فریلنسر یا آزادکار، کسی است که به صورت مستقل و بدون تعهد به یک سازمان یا کسب و کار خاص، پروژههای مختلف را انجام میدهد. این پروژهها معمولاً در زمینههایی هستند که با استفاده از فناوری و اینترنت قابل ارائه هستند. برای مثال، نوشتن مقاله، طراحی لوگو، تولید محتوای دیجیتال و… فریلنسینگ یا آزادکاری، نام فعالیتهای آنلاین و سایبری است که فریلنسرها انجام میدهند. برای شروع فریلنسینگ، شما نیاز به داشتن مهارتهای خاص و ثبت نام در سایتهای مربوط به فریلنسینگ و یا آزادکاری دارید. این سایتها به شما امکان میدهند که با کارفرمایان مختلف در تماس باشید و پروژههای مناسب را پیدا کنید.
فریلنسر بودن دارای مزایا و معایب خود است. یکی از مزایای آن، این است که شما میتوانید به عنوان یک کارآفرین، کار خود را راه اندازی کنید و درآمد خود را تعیین کنید. همچنین، شما میتوانید از هر نقطهای که به اینترنت دسترسی دارید، کار کنید و برای زمان خود برنامه ریزی کنید. یکی از معایب آن، این است که شما باید با رقابت زیاد و عدم پایداری درآمد روبرو شوید. همچنین، شما باید خود را در برابر خطرات حقوقی و مالیاتی حفظ کنید. در این مقاله از مجموعه مقالات دانشگاه کسب و کار میخواهیم به موضوع فریلنسینگ بپردازیم. اگر به این موضوع علاقهمند هستید و یا میخواهید در آینده به عنوان یک فریلنسر کار کنید حتماً تا انتهای این مقاله تیم دانشگاه کسب و کار را همراهی کنید.
نگاهی به تاریخچه فریلنسینگ
در قرون وسطی اروپا، برخی از سربازان پادشاهان خود را در نبردها از دست داده بودند و به هیچ کشور یا حکومتی وابسته نبودند. این سربازان به پادشاهان مختلف خدمات نظامی ارائه میدادند و در عوض پول دریافت میکردند. آنها برای هر کشوری که به آنها پیشنهاد میداد، جنگیدند. این سربازان فریلنسر حدود سال 1000 میلادی شروع به کار کردند و در انگلستان به نام سردسته شهرت یافتند. در زبان لاتین، این سربازان در ابتدا مزدور خوانده میشدند که به معنای کسانی است که برای پول کار میکنند، است. بنابراین میتوان شروع شغل فریلنسینگ را از آن زمان دانست.
ریشه این کلمه از کجا میآید؟
در واقع فریلنسر کسی که به صورت فریلنسینگ مشغول است از ریشه دو واژه در دو زبان متفاوت نام گذاری شده است. بخش اول که Free است، واژهای آلمانی است که معادل عشق در فارسی است. بخش دوم که Lancer است، واژهای فرانسوی است که به مفهوم رهایی اجباری یا انداختن است. این دو واژه با هم تشکیل معنایی نزدیک به آزادی یا freedom را میدهند.
فریلنسرها چه کسانی هستند؟
در واقع فریلنسر فردی است که بهصورت خودساخته و مستقل فعالیت میکند و خدمات تخصصی ارائه میدهد بدون اینکه با یک شرکت یا مشتری خاص قرارداد دائمی داشته باشد. برای مثال، یک طراح وب ممکن است در یک شرکت استخدام شده باشد و تنها برای آن کار کند یا ممکن است یک فریلنسر باشد و به طور مستقل به چندین مشتری خدمات طراحی وب بدهد. در واقع به فعالیتی که فریلنسرها به آن مشغول هستند فریلنسینگ میگوییم.
مقالات پیشنهادی مرتبط: برای تکمیل دانستههای خودتان در این زمینه توصیه میکنیم مقالات شرکت تسلا، کاریابی، پارادایم و استعفا را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار حتما مطالعه کنید.
فریلنسینگ چگونه انجام میشود؟
با داشتن یک رایانه مجهز به نرمافزار مناسب و یک ارتباط اینترنتی قوی، مهم نیست که در خانه، دفتر یا هر جای دیگری کار میکنید، شما به عنوان یک فریلنسر بیشتر زمان خود را صرف کار میکنید. فریلنسرها قبل از شروع به کار، با مشتریان خود درباره پروژه، هزینهها و زمان تحویل پروژه توافق میکنند و گاهی نیز بخشی از پول را به عنوان پیشپرداخت دریافت میکنند. همچنین فریلنسرها برای گسترش کسب و کار خود، از روشهای ارجاع و خود تبلیغی استفاده میکنند. برخی از مشاغل به طور سنتی با فعالیت آزاد یا همان فریلنسینگ در ارتباط هستند، مثل همه مشاغل مربوط به برنامهنویسی وب، طراحی، بازاریابی دیجیتال، پشتیبانی از راه دور و نوشتار، اما امروزه بسیاری از حوزههای شغلی دیگر نیز به دنبال فعال شدن در عرصه آزاد و فریلنسینگ هستند، مثل حقوق، حسابداری و امور اداری و…
فریلنسینگ اجازه میدهد صاحب زمان خود باشید
زمانی که اقتصاد دچار بحران میشود، راهحل مناسب این است که استعدادهای خود را مورد بررسی قرار دهید و فرصتهای جدیدی برای درآمدزایی ایجاد کنید. فعالیت بهصورت یک فریلنسر و فعالیت فریلنسینگ میتواند گزینهای باشد که هنگامی که وارد آن شدید و تجارت و سود خود را شروع کردید، دیگر علاقهای به ترک آن نخواهید داشت. این یعنی در شرایطی که شخص مایل است درآمد بدون محدودیت داشته باشد و با انعطافپذیری که به حوزه کار خود میافزاید، با استفاده از حرفه، استعداد یا توانمندی دلخواه خود، زندگی شخصی و حرفهای خود را هماهنگ کند.
مزیتهای فعالیت فریلنسینگ
در ادامه برخی از مزیتهایی که شغلهای حوزه فریلنسینگ به همراه خواهد داشت را بررسی میکنیم. تا انتهای این مقاله تیم دانشگاه کسب و کار را همراهی کنید.
اعتماد به نفس شما را افزایش میدهد
با کار آزاد و فریلنسینگ به توانایی خود برای انطباق و خودکفایی کاری اضافه میکنید. نحوه برقراری ارتباط مستقیم با مشتریان را فرا میگیرید و تواناییهای اجتماعی و برقراری رابطه شما بهبود مییابد. در این شرایط چون درآمد شما کاملاً به عملکرد خودتان وابسته است، همیشه سعی در یادگیری و ارتقاء قابلیتهای شخصی خود دارید.
با فریلنسینگ درآمد بالاتری نسبت به کارمند یک شرکت دارید
کار فریلنسینگ فرصتی است برای افزایش درآمد شما نسبت به کار دائم در یک سازمان، البته این موضوع به توانایی شما در برقراری ارتباط و جلب رضایت مشتریان وابسته است.
میتوانید در وقت خود صرفه جویی کنید
بهعنوان یک فریلنسر با فعالیت فریلنسینگ میتوانید از هزینه و زمان حملونقل در شهر کاسته و زمان بیشتری را با عزیزان خود سپری کنید. در این حالت محدودیتی نسبت به محل کار خود نخواهید داشت!
در فریلنسینگ کار شما تعیینکننده درآمد شما است
به عنوان فریلنسر، شما معمولاً در پروژههای منحصر به فرد و حرفهای فعال هستید. این باعث میشود که شما بتوانید برای کار خود پول گرفته و به حقوق ثابت نیاز نداشته باشید. مقدار پولی که بعد از اتمام پروژه میگیرید، به جنس پروژه و مشتری وابسته است. علاوه بر این، شما هم میتوانید قبل از شروع، هفتگی یا حتی بر اساس عملکرد خود، برای دریافت جایزه و پاداش مذاکره کنید.
شما تعیین میکنید که با چه کسی همکاری کنید
وقتی برای شخص یا سازمان دیگری فعالیت میکنید، معمولاً امکان انتخاب همکاران، رئیس یا پروژهای که قرار است وقت خود را صرف آن کنید، وجود ندارد. اما بهعنوان یک فریلنسر با فعالیت فریلنسینگ، شما از اختیارات بیشتری برای تصمیمگیری برای کار با مشتریان برخوردارید. همچنین میتوانید با دیگر افراد متخصص یک گروه را تشکیل دهید تا پروژههای بزرگتر و پیچیدهتر را پشت سر بگذارید. حالت بهینه این است که بتوانید با پروژههای جذاب و همخوان با ارزشها و فلسفه کاری خود روبهرو شوید.
مقالات پیشنهادی مرتبط: برای تکمیل دانستههای خودتان در این زمینه توصیه میکنیم مقالات مک دونالد، کار در خانه و جلسه چیست را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار حتما مطالعه کنید.
در فعالیت فریلنسینگ شما خود رئیس کارتان هستید
وقتی که خود اشتغال هستید و فعالیت فریلنسینگ دارید، همه چیز به خودتان وابسته است، نیازی ندارید به کسی گزارش بدهید. بهعنوان یک فریلنسر، شما خودتان تصمیمگیرنده و مسئول پروژه هستید. علاوه بر این، خود مدیریتی باعث میشود که در زمینههای مختلف مانند ارتباطات، مدیریت یا مالیات مهارتهای جدید کسب کنید.
انعطاف زمانی یکی از مهمترین مزیتهای فریلنسینگ
یکی از روشهایی که میتوانید از آن بهره ببرید این است که در زمانی که با سبک زندگی شما همخوانی دارد فعالیت کنید. این به شما اجازه میدهد که از ساعات کاری خود که ممکن است با ساعات اداری رایج فرق داشته باشد، حداکثر استفاده را بکنید. برخی افراد در شب یا صبح زود عملکرد بهتری نسبت به دیگران دارند و تمایل دارند بقیه روز را به کارهای دیگر اختصاص دهند. هرچند، این تغییرپذیری و قابلیت سازگاری ساعات کاری، نیازمند آن است که برای رسیدن به هدفهای خود در هر پروژه خیلی مرتب و منظم باشید و کارهای خود را به آخرین لحظات تحویل پروژه نسبت ندهید.
شما محدود به فضای خاصی نیستید
یکی از مزایای فریلنسرینگ این است که شما محدود به یک مکان خاص نیستید و میتوانید از هر نقطهای از دنیا کار خود را انجام دهید. شما میتوانید در هر زمان و مکانی که دوست دارید کار کنید و تنها چیزی که نیاز دارید یک کامپیوتر قابل حمل و یک اینترنت پایدار است. حتی میتوانید در حین سفر نیز به کار خود ادامه دهید و از زندگی لذت ببرید.
معایب شغل فریلنسینگ
در ادامه برخی از معایبی که فعالیت کردن به صورت فریلنسینگ برای شما به همراه خواهد داشت را مرور میکنیم.
ساعات کاری طولانی
فریلنسری همچنان که مزایایی دارد، مشکلات و چالشهایی نیز به همراه دارد. یکی از این چالشها این است که بعضی از کارفرمایان فکر میکنند شما همیشه در خدمت آنها هستید و نباید ساعت کاری مشخصی رعایت کنید. آنها ممکن است در هر ساعت از شبانهروز یا حتی آخر هفتهها از شما خواستار گزارش پروژه یا تحویل زودهنگام آن باشند. این رفتار باعث میشود که شما نتوانید به خوبی استراحت کنید و در بلند مدت به سلامتی و انگیزه شما آسیب برساند. برخی پروژهها را ممکن است بتوانید در کوتاه مدت و با تلاش زیاد به پایان برسانید اما این کار روش پایدار و مناسبی برای فریلنسرینگ نیست.
کارفرماهای سخت گیر در فریلنسرینگ
چالش دیگر فریلنسرینگ داشتن مشتریان سختگیر و ناراضی است. شاید با مشتریانی روبرو شوید که کار با آنها خستهکننده و زمانبر است. آنها ممکن است در زمانهای مناسب به شما پاسخ ندهند یا اطلاعات نادرست یا ناقص به شما بدهند که باعث میشود شما باید بارها و بارها پروژه را تغییر دهید یا از اول شروع کنید.
نداشتن مزیتهای شغل کارمندی
به عنوان یک فریلنسر، شما از برخی از مزایای استخدامی محروم خواهید بود. مثلاً بیمه و حقوق ثابت و… شما همچنین باید خودتان تبلیغات خود را انجام دهید و تواناییهایتان را به مشتریان جدید نشان دهید. علاوه بر این شما باید با کارفرمایان خود رابطه خوبی برقرار کنید و اعتماد آنها را جلب کنید. بعضی از آنها ترجیح میدهند کار خود را به شرکتها و سازمانهای حقوقی واگذار کنند تا به فردی که در خانه کار میکند. همچنین، شما نه تنها یک رئیس ندارید، بلکه چندین کارفرما دارید که باید به آنها پاسخگو باشید. گاهی اوقات پروژههای شما با هم تداخل دارند و شما باید همزمان به نیازهای آنها پاسخ دهید و پروژهها را به پایان برسانید.
وجود ددلاینها در شغل فریلنسرینگ
فریلنسرها باید به زمان خود اهمیت بدهند. وقتی شما یک فریلنسر هستید، باید کارهای خود را در مهلت مشخصی انجام دهید و این محدودیتی است که روی آزادی شما تأثیر میگذارد. شاید نیاز نباشد در ساعات کاری مشخص و در محل شرکت حضور داشته باشید اما به جای آن باید برای مثال یک پروژه را در عرض یک هفته تحویل بدهید. در حالی که اگر همین پروژه را با روش کار شرکت و در دفتر کار در ساعات معین انجام میدادید 10 روز زمان لازم داشتید.
وجود روابط اجتماعی کمتر در محیط کار
بستگی به شخصیت فرد دارد که در چه محیطی بهتر عمل کند و بهرهوری بیشتری داشته باشد. بعضی از افراد با شخصیت درونگرا، ترجیح میدهند در یک محیط خلوت و تنها کار کنند و نیاز ندارند با همکارانشان صحبت کنند. اما بعضی از افراد با شخصیت برونگرا، نمیتوانند در چنین محیطی راحت باشند و باید در یک محیط پرجمعیت و صمیمانه با دیگران ارتباط برقرار کنند. پس این افراد وقتی سعی میکنند تنها کار کنند، نمیتوانند به خوبی برنامهریزی و سازماندهی کار خود را داشته باشند.
عدم وجود درآمد ثابت در فریلنسینگ
یکی از مشکلات اصلی کار آزاد و فریلنسینگ این است که درآمد ثابت و قطعی مانند یک شغل رسمی ندارید. این یعنی ممکن است یک دوره کسب و کار شما خوب باشد و دوره بعدی نه! البته، نباید فراموش کنید که داشتن یک شغل رسمی هم به این معنا نیست که همیشه در امان هستید و تا آخر عمر از حقوق و بیمه بهرهمند خواهید بود.
مقالات پیشنهادی مرتبط: برای تکمیل دانستههای خودتان در این زمینه توصیه میکنیم مقالات سوالات مصاحبه استخدامی، کار در منزل و کسب درآمد را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار حتما مطالعه کنید.
برای موفق شدن در فریلنسینگ چه ویژگیهایی نیاز است؟
فریلنسرهایی که در کارشان موفق هستند، خود را مدیران کسب و کار خود میشمارند و زندگی یک کارآفرین را تجربه میکنند. آنها به آنچه که ارائه میدهند بهعنوان یک محصول با ارزش نگاه میکنند، نه خدماتی که به قیمت بالایی فروخته میشود. فریلنسرهای با درآمد بالا، همواره در حال افزایش مهارتهای شخصی خود هستند و به دنبال پیشرفت و گسترش حرفه خود میباشند.
برای فریلنسر شدن باید چه مراحلی را طی کنیم؟
شما میتوانید به راحتی یک فریلنسر شوید و کارهای آزاد را انجام دهید. فقط باید قواعد آن را بدانید و پیروی کنید. بسته به حوزه کاریتان، به سایتهایی که پروژههای فریلنسری و مناقصهای را در اختیار شما قرار میدهند مراجعه کنید و درخواست آنها را بپذیرید. با این کار، هم تجربهتان بالاتر خواهد رفت و هم نامتان به عنوان یک متخصص در سایتهای فریلنسری شناخته خواهد شد. در زیر چند نکته کاربردی برای شروع کردن کار فریلنسینگ را برایتان آوردهایم:
- حوزه فعالیت خود را در فریلنسینگ انتخاب کنید. شاید علاقهمند به برنامهنویسی، تایپ یا طراحی باشید.
- لازم است که بازار هدف مناسب خود را پس از شناسایی، تحلیل کنید. برای مثال، اگر آرشیتکت هستید، باید بدانید چه نوع پروژهای جذاب و مناسب برای شماست.
- پلتفرمهای آنلاین مناسب برای حوزه فعالیت خود را پیدا کنید و عضو شوید. یک نام کاربری چشمگیر و یکسان در همه آنها انتخاب کنید. این کار به شما در ساخت برند شخصی و جلب توجه کارفرمایان کمک میکند.
- نرخ دستمزد خود را با توجه به سطح تخصص، سختی پروژه و بازار رقابت برآورد و تعیین کنید.
- نمونه کارهای خود را در پلتفرمهای آنلاین و یا وبسایت شخصی خود قرار دهید. این کار به شما در نشان دادن مهارتها و تواناییهای خود در زمینههای مختلف و افزایش شانس انتخاب شدن توسط کارفرمایان کمک میکند.
- خدمات خود را با استفاده از روشهای مختلف بازاریابی و تبلیغ کنید. میتوانید از شبکههای اجتماعی، تبلیغات آنلاین یا حضور در رویدادها و جشنوارههای مرتبط با حوزه فعالیت خود استفاده کنید.
چگونه میتوانیم پروژههای فریلنسینگ را پیدا کنیم؟
برخی از پلتفرمهای آنلاین به واسطه اتصال شرکتها به فریلنسرهای مختلف از رشتههای متنوع شناخته میشوند. این پلتفرمها این قابلیت را دارند که فریلنسرها را قادر میسازند تا پروژههای مناسب برای خود پیدا کنند و همچنین اطمینان حاصل کنند که پول آنها توسط مشتری پرداخت خواهد شد. فریلنسر بعد از تحویل کار تعیین شده، کیفیت آن توسط مشتری تأیید میشود و درآمد به حساب فریلنسر واریز میگردد.
از کجا باید بهعنوان یک تازهکار فریلنسینگ را آغاز کنیم؟
برای ورود به دنیای کار آزاد و فریلنسینگ راههای مختلفی وجود دارد، اما یکی از متداولترین آنها این است که در پلتفرمهای مشهور فریلنسری عضو شده و پروژههای مورد علاقهتان را پیدا کنید. راه دیگر برای شروع، ارتباط مستقیم با شرکتها و ارائه نمونه کارها و خدمات تخصصیتان است.
چه شغل فریلنسری بیشترین درآمد را دارد؟
بهترین شغل بهعنوان فریلنسینگ همان کاری است که در آن توانایی دارید و از انجام آن خوشحال میشوید. اما برخی از مشاغل فریلنسری که درآمد بالایی دارند عبارتاند از برنامهنویسی و توسعه نرمافزار، موشن گرافیک، طراحی گرافیک، متخصص رسانههای اجتماعی و کپی رایتینگ!
چرا افراد فریلنسر شدن را دوست دارند؟
فریلنسینگ یک گزینه جذاب برای افرادی است که به دنبال کار آزاد هستند. این کار این فرصت را به آنها میدهد که در صورت بروز مشکل در شغل خود، بتوانند به یکی از زیرشاخههای دیگر فریلنسینگ رو بیاورند و بدون نگرانی کار خود را ادامه دهند. بسیاری از کسانی که شغل خود را ترک کردهاند یا از آن بیرون رفتهاند، معمولاً به این کار علاقهمند میشوند. همچنین کسانی که با ساعات کار اداری راحت نیستند و دوست دارند خودشان رئیس خود باشند و تحت فشار دستورات دیگران نباشند، معمولاً به فریلنسینگ رو میآورند تا خودشان زمان و کار خود را مدیریت کنند.
مقالات پیشنهادی مرتبط: برای تکمیل دانستههای خودتان در این زمینه توصیه میکنیم مقالات بیانیه ماموریت و دستگاه تولید دستمال کاغذی را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار حتما مطالعه کنید.
به عنوان فریلنسر مسیر پیشرفت خودتان را باید بسازید
شما به عنوان یک فریلنسر، باید قادر باشید مهارتهای لازم را یاد بگیرید و از آنها برای پیشرفت در کار خود استفاده کنید. همچنین اگر شما میدانید که فریلنسر چه کسی است و چگونه میتوانید یک فریلنسر موفق باشید، به این معنا نیست که به راحتی میتوانید یک آدم موفق در حوزه فریلنسینگ باشید. این کار آسان نیست و نیاز به صبر و تلاش زیاد دارد. شما نباید انتظار داشته باشید که همه چیز را بدون خطا انجام دهید. همچنین شما باید نقاط ضعف خود را بشناسید و سعی کنید آنها را بهبود بخشید. گذشتن از کار قبلی خود ممکن است برایتان دشوار باشد، اما شما نباید نگران باشید. شما میتوانید از ارتباطات، معرفینامهها و تجربه کاری خود به عنوان منابع ارزشمند برای رسیدن به هدف خود استفاده کنید. هرچه این سه عامل را قویتر کنید، تغییر شغل خود را راحتتر خواهید دید.
برای فعالیت در حوزه فریلنسینگ برند خود را بسازید
بعد از اینکه کار تمام وقت خود را رها کردید، یکی از کارهای مهم و ضروری که باید انجام دهید، ساخت برند شخصی است. این کار به شما کمک میکند که هویت خود را در کار جدید خود مشخص کنید و به دیگران نشان دهید که چه فعالیتی انجام میدهید. چون وارد یک حوزه کاری جدید شدهاید، برای معرفی بیشتر و حرفهایتر خود به یک سایت یا یک کارت ویزیت هم نیاز دارید. حضور در فضای مجازی برای شما الزامی است. در دنیای تجارت امروز، نبودن در اینترنت و فضای دیجیتال، به معنای عدم وجود شما در بازار است. شما میتوانید با روشهای مختلفی حضور خود را در فضای مجازی قوی کنید. به عنوان مثال میتوانید فعالبودن در شبکههای اجتماعی، ارسال ایمیل به مشتریان قبلی و آینده خود و شبکهسازی با آنها را در برنامه خود بگنجانید.
یک فریلنسر باید خجالت کشیدن را رها کند
گاهی اوقات ممکن است برای شما سخت باشد که به یک پروژهای که به هر دلیلی علاقهای به انجام آن ندارید، خیر بگویید. این مشکل را بسیاری از افراد دارند و نگران نباشید، چون کاملاً طبیعی است. شما میخواهید مشتریان خود را خوشحال کنید و باعث شوید که با شما همکاری کنند، اما این هدف نباید به قیمت زندگی خودتان باشد. پیشنهاد ما این است که قبل از قبول یک پروژه، دو چیز را به دقت بررسی کنید. اول اینکه ببینید آیا شما دارای توانایی و دانش لازم برای انجام پروژه هستید و دوم اینکه بسنجید آیا میتوانید به تعهدات خود در مورد پروژه عمل کنید. به یاد دارید که مشتریان شما سرمایههای ارزشمند شما هستند، پس با آنها با صبر و حوصله برخورد کنید و هرگز با آنها درگیر نشوید.
مقالات پیشنهادی مرتبط: برای تکمیل دانستههای خودتان در این زمینه توصیه میکنیم مقالات والمارت، كار اينترنتي در منزل و نماد اعتماد الکترونیکی را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار حتما مطالعه کنید.
کلام آخر
خیلی خوشحالیم که تا انتهای این مقاله همراه تیم دانشگاه کسب و کار بودید. در این مقاله یاد گرفتیم که فریلنسینگ یک شکل خود اشتغالی است که شما بر اساس پروژههای مختلف، کار خود را با استفاده از یک کامپیوتر و اینترنت و در هر جایی که دوست دارید، مثل خانه یا یک کافه، انجام میدهید. هر فعالیتی که قادر باشید آن را به صورت آنلاین و با سیستم ساده خود در هر مکانی مانند منزل خود به انجام برسانید. از جمله فعالیتهای فریلنسینگ میتوان به تولید محتوا و ترجمه متون مختلف، برنامهنویسی کردن و توسعه دادن وب و اپلیکیشنهای گوناگون، بازاریابی دیجیتال، مدیریت کردن رسانههای اجتماعی و سئوی سایت، طراحی گرافیک و UI/UX و … اشاره کرد.
بزرگترین مشکل این نوع شغلها عدم پایداری شغلی و عدم دریافت بیمه و مزایای دیگر از سوی کارفرما است. البته، فریلنسینگ همچنین مزایای خود را نظیر انعطافپذیر بودن ساعات کار و عدم نیاز به سرمایه و تجهیزات دارد. برای شروع فریلنسینگ باید اول تخصص خود را تعیین کنید، سپس مهارتهای خود را بهبود بخشید و در نهایت از طریق سایتهای مختلف فریلنسینگ به آگهیهای استخدام فریلنسر و دورکار رزومه خود را ارسال کنید. از نظر شما مشاغل فریلنسینگ چه مزیتهای دیگری را نسبت به شغل کارمندی فراهم میکنند؟