و خدمات
راه اندازی یک وبسایت فروشگاهی همواره یکی از جذابترین و اصلیترین راههای کسب درآمد از یک وبسایت است. شما میتوانید با ارائه کالا، خدمات و یا محتوای آموزشی در وبسایت خود به کسب درآمد بپردازید. با رونق کسب و کارهای اینترنتی این دسته از فروشگاهها نیز رونق بسیاری گرفتهاند و افراد بیش از پیش به خریدهای اینترنتی و آنلاین روی آوردهاند. این میتواند فرصتی مناسب برای شما باشد تا کسب و کار اینترنتی خود را راه اندازی کنید.
مقالات پیشنهادی مرتبط: برای تکمیل دانستههای خودتان در این زمینه توصیه میکنیم مقالات سنوات چیست، مترجم گوگل، استراتژی محتوا و آموزش یوتیوب را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار حتما مطالعه کنید.
کلام آخر
در این مقاله از دانشگاه کسب و کار تلاش کردم تا به طور مفصل به حرفهی طراحی سایت و راههای کسب درآمد بپردازیم. طراحی سایت یکی از جمله فعالیتهایی است که در سالهای اخیر رونق بسیاری یافته است. افراد بسیاری از این حرفه کسب درآمد میکنند و شما میتوانید با فراگیری مهارتهای لازم و کسب تجربه و تخصص به این مسیر ورود کنید و حتی به کار در خانه بپردازید.
امیدواریم که این مقاله از دانشگاه کسب و کار برای شما مفید واقع شده باشد و اگر تصمیم دارید به فعالیتهایی از قبیل طراحی سایت و برنامه نویسی بپردازید توانسته باشیم اطلاعات لازم و کافی را در اختیار شما قرار دهیم. اگر در زمینه طراحی و توسعه وبسایت تجربیاتی دارید خوشحال میشویم تا پذیرای نظرات ارزشمند شما در دانشگاه کسب و کار باشیم.