تحصیل در رشته mba یکسری مزایا در کسبوکار و زندگی شما دارد. در این مقاله قصد داریم به مزایا و معایب رشته mba بپردازیم.
رشته mba یا به عبارت دیگر مدیریت کسبوکار، یکی از محبوبترین رشتههای تحصیلی در حوزه مدیریت میباشد. در این رشته، دانشجویان به توسعه مهارتهای مدیریتی و کسبوکاری میپردازند تا بتوانند در سازمانها و شرکتها به عنوان مدیران یا رهبران موفق عمل کنند. در طول دوره تحصیلی mba، دانشجویان با مباحث گوناگونی همانند مدیریت استراتژیک، بازاریابی، مالی، منابع انسانی، عملیات و سیستمها و مدیریت مالی آشنا خواهند شد. آموزشهای کارآمد در زمینه مهارتهای ارتباطی، تصمیمگیری استراتژیک، رهبری و توانمندسازی تیمها در طول دوره تحصیلی رشته mba ارائه میشود.
اطلاع از مزایا و معایب رشته mba به شما عزیزان کمک فراوانی خواهد کرد. در حقیقت درصد بالایی از دانشجویان mba تجربه کاری مدیریتی قبلی دارند و به دلیل کارآمد بودن و استفادهپذیری این رشته، تعداد زیادی از دانشجویان میخواهند مدیریت کسب و کار را از این طریق یاد بگیرند. بعد از دریافت مدرک mba، فرصتهای شغلی گوناگونی برای فارغالتحصیلان این رشته وجود دارد.
آنها میتوانند در بخشهای مختلف مدیریتی سازمانها، شرکتهای خصوصی، نهادهای عمومی و کسبوکارهای خودشان فعالیت نمایند. فرصتهای استخدام در حوزه مشاوره، بانکداری، مشارکت در استارتاپها و یا راهاندازی کسبوکارهای جدید برای فارغالتحصیلان mba فراهم میگردد. در نهایت، تحصیل در رشته mba میتواند به شما کمک کند تا مهارتهای لازم را برای رشد حرفهای در موقعیتهای مدیریتی کسب کنید و به عنوان رهبرانی که قادر به تحلیل و حل مسائل پیچیده میباشند، به راحتی وارد بازار کار شوید.
معایب رشته MBA
در متن زیر به طور خلاصه به یک سری از معایب رشته mba میپردازیم:
- هزینه بالا: شرکت در رشته دانشگاهیmba معمولا هزینه بسیاری را به همراه دارد. ممکن است برای بسیاری از افراد ناراحت کننده و سخت باشد.
- زمان مطالعه طولانی: طول دوره تحصیلی رشته mba معمولا 1 تا 2 سال میباشد. یعنی شما در حالی که دارید تحصیل میکنید، باید دور از خانه زندگی کنید و از نظر مالی فشار بیشتری به شما وارد میشود.
- کمبود تخصص: رشته mba ممکن است به شما درک و آگاهی کلی از همه جوانب مدیریت کسب و کار بدهد، اما برخی از رشتهها و حوزههای خاص کسبوکار را ممکن است به اندازه کافی پوشش ندهند. شناخت عمیق و تخصص در یک حوزه خاص، ممکن است نیازمند سایر برنامههای تحصیلاتی همانند دکتری باشد.
- ترکیب تئوری و عملی: برنامههای mba ترکیبی از تئوری و عمل هستند، اما به دلیل محوریت بر تواناییهای علمی و تئوری، دانشجویان ممکن است کمتر فرصتی برای تجربه و تعامل عملی با موقعیتهای واقعی در محیط کسبوکار داشته باشند.
- رقابت بالا: رشته mba یکی از گزینههای محبوب برای دانشجویان و حرفهایهای کسب و کار است و بنابراین رقابت برای پذیرش در دانشگاهها و به دستآوردن موقعیتهای شغلی دشوار است.
- در هم ریختگی بازار کار: تعداد بیشماری از فارغ التحصیلان mba به بازار کار وارد میشوند، این موجب رقابت سخت و کاهش قدرت مذاکره حقوقی و برخی مشاغل ممتاز شود.
مزایای رشته MBA
حال در این بخش از مطلب ( مزایا و معایب رشته mba) به مزایای آن میپردازیم:
1- بالاترین درآمد: فارغالتحصیلان رشته mba از بین تمامی رشتههای تحصیلی، بالاترین درآمد را دریافت میکنند. این رشته به شما عزیزان این امکان را میدهد تا در سطح بالایی از سلسله مراتب سازمانی قرار بگیرید و حقوق و مزایای بالایی را به دست آورید.
2- توانایی مدیریت: رشته mba به شما تواناییهای مدیریتی لازم را جهت موفقیت در هر کسب و کاری میدهد. این رشته آموزش در حوزههایی همانند راهبرد کسبوکار، مدیریت منابع انسانی، تحلیل مالی و بازاریابی، مهارتهای لازم برای اداره بهتر و … را برای شما عزیزان فراهم میکند.
3- شبکهسازی: در طول دوران تحصیل در رشته mba، شما با سایر دانشجویان و اساتید متخصص در حوزه مدیریت آشنا خواهید شد و ارتباطات قوی با آنها برقرار میکنید. این شبکه ارتباطی میتواند برای شما بزرگواران در آینده فرصتهای شغلی و کاری بهبود و توسعه دهنده باشد.
4- توانایی کار در حوزه بینالمللی: رشته mba به شما عزیزان آموزش و دانش لازم جهت کار در محیطهای بینالمللی و به دست آوردن موفقیت در بازارهای جهانی میدهد. با درک اصول مدیریت بینالمللی، مدیران mba توانایی همکاری با تیمها و مشتریان در سطح جهانی را دارند.
5- ایجاد فرصتهای شغلی: بسیاری از شرکتها تمایل فراوانی برای استخدام مدیران با مدرک mba دارند. این مدرک به شما فرصتهای شغلی فراوانی در صنایع گوناگون از جمله بانکداری، مشاوره، تولید، بازرگانی، صنایع خدماتی و … ایجاد میکند.
6- توانایی راهاندازی کسب و کار: همانطور که در متن بالا ( مزایا و معایب رشته mba) بیان نمودیم، تحصیل در رشته mba به شما بزرگواران اطلاعات لازم برای راهاندازی و مدیریت کسبوکار میدهد. آموزش در زمینههای مدیریت استراتژیک، مالی و بازاریابی میتواند به شما در ایجاد یک شرکت موفق کمک کند.
7- توانایی حل مسئله: تحصیل در رشته mba به شما مهارتهای لازم برای تحلیل مسائل پیچیده و یافتن راهحلهای بهبود بخشی در سازمانها میدهد. این مهارتها در تصمیمگیریهای استراتژیک و حل مشکلات در سطح مدیریت بسیار مهم است.
8- رشد شخصی: تحصیل در رشته mba به شما این امکان را خواهد داد تا مهارتها و تواناییهای خود همچون: تواناییهای ارتباطی، رهبری، مدیریت زمان و تحلیل اقتصادی را تقویت نمایید. این تواناییها به شما کمک میکنند تا در زندگی حرفهای و شخصیتی خود پیشرفت کنید.
سوالات متداول
رشته mba برای چه افرادی مناسب میباشد؟
در حقیقت این رشته برای افرادی که بعد فارغالتحصیلی مدتی در بازار کار بودهاند و متوجه این موضوع شدهاند که جهت رسیدن به درآمد بیشتر، ترفیع درجه، جایگاه مدیریتی بالا و … تحصیل کردن در این رشته به آنها کمک فراوانی خواهد کرد.
دوره mba چه تخصص هایی را پوشش خواهد داد؟
یکی از مزایای رشته mba، تنوع بالای تخصصهای آن میباشد. در حقیقت این mba یک مدرک حرفه ای و کاملا بزرگی است و تخصص های بسیار فراوانی را پوشش خواهد داد و شما به راحتی میتوانید تصمیم بگیرید که دوست دارید چه مهارت و تخصصی را یاد بگیرید.
جمع بندی
ما در این مطلب شما را با مزایا و معایب رشته mba آشنا کردیم و بیان نمودیم رشته mba مباحث مدیریتی و مالی را پوشش خواهد داد و جزو محبوب ترین رشتههای مشاوران، کارآفرینان و مدیران کسب و کار میباشد تا به واسطه آموزشهای تخصصی رشته mba به راحتی بتوانند کسب و کار خود را توسعه دهند.
البته ناگفته نماند که آموزشهای کارآمد در زمینه مهارتهای ارتباطی، تصمیمگیری استراتژیک، رهبری و توانمندسازی تیمها در طول دوره تحصیلی رشته mba ارائه میشود. دانشگاه کسبوکار یکی از بهترین و معتبرترین دانشگاهها در کشور است. این دانشگاه با وجود مجربترین اساتید آماده پذیرای دانشجویان گرامی میباشد. در صورتی که شما عزیزان تجربه تحصیل و یا در مورد رشته mba اطلاعات کافی دارید، باعث خرسندی ما است که آنها را با ما در میان بگذارید.