CV چیست؟ فکر میکنم کنجکاوی و احساس نیاز به دانستن راجع به CV شما را به دانشگاه کسب و کار کشانده است. اول باید بگویم شما به مکان بسیار خوبی جهت پیدا کردن پاسخ خود آمدید و دوم قرار است در این مقاله به سوال CV چیست یک پاسخ اساسی بدهم.
معمولا هنگامی که برای استخدام به جایی مراجعه میکنید، در ابتدا از شما درخواست رزومه کاری میکنند. برخی از کارفرمایان بجای رزومه از شما درخواست CV و یا Curriculum Vitae (دوره زندگی) میکنند. بنابراین بهتر است در پاسخ به سوال CV چیست بگویم CV همان رزومه اطلاعاتی است که به کارفرمایان این اجازه را میدهد که تشخیص دهند که آیا فردی که در جست و جوی شغل است مناسب سازمان هست یا خیر.
درحالت کلی CV و یا رزومه تفاوت زیادی باهمدیگر ندارند و هردوی آنها برای برطرف کردن یک نیاز طراحی شدهاند؛ اما با دید جزئیتر میتوانم بگویم که تفاوت این دو در ساختار، قالب بندی و… میباشد. برای آشنایی بیشتر با من در دانشگاه کسب و کار همراه باشید.
CV چیست؟
اگر بخواهم به سوال Cv چیست پاسخ اساسی و درست بدهم و همچنین CV را به بیان سادهتری توضیح دهم باید بگویم: CV به دوران حرفهای زندگی ما از جمله شغل و تحصیل میگویند. یعنی شخص موفقی که در طول دوران زندگیاش تجربه های فراوانی کسب کرده، در قالب فایلی دقیق و جامع به مردم شناسانده میشود.
بنابراین این فایل تمام فعالیت ما را بر اساس تاریخ وقوع آن، زمانبندی و قالب بندی میکند. برای مثال در ابتدای CV سابقه و تجربیات تحصیلی فرد آورده میشود و سپس سایر موارد. بنابراین هر شخص میتواند باتوجه به دوران فعالیت خود یک CV با چندین صفحه تهیه کند. پس بهتر است CVها مرتبا بروز رسانی شوند.
چه مواردی را در CV ثبت کنیم؟
برای اینکه بتوانید CV باکیفیتی بنویسید باید بدانید که بخشهای مختلف CV چیست؟
- سوابق شغلی
- سوابق تحصیلی
- افتخارات و جوایز دریافتی
- بورسیههایی که دریافت کردید
- تحقیقات و پروژههایی که به اتمام رساندید
- کارها و فعالیتهایی که انجام دادید
- دورههای آموزشی گذرانده شده
- پایان نامهای که از آن دفاع کردید
مقالات مرتبط در حوزه استارتاپ: برای تکمیل دانش خودتان در زمینه استارتاپ توصیه میکنیم مقالات mvp، استارتاپ ویکند و بهترین استارتاپ های جهان را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار حتما مطالعه کنید.
در چه زمانهایی از CV استفاده کنیم؟
توصیهای که به شما دارم این است که سعی کنید CV و رزومه خود را همیشه به روز داشته باشید. موسسات مختلف با توجه به نوع فعالیتشان از شما CV و یا رزومه میخواهند. از CV معمولا در صنعتهای دانشگاهی و آموزشی و علوم تحقیقاتی استفاده میکنیم.
برای مثال اگر قصد دارید برای تدریس با یک موسسه همکاری کنید بهتر است CV خودتان را ارائه کنید. برای مثال در کشورهای آمریکایی و اروپایی نمیتوان رزومه و CV را بهجای هم استفاده کرد. ولی در کشورهایی مانند هند و استرالیا میتوان CV و رزومه را بجای یکدیگر استفاده کرد.
تفاوت رزومه و CV چیست؟
هر دو جزو اسنادی هستند که در آن خلاصهای از سوابق تحصیلات ما، مهارتهای ما و موفقیتهایمان را ارائه میکنیم. همچنین میتوانیم از هر دوی آنها برای درخواست شغل در سازمانهای متفاوت استفاده کنیم. رزومه معمولا یک سند یک صفحهای میباشد که در آن به طور مختصر به مشاغل قبلی، مهارت هایمان، جزئیات مربوط به تحصیلات و مهارتهای فنی که کسب کردهایم اشاره میکنیم. حال برای توضیح CV چیست؟ باید بگویم CV سندی است با جزئیات بیشتر و طولانیتر که بیشتر تمرکز آن بر روی دورههای دانشگاهی و تحقیقاتی ما متمرکز است.
نحوه نگارش CV چگونه است؟
برای اینکه بتوانید CV خود را به راحتی بنویسید طبق مطالب زیر عمل کنید.
وارد کردن اطلاعات تماس
در این بخش از CV شما نیاز است تا یک معرفی کلی از خودتان داشته باشید. یعنی نام و نام خانوادگی، شماره تماس و آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید.
وارد کردن سوابق علمی که تا کنون کسب کردهاید
برای وارد کردن این مرحله بهتر است آخرین سابقه علمی که کسب کردهاید را در ابتدا وارد کنید. زیرا سازمانها همیشه دنبال کارمندانی هستند که اطلاعات بروزتری دارند. سوابق تحصیلی که شما باید در سی وی خود وارد کنید شامل سوابق تحصیلی دانشگاهی و دبیرستان میباشد. سعی کنید از تعداد سوابقی که از آموزشهای غیرعالی دریافت کردهاید سوابق کمتری بنویسید؛ زیرا برای کارفرمایان فقط سوابق حرفهای مهم است.
وارد کردن سوابق حرفهای در CV
همینطور که در بخش قبلی ذکر کردم، برای کارفرمایان سوابق حرفهای بیشتر ارزشمند است. بنابراین هنگام نوشتن سوابق حرفهای باید نام شرکت و یا سازمان قبلی، عنوان و سمتی که در سازمان داشتید و تاریخ استخدام در مشاغل قبلی خودتان را ذکر کنید. همچنین باید به وظایفی که در سازمان قبلی داشتید و دستاوردهایی که کسب کردهاید اشاره کنید.
مهارتهایی که تنها مخصوص به خود شماست را در CV خود وارد کنید
شما در این بخش باید با توجه به شغلی که درخواست کردهاید، تنها مهارتهای شغلی مربوط به آن را بنویسید. برای اینکه با این مهمترین مهارتهایی که کارفرمایان به دنبال آنها هستند، آشنایی پیدا کنید. برای آشنایی شما نیاز است تا شرح شغل مورد نیاز خود را مطالعه کنید. این مهارتها در حوزهی مهارتهای سخت و نرم دسته بندی میشوند.
از افتخارات و جوایزی که تا به اکنون کسب کردهاید در CV ذکر کنید
زمانی که شما از افتخاراتی که کسب کردهاید در در سی وی خود ذکر میکنید. میتوانید به کارفرمای خود تواناییهای بالای خودتان را ثابت کنید.
مقالاتی که منتشر کردید و ارائههایتان را در CV بیاورید
در این بخش باید مقالات، کتابها، کنفرانسها و سخنرانیهایی که داشتید را به همراه تاریخ وقوع و انتشار آنها در سی وی خود وارد کنید. همچنین باید از تعداد چاپ کتاب و خلاصه کتاب خود در سی وی به آن اشاره کنید.
شرکت در انجمنهایی که باعث کسب تجربه شما شده را ذکر کنید
در این قسمت باید شما نام انجمن، موقعیت جغرافیایی که انجمن در آن تشکیل شده است و همچنین تاریخی که انجمن دایر گردیده را وارد کنید.
در آخرین مرحله شما باید یکبار دیگر CV خودتان را بررسی کنید تا ایرادات ممکن را پیدا کنید و برای رفع آنها اقدام نمایید.
مقالات مرتبط در حوزه استارتاپ: برای تکمیل دانش خودتان در زمینه استارتاپ توصیه میکنیم مقالات فریلنسری چیست، هوش مصنوعی چیست و کار تیمی را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار حتما مطالعه کنید.
اهمیت استفاده از اعداد در CV را دست کم نگیرید
به نفع شماست تا از مبالغ و افزایش درآمدهایی که سازمان داشته و شما نقشی در آن داشتهاید در CV خود وارد کنید. همچنین اگر ایده شما باعث صرفه جویی در هزینههای شرکت شده است آن را ذکر کنید. مورد دیگری که در تکمیل این بخش اهمیت دارد این است که در آن ذکر کنید که تواناییهای شما تا چه میزان باعث بالا رفتن بهرهوری و عملکرد شرکت و یا سازمان شده است. در آخر از قدرت و توانایی مدیریتی خود نیز در CV ذکر کنید.
قالب CV چیست؟
معمولا سی وی ها برعکس رزومهها از ساختارهای یکسانی برخوردارند و تفاوت زیادی با هم ندارند. با این حال ترتیب و محتواهایی که در سی وی خود وارد میکنید باید مناسب با نوع حرفهای باشد که شما قصد دارید درخواست همکاری خود را به آنجا ارسال کنید. نکتهای که وجود دارد این است که شما باید هنگام نوشتن CV ابتدا مرتبطترین توانایی و اطلاعات خودتان را ذکر کنید. اینگونه میتوانید توجه کارفرما را به سمت خود و تواناییهایتان جلب کنید.
سه قالب رایج برای نوشتن CV
همینطور که گفتم قالبهای CV تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند و هر سه مدلی که قرار است برای شما ارائه کنم باید شامل اطلاعات زیر باشد. بنابراین تنها تفاوتهای اصلی که سی ویها باهم دیگر دارند شامل موارد زیر است.
قالب زمانی
این مدل یکی از رایجترین قالبهای CV میباشد. همینطور که تا الان متوجه شدید بهترین CV زمانی است که شما اطلاعات بروز شده خود را در آن وارد کردهاید. برای اینکه در این قالب یک سی وی دقیق بنویسید باید در ابتدا تاریخچه تحصیلی و تجربههای حرفهای خودتان را بعد از اطلاعات تماس بیان کنید. این سبک از قالب سی وی در اصل روی تجربههای تحصیلی و حرفهای شما تمرکز کرده است. بنابراین ترتیب نوشتن اطلاعات در این قالب به شرح زیر است:
- اطلاعات تماس
- سوابق علمی و دانشگاهی
- تجارب حرفهای
- توانایی و مهارتهایی که در موضوعات مختلف، مخصوص موضوع مربوط به شغل خود دارید
- جوایز و افتخاراتی که از مکانهای مختلف کسب کردید
- کتابها و انتشاراتی که تا به امروز چاپ کردید
- کمک هزینه و بورسیه
- مجوزها و گواهینامههایی که در راستای حرفه خود دریافت کردید
قالب عملکردیCV
این سبک از قالب بیشتر روی مهارتها و جوایز و افتخاراتی که کسب کردهاید زوم میکند. اگر قصد دارید یک سیوی عملکردی بنویسید، باید مهارت و دستاوردهای خودتان را پس از اطلاعات تماس قرار دهید. در این سبک از CV باید شما فضای بیشتری را به مدارک تحصیلی، مهارتها، جوایز و افتخاراتی که تا به اکنون کسب کردهاید اختصاص دهید. در عوض آن، فضای کمتری به تجارب حرفهای خود بدهید. بنابراین ترتیب نوشتن اطلاعات در قالب عملکردی به صورت زیر است:
- اطلاعات تماس
- توانایی و مهارتهایی که دارید
- جوایز و افتخارات خود
- سوابق علمی و دانشگاهی
- تجارب حرفهای خود
- انتشارات و ارائههایی که داشتید
- کمک هزینه و بورسیه
- مجوزها و گواهینامهها
- انجمنهای حرفهای که در آنها حضور داشتید
قالب ترکیبی CV
این قالب همینطور که از اسمش پیداست ترکیبی از قالبهای زمانی و عملکردی میباشد. این نوع از قالب به شما این توانایی را میدهد که بتوانید در فضای کافی برای نوشتن جزئیات بیشتر در مورد تاریخچه حرفهای و تحصیلی خود و همچنین موفقیتها و مهارتهایی که تا به اکنون کسب کردهاید، بپردازید.
بنابراین مواردی که شما باید در مرحله اول بعد از اطلاعات تماس خود وارد کنید، بستگی به تجربهها و اهداف شغلی شما دارد. برای مثال اگر شما امیدوار هستید که بتوانید در دانشگاه مشغول تدریس شوید و سابقه کار زیادی در زمینه تدریس دارید، در ابتدا و بعد از اطلاعات تماس باید از تجارب، دستاوردها و سوابق تحصیلی خود بنویسید.
مقالات مرتبط در حوزه استارتاپ: برای تکمیل دانش خودتان در زمینه استارتاپ توصیه میکنیم مقالات پذیرندگان آغازین، روش تریز، هم بنیانگذار و منتور را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار حتما مطالعه کنید.
CV کاربردی و یا عملکردی در چه زمان مناسب است؟
اگر به تازگی از دانشگاه خود فارغ التحصیل شدهاید و تجارب حرفهای کسب نکردهاید، به شما پیشنهاد میدهم از سیوی عملکردی استفاده کنید و یا اگر برای اولین بار قرار است وارد بازار کار شوید و یا شغل و حرفه خود را تغییر دهید، بهتر است از این نوع قالب برای ارائه توانایی و سواد خود استفاده کنید.
مهمترین نکاتی که باید هنگام نوشتن CV رعایت کنید:
ابتدا راجع به شغلی که قصد ورود به آن را دارید تحقیق کنید
شما باید در ابتدا راجع به حرفهای که قصد ورود به آن را دارید اطلاعاتی کسب کنید؛ زیرا با در نظر گرفتن شرایط شغلی مورد نظر باید اقدام به نوشتن CV کنید. همچنین برخی از موسسات آموزش و راهنمایی از چگونه نوشتن CV در سایتشان بارگذاری کردهاند. بنابراین بهتر است قبل از تولید CV سایت سازمان و یا شرکت مورد نظر خودتان را با دقت بررسی کنید.
با توجه به جایگاه شغلی CV و یا رزومه ارائه کنید
ممکن است سازمانها در برخی از مواقع اشارهای به رزومه و یا CV نکنند و تنها از شما درخواست کنند که شما یک فایل جهت معرفی خود و سوابق و مهارتهایتان به آنها ارائه کنید. در این هنگام باید با توجه به نوع سازمان و یا شرایط شغلی که قصد ورود به آن را دارید، فایل خود را ارائه کنید. برای مثال اگر شما قرار است وارد بازار کسب و کار و تجارت شوید، باید بدانید که کارفرمای شما به رزومهی شما احتیاج دارد.
حاشیه دور فرم خود را بررسی کنید
اگر تصمیم دارید در word office سیوی خود را طراحی کنید. باید دقت کنید که حتما حاشیه خود را در اندازه مناسب جایگذاری کنید. حاشیههایی که خیلی بزرگ هستند باعث میشوند فضای سفید زیادی در صفحه باقی بماند و این فضای سفید حس این موضوع را به کارفرمای شما میدهد که شما از تجارت کمی برخوردار هستید. ولی زمانی که شما از حاشیه کمتری استفاده کنید، میتوانید صفحه را پرتر جلوه بدهید. حاشیههای مناسب بین ۱ تا ۵ اینچ هستند.
مقالات مرتبط در حوزه استارتاپ: برای تکمیل دانش خودتان در زمینه استارتاپ توصیه میکنیم مقالات بنیان گذار، اصول کار تیمی و تیم سازی در استارتاپ را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار حتما مطالعه کنید.
سخن آخر
ما در این مقالهای که شما در سایت دانشگاه کسب و کار خواندید سعی کردیم یک جواب کامل و شفاف برای سوال CV چیست؟ به شما ارائه کنیم. اگر بخواهم به طور خلاصه توضیحاتی در ارتباط با CV به شما ارائه کنم، باید بگویم که CV مدرکی است مانند رزومه که تواناییهای علمی و تحصیلی شما را در نگاه اول به کارفرما اثبات میکند. بنابراین ابتدا باید با مفهوم CV آشنایی پیدا کنید.
سپس با توجه به اطلاعاتی که راجع به سی وی کسب کردهاید، فرم سی وی خودتان را کامل کنید. شما باید از موفقیتها و دستاوردهای حرفهای که تا به اکنون کسب کردهاید در CV خود ذکر کنید. من در این مقاله علاوه بر اینکه به سوال CV چیست پاسخ دادم، نحوه نگارش آن را نیز بیان کردم. امیدوارم توانسته باشید جواب سوالات خودتان را پیدا کنید.
ممنون که تا انتها همراه من در دانشگاه کسب و کار بودید.