چقدر از جشنواره کارآفرینی اطلاع دارید؟ آیا تا به حال خود را واجد شرایط شرکت در این جشنوارهها دانستهاید؟ از شرایط حضور در جشنواره کارآفرینی و تاریخ برگزاری آن اطلاع دارید؟ به نظر شما این جشنوارهها تا چه حد میتوانند در تشویق افراد به کارآفرینی و راه اندازی کسب و کار مؤثر باشند؟
در این مقاله از دانشگاه کسب و کار میخواهیم هر آنچه که باید از جشنواره کارآفرینی بدانید را بررسی کنیم. پس با ما همراه باشید.
کارآفرینی چیست؟
پیش از بررسی جشنواره کارآفرینی و پاسخ به سؤالات ایجاد شده در رابطه با آن میخواهیم به بررسی مختصر مفهوم کارآفرینی بپردازیم. کارآفرینی در واقع همان فرایند توسعه اشتغال و راه اندازی کسب و کارهای مختلف با استفاده از فرصتهای تجاری، اقتصادی و صنعتی جدید میباشد، که اصولاً با نوآوری همراه است. کارآفرینهای برتر اصولاً با استفاده از ایدههای پولساز و قابل اجرا کار خود را شروع میکنند. به عقیدهی بسیاری از اقتصاددانان بزرگ جهان، کارآفرینی میتواند فرصتهای اجتماعی اقتصادی بسیاری برای کشورها ایجاد کند و به رشد تولید ناخالص داخلی کمک کند. در همین راستا و برای تشویق افراد به ایجاد کسب و کار و کارآفرینی، هر ساله جشنوارههای مختلفی توسط ارگانهای متفاوت تحت عنوان جشنواره کارآفرینی برگزار میشود.
جشنواره کارآفرینی
همانطور که بیان کردیم بسیاری از سازمانها و ارگانهای دولتی و خصوصی برای حمایت از کارآفرینان اقدام به برگزاری جشنوارههای مختلف در جهت تقدیر از کارآفرینان برتر میکنند. یکی از اهداف مهم این جشنوارهها حمایت و تقدیر از شرکتهای دانش بنیان، نوآور، پرسود و پر رشد است. کارآفرینانی که ایدههای خلاقانه را در دستور کار خود قرار دادهاند و توانستهاند از طریق آن به اشتغال زایی بپردازند.
اهداف برگزاری جشنواره کارآفرینی
اصولاً مهمترین هدف برگزاری این گونهها جشنوارهها حمایت از تولید، کارآفرینی، خلاقیت در صنعت و اشتغال زایی است. این جشنوارهها با شناسایی و تقدیر از کارآفرینان برتر در سطوح ملی و استانی، سعی در معرفی این دسته از افراد به جوانان و مردم دارند و تلاش میکنند آنها را به الگوهایی در سطح جوامع تبدیل کنند.
این جشنوارهها به محلی برای تعاملات صنایع مختلف و کارآفرینان در زمینههای متنوع تبدیل شده است. این مسئله میتواند منجر به همکاریهای چند جانبه میان بخشهای مختلف صنعت، کشاورزی و یا خدمات در سطح جوامع شود. همچنین این دسته همکاریها میتواند اثرات مفیدی بر روی اقتصاد جوامع داشته باشد.
دیگر مزیت برگزاری جشنواره کارآفرینان برتر، ایجاد حس رقابت میان صنایع مختلف و کارآفرینان کشور است. همچنین جشنوارههای کارآفرینی با حمایت معنوی از صاحبان مشاغل و کسب و کارها در زمینههای مختلف، منجر به افزایش اعتماد به نفس و عزت نفس در جوامع میشوند.
مقالات مرتبط در حوزه بیزینس: برای تکمیل دانستههای بیزینسی خودتان توصیه میکنیم مقالات کسب و کار تزریق پلاستیک، بهترین کارآفرینی های ایران و وام کسب و کار را حتما مطالعه کنید.
جشنواره کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی
یکی از مهمترین این جشنوارهها، جشنواره کارآفرینان برتر است که توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی کشور برگزار میشود. وزارت کار از سال 1385 اقدام به برگزاری این جشنواره کارآفرینی کرد و تاکنون در حدود 13 جشنواره در سطوح ملی و استانی برگزار کرده است. در طی برگزاری این جشنواره در طول این سالها از بیش از 3000 کارآفرین برتر در سطح استانی و 130 کارآفرین برتر در سطح ملی و در زمینههای مختلفی از جمله صنعت، کشاورزی و خدمات تقدیر صورت گرفته است. در متن آیین نامه این جشنواره کارآفرینی آمده است که:
” با توجه به اهمیت کارآفرینی، برنامهریزي و سیاستگذاري در زمینه توسعه و ترویج آن از الزامات برنامههاي مختلف توسعه اقتصادي کشور بوده و ماهیت فرادستگاهی و فرابخشی مقوله کارآفرینی توجه به آن را توسط تمامی دستگاهها ضروري میسازد. در همین ارتباط، یکی از برنامههای مهم وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با توجه به رسالت و وظایف آن، انجام فعالیتهای بنیادي در خصوص توسعه و ترویج کارآفرینی میباشد. بدین منظور هرساله این وزارتخانه با هدف شناسایی کارآفرینان در سراسر کشور و انتخاب برترین کارآفرینان و معرفی آنان به عنوان الگوهاي برتر به آحاد جامعه خصوصاً جوانان، اقدام به برگزاري جشنواره کارآفرینان برتر مینماید.”
مهمترین شاخص جشنواره کارآفرینی
شاید برای شما هم سؤال باشد که در جشنواره کارآفرینان برتر چه شاخصهایی برای سنجش کارآفرین نمونه وجود دارد و چه معیاری برای مقایسه این کارآفرینان اهمیت دارد. به طور کلی میتوان گفت که مهمترین و اصلیترین شاخص و معیاری که در این جشنوارهها مورد توجه قرار میگیرد، میزان نوآوری شرکتهاست. البته نوآوری و خلاقیتی که بتواند منجر به رشد شود و برای جامعه و شرکت سودآور باشد. حال این خلاقیت میتواند در زمینه تولید، ارائه خدمات، بازاریابی یا تغییر در ساختار صنعت شرکت باشد.
البته لازم به ذکر است که این شاخصها در طول این سالیان اصلاح شده و بهبود یافتهاند.
زمان بندی جشنواره کارآفرینی
همانطور که بیان شد جشنواره کارآفرینان برتر در دو حوزه استانی و ملی برگزار میشود. برگزاری جشنواره کارآفرینان برتر استانی معمولاً در محدوده زمانی هفته جهانی کارآفرینی که 23 الی 30 آبان ماه است انجام میشود. البته زمان دقیق این جشنواره توسط شورای سیاستگذاری هر استان تعیین میشود. فرآیند ثبت نام، داوری و انتخاب کارآفرینان در استانها نیز از نیمه مرداد ماه تا پایان مهر به طول میانجامد.
اما جشنوارههای ملی روند متفاوتی دارند و تاریخ برگزاری آنها معمولاً توسط شورای سیاستگذاری جشنواره ملی اعلام میشود. فرایند ثبت نام، داوری و انتخاب کارآفرینان برتر ملی از آبان ماه تا بهمن هر سال به طول میانجامد.
برای ثبت نام در این جشنواره میتوانید در زمان مقرر به پایگاه اینترنتی اعلام شده از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مراجعه کنید.
مقالات مرتبط در حوزه بیزینس: برای تکمیل دانستههای بیزینسی خودتان توصیه میکنیم مقالات کسب و کار طراحی سایت، کسب و کار تولید زغال و تفاوت استارتاپ و کسب و کار کوچک را حتما مطالعه کنید.
کلام پایانی
جشنوارههای کارآفرینی در بسیاری از جوامع برای حمایت از کارآفرینان و تشویق افراد به حرکت به سوی کارآفرینی، اشتغال زایی، تولید، شرکتهای دانش بنیان و راه اندازی کسب و کار برگزار میشوند. یکی از مهمترین جشنوارههای کارآفرینی کشور، جشنواره کارآفرینان برتر است که توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار میشود. این جشنواره در دو سطح استانی و ملی برگزار میشود و به تقدیر از کارآفرینان برتر کشور با معیارهایی از جمله نوآوری منجر به رشد و توسعه میپردازد.
امیدواریم این مقاله از دانشگاه کسب و کار برای شما مفید واقع شده باشد. به نظر شما این جشنوارهها تا چه میزان میتوانند بر رشد و توسعه اقتصاد و صنعت کشورها اثرگذار باشند؟
چه قدررر مطلب مفیدی بود و چه قدرررر جای برگزاری این جشنوارهها هرچه بیشتر و بیشتر تو کشورمون خالیه. ممنونم از وقت و انرژی که برای جمعآوری این مطالب ارزشمند میذارید❤️👍🏻
خوشحالم که مطلب براتون مفید بوده نگین جان
تنها مطلبی که در این حوزه نوشته شده و عالی بود
درود بر شما مهدی عزیز
خوشحالم که مطلب براتون مفید واقع شده😊🌹