زمانی که به تازگی اینترنت به کشور چین راه پیدا کرده بود، شرکت تنسنت و یا tencent کار خودش را شروع کرد. ICQ نام فعالیتی بود که این شرکت کار خودش را با آن آغاز کرد. جالب است بدانید که در حال حاضر حدود یک میلیارد کاربر در این پیام رسان بومی عضو هستند و در آن فعالیت میکنند. ICQ تنها یک پیام رسان نیست. بلکه در حال حاضر او حوزههای مختلفی همچون محتواهای دیجیتال، موسیقی، شبکه اجتماعی، فین تک و سرگرمی و همچنین بازیهای ویدئویی را در کشور چین تحت کنترل خود قرار داده است. اگر شرکتهایی که در حوزه بازیهای ویدئویی فعالیت میکنند را با معیار میزان درآمد با یکدیگر مقایسه کنید مطمئناً شرکت tencent در این معیار در رتبه اول قرار میگیرد. تا همین ماههای اخیر tencent به عنوان باارزشترین شرکت نه تنها فقط در کشور چین بلکه در کل قاره آسیا به حساب میآمد.
در بازار کشور چین شرکت تنسنت نقش یک کلیددار را ایفا میکند. مردم اغلب فعالیتهای خود را شامل پرداخت اجاره خانه، کمک خواستن از پلیس و یا آتش نشان، خرید کردن، پرداخت کردن قبض پارکینگ، بازی کردن و … را توسط اپلیکیشنهای مختلف شرکت tencent انجام میدهند. Wechat و QQ نیز سوپر اپلیکیشنهای شناخته شدهای هستند که به شرکت tencent تعلق دارند. به دلیل گستردگی فعالیتهایی که این شرکت در پرجمعیتترین کشور جهان انجام میدهد، میتوان نتیجه گرفت اگر شرکتی قصد ورود به بازار این کشور را داشته باشد مهمترین عاملی که در موفقیت و یا شکست آن نقش دارد عملکرد آن نیست! بلکه رابطه و همکاری آن با شرکت tencent میباشد. اسنپ چت، تسلا و سوپر سل نام مهمترین شرکتهایی هستند که tencent در آنها مبالغ هنگفتی را سرمایه گذاری کرده است.
نگاهی به سرمایهگذاریهای مختلف شرکت تنسنت
جالب است بدانید سرمایهگذاریهای این شرکت به سرمایه گذاری بر روی شرکتهای بزرگ ختم نمیشود. بلکه شرکت تنسنت بر روی بیش از 800 کسب و کار جدید در حوزههای گوناگون نیز سرمایه گذاری کرده است. سرمایهگذاریهای مختلفی که این شرکت انجام داده است سبب شده است که علاوه بر عملکرد اقتصادی بی نظیر خود به تأثیرگذاری بر روی استارتاپها نیز شهرت داشته باشد. ما هواتنگ که با وجود شرکت تنسنت ثروتمندترین فرد در پرجمعیتترین کشور جهان میباشد، موضوعی است که در این مقاله میخواهیم به آن بپردازیم. عوامل مختلفی که باعث موفقیت ما هواتنگ و شرکت تنسنت شد داستان جالبی است که به احتمال زیاد از شنیدن آن لذت خواهید برد. تا انتهای این مقاله تیم دانشگاه کسب و کار را همراهی کنید.
نگاهی به زندگی ما هواتنگ به عنوان مدیر عامل شرکت تنسنت
MA HUATENG یا ما هواتنگ شخصی بود که برای اولین بار شرکت tencent را پایه گذاری کرد. پونی نام مستعاری است که اکثر افراد او را با این نام میشناسند. پونی که در حال حاضر به عنوان مدیرعامل tencent مشغول فعالیت است در سال 1971 در شهری به نام چائویانگ به دنیا آمد. چائویانگ نام شهری است که در استان گوانگ دونگ قرار دارد. زمانی که پونی در سنین نوجوانی قرار داشت خانواده او تصمیم گرفتند به منطقهای به نام شنژن مهاجرت کنند. شنژن منطقهای اقتصادی بود که به تازگی در آن محدوده تأسیس شده بود. شروع تحصیلات پونی در همین شهر شنژن بود.
ستارگان و آسمان در شب موضوعاتی بودند که پونی از همان دوران کودکی به آنها علاقه بسیاری داشت. در دوران دبیرستان او تصمیم گرفت این علاقه خودش را به صورت جدیتری پیگیری کند تا حدی که در همان سن ریاست باشگاه نجوم مدرسه خود را برعهده گرفت. ستاره شناسی موضوعی است که تا همین امروز هم پونی علاقه خود را به آن حفظ کرده است و هنوز که هنوز است فعالیتهایی در این زمینه انجام میدهد. سال 1989 پونی تصمیم گرفت برای ورود به دانشگاه منطقه شنژن در آزمون ورودی شرکت کند.
ورود ما هواتنگ به دانشگاه
با تمام علاقهای که پونی به رشته ستاره شناسی داشت اما رشته مهندسی کامپیوتر را برای ادامه تحصیلاتش در دانشگاه انتخاب کرد. سر به زیر بودن و خجالتی بودن ویژگیهایی بود که پونی در دانشگاه به آنها شهرت داشت. در دوران تحصیلش در دانشگاه متوجه علاقهاش به زبان C++ شد و تصمیم گرفت با تلاش فراوان در برنامه نویسی با این زبان پیشرفت کند. پس از تلاشهای فراوانی که انجام داد سرانجام موفق شد در سال دوم دانشگاه به برنامه نویسی موفق و حرفهای تبدیل شود. پونی به حدی در برنامه نویسی پیشرفت کرد که در خاطراتش تعریف میکند یکی از مهمترین تفریحاتش در دوران دانشگاه این بود که به همراه چند تا از دوستانش ویروسهای مختلف کامپیوتری را برنامه نویسی میکردند تا با استفاده از آنها کامپیوترهای عمومی داخل دانشگاه را قفل کنند و از این که دانشجویان قادر به استفاده از آنها نباشند بخندند!
سال 1993 سالی بود که دوران تحصیلی پونی و تفریحات مختلف او در دانشگاه تمام شد. پونی در این سال موفق شد با معدلی خوب از دانشگاه شنژن فارغالتحصیل شود. 176 دلار میزان اولین حقوقی بود که پونی قبول کرد با آن در شرکتی به نام China Motion Telecom Development مشغول به فعالیت شود. عنوان شغلی پونی در آن شرکت توسعه دهنده در حوزه نرم افزارهای کاربردی برای پیجرهای مختلف بود. پونی تصمیم گرفت که شغل دومی را نیز برای خود اختیار کند. به همین درخواست کار شرکت Runxun را پذیرفت و در بخش توسعه خدمات و تحقیق این شرکت به عنوان ناظر فنی تماسهای اینترنتی فعالیت خودش را آغاز کرد. FidoNet نام پدیدهای بود که کار کردن در شرکت Runxun باعث شد نظر پونی به آن جلب شود و درباره آن شروع به مطالعه کند.
داستان آشنایی پونی با FidoNet و فعالیتهای بعد از آن
FidoNet نام نرم افزاری بود که در حوزه پیامرسانهای امروزی به کار میرفت. از FidoNet استفاده میشد تا سایتهای BBS را ایجاد کنند و یا این که ارتباطی بین سایتهای BBS ایجاد کنند. اکثر کاربرانی که از FidoNet استفاده میکردند برنامهنویس بودند. FidoNet به کاربران خودش اجازه میداد تا بتوانند با بهره بردن از مودم خودشان به سرویس این نرم افزار متصل شوند. کاربران پس از اتصال میتوانستند با دیگر برنامه نویسان حاضر در برنامه صحبت کنند و یا نظر آنها را درباره مسائل مختلف بپرسند. FidoNet در آن سالها نرم افزار جدید محسوب میشد که پونی با شناخت آن بسیار خوشحال و هیجان زده شد.
هیجان او از آشنایی با این نرم افزار به حدی بود که به یکی از فعالترین کاربران FidoNet تبدیل شد. از همان سالها این جرقه در ذهن پونی زده شد که نسخهای اختصاصی مانند نرم افزار FidoNet را برای کشور خودش چین بسازد تا برنامهنویسهای چینی در نرم افزار اختصاصی خودشان به تبادل نظر بپردازند. Ponysoft.net نام وبسایتی بود که پونی در همان سال به عنوان نسخه اختصاصی نرم افزار FidoNet مخصوص کشور خود و کاربران چینی تأسیس کرد. از Ponysoft.net میتوان به عنوان اولین قدم پونی برای شروع استارتاپ خود نام برد. در ادامه داستان دردسر بزرگ زندگی پونی بنیان گذار شرکت tencent را در کنار هم میخوانیم. تا انتهای این مقاله تیم دانشگاه کسب و کار را همراهی کنید.
داستانی درباره کپی تا اصل
پونی چند سال متوالی را در زمینه فناوریهای مختلف در رابطه با پیام رسانیهای آنلاین صرف کرد که باعث شد تجربههای زیادی را از این راه به دست بیاورد. در سال 1998 پونی تصمیم گرفت که از عنوان شغلی ای که در شرکت Runxun داشت استعفا دهد. ایدهای جدید در ذهن او آمده بود که دوست داشت آن را عملی سازد. به همین دلیل با چند تا از همکلاسیهای قدیمی و دوستانش تماس گرفت. پونی با آنها درباره ایده کسب و کاری که به ذهنش رسیده بود صحبت کرد. آنها ساعتهای زیادی را صرف تحلیل کردن ایده پونی کردند. در نهایت نتیجه بحثهایی که داشتند تصمیم گرفتند که کسب و کاری جدید را آغاز کنند که در حوزه پیامرسانهای آنلاین فعالیت میکند. ارتباطات اینترنتی هدفی بود که آنها دوست داشتند دنبال کنند و حتی در جلسه اول با یکدیگر نام کسب و کار را نیز انتخاب کردند.
نام tencent در همان جلسه اول بر روی این کسب و کار جدید گذاشته شد. در چند ماه اول آنها نتوانستند ایده خود را به صورت تمام و کمال و آن طور که میخواستند عملی کنند. به همین دلیل tencent در آن ماهها به فعالیتهایی همچون طراحی سایت، تأمین کننده خدمات نرم افزاری که بیرون سپاری شدهاند و توسعه نرم افزارهای مختلف برای مشتریانی که خارج از کشور چین قرار دارند پرداخت. سال 1998 پونی در یک کنفرانس مطبوعاتی شرکت میکند تا با تکنولوژیهای جدید آشنا شود. در آن کنفرانس مطبوعاتی نام ICQ را میشنود. پونی به محض روبهرو شدن با این نرم افزار جدید که ICQ نام داشت متوجه میشود که این میتواند یک فرصت فوقالعاده باشد تا کسب و کار کوچک تنسنت را آن طور که دوست دارد توسعه دهد.
ICQ و تأثیر آن در توسعه شرکت تنسنت
همان طور که در قسمت قبلی اشاره کردیم پونی آشنا شدن خودش را با نرم افزار ICQ همانند یک فرصت تلقی میکرد که میتوانست کسب و کار کوچک خودش را همان طور که در ذهنش تصور میکرد توسعه دهد. OICQ نام اولین محصول شرکت تنسنت میباشد. پایه اولین محصول شرکت همان نرم افزاری بود که این ایده را به ذهن پونی آورد. اوایل سال 1999 بود که پونی تصمیم گرفت نسخه اولیه OICQ که تغییر اندکی نسبت به ICQ داشت را به صورت رایگان در دسترس مردم کشورش قرار دهد و نتیجه و بازخورد آنها را بگیرد.
در همان چند ماهی که OICQ به صورت رایگان استفاده میشد به محبوبیت بسیار زیادی رسید. مردم در بازخوردهایی که به شرکت مینوشتند درباره مزیتهای این نرم افزار مواردی همچون سازگاری این پیام رسان آنلاین با زیرساختهایی که کشور چین برای ارتباط قرار داده است، رابط کاربری به زبان چینی و قابلیتهای مناسب را ذکر میکردند.
این محبوبیت به حدی رسیده بود که تا پایان سال 1999 در نرم افزار OICQ حدود یک میلیون کاربر به صورت فعال عضو بودند. محبوبیتی که این نرم افزار به صورت ناگهانی به دست آورده بود مشکلاتی نیز با خود به همراه داشت. شرکت AOL که دارنده نرم افزار ICQ اصلی بود ناگهان متوجه این محبوبیت شد و تصمیم گرفت که از شرکت تنسنت شکایت کند. AOL بر این باور بود که شرکت tencent حقوق مربوط به مالکیت معنوی ICQ را رعایت نکرده است و آن را زیر پا گذاشته. به همین دلیل درخواست غرامتی بالغ بر ده میلیون دلار از کسب و کار کوچک پونی کرد. در آن سالها حباب دات کام نیز دچار رکود اقتصادی شده بود و این موضوع نیز شرایط را برای پونی سختتر میکرد.
شروع دوباره شرکت تنسنت
به این جا رسیدیم که شرکت AOL تصمیم گرفت از شرکت تنسنت شکایت کند و درخواست غرامت سنگینی نیز از این شرکت به دلیل زیر پا گذاشتن حقوق مالکیت معنوی نرم افزار ICQ انجام داد. با توجه به رکود اقتصادی ای که در آن سالها وجود داشت شرایط برای پونی بسیار دشوار شده بود. او تمام تلاشش را کرد که از بانکهای مختلفی وام دریافت کند که بتواند علاوه بر پرداخت بدهیاش به شرکت AOL کسب و کار کوچک خودش را نیز سرپا نگه دارد. اما در نهایت چیزی جز ناامیدی برای او باقی نماند. او در روزهایی که به فروش شرکت تنسنت برای پرداخت بدهیها فکر میکرد ناگهان با شانس بزرگی روبهرو شد.
دو هلدینگ خارجی تصمیم گرفتند بر روی کسب و کار پونی سرمایه گذاری کنند و مبلغ 4 میلیون دلار را به شرکت tencent دادند. پونی پس از پرداخت تمام غرامت شرکت AOL تصمیم گرفت که نام افزارش را به QQ تغییر دهد و از نو شروع کند. او تا این جا یاد گرفته بود که دیگر نمیتواند با کپی کردن کد نرم افزارهای خارجی معروف کسب و کار خودش را توسعه دهد.
پونی تصمیم گرفت مدلی که برای کسب و کار دارد را متحول کند و تلاشش را بکند که با نوآوریهایی که به ذهنش میرسد از این پس به محصولات شرکتهای دیگر وابسته نباشد. علاوه بر این لازم داشت که از محصولی که به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار میدهد برای خود کسب درآمد کند. توکن دیجیتالی با نام QQ اولی قدمی بود که پونی در جهت تحول مدل کسب و کار خود برداشت. ارزش این توکن دیجیتال برابر یک یوان بود. مردم میتوانستند با خرید این توکن در نرم افزار QQ خرید و فروشهای مختلفی انجام دهند.
اقدامات پونی در جهت تحول مدل کسب و کار شرکت تنسنت
علاوه بر ایجاد توکن دیجیتال پونی نوآوری دیگری نیز به ذهنش رسید. او تصمیم گرفت نرم افزار QQ را به صورت خاصی برای کاربران شخصی سازی کند به گونهای که آنها احساس خوبی نسبت به صفحه خودشان در این نرم افزار داشته باشند. به همین دلیل محصولاتی را به نرم افزار اضافه کرد که از طریق کاربر قابل خریداری باشد. مانند زیباییهای مختلفی که کاربران میتوانستند پس از خریداری بر روی آواتار خود در این نرم افزار استفاده کنند. پونی تخفیفهای بزرگ و مختلفی را در نرم افزار QQ اعمال میکرد تا کاربران کمکم عادت کنند تا پولهای خود را در QQ خرج کنند. در آن زمان شمار کاربران فعالی که در QQ عضویت داشتند به حدود سی میلیون نفر رسیده بود. پونی تلاش میکرد با ارائه دادن خدمات مختلف به مردم در نرم افزارش از سی میلیون کاربر فعالی که در QQ قرار داشتند کسب درآمد کند.
با وجود همه موفقیتهایی که پونی از طریق QQ به دست آورد؛ اما تصمیم گرفت فعالیتی جدید را آغاز کند و به ایدهای جدید جامه عمل بپوشاند. سال 2003 پونی تصمیم گرفت که اولین استودیوی توسعه بازیهای ویدئویی را برای شرکت تنسنت تأسیس کند. در این استودیو بازیهای ویدئویی مختلف و اقلام مجازی دیگر برای کاربران قابل خرید بود. کاربران با استفاده از توکنهای QQ اقدام به خرید این اقلام درون برنامه میکردند. بازیهای QQ به گونهای بودند که با روحیات کاربران کشور چین مطابقت بسیار زیادی داشتند. از طرفی دیگر خدماتی که از سمت QQ ارائه میشد بسیار یکپارچه بود. QQ به نیازهای کاربران خود توجه میکرد و تمام تلاش خود را میکرد که هر چه سریعتر مطابق با زیرساختهای محلی خود را توسعه دهد و رشد کند.
ورود شرکت tencent به بورس هنگ کنگ
همه مواردی که در قسمت قبلی مطالعه کردیم سبب شد که محبوبیت شرکت بیش از پیش افزایش پیدا کند. در سال 2004 پونی تصمیم گرفت برای اولین بار شرکت تنسنت را وارد بورس هنگ کنگ کند. سال 2005 نیز پونی حق استفاده از لوگوی QQ را به تولیدکنندگان مختلف فروش رساند. جالب است بدانید در سال 2008 شرکت تنسنت تا حدی بزرگ شد و توسعه یافت که تبدیل به بزرگترین جامعه آنلاین با بیشترین کاربران در سطح جهان شد. آواتارهای اختصاصی، چت گروهی، بازیهای آنلاین، فروشگاههای آنلاین همه و همه سبب شده بود که شرکت tencent به یکی از سودآورترین شرکتهای جهان تبدیل شود. بازیهای محبوب خارجی از این پس تحت لیسانس شرکت tencent منتشر میشدند. فروش خدمات ارزش افزوده آنلاین از مهمترین عوامل درآمد شرکت tencent محسوب میشد.
در همان سال 2008 پونی تصمیم گرفت برای توسعه بیشتر کسب و کار خود شروع به سرمایه گذاری در شرکتهای مختلفی بکند. کسب و کارهای جدید در کشور چین، استارتاپهای خارجی و شرکتهای جدید بازی سازی همه و همه مواردی بودند که پونی بر روی آنها مبالغ هنگفتی را سرمایه گذاری میکرد. به همین دلیل پونی رفتهرفته داراییهای شرکت tencent را افزایش داد. با همه موفقیتهایی که پونی تا این جا به دست آورده بود؛
اما باز هم همچنان سایه اتهام کپی کاری ای که شرکت AOL به او زده بود سنگینی میکرد و گاها تبدیل به سوژهای برای مجلات و روزنامهها میشد. حتی برخی پونی را متهم به این موضوع میکردند که ایدههای اصیلی از سمت خود ندارد و فقط با الهام گرفتن از سایر شرکتها جلو میرود. اما این روزها چندان طولی نکشید تا در سال 2010 گوشیهای هوشمندی که میتوانستند به اینترنت متصل شوند محبوبیت زیادی را به دست آوردند.
شروع وزش بادهای موافق برای شرکت تنسنت
همان طور که در بخش قبلی اشاره کردیم با محبوبیت روز افزون گوشیهای هوشمند، پونی و دوستانش را فرصت را بسیار مناسب دیدند. آنها متوجه بودند که این محبوبیت چه فرصت خوبی را میتواند در اختیار شرکت تنسنت قرار دهد. آنها بی درنگ تصمیم گرفتند بر روی محصول جدیدی کار کنند و آن را در این بازار جدید ارائه دهند. Iphone4 تنها چند ماه بود که در این بازار عرضه شده بود و با علاقه زیادی از سمت کاربران مواجه شده بود. پونی با الهام گرفتن از پیام رسانی به نام kiki تصمیم گرفت پیامرسانی مطابق با گوشیهای هوشمند موجود در بازار ارائه دهد. Weixin نام این پیام رسان در کشور چین بود.
و WeChat نامی بود که این پیام رسان با آن در کشورهای دیگر به شهرت رسید. احتمالاً شما نیز نام آن را شنیده باشید و یا از آن استفاده کرده باشید. این طور نیست؟ با وجود رویکرد هوشمندانهای که شرکت tencent برای ساخت این نرم افزار به کار برده بود، توانست در مدت کمی و تنها حدود یک سال با رشدی عظیم روبهرو شود. به صورت ماهیانه حدود صد میلیون کاربر در این نرم افزار فعالیت میکردند. رشد این نرم افزار به قدری خیره کننده بود که توانست در همان سال نخست جایگاه خودش را برای همیشه در شبکههای اجتماعی در پرجمعیتترین کشور جهان تثبیت کند.
مروری بر عملکرد پلتفرم wechat
همان طور که میدانید در دهه اخیر wechat پلتفرمی بوده که به صورت متوالی در جهت رشد خودش حرکت میکرده است. جالب است بدانید در حال حاضر حدود یک میلیارد تنها کاربر چینی در این پلتفرم عضو هستند. این کاربران برای اغلب کارهای روزمره خود همچون پرداخت اجاره خانهشان، خرید کردن، موسیقی گوش دادن، سفارش غذا دادن، کیف پول دیجیتال و … از همین پلتفرم و یا برنامههای داخلی wechat استفاده میکنند. عدهای از افراد شرکت تنسنت را به اژدهایی با هفت سر تشبیه میکنند که در تمام زمینهها فعالیت میکند. این شرکت اخیراً فعالیتهای خود را در حوزههای مالی، سرگرمی، خدمات ابری، رسانه و موسیقی و حتی خدمات درمانی بسیار گسترش داده است و بسیاری از بازارها را در دستان خود گرفته است. میتوان مشابه شرکت تنسنت در چین را آمازون در کشور آمریکا دانست.
در کشور آمریکا نیز کلید ورود به بسیاری از بازارها در دستان شرکت آمازون است. شرکتهای کلیددار حتی میتوانند تعیین کنند کدام بازیگر نقش کلیدی فیلم جدید را بگیرد. آنها قیمت کالاهای مختلف در بسیاری از بازارها را تعیین میکنند. دولت کشور چین از قدرتی که شرکت tencent در بازار چین دارد راضی است و در خیلی از موقعیتها آن را حمایت میکند. همین موضوع سبب شده است که بازارهای کشور چین به طور انحصاری در دستان پونی باشد. سایر شرکتهای خارجی که مایل به فعالیت در بازار چین هستند حتماً باید برای ورود ابتدا از دروازه tencent عبور کنند و با این شرکت همکاری کنند.
نگاهی به جایگاه wechat در بازارهای خارجی
با وجود همه موفقیتهایی که پونی با استفاده از پلتفرم wechat در بازارهای چینی به دست آورد، اما wechat نتوانست عملکرد مناسبی در بازارهای خارجی داشته باشد. بهطوریکه تمامی موفقیتهای شرکت tencent در بازارهای بینالمللی در جایگاه او در بازیهای ویدئویی و همچنین سرمایهگذاریهای متعددش بر روی کسب و کارهای جدید محدود میشود. League of Legends نام بازی ای بود که در سال 2009 شهرت بسیاری به دست آورد و کاربران فراوانی را به خود جذب کرد. نمایندگی انتشار League of Legends و همچنین نمایندگی عرضه آن در کشور چین برعهده شرکت tencent بود. با توجه به محبوبیت روزافزون بازی League of Legends پونی تصمیم گرفت برای خلق ارزشهایی شبیه به League of Legends سرمایه و وقت بیشتری را صرف کند.
پس از این تصمیم پونی سهام مربوط به Riot که یک استودیوی بازی آمریکایی است را خریداری کرد. در سال 2011 بود که پونی تصمیم گرفت با خرید باقی مانده سهام این شرکت مسئولیت توسعه دادن بازیهای ویدئویی این شرکت را برعهده بگیرد. در همان سال بود که شرکت tencent به طور خیلی جدی وارد موضوع توسعه و فروش بازیهای مختلف ویدئویی شد و همین تصمیم شرکت tencent را به شرکتی شناخته شده در سطح بینالمللی تبدیل کرد.
پونی راهبردی را پیش گرفت که بتواند از کاربران قدیمی بازی League of Legends استفاده ببرد. به همین دلیل با تلاش برای استفاده کردن از این کاربران کاری کرد که حدود صد میلیون بازیکن در بازی League of Legends مشغول بازی شوند. League of Legends در طول ده سال برای پونی حدود بیست میلیارد دلار درآمد داشت. League of Legends به قدری در سطح بینالمللی موفق عمل کرد که دیدگاه پونی به کل تغییر کرد. حال او به جای تمرکز کردن بر بازار چین بر روی توسعه و فروش بازیهای ویدئویی در سطح بینالمللی فعالیت دارد.
خرید سهام Epic توسط شرکت تنسنت
در قسمت قبلی متوجه شدیم با توجه به موفقیت عظیمی که بازی League of Legends در سطح بینالمللی کسب کرد پونی تصمیم گرفت که تمرکز بیشتری بر روی توسعه و فروش بازیهای ویدئویی در کل جهان کند. او برای تحقق این تصمیم در سال 2012 تصمیم گرفت که حدود چهل درصد از سهام شرکت بازی سازیای به نام Epic را خریداری کند. پونی به خرید سهام شرکتهای بازی سازی مختلف ادامه داد و سهام شرکتهای بزرگی چون Activision/Blizzard و یا بعد از آن Supercell که شرکت بازی سازی موفقی در کشور فنلاند بود را نیز خریداری کرد. سال 2014 شرکت تنسنت به تسلط خوبی در بازار بازیهای ویدئویی رسیده بود و نفوذ خود را تا حد مطلوبی گسترش داد.
در آن سالها تنسنت بر روی بازیهایی که مناسب گوشیهای موبایل بودند تمرکز داشت. در حال حاضر همه مردم دنیا شرکت tencent را به عنوان بزرگترین و سودآورترین شرکت در حوزه بازیهای ویدئویی میشناسند و حتماً تا الان در یکی از بازیهای آن وقت گذراندهاند. همچنین در حال حاضر این شرکت به خاطر موفقیتهای بزرگی که چه در سطح بینالملل چه در کشور چین به دست آورده است حدود 960 میلیارد دلار ارزش گذاری شده است و به عنوان ارزشمندترین شرکت در تمام آسیا معرفی شده است.
کلام آخر
خیلی خوشحالیم که تا انتهای این مقاله همراه تیم دانشگاه کسب و کار بودید. در این مقاله در کنار هم یاد گرفتیم که شرکت تنسنت یکی از بزرگترین شرکتها در کشور چین است که در حوزه فناوری فعالیت میکند. این شرکت در سال 1998 پایه گذاری شد. در حال حاضر ساختمان اصلی شرکت tencent در شهری که پونی زندگی میکرد؛ یعنی شنژن قرار دارد. در حالی که شعبههای مختلف این شرکت در سرتاسر جهان از کالیفرنیا تا سئول در حال فعالیت هستند.
زمینه فعالیتهای شرکت تنسنت بسیار گسترده است و به یک موضوع خاص ختم نمیشود. این شرکت در کشور چین بازارهای زیادی از جمله رسانههای اجتماعی، تبلیغات، سرگرمی، خدمات ابری، گیمینگ و پخش را در دستان خود دارد. به تعبیری میتوان گفت که tencent کلیددار بازارهای مختلف در کشور چین است. اما در سطح بینالملل بیشتر شهرت این شرکت به دلیل توسعه و فروش بازیهای ویدئویی و همچنین سرمایهگذاریهای مختلف و متعدد بر روی کسب و کارهای فعال در حوزه گیمینگ میباشد.
شما کدام یک از بازیهای این شرکت را میشناسید؟ کدام بخش از زندگی پونی به عنوان بنیان گذار شرکت تنسنت برای شما الهام بخش بود؟