“برام مهم نیست مردم دربارهی من چه فکری میکنند” احتمالا شما هم بارها این جمله را به خود یا اطرافیانتان گفتهاید، اما در واقعیت نتوانستهاید بیخیال حرف مردم شوید. به نظر شما علت توجه و واکنش ما نسبت به قضاوتها و حرفهای دیگران چیست؟ اصلا به این فکر کردهاید که چرا دیگران درباره ما صحبت میکنند؟
ما قصد داریم در این مقاله از دانشگاه کسب و کار به راهکارهایی بپردازیم که به شما کمک کند کمتر به حرف دیگران توجه کنید. پس اگر در زندگی خود با این مسئله روبهرو هستید، خواندن این مقاله را از دست ندهید.
حرف مردم!
هیچ فردی نمیتواند ادعا کند که تاکنون در زندگی خود با حرفها و قضاوتهای دیگران روبهرو نشده است. واقعیت این است که ما روزانه با حجم عظیمی از قضاوتها و نظرات درست و نادرستی روبهرو هستیم که نمیتوانیم از آنها رهایی یابیم. ما چه در اجتماع باشیم و چه در فضای مجازی فعالیت کنیم، ناخواسته مورد قضاوت دیگران قرار میگیریم. آنچه اهمیت دارد این است که بتوانیم ذهن و روان خود را از حرف مردم رها کرده و با بیتوجهی به آن، آرامش درون خود را حفظ کنیم.
چرا نباید به حرف مردم توجه کنیم؟
توجه به حرفها و قضاوتهای دیگران میتواند تاثیرات بسیار مخربی بر زندگی ما داشته باشد. در واقع بسیاری از مردم بدون آنکه به تاثیر سخنان خود فکر میکنند درباره هر چیزی اظهار نظر میکنند و خود را محق میدانند که به قضاوت دیگران بپردازند.
در صورتی که؛ اولا هر فردی خودش بهتر میتواند تشخیص دهد که چه کاری برایش درست و چه چیزی نادرست است. ثانیا ما تا زمانی که در باطن زندگی کسی نباشیم نمیتوانیم حقایق و درست و غلطهای زندگی او را درک کنیم. به همین علت ممکن است گاهی بدون اینکه از چیزی اطلاع داشته باشیم درباره آن قضاوت کنیم و بعدها دچار پشیمانی و زیان شویم. در نتیجه حرفها و قضاوتهای نادرست ما میتواند اثرات مخربی بر زندگی فرد مقابل داشته باشد.
مقالات مرتبط در حوزه توسعه فردی: برای افزایش آگاهی خودتان در زمینه موفقیت و توسعه فردی توصیه میکنیم مقالات قانون مورفی، هوش، افسردگی، انگیزشی کنکور و فن بیان قوی را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار مطالعه کنید.
آثار مخرب توجه به حرف مردم
← توجه بیش از حد به حرفهای دیگران آرامش زندگی فرد را از بین میبرد و موجب ایجاد استرس و نگرانی میشود.
←فردی که دائما به حرفهای دیگران گوش کند و زندگی خود را براساس آنها قرار دهد، هرگز نمیتواند به موفقیت و پیشرفت دست یابد.
←حرفها و قضاوتهای دیگران موجب افسردگی و ناراحتی افراد میشود و حتی ممکن است آنها را دچار بیماریهای روانی کند.
← بسیاری از زندگیها و روابط عاطفی به دلیل اهمیت دادن به قضاوتهای نادرست از بین میرود.
← حرف مردم میتواند اعتماد به نفس افراد را کاهش دهد و موجب کاهش حضور آنها در اجتماع شود.
← توجه بیش از اندازه به سخنان دیگران موجب میشود اختیار زندگی از دست فرد خارج شود و او همانند موجی رفتار کند که با نظر دیگران حرکت کرده و به این طرف و آن طرف میرود.
←کسی که به حرفهای دیگران درباره زندگیاش توجه کند پس از مدتی استقلال رای و نظر خود را از دست میدهد و وابسته به دیگران میشود.
دلایلی که افراد به قضاوت دیگران میپردازند
چنانچه تا این بخش از مقاله خواندید، حرفها و قضاوتهای مردم تاثیرات بسیار مخربی بر زندگی افراد میگذارد. تا جایی که مطابق با آمار، بسیاری از خودکشیهای موفق و ناموفق دنیا به دلیل قضاوتهای نادرست و اثرات مخرب آن اتفاق میافتد. به نظر شما علت اینکه بسیاری از مردم با وجود آگاهی از نتایج سخنان خود همچنان به قضاوت و بدگویی میپردازند چیست؟
ما در این قسمت به ریشهیابی برخی از دلایلی میپردازیم که مطابق با نظر روانشناسان موجب میشود افراد به قضاوت و بدگویی بپردازند:
حسادت
یکی از مهمترین دلایلی که باعث قضاوتها و حرفهای بیهوده میشود حسادت است. حسادت به احساسی گفته میشود که فرد هنگام درک کمبود نسبت به داشتهها، موفقیتها و ویژگیهای کسی حس میکند. شخص حسود ممکن است بخواهد چیز خاصی را داشته باشد یا در نوع بدتر آرزو کند که فرد مقابل آن را از دست بدهد.
اگر این فرد نتواند احساس حسادت خود را نسبت فرد مقابل کنترل کند، ممکن است به بدگویی از او در مقابل دیگران بپردازد. او از این کار لذت میبرد و احساس میکند با بدگویی میتواند طرف مقابلش را پیش دیگران تحقیر و کوچک کند و خودش را بالاتر ببرد.
بیکاری و نداشتن سرگرمی
یکی دیگر از دلایلی که موجب شکلگیری حرف مردم میشود، بیکاری و نداشتن سرگرمی است. کسی که سرش شلوغ باشد فرصت این را ندارد که درباره زندگی دیگران کنجکاوی کند یا به قضاوت آنها بپردازد.
مقالات مرتبط در حوزه توسعه فردی: برای افزایش آگاهی خودتان در زمینه موفقیت و توسعه فردی توصیه میکنیم مقالات خودآگاهی، زبان بدن، حسادت و خودباوری را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار مطالعه کنید.
در مقابل آن افرادی که سرگرمی و کسب و کار خاصی در زندگی ندارند، ممکن است برای اتلاف وقت به حرف زدن درباره دیگران بپردازند. بهترین توصیه برای این افراد این است که تلاش کنند خود را با فعالیتهای مختلف سرگرم کنند تا فرصتی برای قضاوت کردن نداشته باشند. کتاب خواندن، دیدن فیلم و سریال، پیادهروی و شرکت در دورههای ورزشی و… از جمله فعالیتهای سرگرم کننده و مفیدی است که میتواند یادگیری و موفقیت شما را افزایش دهد.
عقدههای ذهنی
عدهی دیگری از افراد ممکن است به دلیل برخی از عقدههای ذهنی و مشکلاتی که در کودکی یا بزرگسالی با آن درگیر بودهاند به حرف زدن و قضاوت درباره دیگران بپردازند. مثلا کسی که در کودکی مدام از جانب خانوادهاش مورد تحقیر قرار گرفته است، اکنون نمیتواند موفقیتهای خود یا دیگران را ببیند. بنابراین به بدگویی و قضاوت میپردازد.
یا کسی که دائما در زندگی خود شکست و ناکامی دیده است، ممکن است نتواند خوشحالی و موفقیت دیگران را تحمل کند. این عوامل موجب میشود که افراد درباره دیگران قضاوت کنند و با سخنان بیهوده و نادرست باعث ناراحتی آنها شوند.
خیرخواهی نادرست!
عامل دیگری که باعث حرف مردم میشود خیرخواهیهای نادرست آنها است. عدهای گمان میکنند اگر درباره هر چیزی نظر بدهند یا دیگران را وادار کنند به عقاید و نظرات آنها عمل کنند، در حال مصلحت اندیشی و خیرخواهی هستند. در حالی که ممکن است آنچه از نظر یک نفر درست است، از نظر فرد دیگر نادرست باشد.
بنابراین در نهایت باید تصمیم گیری و انتخاب را به فرد مقابل واگذار کرد و فقط در حد راهنمایی و نصیحت با او حرف زد.
جلب توجه دیگران
تاکنون با افرادی روبهرو شدهاید که برای جلب توجه دیگران به قضاوت و حرفهای نادرست درباره افراد دیگر میپردازند؟ این اشخاص ممکن است هیچ حرف و سخنی درباره خودشان نداشته باشند. به همین علت در جمعهای مختلف به صحبت کردن درباره دیگران میپردازند و در این میان قضاوتهای نادرست خود را هم بیان میکنند تا توجه مردم را به خود جلب کنند.
بهترین روش برای مقابله با این افراد سمی این است که از آنها دوری کنید. برقراری ارتباط و صحبت کردن با این اشخاص موجب میشود که زندگی شما از راه درست منحرف شده و به ناامیدی و سردرگمی کشانده شود.
شانزده راهکار برای بیتوجهی به حرف مردم
تا این بخش از مقالهی دانشگاه کسب و کار با نتایج مخرب حرف مردم و ریشهیابی علل آن آشنا شدید. اگر شما هم در زندگی خود با قضاوتها و حرفهای نادرست روبهرو بودهاید و اکنون قصد دارید از آنها رهایی یابید، این بخش از مقاله به شما اختصاص دارد. ما در این قسمت از شانزده راهکار کاربردی مینویسیم که به شما کمک میکند به قضاوتها و حرفهای دیگران بیتوجه باشید:
1. افکار خود را زیر سوال ببرید
یکی از راههایی که به شما کمک میکند با حرفهای منفی مقابله کنید، این است که به تحلیل افکار خود بپردازید. یعنی سعی کنید افکار خود را زیر سوال ببرید تا متوجه شوید چه چیزی در وجود شما قرار دارد که از حرفها و قضاوتهای دیگران میترسد؟!
پس از آن میتوانید درک کنید که چه چیزی در وجود شما درست و غلط است و بسیاری از حرفهایی که دیگران درباره شما میگویند ناشی از ذهنیات منفی درون آنها است.
2. با منتقدان خود همدردی کنید!
شاید برایتان عجیب باشد که چرا به شما توصیه میکنیم با منتقدان خود همدردی کنید. چنانچه پیش از این گفتیم، گاهی افراد به دلیل مشکلات و ناراحتیهایی که دارند حسادت میکنند و به بدگویی و قضاوت شما میپردازند. این یعنی آن فرد آسیب دیده و اکنون میخواهد از شما انتقاد کند تا احساس بهتری داشته باشد.
اگرچه به هیچ شکلی نمیتوان کار این فرد را موجه دانست، اما پاسخ همدردی شما میتواند عصبانیت او را کاهش دهد و حتی احترام و تحسین دیگران را نسبت به شما برانگیزد.
مقالات مرتبط در حوزه توسعه فردی: برای افزایش آگاهی خودتان در زمینه موفقیت و توسعه فردی توصیه میکنیم مقالات خجالت، فن بیان و انگیزش را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار مطالعه کنید.
3. حرف مردم را پلهای برای پیشرفت خود ببینید
سعی کنید حرفها و انتقادات مردم را همانند پلهای ببینید که باید از آن گذر کنید تا به موفقیت برسید. باید به این نکته توجه کنید که شخصیت شما در نوع خودش منحصر به فرد است.
بنابراین هیچ اهمیتی ندارد که دیگران چه فکری درباره شما میکنند یا چه حرفهایی پشت سرتان میزنند. آنچه اهمیت دارد خودآگاهی و اعتماد به نفس است که باید درون خود تقویت کنید تا نسبت به حرف مردم بیتوجه باشید.
4. عزت نفس خود را تقویت کنید
عزت نفس نقش مهمی در رشد و پیشرفت افراد دارد. کسی که از این ویژگی برخوردار است نسبت به خود و کارهایش باور دارد. بنابراین توجهی به حرفهای دیگران نمیکند و راهی که به نظرش درست است را انتخاب میکند. نوشتن مهارتها و ویژگیهای فردی، خواندن کتابهای توسعه فردی، افزایش یادگیری، کسب تجربه و… از جمله مواردی است که به شما کمک میکند عزت نفس خود را تقویت کنید.
5. خود را باور داشته باشید
خودباوری و تایید خود راهی برای تقویت این موضوع است که شما مهم و ارزشمند هستید. همهی ما ممکن است گاهی با انتقادات و نظرات منفی روبهرو شویم و نسبت به تواناییهای خود شک کنیم. آنچه اهمیت دارد این است که در هر زمان احساس کنید کافی هستید و نیازی ندارید خودتان را به دیگران ثابت کنید. به این ترتیب میتوانید از تاثیرات حرف مردم عبور کنید و تمرکزتان را بر پیشرفت خود قرار دهید.
6. نسبت به خود مهربان باشید
اینکه خود را دوست داشته باشید و نسبت به خود مهربان باشید، اهمیت زیادی در زندگی شما دارد. گاهی اوقات ممکن است خود ما بدترین منتقد خویش باشیم و با اهمیت دادن بیش از حد به حرفها و نظرات دیگران نسبت به خود نامهربانی کنیم.
ما باید بتوانیم احساس عشق و دوست داشتن را بیش از دیگران نثار خود کنیم و گاهی با درون خویش صحبت کنیم و او را دلداری بدهیم. اگر فردی نتواند نسبت به خودش مهربان باشد، اعتماد به نفس خود را از دست میدهد و دچار افسردگی و بیماریهای ذهنی میشود.
7. کمال گرایی را رها کنید
کمال گرایی یکی از رفتارهای نادرست و مخربی است که میتواند رشد و پیشرفت شما را عقب بیندازد. فردی که به این مشکل دچار است، دائما احساس میکند کامل نیست و باید جور دیگری رفتار کند تا بتواند مورد قبول خود و دیگران واقع شود.
این فرد ممکن است هرگز هیچ کاری را شروع نکند؛ زیرا میترسد نتواند آن را به بهترین و کاملترین شکل انجام دهد. در نتیجه دچار توقف و پسرفت میشود و نمیتواند حرکت رو به رشدی داشته باشد.
8. ذهنیت خود را به سمت رشد بکشانید
ذهنیت یکی از موارد مهمی است که میتواند زندگی شما را تغییر دهد و آن را به سمت درست یا نادرست بکشاند. اگر فردی با ذهنیت و افکاری زندگی کند که هدف او را در رشد و پیشرفت قرار دهد، به راحتی میتواند از حرف و نظر مردم عبور کند و بر خودش متمرکز شود.
این فرد ذهنیت خود را به سمت موضوعاتی میکشاند که اهمیت بیشتری دارند؛ مواردی مانند اعتماد به نفس، توسعه فردی، بهبود زندگی و… در نتیجه به موارد کم اهمیت توجهی نمیکند و آنها را با بیخیالی رها میکند.
9. خودآگاهی خود را افزایش دهید
خودآگاهی اهمیت زیادی در رشد ذهنی افراد دارد. فردی که از این مهارت برخوردار است میداند چه اهدافی دارد و نقاط ضعف و قوت خود را میشناسد. به همین علت در برابر قضاوت و حرف مردم دچار ناراحتی و عصبانیت نمیشود. زیرا خودش را بهتر از دیگران میشناسد و میداند چه چیزی درباره خودش درست و چه چیزی نادرست است.
فقدان خودآگاهی موجب میشود الگوهای نامناسبی در فرد شکل بگیرد. مثلا ممکن است آن شخص نسبت به سخنان و نظرات دیگران حساس شود و دائما به خود و تصمیماتش شک کند. یا اینکه با افکار منفی خودش آشفته شود و احساس کند قضاوتهای دیگران درباره او درست است.
مقالات مرتبط در حوزه توسعه فردی: برای افزایش آگاهی خودتان در زمینه موفقیت و توسعه فردی توصیه میکنیم مقالات هوش هیجانی، افزایش اعتماد به نفس و سخنوری را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار مطالعه کنید.
10. ترس و اضطراب را مدیریت کنید
اینکه فکر کنید دیگران درباره شما حرف میزنند و به قضاوت شما میپردازند، میتواند احساساتی نظیر ترس و اضطراب را در وجودتان بیدار کند. این احساسات اثرات مخربی بر روان شما میگذارد و موجب میشود نتوانید در اجتماع حضور یابید و کم کم اعتماد به نفس خود را از دست بدهید.
یکی از روشهایی که در مدیریت ترس و اضطراب به شما کمک میکند حواس پرتی و کنترل حواس است. کتاب خواندن، حل بازیهای فکری، شرکت در اجتماع، مدیتیشن، ورزش و… از جمله راهکارهایی است که موجب کاهش نگرانی و استرس شما میشود.
11. از فکر کردن به آنچه دیگران فکر میکنند دست بردارید
اینکه دائما فکر کنید دیگران چه نظری درباره شما دارند بدترین کاری است که میتوانید انجام دهید. چه اهمیتی دارد که بقیه چه فکری درباره شما میکنند؟ مهم این است خودتان از حقیقت درون خویش خبر دارید و میدانید درست و غلط زندگیتان چه چیزی است. بنابراین باید تلاش کنید ذهنتان را از فکر کردن بیهوده جدا سازید.
سعی کنید به یک فعالیت جدید و سرگرم کننده مشغول شوید. این کار به شما کمک میکند ذهنتان را دور کنید و بر یک موضوع جدید متمرکز شوید.
12. از یک مشاور کمک بگیرید
اگر به هیچ شکلی نمیتوانید خود را از حرف مردم دور کنید یا نسبت به آن بیتوجه باشید، از یک مشاور یا رواندرمانگر کمک بگیرید. این افراد به شما کمک میکنند بتوانید ذهنتان را تخلیه کنید و با استفاده از تکنیکها و روشهای خاص، خود را از افکار سمی رها سازید.
به این نکته توجه داشته باشید که لازم است با کمی تحقیق و پرسوجو بهترین مشاور مناسب خود را انتخاب کنید. زیرا انتخاب نادرست شما در صحبت با مشاور میتواند نتیجهای معکوس به همراه داشته باشد.
13. ارتباط خود را با افراد سمی قطع کنید
یکی از دیگر روشهایی که در این مقاله از دانشگاه کسب و کار به شما معرفی میکنیم، قطع ارتباط با آدمهای سمی است. اگر در اطراف شما کسانی وجود دارند که دائما حرفها و رفتارهایتان را قضاوت میکنند یا با بدگویی و سوءبرداشتهای خاص موجب ناراحتی شما میشوند، آنها را رها کنید.
البته گاهی اوقات نمیتوان به طور کامل با این اشخاص قطع ارتباط کرد. به همین علت به شما توصیه میکنیم روابط خود را با آنها محدود کنید و سعی کنید کمتر درباره خودتان به آنها بگویید.
14. زندگی شخصی خود را مخفی نگه دارید!
یکی از روشهایی که موجب بهبود زندگی شما میشود و آن را از قضاوت و حرف مردم دور نگه میدارد، مخفی نگه داشتن زندگی شخصی است. اگر مردم چیزی از زندگی شما ندانند دیگر نمیتوانند درباره آن قضاوت کنند یا نسبت به آن حسادت داشته باشند.
بنابراین سعی کنید حوادث و اتفاقات مهم زندگی خود را با هر کسی در میان نگذارید. هرچه در حاشیه زندگی کنید کمتر مورد قضاوت و بدگویی قرار میگیرید.
15. رازهای خود را پیش دیگران فاش نکنید
چندبار برایتان موقعیتی پیش آمده که با کسی درباره یک راز حرف بزنید و بعدها از کار خود پشیمان شوید؟ حقیقت این است که بسیاری از مردم توانایی نگه داشتن حرفها و رازهای دیگران را ندارند و به راحتی آنها را با دیگران در میان میگذارند.
به همین علت لازم است سعی کنید رازها و اسرار شخصی زندگی خود را مخفی نگه دارید. اگر مسئلهای در زندگی شما پیش آمده که باید مخفی باشد، آن را همانطور نگه دارید تا بعدها با عواقب اعتماد بیش از حد خود گرفتار نشوید.
16. اگر نمیخواهید قضاوت شوید از هر کسی مشورت نگیرید!
هنگامی که شما درباره خود و اهدافتان با دیگران صحبت میکنید، خواسته یا ناخواسته مورد قضاوت درونی آنها قرار میگیرید. این موضوع به این علت است که معمولا هر فردی از دیدگاه خودش به مسائل و اتفاقات نگاه میکند. از آنجایی که افکار و جهانبینی هر فرد با فرد دیگر متفاوت است، این تفاوت دیدگاه موجب قضاوت و نظرات نادرست میشود.
بنابراین به شما توصیه میکنیم اگر میخواهید مورد قضاوت قرار نگیرید، با هر کسی درباره خوتان صحبت نکنید. سعی کنید برخی از مسائل را فقط با چند فرد مورد اعتماد در میان بگذارید تا به تاثیرات مخرب ناشی از حرفهای مردم دچار نشوید.
مقالات مرتبط در حوزه توسعه فردی: برای افزایش آگاهی خودتان در زمینه موفقیت و توسعه فردی توصیه میکنیم مقالات راندمان، حواس پرتی و مدیریت استرس را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار مطالعه کنید.
سخن پایانی
همهی ما در طول زندگی خود بارها با حرفها و قضاوتهای نادرستی روبهرو شدهایم که موجب ناراحتی ما شده است. در واقع تا زمانی که ما در اجتماع هستیم و با دیگران ارتباط داریم ناگزیریم که وجود این مسائل را قبول کنیم. اما راهکارهای زیادی وجود دارد که به ما کمک میکند کمتر به حرف مردم اهمیت بدهیم و آنها را به بیخیالی بسپاریم.
ما در این مقاله از دانشگاه کسب و کار به بررسی اثرات مخرب حرفها و قضاوتهای دیگران پرداختیم. سپس 16 راهکار کاربردی برای بیتوجهی نسبت به این حرفها معرفی کردیم. نظر شما درباره حرفها و قضاوتهای مردم چیست؟ فکر میکنید چگونه میتوانیم ذهن خود را از این حرفها رها سازیم؟ نظرات ارزشمند خود را با ما در میان بگذارید.
بسیار راه هایی فوقالعاده یی را بیان کردن مت🙏شکر.
زندگی کوتاه تر از آن است که بخواهیم دنبال حرف بقیه بگردیم انسان در زندگی اش باید واقعا زندگی کند نه اینکه فقط نفس بگیرد بابت حرف بقیه.
هر انسان نظر به درونخودش حرف به مون میگن نه درون ما، پس بیخیال.
درود بر شم بنفشه عزیز
ممنون از دیدگاهی که با ما به اشتراک گذاشتید😊💛
درود و خداقوت ، چه راههایی پیشنهاد میکنید که با دیگران خودمونی نشیم و رازها و کلاً حرف نزنیم ؟؟؟