شاید برای شما هم پیش آمده باشد که گاهی با افرادی رو به رو شوید که مدام در حال مثبت نگری و گفتن جملات آرام کننده روانشناسی هستند، یا افرادی که از تاثیرات انرژی مثبت بر کائنات و بهبود زندگی سخن میگویند. سوالی که پیش میآید این است که آیا واقعا این جملات موثر است یا صرفا تلقین و فرضیه ذهنی ست؟ ما امروز قصد داریم در دانشگاه کسب و کار به بررسی این موضوع بپردازیم.
جملات آرام کننده روانشناسی، آری یا نه؟
با روانشناسی مثبت گرا آشنا شویم
در سال 1998 فردی به نام مارتین سلیگمن که یک محقق روانشناسی بود، به عنوان رئیس انجمن روانشناسی آمریکا انتخاب شد. او مدتها پیش از رسیدن به این جایگاه، به این نتیجه رسیده بود که روشهای درمان در روانشناسی به خصوص در زمینهی افسردگی، نقطهضعفهایی دارد؛ زیرا در درمان بیماریهای روانی، تمرکز روی موضوعات منفی همانند درد و رنج و شکستهای پیشین بوده است نه دستآوردهای زندگی.
بنابراین تصمیم گرفت تا این شیوه را تغییر دهد و در این راستا، اولین بیانیه را برای ایجاد یک زیرمجموعه جدید در روانشناسی با عنوان روانشناسی مثبتگرا، در سال 2000 منتشر کرد. پس از آن، افراد زیادی از آن استقبال کردند و تحقیقات بر روی آن گسترش یافت.
مضمون اصلی این نظریه، این نکته است که احساسات مثبت در بقا و زندگی ما نقش اساسی دارند. احساساتی همانند دوستداشتن و دوستداشته شدن، قدردانی، رضایت از داراییها و شکرگزاری ،امید به زندگی را در فرد افزایش داده و موجب بهبود زندگی او میشوند.
بدیهی است که در این میان، کلمات، مهمترین نقش را در مثبت یا منفینگری ایفا میکنند.
ارزش و جایگاه کلمه
کلمه از مهمترین ابزارها در جهان است و در باب مهم بودن آن میتوان به جمله آغازین انجیل اکتفا کرد که؛ در آغاز کلمه وجود داشت. کلمه نزد خدا بود و کلمه، خدا بود. کلمات قدرت جانبخشی دارند. میتوانند تعالی ببخشند یا نابود کنند، حتی میتوانند زندگیها را متحول کنند. بنابراین نباید از قدرت آن غافل شد.
امروزه کلمات مثبت و جملات آرام کننده روانشناسی، در کمک به بهبود برخی از بیماریهای روانی، تاثیر بسزایی دارند. نمونه آن را میتوانیم در تاثیری که گفتوگو با یک مشاور یا رواندرمان بر فرد میگذارد، مشاهده کنیم.میتوانید با استفاده از قدرت جملات آرام کننده روانشناسی و مثبتنگری، زندگی خود را تا حد زیادی دچار تغییر کنید.
دانشگاه کسب و کار در ادامه مقاله، راهکارهایی در این زمینه به شما ارائه میدهد.
راهکارهایی جهت مثبتنگری در زندگی
پیش از هرچیز سعی کنید با گفتن جملههای منفی، اعتماد به نفس و عزت نفس خود را به ضعف نکشانید.
جملاتی از قبیل؛ من بدشانس هستم. من نمیتوانم. این مسئله برای من مشکل است. من گرفتارم و زندگی برایم دشوار است.
مشکلات و درگیریهای زندگی در هر برههای، برای تمام انسانها رخ میدهد. منفینگری، روحیه مقاومت و جنگجویانه شما را از بین میبرد. حتی اگر نمیتوانید مثبتنگر باشید و امید داشته باشید، تنها سعی کنید تا منفیبافی را از خود دور کنید. همین تلاش نیز، کمک زیادی به مثبت ماندن روحیه شما میکند.
علاوه بر کاربرد کلمات مثبت و جملات آرام کننده روانشناسی، راهکارهای دیگری نیز، برای آرامش روان و ایجاد حس مثبت در فرد وجود دارد.
مقالات مرتبط در حوزه توسعه فردی: برای افزایش آگاهی خودتان در زمینه موفقیت و توسعه فردی توصیه میکنیم مقالات راندمان، حواس پرتی و مدیریت استرس را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار مطالعه کنید.
روشهایی به غیر از کاربرد جملات آرام کننده روانشناسی
نیم ساعت پیاده روی روزانه، احساسات منفی را کمتر کرده و کمک میکند تا فرد، ذهن فعال و پویایی داشته باشد. خواندن کتاب نیز تاثیر آرامش بخشی بر روحیات فرد میگذارد؛ زیرا موجب تمرکز حواس و دوری از مسائل و مشکلات روزمره میشود. گوشدادن به موزیک ملایم، پادکستهای سرگرم کننده یا علمی و آموزشی.
انجام ورزشهایی همانند یوگا، بدنسازی، ورزشهای رزمی (جهت تخلیه هیجانات و عصبانیتهای روزمره) موجب آرامش و انرژی مثبت و نیز دوری از احساسات منفی در فرد میشود.
مثبت نگری، جملات آرام کننده روانشناسی و تاثیرات آن در کسب و کار
مثبت نگری در حوزه کسب و کار نیز تاثیرات زیادی دارد؛ به عنوان مثال وجود هوش هیجانی که از پیامدهای مثبتنگری و همان توانایی تشخیص و کنترل احساسات در خود و دیگران است. هوش هیجانی موجب میشود بتوانید احساسات مختلف را در خود و دیگران تشخیص دهید و از این طریق، ارتباطات بهتری برقرار کنید.
افرادی که بتوانند استرس و ناسازگاریهای خود را به خوبی کنترل کنند، ذهن فعالتر و انگیزه بیشتری دارند و به موازات آن در زمینهی کاری، توسعه و رشد بیشتری نیز خواهند داشت. مشاغلی که از زیرمجموعههایی از کارمندان تشکیل شدهاند، میتوانند در این زمینه، کمک زیادی به بهبود ویژگیهای شخصیتی و روانی کارکنان کنند.
آنها باید در ابتدا، تعیین اهداف چالشبرانگیز، چه در سطح زندگی شخصی و چه در سطح کلان همانند سازمان یا جامعه را، به کارمندان آموزش دهند.سپس راهکارهایی واقع بینانه برای رسیدن به این اهداف و عدم ناامیدی در این مسیر را به آنها ارائه دهند تا بتوانند با تلاش، به بهبود اهداف فردی و جمعی رونق ببخشند.
جملات آرام کننده روانشناسی و مثبتنگری در زمینه شغلی، موجب تقویت اعتمادبهنفس و شکلگیری ایدههای ناب در افراد میشود. اگر فردی به موفقیت در مسیر خود ایمان داشتهباشد، از هیچ تلاشی در شکلگیری آن کوتاهی نمیکند و نهایتا نیز به آن میرسد زیرا که؛ خواستن، توانستن است.
مقالات مرتبط در حوزه توسعه فردی: برای افزایش آگاهی خودتان در زمینه موفقیت و توسعه فردی توصیه میکنیم مقالات قانون مورفی، هوش، افسردگی، انگیزشی کنکور و فن بیان قوی را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار مطالعه کنید.
اعتماد به نفس؛ مهمترین کلید موفقیت
اعتمادبهنفس یک نیروی درونی است که به ما کمک میکند خود و تواناییهایمان را باور داشته باشیم و از تجربهها و کارهای جدید نترسیم.این باور که برای موفقیت لازم است ابتدا اعتماد به نفس و انگیزه داشته باشیم و بعد حرکت کنیم، نادرست است. ما باید ابتدا قدم در مسیر بگذاریم و تلاش کنیم، پس از آن حس اعتمادبهنفس و قدرت، کمکم در ما شکل میگیرد.
باید بتوانیم در مواقع ناراحتی و عصبانیت با استفاده از جملات آرام کننده روانشناسی، به خود آرامش دهیم. پس از آن، با احساسات منفی خود نظیر ترس، اضطراب و ضعف روبه رو شویم و از این طریق، شیوه غلبه بر آن را فرابگیریم.
ویژگی افرادی که اعتماد به نفس ندارند
افرادی که فاقد اعتمادبهنفس هستند، اهداف و موفقیتهای خود را بر اساس نظرات و ارزشهای مردم پایهریزی میکنند، ارزش های شخصی ندارند یا به آن بیتوجه هستند. این افراد در عین حال، جنبه انتقاد پذیری ندارند و مدام به دنبال اثبات خود و درستی مسیرشان هستند. حتی هنگامی که کسی به آنها انتقاد نکرده نیز به دنبال دفاع از خود میباشند.
این افراد چون به خود باور ندارند، از موفقیت ها و شادی دیگران ناراحت میشوند و بیش از پیش احساس شکست و کمبود میکنند. در حالی که موفقیت دیگران باید انگیزه ای برای تلاش بیشتر و حرکت رو به جلو باشد نه عقبنشینی و احساس شکست.
افراد بدون اعتماد به نفس، حتی پس از آن که با سختی قدم در راهی میگذارند، با اولین شکست سرخورده شده و تمام انگیزه و اعتماد به نفس خود را از دست میدهند. در حالیکه موفقیت بدون شکست به دست نمیآید و تمام افراد موفق در زندگی خود، بارها دچار شکست شدند؛ اما دوباره و دوباره تلاش کردند تا توانستند به اهداف خود دست یابند.
مقالات مرتبط در حوزه توسعه فردی: برای افزایش آگاهی خودتان در زمینه موفقیت و توسعه فردی توصیه میکنیم مقالات تقویت حافظه، کمال گرایی، افزایش تمرکز را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار مطالعه کنید.
ادیسون و شکستهای پی در پی
نقل است که ادیسون، خالق روشنایی، بیش از 700 بار برای ساخت یک رشتهی نور قوی برای روشن ماندن لامپ شکستخورده بود. خدمتکار ادیسون از او پرسید: آیا با وجود 700 بار شکست، باز هم میخواهید ادامه بدهید تا این لامپ را بسازید؟ و ادیسون پاسخ داد: من 700 بار شکست نخوردهام، بلکه با 700 روشی که لامپ به کمک آن ساخته نمیشود، آشنا شدهام.
اگر او، با اولین شکست عقب مینشست و به تلاش ادامه نمیداد، شاید ما همچنان از نعمت روشنایی بیبهره بودیم.پس میتوان از این جهت نیز به شکستها نگاه کرد که باعث میشوند با نقاط ضعف و قوت خود آشنا شویم تا از این طریق به تقویت نقاط قوت خود بپردازیم. همچنین با هر شکست، با شیوهها و راهکارهای مختلفی آشنا میشویم که در این مسیر کاربرد ندارند و شاید در مسیر دیگری، راهگشا باشند.
موفقیت و رشد در هر مسیر، چیزی نیست که در یک شب و بدون هیچ شکست و سختی به دست بیاید، بلکه مسیر طولانی و غالبا مشکلی است که به تدریج و با موفقیتهای کوچک، حاصل میشود. بنابراین از سختیهای راه نترسید، به خود و تواناییهایتان ایمان داشته باشید، کفش آهنی بپوشید و مطمئن باشید اگر تلاش کنید، حتما به موفقیت دست خواهید یافت.
راهکارهایی جهت تقویت اعتماد به نفس
اگر شما هم جزو افرادی هستید که از مشکل کمبود اعتمادبهنفس رنج میبرید، ما در دانشگاه کسب و کار برای شما راهکارهایی داریم.
کاغذی بردارید و سعیکنید تمام نقاط مثبت زندگی خود، موفقیتهای کوچک و بزرگ و ویژگیهای خود را به خاطر آورده و یادداشتکنید. مثلا مهربانبودن، حمایت از حیوانات، استعداد نقاشی، نویسندگی، سخنوری و هوش قوی. این به شما کمک میکند تا با نقاط قوت خویش آشنا شوید و از این طریق کشف کنید در چه زمینههایی موفقیت بیشتری نصیب شما خواهد شد.میتوانید تعدادی از جملات آرام کننده روانشناسی را که بر روی شما اثر مثبت و خوبی میگذارند، یادداشت کنید. آن را در مکانی که هرروز مقابل چشمان شماست، بچسبانید. تکرار در دیدن این جملات، در ناخودآگاه شما تاثیر میگذارد و موجب آرامش ذهن و روان شما میگردد.
ویدئوها و کتابهای انگیزشی مختلف را دنبال کنید تا از طریق قدرت کلمات، اعتمادبهنفس بیشتری بهدست آورید و شکست و ناکامیهای خود را راحتتر درک و قبول کنید. با افراد موفق و شاد ارتباط بگیرید و سعیکنید افراد سَمی را که مدام سعی در ناامید کردن شما و دیگران دارند و با سرکوفتزدن، اعتمادبهنفس و انگیزهی شما را کممیکنند از خود دور کنید.
به گزینش کردن دوستان و آشنایان خود بپردازید؛ افرادی را نگهدارید که شما را تشویق میکنند یا حداقل از شیوهی دخالت نکردن و ممتنع بودن استفاده میکنند. زندگینامه افراد موفق را بخوانید تا متوجه شوید برای رسیدن به جایگاهی که در آن هستند، چه مشقتها و شکستهایی را تحمل کردهاند و چندسال زحمتکشیدهاند تا به آن دست پیدا کنند.
دست از کمالگرایی بردارید
همهی ما انسانهایی با نقاط قوت و ضعف هستیم. گاهی شکست میخوریم، گاهی پیروز میشویم، گاهی ناراحت و گاهی شاد، گاهی پر از انگیزه و انرژی و گاهی افسرده و بیتحرک هستیم.
هیچکسی نمیتواند در همهی شرایط، عالی و مثبت باشد. این خاصیت زندگیست. بنابراین این باور را داشته باشید که لازم است در هنگام سختیها و مشکلات روحی نیز، خودمان را دوست داشته باشیم و با خود مهربان باشیم، همانطور که در موفقیت و شادی، خود را دوست داریم.
اگر هیچ کدام از این روشها موثر نبود و همچنان به علت نبود اعتماد به نفس رنج میبردید، از یک رواندرمان کمک بگیرید. امروزه بسیاری از افراد در سر تا سر جهان، برای مشکلات خود به روان درمانگر یا تراپیست مراجعه میکنند. این افراد همانند يک دوست صمیمی و دلسوز، به حرفهای شما گوش میدهند و کمک میکنند تا نقاط ضعف خود را اصلاح کرده و دوباره نیروی خود را به دست آورید.
صبر در روزهای ناامیدی و استفاده از جملات آرام کننده روانشناسی
ما در این مقاله از دانشگاه کسب و کار، با تاثیر کلمات مثبت و جملات آرام کننده روانشناسی و راهکارهایی برای مثبتنگری و تقویت اعتماد به نفس آشنا شدیم.
اما نکته مهمی که باید حتما به آن توجه کرد افراط است. افراط در هر چیزی، زیانبار و مضر است و به نوعی تیشه به ریشهی کارها میزند. بنابراین سعی کنید در مثبتنگری و استفاده از جملات آرام کننده روانشناسی نیز تعادل به خرج دهید.
فرض کنید فردی به علت سانحهی تصادف یا زلزله آسیب دیده است. هنگامیکه خونین روی زمین افتاده است، مدام تکرار میکند که: امروز برای من بسیار زیباست. من هیچ درد جسمانیای احساس نمیکنم. هماکنون بسیار خوشحال و قوی هستم. خندهدار به نظر میآید. اینطور نیست؟
مقالات مرتبط در حوزه توسعه فردی: برای افزایش آگاهی خودتان در زمینه موفقیت و توسعه فردی توصیه میکنیم مقالات مهارت های زندگی، احساس تنهایی و اخلاق حرفه ای را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار مطالعه کنید.
سخن پایانی
همانطور که پیشتر نیز بارها گفتهشد، همهی ما انسان هستیم. حالتهای شادی و اندوه، شکست و پیروزی، اضطراب و آرامش ما در امتداد هم در حرکت هستند. هیچ انسانی وجود ندارد که غصه، فقدان یا مریضی را در زندگی خود تجربه نکند؛ زیرا زندگی مجموعهای از احساسات و اتفاقات متضاد است.
اگر تاریکی نباشد ارزش روشنایی را متوجه نمیشویم، اگر غم نباشد ارزش شادی را درک نمیکنیم و تا مریض نشویم به نعمت سلامتی پی نمیبریم. بنابراین سعی کنید واقعنگر باشید و واقعیات زندگی را ببینید و درک کنید. اگر مشکلی برای شما ایجاد شدهاست، شکست خوردهاید، یا اینکه از اتفاقی ناراحت شدهاید به خود اجازه غمگین بودن بدهید. صبر کنید تا روزهای سختی و گرفتاری بگذرد و پس از آن، با انگیزه و امید بیشتری به راه خود ادامه دهید.
در این بین با استفاده از جملات آرام کننده روانشناسی و سایر راهکارها، روحیه خود را نیز حفظ کنید و با منفیگویی یا منفینگری مداوم، اوضاع را سختتر نکنید. نظر شما چیست؟ شما هم میتوانید راهکارهای پیشنهادی خود در این زمینه را برای ما به اشتراک بگذارید.
سلام و درود بر شما، مطالبتون بسیار آموزنده و امیدوار کننده ست… من به نوبه خود به شما تبریک میگم…امیدوارم قلم شما روز به روز شیواتر، گیراتر…همچنین آموزنده تر باشد….زیبایی و زیبا دیدن زندگی و امیدواری در کلمه به کلمه ی سخنان گوهربارتون جاری و ساری باشه… آرزوی موفقیت روز افزون … شما را از خداوند متعال خواستارم
ممنون از شما ماهان عزیز که مخاطب ما هستید امیدواریم بتونیم هر روز مطالب با کیفیتتری خدمتتون ارائه بدیم