تقویم محتوایی یکی از مهمترین ابزارها در بازاریابی محتوایی است. به عبارت دیگر تقویم محتوایی ابزاری است که شما تمام مطالبی که قرار است منتشر کنید را در داخل آن زمان بندی میکنید و دیگر در طول هفته نگران این نیستید که امروز چه چیزی باید در صفحات مجازی خود منتشر کنید.
داشتن تقویم محتوایی آنقدر مهم است که خیلی از افراد برای یادگیری این ابزار در کلاسهای مختلفی ثبتنام میکنند. پس اگر میخواهید این دغدغه بزرگ تولید محتوا را حل کنید تا انتها همراه من در دانشگاه کسب و کار باشید.
تعریف کاملی از تقویم محتوایی
تقویم محتوایی و یا تقویم تحریریه راهی برای برنامه ریزی و مرتب سازی کلیه مطالبی است که در آینده قرار است در حیطه کسب و کار خود آنها را منتشر کنید. به عبارت دیگر تقویم محتوایی شامل تمام بخشهایی است که میخواهید در آینده آنها را ایجاد و یا بروز رسانی کنید. همچنین در تقویم محتوایی میتوان گزينههاي نوشته شده را اولویت بندی کرد و باتوجه به زمان بندی که انجام دادید فعالیت خود را در فضای مجازی پیش ببرید. ولی نکتهای که گفتنش بسیار واجب است این است که حتما به زمان بندی که انجام دادید پایبند باشید.
تقویم محتوایی چه کمکی به کسب و کار شما میکند؟
- افزایش بازدید و رشد صفحه اجتماعی.
- تقسیم راحتتر مسئولیت.
- میتوانید از وضعیت محتوا و موضوعات خود به راحتی آگاهی کسب کنید.
- میتوانید با دید وسیعتری به کسب و کار و محتواهای آن نگاه کنید.
- چیزی از قلم نمیافتد.
- بهرهوری کاری شما افزایش پیدا میکند.
- در وقت، انرژی و منابع صرفهجویی میشود.
- بهرهوری کار و فعالیت افزایش پیدا میکند.
- تولید و نشر محتوا در زمان تعین شده انجام میشود.
- میتوان در هر زمان عملکرد خود را محاسبه و بررسی کرد.
افزایش بازدید و رشد صفحه اجتماعی
یکی از مهمترین دلایلی که پیج ما رشد نمیکند این است که ما همیشه سردرگم انتخاب موضوع برای انتشار هستیم و یا بیشتر وقت خود را برای پیدا کردن یک موضوع واحد میگذاریم. تقویم محتوایی دقیقا برای این روزها طراحی شده است. شما میتوانید باتوجه به موضوع فعالیت و استراتژی که دارید، در تقویم محتوایی خود برای یک هفته موضوع پست و استوری تعیین کنید. اینگونه دیگر نیاز نیست تا شما هر روز وقت خود را صرف فکر کردن راجع به موضوع برای پست و استوری تلف کنید. همچنین با تعیین موضوع میتوانید راجع به آن موضوع تحقیقات کافی را داشته باشید و یک محتوای با کیفیت به مخاطبان خود ارائه کنید. در اینصورت است که محتوای شما به دلیل یونیک و جذاب بودن بازدید بالایی پیدا میکند.
تقسیم راحتتر مسئولیت
این قسمت برای افرادی مهم است که به صورت تیمی مشغول تولید محتوا و فعالیت در فضای مجازی هستند. یکی از مهمترین کارها در فعالیت بصورت تیمی، هماهنگ بودن اعضای تیم با یکدیگر است. این هماهنگی زمانی بوجود میآید که هر فرد در تیم یک مسئولیت بر عهده داشته باشد و تلاش کند آن مسئولیت را به درستی انجام دهد. بنابراین شما از طریق تقویم محتوایی میتوانید به هر یک از اعضای تیم مسئولیتی محول کنید تا دیگر هیچ یک از اعضا احساس سردرگمی نداشته باشند.
آگاهی از وضعیت محتوا و موضوعات
زمانی که شما مشغول تولید محتوا هستید نمیتوانید تمام وقت خود را صرف طراحی یک موضوع بگذارید و باید بطور همزمان چندین موضوع را باهمدیگر مدیریت کنید. در این قسمت تقویم محتوایی به کمک شما میآید و شما میتوانید از طریق این تقویم از وضعیت موضوعات خود آگاهی پیدا کنید. برای مثال شما میتوانید راجع به موضوعاتی که به یک هم تیمی اختصاص دادید، موضوعاتی که ویرایش آن تمام شده، محتواهای درحال تولید و… آگاهی کسب کنید.
میتوانید با دید وسیعتری به کسب و کار نظارت کنید
هرچه محتواهای شما جزئیات بیشتری داشته باشند درک آن موضوع برای مخاطبان شما راحتتر خواهد بود. بنابراین زمانی که شما با یک دید وسیعتر به محتوای خود و موضوعاتی که روی آنها درحال فعالیت هستید نگاه کنید، میتوانید متوجه نقاط ضعف فعالیت خود شوید و اینگونه است که میتوانید با برطرف کردن آنها یک موضوع و محتوای کامل ارائه کنید.
چیزی از قلم نمیافتد
زمانی که شما تمام فعالیت خود را در تقویم محتوایی یاداشت کنید میتوانید به تمام نکات دسترسی داشته باشید و برای تک تک آنها برنامه ریزی کنید. اینکار باعث میشود چیزی از قلم نیوفتد و برنامه ریزی شما موفقیت آمیز شود.
در وقت، انرژی و منابع صرفهجویی میشود
با داشتن تقویم محتوایی دیگر نیاز نیست تا بیشترین وقت و انرژی خود را صرف پیدا کردن موضوع برای تولید محتوا کنید. زمانی که موضوعات و ایدههایی که به ذهنتان میرسد را یادداشت کنید و برای آنها برنامه ریزی کنید دیگر سردرگم نخواهید بود.
بهرهوری کار و فعالیت افزایش پیدا میکند
زمانی که برنامه تولید محتوای خود را تنظیم کنید، مغز به شما فرمان میدهد تا در زمان تعیین شده تلاش کنید و به تارگتهای خود برسید.
مقالات پیشنهادی مرتبط: برای تکمیل دانستههای خودتان در این زمینه توصیه میکنیم مقالات طراحی لوگو حرفه ای، power bi دوره، و آموزش ایلوستریتور را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار حتما مطالعه کنید.
تقویم محتوایی چه کمکی به وبلاگ نویسها میکند؟
طراحی یک تقویم محتوایی روشی برای ثبت و ذخیره جزئیات بازاریابی محتواست. به عبارت دیگر در بازاریابی محتوا ما نیاز داریم تا تمام اطلاعاتی که در رابطه با بازاریابی محتوا داریم دسته بندی کنیم تا راحتتر بتوانیم از آنها در تولید محتوای خود استفاده کنیم. برای آشنایی بیشتر با کاربردهای دیگری از تقویم محتوایی در وبلاگ نویسی به موارد زیر توجه کنید.
- بروز رسانی استراتژیهای محتوایی بصورت سادهتری
- مشخص شدن جاهای خالی در محتوای بازاریابی و پر کردن آنها
- حفظ ثبات و سازگاری محتوایی
- در ارتباط نگهداشتن مخاطبین
کاربردهای تقویم محتوایی در وبلاگ نویسی
چه در وبلاگ نویسی و چه در فعالیت در فضاهای اجتماعی مثل اینستاگرام هدف رضایت و ارتباط برقرار کردن با مخاطب است. برای اینکه بتوانیم به این هدف خود برسیم نیاز است تا در طول مسیر تولید محتوا از تکنیکها و استراتژیهای مفید استفاده کنیم. ولی مشکلی که وجود دارد این است که ما برای اینکه بتوانیم یک تولید محتوای قوی و کاربردی داشته باشیم نیاز داریم تا از اطلاعات زیادی استفاده کنیم. همچنین نیاز است تا به تمام ایدهها و ترفندهایی که قرار است با آن پیج و یا وبلاگ خود را کنترل کنیم دسترسی داشته باشیم. اینجاست که داشتن یک تقویم محتوایی به کمک ما میآید.
تقویم محتوایی باعث میشود ما به تمام استراتژیها، ایدهها، مطالب درحال انتشار، مطالب منتشر شده، مطالب در حال ویرایش و… دسترسی پیدا کنیم. این دسترسی به این معناست که شما میتوانید نقاط ضعف فعالیت خود را شناسایی و آنها را برطرف کنید. زمانی که محتوای شما برای مخاطب جذاب شود، مخاطب ترغیب به ارتباط برقرار کردن با شما میشود و اینگونه میتوانید به اهداف خود برسید. ولی چیزی که مهم است این است که شما نگذارید تا این مشتریها بعد از یک مدت وفاداریشان را به شما از دست بدهند. شما باید با کمک گرفتن از خلاقیت و استفاده از تقویم محتوایی سعی کنید محتواهایی تولید کنید که مخاطب شما به آنها علاقه دارد.
چگونه یک تقویم محتوایی طراحی کنیم؟
احتمالا باید دیگر با اهمیتی که تقویم محتوایی دارد آشنا شده باشید. شاید کنجکاو شده باشید که چگونه میتوان یک تقویم محتوایی مناسب با فعالیت خود طراحی کرد. این بخش از مقاله به طراحی این تقویم اختصاص داده شده است. در ابتدا برای اینکه بتوانید یک تقویم محتوایی طراحی کنید نیاز است تا موضوعات محتوایی خودتان را مشخص کنید. به عبارت دیگر شما باید مشخص کنید که علاقمند به فعالیت در چه موضوع و حیطهای هستید. برای مثال اگر قرار است چیزی را به فروش برسانید باید بدانید که چگونه آن محصول را معرفی کنید، شیوههای بازاریابی آن چگونه است و کالاهای مکمل آن چه چیزهایی هستند. در حالت کلی زمانی که شما میخواهید یک کسب و کار شخصی را راهاندازی کنید نیاز است تا در ابتدا تقویم محتوایی آن را طراحی کنید. برای اینکه بتوانید یک تقویم محتوایی مناسب با حرفه خود طراحی کنید باید طبق مراحل زیر پیش بروید.
گام اول: تعیین اهداف بازاریابی محتوایی
بهتر است بگویم مهمترین گام در طراحی تقویم محتوایی این است که شما هدف داشته باشید. در ابتدا هدف همهی ما برای راهاندازی یک پیج و یا وبلاگ این است که بتوانیم یک کسب و کار راه اندازی کنیم تا بتوانیم از طریق آن کسب درآمد کنیم. ما به این مسئله باور داریم که محتوا تا چه میزان میتواند قدرتمند باشد و مارا به هدف خودمان برساند و این هدف افزایش فروش است. ولی چیزی که مهم است این است که چه نوع محتوایی میتواند آنقدر جادویی باشد که در کسب و کار ما معجزه کند و به سرعت به کسب و کار ما رونق ببخشد؟ این نوع محتوا از نوع محتوا با اهداف تجاری است.
به عبارت دیگر محتوای ما تا زمانی که اهداف تجاری مشخصی را دنبال نکند نمیتواند یک محتوای جادویی باشد. حال شاید از خود بپرسید که منظور از تولید محتوا با اهداف تجاری چیست؟ برای پاسخ به این سوال باید بگویم که این نوع از تولید محتوا باید ویژگیهای زیر را داشته باشد:
- هدف بدست آوردن اعتماد مخاطبان
- هدف ایجاد ارتباط با مخاطبان
- هدف بالاتر رفتن آمار بازدید سایت
- هدف افزایش میزان فروش
- هدف افزایش وفاداری مشتری
- هدف معرفی برند به اشخاص بیشتر
مقالات پیشنهادی مرتبط: برای تکمیل دانستههای خودتان در این زمینه توصیه میکنیم مقالات آموزش تولید محتوا، تولید محتوا، اپلیکیشن و وبلاگ را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار حتما مطالعه کنید.
گام دوم: تهیه لیست از ایدههایی که در هر زمان به ذهن شما خطور کرده است
اکنون شما به یک لیست نیاز دارید تا بتوانید از موضوعاتی که باید در آینده در پیج و یا وبلاگ خود منتشر کنید یک نمای کلی داشته باشید. برای اینکه بتوانید این لیست را طراحی کنید نیاز است تا هر ایدهای که به ذهنتان میرسد را یادداشت کنید. زمانی که شما ایدههای خود را در جایی یاداشت کنید میتوانید در آینده و در هر زمانی که قصد دارید پستی را منتشر کنید از این ایدهها استفاده کنید. همچنین برای اینکه بتوانید با مخاطبین خود ارتباط برقرار کنید نیاز است تا بتوانید موضوعاتی را انتخاب کنید که برای مخاطب شما جذاب است. به همین علت است که در بازاریابی محتوا مهمترین گام شناخت مخاطبان است.
بنابراین برای اینکه بتوانید مخاطب خود را تا حدودی بشناسید، نیاز است تا از پرسونا برای مخاطبین و مشتریهای خودتان استفاده کنید. پرسونا کمک میکند تا بتوانید با علایق و سلایق مشتری و مخاطبانتان بیشتر آشنا شوید. این امر باعث میشود که شما بتوانید باتوجه به نیازها و علایق مخاطب خود تولید محتوا کنید.
گام سوم: درک هسته محتوایی خود
مسلما ایدههای زیادی هر روز به ذهن ما خطور میکند. ولی نکتهای که وجود دارد این است که شما تمایل دارید در چه حیطهای فعالیت کنید. شما باید ایدههای خود را از فیلتر عبور دهید و تنها مواردی که مرتبط با موضوع فعالیت شما هستند را انتخاب کنید. پس از آن شما باید ايده ها را اولویت بندی کنید. این کار به شما کمک میکند تا راحتتر و در زمان کمتری به هدف خود یعنی فعالیتی که برای شما سودآور است، برسید.
زمانی که شما هسته محتوای خودتان را مشخص میکنید از دو خطر جلوگیری میکنید.
تله ترافیک بیهوده
شما باید به هدف خود یعنی جذب مشتری برسید و داشتن یک سایت پر بازدید و بدون مشتری تنها یک دام برای شما به حساب میآید تا شما را از هدف اصلی دور کند.
تله محتوای تبلیغاتی
زمانی شما در این تله گرفتار میشوید که بدون فکر کردن به نیاز مخاطب خود اقدام به تبلیغ محصولات و یا خدمات شرکت و یا برند خود میکنید. با اینکار شما نیاز مشتری را نادیده میگیرید و تمام هزینه و زحمات بابت تبلیغات را هدر میدهید. باید بدانید که مخاطب شما دنبال چه چیزی است و یا دغدغهی چه چیزی را دارد. پس از آن باید اقدام به تبلیغ و معرفی خدمات و محصولاتی کنید که میتوانند به بخشی از نیاز مشتری پاسخ دهند.
گام چهارم: استفاده از قیف بازاریابی محتوا
هدف قیف بازاریابی محتوا این است که بتوانید مخاطبان خود را به مشتری تبدیل کنید. همه ما میدانیم که تبدیل مخاطب رهگذر به مشتری کار بسیار دشواری است. مخصوصا زمانی که ما در فضای مجازی فعالیت داریم. ولی قیف بازاریابی محتوا به شما کمک میکند تا با توجه به نوع مخاطب آنها را شناسایی و دسته بندی کنید. سپس باتوجه به مرحلهای که مخاطبان در آن حضور دارند اقدام به تبلیغ محصولات و خدمات خود کنید. در حالت کلیتر اگر میخواهید از قیف بازاریابی محتوا برای پیشبرد اهداف خود کمک بگیرید باید با هر مرحله از قیف فروش آگاهی داشته باشید.
معرفی سطوح مختلف قیف بازاریابی محتوا
بالاترین قسمت قیف (مرحله آگاه کردن مشتری)
در این مرحله از قیف باید تلاش کنید تا نظر مخاطب را به برند خود جلب کنید. در فضای مجازی هزاران برند وجود دارد ولی چیزی که آنها را از همدیگر متمایز میکند این است که چگونه خود را به مخاطب معرفی میکنند. برای اینکه بتوانید این مرحله را به خوبی پشت سر بگذارید و اعتماد مخاطبان را به دست آورید باید دغدغه و نیازهای مخاطب را شناسایی کنید و باتوجه به آنها اقدام به تولید محتوا کنید. اینکار باعث میشود تا مخاطب به شما اعتماد کند.
قسمت میانه قیف (کمک به مشتری برای ارزیابی و بررسی محصول)
در این بخش مخاطب شما هنوز نتوانسته به طور کامل به شما اعتماد کند و نیاز دارد تا بیشتر با شما و فعالیتتان آشنا شود. به عبارت دیگر در این بخش مخاطب شما تصمیم دارد محصولی را خریداری کند ولی نمیتواند بین محصولات شما و محصولات برندهای دیگر انتخابی داشته باشد و به کمک شما نیاز دارد. این نکته را فراموش نکنید که شما نباید تنها روی محصولات خود زوم کنید و تنها از محصولات خود به مخاطب و یا مشتری معرفی کنید.
دلیل این توصیه این است که مخاطب شما هنوز نتوانسته است به شما و محصولاتتان اعتماد کند. بنابراین زمانی که شما تنها محصولات خود را برای مشتری معرفی میکنید این حس را به او منتقل میکنید که هدف من تنها فروش است و قصد ندارم کمک دیگری به شما ارائه کنم. ولی زمانی که محصول خود را با برندهای معروف دیگری معرفی میکنید این حس به مخاطب شما دست میدهد که هدف شما تنها کمک به او است و اینگونه مشتری میتواند بیشتر به شما اعتماد کند.
مقالات پیشنهادی مرتبط: برای تکمیل دانستههای خودتان در این زمینه توصیه میکنیم مقالات دیجی کالا، طراحی سایت، عکس پروفایل و تقویم محتوایی را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار حتما مطالعه کنید.
قسمت پایین قیف (تبدیل مخاطب به مشتری)
در واقع ما از ابتداییترین قسمت قیف تلاش میکنیم تا به این قسمت از آن دسترسی پیدا کنیم. در این بخش دیگر شما میتوانید مخاطبان خودتان را به مشتری تبدیل کنید. زیرا مراحل قبلی با موفقیت طی کردید و توانستهاید اعتماد مخاطب را به خود جلب کنید. برای اینکه بتوانید این مرحله را نیز با موفقیت پشت سر بگذارید باید مشتری خود را متقاعد کنید که برند شما را انتخاب کند. برای اینکار باید برای مشتری دلیل بیاورید و نقاط ضعف محصولات دیگر را با نقاط قوت محصول خود مقایسه کنید. درحالت کلی تمام این مرحله به قدرت فروشندگی و جذب مخاطب بر میگردد.
گام پنجم: مشخص کردن مسئولیت افراد تیم
ما تا این بخش از طراحی محتوا توانستیم تمام پیش نیازهایی که برای طراحی نیاز است را رعایت کنیم و اکنون زمان تشکیل تیم است. زمانی که تصمیم دارید یک سایت برای تولید محتوا و فروش محصولات و خدمات خود راهاندازی کنید نیاز به یک تیم حرفهای دارید و نمیتوانید تنهایی به تمام کارها رسیدگی کنید. برای تشکیل تیم شما به افراد زیر نیاز دارید:
استراتژیست محتوا
استراتژیست محتوا وظیفه دارد تا تیم را برای اجرای این پلن هدایت کند. او باید بهترین محتواها و کانالهای توزیع محتوا را شناسایی کند و همچنین از روشهای تبدیل مخاطب به مشتری آگاهی داشته باشد تا بتواند بهترین روشها را انتخاب کند.
نویسنده محتوا
نویسندگان محتوا افرادی هستند که از دانش، خلاقیت و قدرت نویسندگی خود برای نوشتن محتواهای تاثیرگذار استفاده میکنند. نویسندگان باید طبق کلمات کلیدی که برای سایت تعریف شده اقدام به تولید محتوا کنند.
ویراستار
نقش ویراستار در سایت شما باید بسیار پر رنگ باشد. به این دلیل که زمانی که نویسندگان اقدام به نوشتن متنی طولانی میکنند چشمان آنها به متن عادت میکند و همچنین به دلیل تند نویسی ممکن است که مطلب دارایی اشتباهات نگارشی باشد. بنابراین داشتن ویراستار به شما کمک میکند تا بتوانید مطالب بدون غلط و یکدستی را در سایت منتشر کنید.
متخصص سئو
این افراد با الگوریتم موتورهای جستجوگر گوگل آشنایی کامل دارند و این اطلاعات را دارند که چه محتوا و مطالبی میتوانند ورودی ارگانیک به سایتتان بیاورد. متخصص سئو بعد از بررسی نوشته، راهکارهایی را برای بهینهسازی مقاله ارائه میدهد تا بتوانید برای کلمات کلیدی مناسبتر رتبههای برتر گوگل را بدست بیاورد.
گرافیست
این افراد میتوانند از لحاظ بصری سایت شما را مدیریت کنند. به عبارت دیگر سایت شما نیاز دارد تا هم از لحاظ محتوای متنی و هم تصویری قوی باشد. هرچه گرافیک سایت و یا پیج شما زیباتر باشد مخاطب احساس بهتری خواهد داشت و درنتیجه وقت بیشتری را در سایت شما سپری میکند. از طرف دیگر باید طراحی سایت و پستهای شما طوری باشد که به موضوعی که در آن فعالیت دارید نزدیک باشد.
مدیر شبکه اجتماعی یا سوشال مدیا
این افراد به شما کمک میکنند تا بتوانید عملکرد بهتری در فضای مجازی داشته باشید. به عبارت دیگر سوشال مدیا نیز مانند سئو الگوریتم خودش را دارد که باید مطالعات و تحقیقات زیادی را جهت یادگیری این بستر انجام داد. برخی از افراد ترجیح میدهند تا از افراد متخصص کمک بگیرند ولی باقی افراد ترجیح میدهند خودشان این مسئولیت را برعهده بگیرند.
مقالات پیشنهادی مرتبط: برای تکمیل دانستههای خودتان در این زمینه توصیه میکنیم مقالات دیلیت اکانت تلگرام، پادکست، وبینار چیست و امریه سربازی را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار حتما مطالعه کنید.
گام ششم: انتخاب ابزار مناسب برای طراحی تقویم
در این قسمت شما میتوانید با ماهیت اصلی تقویم محتوایی آشنا شوید. برای اینکه شما بتوانید یک تقویم محتوایی طراحی کنید، نیاز دارید تا از برخی نرمافزارها کمک بگیرید. در ادامه تعدادی از نرمافزارهای معروف در این زمینه را به شما معرفی میکنم:
اکسل ماکروسافت
بهترین و راحتترین نرم افزار برای طراحی تقویم، اکسل میباشد؛ زیرا از ابتدا جدول بندی شده است. تنها نیاز است تا سایز خانهها را به دلخواه تغییر دهید و محتواهای خودتان را در آنجا دستهبندی کنید.
گوگل شیت (google sheet)
گوگل شیت نرمافزاری شبیه به اکسل است. ولی تفاوتی که دارد این است که گوگل شیت آنلاین میباشد و تمام افراد تیم میتوانند به صورت همزمان به این نرمافزار دسترسی پیدا کنند. نکتهی دیگر این است که به دلیل آنلاین بودن گوگل شیت، هر زمان که شما در این نرم افزار اطلاعات جدیدی وارد کنید برای تمام افراد تیم نیز این اطلاعات اعمال میشود.
تقویم گوگل (google calendar)
در اصل هدف ما طراحی و ساخت تقویم است، پس چه بهتر که از همان ابتدا از تقویم برای برنامهریزی استفاده کنیم. کار با تقویم گوگل بسیار راحت است و از طرف دیگر به دلیل اینکه از تقویم شمسی و زبان فارسی پشتیبانی میکند میتوانید خیلی راحت برنامههای خود را در آن وارد کنید. همچنین شما این امکان را دارید تا برای یادآوری اجرای پروژه از reminder تقویم گوگل استفاده کنید. مزیت دیگر این برنامه این است که میتوانید تقویم محتوای خود را به سایر ابزارهای گوگل مثل Google Taks و جیمیل متصل کنید و رویدادی (مثل نوشتن یک پست وبلاگی) را با دیگران به اشتراک بگذارید تا در اطلاع آن قرار بگیرند.
افزونه (editoral calendar)
این افزونه برای وردپرس استفاده میشود و مناسب افرادی است که تمایل دارند در بستر وردپرس فعالیت کنند. این افزونه همیشه در پیشخوان سایت شما در دسترس است و شما میتوانید به راحتی پستهای سایت و یا وبلاگ خود را بوسیله آن مدیریت کنید. مهمترین مزیتی که استفاده از این افزونه دارد، یکپارچگیاش با وبلاگ است. زمانی که شما Editorial Calendar را باز میکنید، تمام پستهای وبلاگ و سایتتان را روی تقویم مشاهده میکنید و در همان لحظه میتوانید هر تغییری که نیاز است را روی پستهایتان اعمال کنید؛ برای مثال میتوانید تاریخ انتشارشان را با درگ دراپ (drag-and-drop) جابجا کنید، وضعیت نمایش پست را تغییر بدهید، متن نوشته شده را ویرایش کنید و یا برای انتشار در هفتههای آتی یک پست جدید را انتخاب کنید.
چه اطلاعاتی باید در تقویم محتوا وارد شود؟
اطلاعاتی که نیاز است تا شما در تقویم خود وارد کنید به شرح زیر است. فقط نکتهای که باید رعایت کنید این است که برای هریک از این عنوانها یک فیلد جدا در نظر بگیرید.
- عنوان پست
- توضیحات ( نکاتی را در این بخش بنویسید تا برای زمانی که میخواهید تولید محتوا کنید از آنها استفاده کنید).
- زمان و تاریخ انتشار (ساعت و تاریخی که میخواهید پست مورد نظر را منتشر کنید را در این بخش وارد کنید).
- تقسیم وظایف کنید و وظیفه هر یک از اعضای تیم را مشخص کنید.
- پستهای شبکههای مختلف را تعیین کنید (برای مثال پستی که مربوط به وبلاگ است را با پستی که مربوط به سوشال مدیا است را مشخص کنید).
- نوع محتوا را مشخص کنید (در سوشال مدیا بیشتر محتواهای تصویری و با متن کوتاه طرفدار دارد ولی در وبلاگ اینگونه نیست بنابراین باید مشخص کنید که پست برای کدام بستر است).
- پرسونای مخاطب را مشخص کنید (باید یک دید کلی از مخاطبان خود داشته باشید تا بتوانید محتواهای مرتبط با شخصیت و علاقه آنها تولید کنید.
- وضعیت محتوا (یعنی مشخص کنید محتوای شما در کدام حالت است برای مثال منتشر شده، درحال ویرایش و…)
مقالات پیشنهادی مرتبط: برای تکمیل دانستههای خودتان در این زمینه توصیه میکنیم مقالات سنوات چیست، مترجم گوگل، استراتژی محتوا و آموزش یوتیوب را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار حتما مطالعه کنید.
کلام آخر
داشتن تقویم محتوایی میتواند کمک بسیاری به شما کند تا بتوانید به اهداف خود دست پیدا کنید. سختترین کار در مدیریت سوشال مدیا این است که ایده پیدا کنید و این ایدهها را در زمان مناسب مدیریت کنید تا بتوانید طبق الگوریتمهای سئو و سوشال مدیا فعالیت کنید. امیدوارم که این مقاله برای شما مفید بوده و توانسته باشم به بخش بزرگی از سوالاتتان پاسخ دهم.
ممنون که تا انتها همراه من در دانشگاه کسب و کار بودید.