وبلاگ نویسی یکی از جذابترین فعالیتهایی است که میتوانید در بستر اینترنت انجام دهید. تا قبل از اینکه اینستاگرام به فضای مجازی ورود پیدا کند، وبلاگ نویسی یکی از پرمخاطبترین فعالیتهایی بود که افراد انجام میدادند. اگر بخواهم وبلاگ نویسی را در یک خط تعریف کنم باید بگویم وبلاگ بستری است که یک و یا گروهی از افراد در آن مطالبی را منتشر میکنند.
در ادامه با انواع وبلاگ و راههای کسب درآمد از آن آشنا میشوید. بنابراین اگر میخواهید به جمع وبلاگ نویسان بپیوندید برای کسب اطلاعات بیشتر همراه من در دانشگاه کسب و کار باشید.
تاریخچه وبلاگ
برای اولین بار بود که از وبلاگ در سال ۱۹۹۴ رونمایی شد. به عبارتی دیگر اولین وبلاگ توسط شخصی بنام جاستین هال در سایت links.net ساخته شد. این ایده آنقدر برای مخاطبین جذاب بود که آنها نیز تصمیم گرفتند به سمت ساخت وبلاگ قدم بردارند. این افراد تمایل داشتند تا در وبلاگ خود گوشهای از زندگی و یا خاطرات خود را به نمایش بگذارند. یکی از این افراد جورن بارگر نام داشت. جورن بارگر کسی بود که کلمه وبلاگ را برای فعالیت در این سایتها انتخاب کرد. به عبارت دیگر جورن به دلیل اینکه افراد برای اولینبار وارد دنیای وب شده بودند و در آن خاطرات و اتفاقات روزانه خود را مینوشتند، این نوع فعالیت را وبلاگ نام گذاری کرد.
وبلاگ از دو جهت معنی میدهد logging web (ورود به وب) و weblog (رخدادهایی که در وب بارگذاری می شوند). با افزایش مخاطبان وبلاگ، وبلاگنویسی به مرور زمان پیشرفت کرد و به جایی رسید که اکنون هست.
تایم لاین پیشرفت و توسعه وبلاگ
- سال ۱۹۹۴: ساخت اولین بلاگ توسط جاستین هال
- سال ۱۹۹۷: نام گذاری وبلاگ توسط جورن بارگر
- سال ۱۹۹۹: راه اندازی open diary
- سال۲۰۰۲: وبلاگ به بلاگ تبدیل شد و لقب بلاگر به افرادی که از وبلاگ استفاده میکردند داده شد. همچنین بلاگ com توسط فردی راهاندازی شد که در آن تجربههای فرزندپروری سایر مادران نوشته میشد.
- سال۲۰۰۳: سایت تبلیغاتی AdSense گوگل همراه با پلتفرمهای wordpress و TypePad راهاندازی شدند.
- سال۲۰۰۵: پس از راهاندازی یوتیوب جایگاه وبلاگهایی که ویدئو آپلود میکردند مستحکمتر شد.
- سال۲۰۰۶: پس از راهاندازی توییتر میکروبلاگینگ توسط توییتر معرفی شد.
- سال۲۰۰۷: راهاندازی Tumbrl و ادامه روند میکروبلاگینگ
- سال۲۰۰۹: خانه سفید آمریکا اولین بلاگ خودش را ساخت.
- سال ۲۰۱۱: گوگل الگوریتم خود را تغییر داد و بلاگهایی که محتوای بیارزش و یا تکراری داشتند را جریمه کرد.
- سال ۲۰۱۲: پلتفرم Medium که یک پلتفرم جدید وبلاگنویسی بود و همچنین Puls پلتفرم لینکدین راهاندازی شد.
- سال ۲۰۱۶: wordpress دامنه blog را راهاندازی کرد.
وبلاگ نویسی چیست؟
سایتهای زیادی وجود دارند که افراد میتوانند از طریق ثبت نام در آنها وبلاگ نویسی را آغاز کنند. وبلاگ نویسی یک فعالیت در بستر اینترنت است که افراد با به اشتراک گذاشتند دیدگاه، سبک زندگی و یا هر موضوعی که به آن علاقهمند هستند، مخاطبان زیادی را به خود جذب میکنند. بنابراین هرچه موضوع و دکور وبلاگ جذابتر باشد مخاطبان بیشتری جذب وبلاگ شما میشوند.
مقالات پیشنهادی مرتبط: برای تکمیل دانستههای خودتان در این زمینه توصیه میکنیم مقالات کد مورس، چگونه ایمیل بسازیم، انواع iso و دوره ITIL را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار حتما مطالعه کنید.
چگونه موضوعی جذاب برای وبلاگ نویسی پیدا کنیم؟
شاید تا این نقطه از مقاله وبلاگ نویسی برایتان جالب شده باشد. چیزی که در وبلاگ نویسی مهم است این است که شما حتما خود واقعیتان باشید و سعی کنید با طرز فکر و سلیقه خود اقدام به تولید محتوا در بلاگ کنید. بیشتر مخاطبین دوست دارند افرادی را پیدا کنند تا بتوانند به آنها آنچه که هستند را بدون نقاب نشان دهند. بنابراین زمانی که محیط بلاگ شما صمیمی باشد افراد زیادی را میتوانید جذب بلاگ خود کنید.
همینطور که در ابتدا اشاره کردیم در این بخش از مقاله قرار است به شما موضوعاتی را جهت راهاندازی وبلاگ پیشنهاد بدهیم. علاوه بر موضوعات زیر برای اینکه بتوانید علایق خودتان را پیدا کنید، سعی کنید تا بهتر به موضوعی که بیشتر اوقات به آن فکر میکنید و یا درباره آن صحبت میکنید دقت کنید. اینگونه باعث میشود علایق واقعی خودتان را کشف کنید.
- وبلاگ با موضوع مد و فشن
- وبلاگ با موضوع غذا
- وبلاگ با موضوع مسافرتی
- وبلاگ با موضوع موسیقی
- وبلاگ با موضوع سبک زندگی
- وبلاگ با موضوع تناسب اندام
- وبلاگ با موضوع ترفند(DIY)
- وبلاگ با موضوع ورزشی
- وبلاگ با موضوع مالی
- وبلاگ با موضوع سیاسی
- وبلاگ با موضوع تربیت فرزندان
- وبلاگ با موضوع تجاری
- وبلاگ با موضوع شخصی
- وبلاگ با موضوع سینمایی
- وبلاگ با موضوع خودرو
- وبلاگ با موضوع خبری
- وبلاگ با موضوع حیوانات خانگی
- وبلاگ با موضوع گیمینگ
- وبلاگ با موضوع نقد و بررسی (کتاب، فیلم و…)
- وبلاگ با موضوع نقاشی
- وبلاگ با موضوع خیاطی
درباره ایدههای وبلاگ نویسی
موضوعات بالا مواردی هستند که در زندگی شخصی خود از آنها بسیار استفاده میکنیم. برای مثال افرادی که علاقه زیادی به تماشای فیلم و انیمیشن و سریال دارند میتوانند با بیان نظرات خود درباره موضوع فیلم و سریال و انیمیشن و تحلیل برخی از سکانسها به افراد زیادی در جهت انتخاب و یا عدم انتخاب فیلم و… کمک کنند. این موضوع برای کتاب نیز کاربرد دارد. افرادی که تمایل زیادی به کتاب خواندن دارند میتوانند با بیان خلاصه کتاب و یا احساسی که پس از خواندن آن کتاب بدست آوردند در وبلاگ خود درباره آنها بنویسید. یا برای موضوع ترفند شما میتوانید درباره ترفندهایی که برای خانهداری، تعمیر ماشین، نجاری و… استفاده میکنید در وبلاگ خود بنویسید. وبلاگ نویسی یک دنیای بیانتهاست که شما میتوانید گوشهای از آن را از آن خود کنید.
تفاوت وبلاگ با وبسایت چیست؟
چیزی که وبلاگ را از وبسایت متمایز میکند نوع فعالیت آنهاست. وبلاگ در ابتدا برای نوشتن خاطرات روزانه و اتفاقاتی که در طول روز برای افراد رخ میداد طراحی شد. ولی وبسایت در ابتدا با هدف ارائه خدمات آنلاین وارد بستر وب شد. از طرف دیگر وبلاگها تحت نظر سایتهایی که خدمات ساخت وبلاگ انجام میدهند ساخته میشوند. درحالی که وبسایتها هاست و دامنه مستقلی دارند و به هیچ سایتی وابسته نیستند.
نکات مهم برای شروع وبلاگ نویسی
از این قسمت تا انتهای مقاله قرار است به شما ساخت وبلاگ را آموزش دهم. اولین و مهمترین مورد در وبلاگ نویسی داشتن ایده برای تولید محتواست. وبلاگهای زیادی در گوگل وجود دارند که محتوای خاصی ندارند و تنها از سایر وبلاگها مطالب را کپی میکنند و داخل وبلاگ خودشان قرار میدهند. این نوع فعالیت بسیار برای سئو سازی وبلاگ نامناسب است و شما نمیتوانید وبلاگ خودتان را در معرض دید سایر افراد قرار دهید. بنابراین تلاش کنید تا وبلاگ شما مختص به سبک خودتان باشد و از افکار و قوه تخیل خود برای ساخت وبلاگ کمک بگیرید.
دومین نکته در ساخت وبلاگ، داشتن کامپیوتر و آگاهی داشتن از نحوه کار با کامپیوتر است. شما باید از طریق ورد آفیس محتوای خودتان را بنویسید و اشتباهات آن را رفع کنید. سپس باید از طریق گوگل عکس و فیلمهای مناسبی را برای محتوای خودتان پیدا کنید(البته بدون عکس هم میشود تولید محتوا کرد ولی جذابیت زیادی برای مخاطب نخواهد داشت).
نکتهی دیگر این است که شما بتوانید قالب مناسب وبلاگ خودتان را پیدا کنید و در وبلاگ بارگذاری کنید. برای پیدا کردن قالب مناسب پمیتوانید از سایتهایی کمک بگیرید که اقدام به طراحی قالب وبلاگ میکنند. تعداد زیادی قالب وجود دارد که بصورت رایگان در اختیار افراد قرار داده شدهاند. شما میتوانید برای شروع از قالبهای رایگان استفاده کنید. پس از اینکه وبلاگ و محتوای شما آماده شدند، میتوانید فعالیت در وبلاگ خودتان را آغاز کنید.
مقالات پیشنهادی مرتبط: برای تکمیل دانستههای خودتان در این زمینه توصیه میکنیم مقالات اپلیکیشن آموزش زبان آلمانی و ساخت حساب پی پال را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار حتما مطالعه کنید.
اولین گام برای وبلاگ نویسی
بعد از یافتن ایده، اولین گام ساختن وبلاگ است. برای اینکه بتوانید وبلاگ بسازید نیاز است تا از سایتهای وبلاگ ساز ایرانی کمک بگیرید. در ادامه چند سایت به شما معرفی میکنم که میتوانید از طریق آنها وبلاگ خودتان را بسازید.
- بلاگفا
- بلاگ اسکای
- رز بلاگ
- نینی وبلاگ
- پارسی بلاگ
آموزش قدم به قدم ساخت وبلاگ
برای اینکه بتوانید وبلاگ نویسی را شروع کنید نیاز است تا نکاتی را رعایت کنید:
- نکته اول: در بخش نام کاربری باید از اسامی یونیک و لاتین استفاده کنید. در اصل شما نمیتوانید نام کاربری تکراری برای خودتان انتخاب کنید. برای این کار نیاز است تا چندین نام مختلف را با اعداد ترکیب کنید تا بتوانید نام کاربری خود را بسازید.
- نکته دوم: در بخش کلمه عبور باید از رمزی استفاده کنید که حدس زدن آن راحت نباشد. همچنین در رمز خود سعی کنید از حروف بزرگ لاتین و اعداد استفاده کنید.
- نکته سوم: آدرس سایت شما ترکیبی از نام کاربری و آدرس سایتی است که در آن قرار است وبلاگ درست کنید. پس سعی کنید نام کاربری مرتبط با موضوع وبلاگ باشد.
- نکته چهارم: برای ثبتنام به یک ایمیل فعال که به صندوق پیامهای آن (inbox) دسترسی دارید، نیاز دارید. به این دلیل که پس از اتمام ثبتنام نیاز است تا از طریق ایمیل وبلاگ خود را فعال کنید.
اکنون پس از اینکه از طریق ایمیل وبلاگ خود را فعال کردید میتوانید فعالیتتان را شروع کنید.
چگونه از طریق وبلاگ نویسی کسب درآمد کنیم؟
برای اینکه بتوانید از طریق وبلاگ نویسی کسب درآمد کنید در ابتدا باید محتوای جذاب و یونیکی تولید کنید. برای اینکه بتوانید از عهدهی این کار با موفقیت برآیید باید برای تمام محتواهایی که قرار است در وبلاگ خود منتشر کنید برنامه داشته باشید. به عبارت دیگر باید تقویم محتوایی داشته باشید. همچنین نکتهی دیگری که به شما کمک میکند تا مطالب جذاب و یونیکی داشته باشید این است که درباره موضوعاتی تولید محتوا کنید که ذهن مردم را مشغول به خود میکند. برای مثال ما در سایت دانشگاه کسب و کار درباره موضوعاتی از قبیل انواع روشهای بازاریابی، انواع استراتژیک، مسائل مالی، روشهای کسب درآمد و… بطور ساده و کامل صحبت کردهایم. بنابراین هرفردی که تمایل داشته باشد کارآفرینی کند، سایت ما یک مشاور مناسب برای او به حساب میآید.
همچنین نکتهی مهمی که باید رعایت کنید این است که سعی کنید از کلمات کلیدی مناسب و متناسب با موضوعی که درحال فعالیت در آن هستید استفاده کنید. کلمات کلیدی مناسب باعث میشوند تا درهنگامی که افراد راجع به موضوعی که در حیطه موضوع وبلاگ شما هست در گوگل جستوجو کنند، وبلاگ شما به آنها از طرف گوگل پیشنهاد شود.
نکتهی مهم دیگری که باید قبل از تصمیم به کسب درآمد از وبلاگ، رعایت کنید این است که مخاطبان خودتان را دعوت به گفت و گو و یا call to action کنید. زمانی که مخاطبان شما برای شما نظرات خودشان را کامنت میکنند و زمانی که شما به این کامنتها پاسخ میدهید یک رابطه صمیمی بین شما و مخاطب شما ایجاد میشود. در اصل شما اعتماد مخاطب خود را جذب کردهاید.
ایدههایی برای کسب درآمد از وبلاگ
یکی از مهمترین راههای کسب درآمد از طریق بستر اینترنت، نوع تبلیغ و توضیحاتی است که ما از یک محصول در وبسایت و یا وبلاگ خود ارائه کردهایم. بنابراین افرادی که تولید محتوای قوی انجام میدهند و همیشه وبلاگ آنها بروز است میتوانند از طریق همکاری در فروش اقدام به کسب درآمد کنند.
روش دیگری که میتوان از طریق وبلاگ کسب درآمد کرد داشتن لینک شخصی است. منظور از لینک شخصی این است که شما در سایتهایی مانند آپلود بوی، اوپیزو و امثال این سایتها ثبت نام کنید و با تبدیل هر نوع از فایل به لینک اختصاصی خودتان کسب درآمد کنید. برای مثال شما یک فایل موسیقی را تبدیل به لینک شخصی خود میکنید و هر فردی که از طریق این لینک موسیقی را دانلود کند برای شما یک درآمد حساب میشود.
همچنین میتوانید ویدئوهایی را در وبسایت آپارات آپلود کنید و لینک آن را در وبلاگ خودتان قرار دهید. زمانی که تعداد بازدید ویدئوی شما به یک حد نصاب برسد آپارات به شما مبلغی را پرداخت میکند. همچنین اگر وبلاگ شما بازدید بالایی داشته باشد، شما میتوانید از طریق تبلیغات کسب درآمد کنید. بصورت کلی ایدههای کسب درآمد از طریق وبلاگ نویسی به شرح زیر است:
- تبلیغات: تبلیغات بنری، تبلیغات کلیکی،لینکهای متنی، تبلیغات پادکستی و…
- بازاریابی پورسانتی: برنامههای خصوصی پورسانتی و تبلیغ خرید کالا از فروشگاه اینترنتی مثل دیجیکالا
- فروش محصولات
- ارائه خدمات مثل مشاوره و…
چگونه یک وبلاگ جذاب داشته باشیم؟
چیزی که در ابتدا و در نگاه اول یک وبلاگ را جذاب و ترغیب کننده میکند مطالب آن نیست بلکه نوع چیدمان و رنگی است که وبلاگ شما دارد. باید مخاطب در لحظه اول با وبلاگ شما احساس راحتی کند و این احساس را پیدا کند که میتواند به راحتی به تمام مطالب وبلاگ شما دسترسی داشته باشد. همچنین نکتهی دیگری که باعث میشود وبلاگ شما بسیار جذاب شود استفاده از رنگ در پس زمینه و سایر نقاط وبلاگ است.
البته ذکر این نکته ضروری است که رنگ به همان میزانی که باعث جذب مخاطب است، میتواند مخاطب را به همان میزان دفع کند طوری که سایه مخاطب نیز از وبلاگ شما عبور نخواهد کرد. استفاده از رنگهای تیره و با کنتراست بالا باعث میشود که چشمان مخاطب اذیت شود و تمایلی برای ماندن در وبلاگ شما نداشته باشد. همچنین سعی کنید از بنرهای تبلیغاتی به تعداد بالا استفاده نکنید؛ زیرا به مخاطب خود این احساس را میدهید که وبلاگ شما صرفا برای نشان دادن تبلیغات ساخته شده است و هدف دیگری ندارد.
مقالات پیشنهادی مرتبط: برای تکمیل دانستههای خودتان در این زمینه توصیه میکنیم مقالات ساخت سايت رايگان، وبلاگ نویسی و آموزش devops را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار حتما مطالعه کنید.
جمع بندی
اگر داستانهای زیادی برای گفتن دارید و یا یک هنرمند هستید به شما پیشنهاد میکنم تا به سمت وبلاگ نویسی قدم بردارید. دنیای وبلاگ نویسی یک دنیای زنده است و شما میتوانید مخاطبان زیادی که هم فکر و هم عقیده با شما هستند را جذب خود کنید. البته برای اینکه بتوانید محتواهای جذابی تولید کنید باید مخاطب خودتان را بشناسید و با توجه به سلیقهی آنها تولید محتوا کنید. بنابراین اگر حس میکنید در قدم اول محتوای شما زیاد جذاب نیست، نگران نباشید کافی است شروع کنید و به مرور زمان خودتان را ارتقا دهید.
ممنون که تا انتها همراه من در دانشگاه کسب و کار بودید. اگر تجربه وبلاگ نویسی دارید خوشحال میشویم تجربیات خود را با ما در اشتراک بگذارید.
عالیییییی بود ممنون
سلامت باشید هادی جان