گیمیفیکیشن یا بازیوارسازی، انگیزه مشارکت افراد در زمینهها و فعالیتهای مختلف را با استفاده از مکانیزمهایی با سبک بازی توصیف میکند. این جمله را چندبار مطالعه کنید! سپس ادامه مقاله را در دانشگاه کسبوکار دنبال کنید.
گیمیفکیشن
- بازیوارسازی استفاده از عناصر بازی در فعالیتهایی غیر از بازی است.
- استفاده از بازیوارسازی میتواند تعامل بین مشتری و کسبوکار را افزایش دهد، فروش را افزایش دهد و هزینهها را کاهش دهد.
- بازیوارسازی بسته به نحوه اجرای آن، ممکن است چالشهایی داشته باشد.
درک گیمیفیکیشن
بازیوارسازی از تمایلات طبیعی افراد برای رقابت، موفقیت، همکاری و خیریه استفاده میکند. مخاطبان با ابزارهای مورداستفاده در طراحی بازی، مانند پاداش دادن به کاربران برای دستاوردها، تراز کردن و کسب نشانها، به دنیای واقعی منتقل میشوند. این کارها به افراد کمک میکند تا به اهداف خود برسند یا عملکرد خود را افزایش دهند. نمونههای زیادی از گیمیفیکیشن وجود دارد که شاید معروفترین آنها برنامههای پاداش پروازهای مکرر باشد که توسط خطوط هوایی ارائه میشود. معیارهای مهم قابلاندازهگیری موفقیت در گیمیفیکیشن شامل: سطح تعامل، نفوذ، وفاداری به برند، زمان صرف شده برای یک فعالیت و توانایی بازی برای ویروسی شدن یا همهگیرشدن است.
گیمیفیکیشن تاثیرگذاری بازی را در فعالیتهای روزمره یا غیر بازی توصیف میکند. هر زمان که ویژگیهای یک فعالیت شبیه به بازی یا جنبههای طراحی بازی به زمینههای غیر بازی معرفی شوند، بازیوارسازی در حال وقوع است. به عبارت دیگر، فعالیتهای دنیای واقعی مانند بازی ساخته میشوند تا افراد را برای رسیدن به اهداف خود برانگیزد. برنامههای پرواز مکرر، امتیازهای پاداش وفاداری و امتیاز خریداران همیشگی همگی نمونههای خوبی از استفاده روزمره از بازیوارسازی هستند. در تمام این مثالها، مشتریان تشویق میشوند که به «بازی» ادامه دهند و با پاداش دادن به مصرف مداوم از محصول امتیاز کسب کنند.
همه نمونههای گیمیفیکیشن مردم را به خرج کردن تشویق نمیکنند. Nike+ اپلیکیشنی است که با تبدیل تناسباندام شخصی به بازی، کاربران را به ورزش تشویق میکند. سازمانهای غیرانتفاعی مختلف نیز از رویدادهای رقابتی دوستانه حمایت میکنند تا کمکهای خیریه را افزایش دهند.
پلتفرمهای آموزشی میتوانند یادگیری را از طریق گیمیفیکیشن، باز کردن سطوح مختلف و نشانها بر اساس تکمیل موفقیتآمیز نتایج یادگیری تشویق کنند.
گیمیفیکیشن در محل کار
یکی از راههای مهم بازیوارسازی، در محل کار است. با معرفی عناصر بازی به یک شغل، کارفرمایان میتوانند به کارمندان کمک کنند عملکرد خود را ردیابی کنند، اهداف خود را تعیین کنند و در رقابت دوستانه شرکت کنند. این کار میتواند محیط کار را بهبود ببخشد و عملکرد تجاری را نیز بهبود بخشد. میتواند کارکنان را تشویق کند تا بهترین تلاش خود را انجام دهند و پاداشهایی را برای آنها فراهم کند که مستقیماً با سطح تلاش آنها مرتبط است.
خطرات گیمیفیکیشن
بازیوارسازی مفید و موفق است؛ زیرا از همان روانشناسی انسانی بهره میبرد که باعث میشود مردم از برندهشدن در بازیها لذت ببرند و از باخت خوششان نیاید یا حتی از آن ترس داشته باشند. در نتیجه، میتواند معایبی نیز داشته باشد.
انتخاب مکانیسمها و معیارهای مناسب میتواند چالشبرانگیز باشد. از آنجایی که شرکتکنندگان روی این موارد تمرکز خواهند کرد، مهم است که عناصر بازی در واقع رفتار مورد نظر را تشویق کنند. گاهی گیمیفیکیشن ضعیف طراحی یا اجرا میشود که باعث حواسپرتی از اولویتهای دیگر میشود، افراد را تشویق میکند تا به معنای واقعی کلمه با سیستم بازی کنند یا منجر به درگیر شدن بازیکنان در رقابت منفی با یکدیگر شود. هر یک از این نتایج میتواند به معنای اتلاف وقت و هزینه باشد.
بازیها همچنین گاهی اوقات میتوانند به شدت اعتیادآور شوند، همانطور که در بازیهای ویدئویی همهجانبه و قمار اجباری دیده شده است. این امر خطرات احتمالی را هنگام استفاده از بازیوارسازی برای اهداف تجاری افزایش میدهد. از نقطه نظر یک واحد تجاری که از کارمندان یا مشتریانی که اجبار اعتیادآور به کار یا مصرف (پرداخت برای) یک محصول را ایجاد میکنند، سود میبرد، این یک ویژگی مثبت است. اما برای کاربران و مصرفکنندگان به راحتی میتوان آن را دستکاری شده دانست و مسائل اخلاقی بالقوهای را به وجود آورد.
مقالات مرتبط در حوزه استارتاپ: برای تکمیل دانش خودتان در زمینه استارتاپ توصیه میکنیم مقالات mvp، استارتاپ ویکند و بهترین استارتاپ های جهان را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار حتما مطالعه کنید.
گیمیفیکیشن بازی نیست
بازیوارسازی در واقع فقط بازی نیست، بلکه شبه بازی است. نباید پر کردن فرم اشتراک خبرنامه ایمیل خود را «باز کردن قفل گنج» و دنبال کردن چیزی در توییتر را «چالش» خطاب کنید. برای اینکه چیزی را یک چالش خطاب کنیم، باید جالب، سرگرم کننده و واقعاً چالشبرانگیز باشد.
در حالی که بازیوارسازی در بازاریابی در دو سال اخیر به یک کلمه رایج تبدیل شده است، استفاده از مکانیکهای بازی مانند در برنامههای بازاریابی مدت زیادی است که وجود داشته است. یک برنامه وفاداری به خطوط هوایی یا یک ساعت شاد در کافه محلی شما، تنها چند نمونه از این موارد است.
اصول بازیسازی
قبل از اینکه بتوانید در مورد استفاده از گیمیفیکیشن برای رشد کسبوکار خود فکر کنید، باید اصول آن را بدانید.
هدف پویایی بازی این است که رفتار مورد نظر کاربر را به طور قابل پیش بینی هدایت کند. برای انجام این کار، باید درک کنیم که انسان چگونه رفتار میکند. از این گذشته، تئوری بازی، شامل 75٪ روانشناسی و 25٪ فناوری است.
امروزه بخش فناوری آسانتر شده است. طراحان اپلیکیشن میتوانند بر روی پلتفرمهای بازیوارسازی از استارتآپهایی مانند Badgeville، بدون کدنویسی استفاده کنند.
مقالات مرتبط در حوزه استارتاپ: برای تکمیل دانش خودتان در زمینه استارتاپ توصیه میکنیم مقالات فریلنسری چیست، هوش مصنوعی چیست و کار تیمی را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار حتما مطالعه کنید.
مدل رفتاری فاگ
پروفسور B.J. Fogg، روانشناس تجربی از دانشگاه استنفورد، یک مدل تغییر رفتار ایجاد کرد. این مدل میگوید که سه عنصر باید در یک لحظه برای وقوع یک رفتار همگرا شوند: انگیزه، توانایی و محرک. مهمترین جنبه این است که هر سه عامل باید همزمان همگرا شوند.
بنابراین به طور خلاصه در سیستمهای گیمیفیکیشن باید:
- به کاربران انگیزه دهید تا کاری انجام دهند (سرمایه گذاری احساسی، وعده پاداش و غیره).
- توانایی تکمیل عمل وجود داشته باشد.
- یک ماشه یا نشانه برای تکمیل عمل وجود داشته باشد.
ساختار تماماً در مورد زمان بندی است. اگر همه اجزا به طور همزمان شلیک نشوند، بازیکن علاقه خود را از دست میدهد یا ناامید میشود. در دانشگاه کسبوکار چند اصل بازیوارسازی وجود دارد که میتوانید در وبسایت و برنامههای خود استفاده کنید. با ادامه این مقاله در دانشگاه کسبوکار همراه ما باشید.
پاداش:
پاداش چیزی است که دریافت میکنید و نسبت به آن احساس مثبت میکنید. بخش احساس مثبت عنصر اصلی است. مصرفکنندگان باید با کالاهای مجازی (به عنوان مثال امتیاز) برای رفتار خاص (مانند خرید، پر کردن فرم) پاداش دریافت کنند و آن اقلام مجازی باید به امتیازات و پاداشهای انحصاری مانند سطوح یا جوایز دسترسی داشته باشند.
بیزاری از از دست دادن:
اکثر مردم به شدت اجتناب از ضرر را به کسب سود ترجیح میدهند. یکی از راههای انجام این کار این است که فوراً چیزی را به مردم بدهید که بتوانند از دست بدهند (مگر اینکه به بازی ادامه دهند). وقتی به Zynga’s Farmville ملحق میشوید، یک مزرعه دریافت میکنید. اگر از مزرعه بازدید نکنید و از محصولات خود مراقبت نکنید، آنها پژمرده میشوند و میمیرند.
وضعیت، رقابت و شهرت:
بیشتر مردم ذاتاً خواهان موقعیتی بالاتر هستند، برای پیشی گرفتن از دیگران و عقب نماندن از آنها. به همین دلیل است که تابلوهای امتیازات ایده خوبی هستند. همچنین، اجتماعی کردن دستاوردها، افراد را تشویق میکند که به طور مستمر برای رسیدن به اهداف روشن انگیزه خود را حفظ کنند. سوشال مدیا در این حوزه کمک شایانی میکند.
بازخورد:
بازخورد به کاربران میگوید که اقدام مورد نظر آنها ثبت شده است و نتایج آن عمل را نشان میدهد. مشاهده جمع شدن امتیاز در حین انجام اقدامات، یک سیستم پاداش واضح و فوری ایجاد میکند. همچنین نشانه فوری این است که کاربر به هدف خود نزدیکتر میشود. دستیابی مداوم به اهداف کوچک برای رسیدن به یک هدف بزرگتر اغلب چیزی است که بازیها را اعتیادآور میکند.
مقالات مرتبط در حوزه استارتاپ: برای تکمیل دانش خودتان در زمینه استارتاپ توصیه میکنیم مقالات پذیرندگان آغازین، روش تریز، هم بنیانگذار و منتور را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار حتما مطالعه کنید.
چگونه گیمیفیکیشن باعث افزایش تعامل میشود؟
از لحاظ روانشناسی، پویایی بازی از بازخوردهای مثبت (امتیاز، نشانها، وضعیت، پیشرفت و غیره) برای ایجاد انگیزه در کاربران استفاده میکند.
پویایی بازی زمانی که کاربران با انگیزه بیش از حد توانایی خود را احساس میکنند، محرکهایی را در مسیر خود قرار میدهد. به این معنا که محرکهایی که کاربر را برای اقدام ترغیب میکنند، به گونهای طراحی شدهاند که همگرایی انگیزه، توانایی و محرک را در یک لحظه ایجاد کنند. همه اینها با هم یک محرک مؤثر برای رفتار کاربر را تشکیل میدهند.
گیمیفیکیشن میتواند نرخ تبدیلها را تا 7 برابر افزایش دهد
بانک Extraco در تگزاس توانست از بازیوارسازی استفاده کند تا به مشتریان خود در مورد مزایای خاصی که بانک ارائه میدهد آموزش دهد. از قضا، آنها از تکنیک بازیوارسازی خود برای کمک به افزایش مشتری استفاده کردند.
با تبدیل کردن کار به یک بازی، سرعت کار و نتایج را افزایش دهید
55 درصد از آمریکاییها گفتند که علاقهمند به کار در شرکتی هستند که از گیمیفیکیشن برای افزایش بهره وری استفاده میکند. در اینجا چند نمونه از بازیوارسازی برای بهبود محیط کار آورده شده است:
متن باز
OpenText با اشتراک گذاری اطلاعات، مشارکت در بحثها، تکمیل تکالیف، قبولی در آزمونها یا بستن معاملات برای محصول OpenText Pulse خود، امتیاز و نشانها را ممکن میسازد. نتایج بسیار امیدوارکننده بود: “سطح مشارکت فعال فناوری اطلاعات بسیار بالاتر از 60٪ بود که به طور قابل توجهی بالاتر از میانگین فعلی در بقیه شرکتها است.”
آژانس استوارت
آژانس استوارت میخواست از فروشندگان بخواهد هنگام صحبت با سرنخها، آدرسهای ایمیل را جمعآوری کنند. آنها با مسابقه انگیزهای برای این کار ایجاد کردند. آنها مسابقهای را راه اندازی کردند که به فروشندگان بر اساس تعداد ایمیلهایی که در طول چند ماه میتوانستند جمعآوری کنند، جایزه میداد. در کمتر از 2 ماه آنها تقریباً تعداد ایمیلهایی را که طی 3 سال جمعآوری کرده بودند دو برابر کردند.
تارگت
شرکت تارگت، ابتکاری را برای بازیسازی فرایند پرداخت در فروشگاههای خردهفروشی خود راهاندازی کرد.
تارگت شروع به استفاده از یک سیستم گیمیفی شده در ایستگاههای پرداخت کرد. این کار سرعت تراکنش و دقت پرداخت مشتری را به ثمر رساند. این سیستم میزان موفقیت صندوقدار را در چندین تراکنش محاسبه میکند. سیستمی از بوق و چراغ سبز بهعنوان راهی برای ایجاد تقویت مثبت در این سیستم تعبیه شده است، احساسی مشابه با شکست، یک سطح یا کسب امتیاز بالا در یک بازی.
این طراحی بازیوارسازی کارایی صندوقدار را افزایش داد، زمان پرداخت را کاهش داد و روحیه کارکنان را افزایش داد.
Codacademy
Codacademy به مردم اجازه نمیدهد برای خدمات خود ثبت نام کنند؛ اما در عوض از آنها دعوت میکند تا فوراً در فعالیت شرکت کنند. همانطور که تکالیف کوچک را انجام میدهید، نشانهایی به دست میآورید و از پیشرفت لذت میبرید. فقط بعداً از کاربران خواسته میشود که اگر میخواهند پیشرفت خود را ذخیره کنند و کاری را که تاکنون انجام دادهاند از دست ندهند، یک حساب کاربری ایجاد کنند.
مقالات مرتبط در حوزه استارتاپ: برای تکمیل دانش خودتان در زمینه استارتاپ توصیه میکنیم مقالات بنیان گذار، اصول کار تیمی و تیم سازی در استارتاپ را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار حتما مطالعه کنید.
کلام پایانی
از شما همراه عزیز ممنونیم که تا انتهای مقاله در دانشگاه کسبوکار همراه ما بودید. برای همراهی با تیم ما، حتما نقطه نظرات خودتان را با دانشگاه کسب و کار به اشتراک بگذارید.