مدیریت سرمایه در فارکس یکی از مهمترین اقداماتی است که هر سرمایهگذاری باید انجام دهد. دلایلی زیادی وجود دارد برای اینکه شما باید سرمایه خودتان را به درستی مدیریت کنید تا بتوانید یک نتیجه مطلوب از سرمایه گذاری خود کسب کنید. در این مقاله که شما قصد دارید در سایت دانشگاه کسب و کار مطالعه کنید قرار است با نکات زیادی درمورد سرمایه گذاری و نحوه مدیریت کردن آن آشنا شوید پس با من تا انتها همراه باشید.
چرا باید سرمایه گذاری کنیم؟
دلایل زیادی وجود دارد که ما باید سرمایه گذاری کنیم و من در این قسمت از مقاله به دو دلیل مهم برای سرمایه گذاری کردن اشاره میکنم ولی قبل از آن باید با مفهوم دقیق سرمایه گذاری آشنا شوید. سرمایه گذاری یعنی به امید کسب منفعت بیشتر در آینده از هزینههای زمان حال چشم پوشی شود. بنابراین تمام دلایل سرمایه گذاری به کسب سود و منفعت ختم میشود. با اینحال دو دلیل اساسی وجود دارد که شما باید با دانش سرمایه گذاری و مدیریت پول آشنا باشید و این دو دلیل به شرح زیر است:
- با وجود تورم با نرخ افزایشی حتما باید پول نقد را سرمایه گذاری و یا به یک دارایی قابل فروش( خانه، زمین، ماشین، طلا و…) تبدیل کرد.
- سرعت رشد دارایی و یا سرمایهها (سهام، اوراق، ارز، کوین و…) بیشتر از ارزش پول کشور است در نتیجه با سرمایه گذاری کردن ارزش داراییهایی شما چندین برابر میشود ولی اگر پول خود را در بانک بگذارید ارزش پول شما تنها با میزان سودی که دریافت میکند افزایش پیدا میکند.
نقشی که بازارها در سرمایه گذاری دارند
بازارها مکانهایی هستند که افرادی که دارایی دارند را با افرادی که پول نقد دارند روبرو میکند. بنابراین بازارها برای افرادی که قصد سرمایه گذاری و کسب سود را دارند جزو جذابترین مکانها به شمار میآید. ولی شرط موفقیت در این بازارها این است که شما با دانش سرمایه گذاری و مدیریت پول آشنا باشید تا بتوانید طمع شیرین سود را بچشید. در غیر اینصورت بازارهای مالی میتوانند تلخترین خاطرات سرمایه گذاری را در ذهن شما جای بگذارند. بنابراین هرچه میزان اطلاعات و دانش شما از بازارهای مالی بیشتر باشد، نتیجه بهتری از سرمایه گذاری نیز میتوانید کسب کنید.
انواع بازارهای مالی
بازارهای مالی انواع مختلفی دارد که سرمایه گذاران میتوانند باتوجه به استراتژی که دارند یک و یا چندتا از آنها را برای سرمایه گذاری انتخاب کنند. انواع این بازارها به شرح زیر میباشد:
- بازار فارکس
- بازار سهام
- بازار خارج از بورس(OTC)
- بازار اوراق قرضه
- بازار ارز دیجیتال
- بازار کالا
بازار فارکس و نحوه عملکرد آن
قصد من از نوشتن این مقاله این است که شما بتوانید درمورد مدیریت سرمایه در فارکس و نوع این بازار اطلاعات زیادی کسب کنید. با اینحال اگر تمایل دارید با سایر بازارها نیز آشنا شوید میتوانید در دانشگاه کسب و کار اطلاعات زیادی درمورد این بازارها کسب کنید.
بازار فارکس بازاری است که در آن سرمایه گذاران مشغول مبادلات جفت ارزها میباشند. به عبارت دیگر سرمایه گذاران در این بازار مشغول خرید، فروش و سفته بازی میباشند و از طریق اختلاف قیمتی که جفت ارزها نسبت به همدیگر دارند سود کسب میکنند. ارزهایی که در این بازار معامله میشوند پوند، ین، دلار، یورو، فرانک، کرون و… میباشد. به عبارت دیگر ارزهای رایج کشورها در فارکس معامله میشود.
این بازار از قدرت نقدشوندگی زیادی برخوردار است و در هر زمان که شما تمایل داشتید میتوانید اقدام به خرید یا فروش کنید. به عبارت دیگر در این بازار معاملات به صورت ۲۴ ساعت میباشد. ولی نکتهای که وجود دارد این است که ارز هر کشور با توجه به تایم زمانی آن کشور معامله میشود (خرید و فروش هر کدام از ارزها با توجه به زمان کشور مربوطه رونق دارد و خارج از آن زمان معاملات بسته میشوند).
نحوه مدیریت سرمایه در فارکس
برای اینکه بتوانید در فارکس سرمایه خودتان را مدیریت کنید، در ابتدا نیاز است با این بازار و نحوه عملکرد آن به خوبی آشنا شوید و پس از آن اقدام به سرمایه گذاری در این بازار کنید. با اینحال اگر بخواهم به چند نکته در خصوص مدیریت سرمایه در فارکس اشاره کنم این نکات میتوانند شامل موارد زیر باشند:
- زمان مناسب معامله را پیدا کنید
- با مازاد سرمایه خود ترید کنید
- استراتژی خودتان را داشته باشید
- از تحلیلهای بنیادی و تکنیکال استفاده کنید
- اهرم معاملاتی خودتان را منطقی انتخاب کنید
- میزان سود و زیان خودتان را از قبل تعیین کنید
توضیحات مهم در خصوص مدیریت سرمایه در فارکس
زمان مناسب در فارکس: منظور از زمان مناسب همان بازه زمانی است که هر کشور مخصوص به خود را دارد برای مثال بازار نیویورک آمریکا (USD) در ساعت ۴:۳۰ به وقت تهران باز میشود و در ساعت ۱:۳۰ به وقت تهران بسته میشود. بنابراین انتخاب زمان مناسب یعنی زمانی که بازار از هیجان آن کم شده است را برای معامله انتخاب کنید.
مازاد سرمایه خودرا وارد کنید: همیشه سعی کنید از مازاد سرمایه خودتان برای سرمایه گذاری استفاده کنید زیرا بازارهای سرمایه دارای نوسانهای زیادی هستند و این باعث بالا رفتن میزان ریسک سرمایه گذاری میشود. بنابراین اگر سرمایه گذاری شما با زیان مواجه شود اصل سرمایه شما دیگر آسیب نمیبیند.
استفاده از تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی: هیچگاه این دوتا تحلیل جدا از هم نمیباشند بلکه مکمل یکدیگر میباشند. بنابراین سعی کنید از اخبار مهمی که بر ارز یک کشور تاثیر گذار است باخبر شوید و در کنار آن تحلیل تکنیکال را فراموش نکنید. تحلیل تکنیکال برای شما زمان ورود و خروج را مشخص میکند و شما میتوانید با ریسک کمتری معامله کنید.
اهرم معاملاتی مناسب را انتخاب کنید: اهرم معاملاتی دراصل میزان ضریبی است که باعث میشود شما مازاد تعیین شده سود و یا زیان کسب کنید. برای مثال اگر شما اهرم معاملاتی خود را روی ۱:۱۰۰ انتخاب کنید میتوانید ارزش پول خود را ۱۰۰ برابر کنید و باتوجه به این میزان سود کسب کنید. به عبارت دیگر اگر شما ۱ دلار وارد بازار کنید، میتوانید با انتخاب این اهرم معاملهای به ارزش ۱۰۰ دلار انجام دهید. نکتهای که هیچگاه نباید فراموش کنید این است که اهرمهای مالی به همان میزان که سودده هستند میتوانند زیانده هم باشند. بنابراین همیشه اهرمهایی را انتخاب کنید که باعث افزایش ریسک در معاملات شما نشود.
مدیریت ریسک و مدیریت سرمایه در فارکس
مدیریت ریسک یکی از مهمترین اقداماتی است که در مدیریت سرمایه در فارکس انجام میشود. به عبارت دیگر ما قصد داریم با مدیریت کردن سرمایه خود از میزان ریسک معاملات بکاهیم. میزان ریسک در بازار فارکس بسیار کمتر از بازار ارز دیجیتال است ولی نمیتوان گفت که اصلا ریسکی ندارد. شما باید قبل از اینکه سرمایه گذاری کنید استراتژی معاملات خود را چیده باشید و حد سود و زیان خودرا تعیین کرده باشید. ولی یکی از راههایی که باعث میشود از میزان زیان شما کاسته شود و به میزان سود شما افزوده شود نسبت ریسک به ریوارد است که به مدیریت سرمایه در فارکس معروف میباشد. این فرمول به شرح زیر می باشد.
?=Risk/Reward
Risk= قیمت سهم- حد ضرر
Reward= قیمت سهم- حد سود
شما میتوانید با استفاده از این فرمول میزان ریسک معاملات را بسنجید. هرچه مقدار بدست آمده کمتر از ۵۰٪ باشد به معنا است که آن معامله از ریسک کمتری برخوردار است.
جمع بندی
اگر شما قصد دارید در بازار فارکس سرمایه گذاری کنید حتما باید قبل از آن با مدیریت سرمایه در فارکس آشنا باشید. در این مقاله بطور کاملا ساده راجعبه مدیریت ریسک و مدیریت سرمایه در فارکس صحبت کردهام که اگر بخواهم بصورت خلاصه به تمام مقاله اشاره کنم آنها موارد زیر میباشند:
- از مازاد سرمایه خود برای سرمایه گذاری استفاده کنید
- قبل از ورود به بازار فارکس این بازار را به خوبی بشناسید
- از اهرم معاملات منطقی استفاده کنید
- حد زیان و حد سود خود را قبل از باز کردن معامله جدید مشخص کنید
- در معاملات خود ریلکس باشید و هیجانی ترید نکنید
- در زمانهایی که بازار هیجانی معامله میشود سعی کنید ترید نکنید
ممنون که تا انتها همراه من در دانشگاه کسب و کار بودید. میتوانید سوالات خودتان را در بخش نظرات از ما بپرسید و ما در اسرع وقت پاسخگو خواهیم بود.