توماس هاردی یکی از شاعران و نویسندگان برجسته قرن بیستم میلادی بود. او که اصالتی انگلیسی داشت یک شاعر طبیعت گرا بود که میشد نشانههایی از نوآوری، رمانتیسم و روشنگری را نیز در سبک شعری او یافت. توماس هاردی نویسنده و شاعر انگلیسی تبار تأثیر قابل توجهی بر اشعار مدرن انگلیسی گذاشت و از این شاعر به عنوان یکی از شعرای اثرگذار و مطرح قرن بیستم یاد میشود.
حالا در این مقاله از دانشگاه کسب و کار تصمیم داریم تا بخشی از زندگی توماس هاردی و فعالیت حرفهای او را بررسی کنیم و حقایقی از زندگیاش را بیان کنیم که هرگز نمیدانستید! پس در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.
توماس هاردی که بود؟
توماس هاردی شاعر و رمان نویس مطرح اهل انگلستان بود. این شاعر و نویسنده مطرح که به عنوان یکی از شعرای اثرگذار بر شعر مدرن انگلیسی از او یاد میشود، بیشتر به عنوان یک نویسنده و شاعر طبیعت گرا شناخته میشد. او در اشعار و نوشتههای خود رگههایی از رمانتیسیسم و روشنگری نیز داشت و اشعار او عموماً مورد توجه محافل ادبی قرار میگرفتند.
جالب است بدانید که توماس هاردی حرفهی نویسندگی و شاعری را در دهه پنجم زندگیاش آغاز کرد. در واقع او در ابتدا و تا سالها به حرفهی معماری مشغول بود. او یکی از نویسندگان و شعرای قرن بیستم میلادی بود.
سالهای ابتدایی زندگی توماس هاردی
توماس هاردی در دوم ژوئن سال 1840 در انگلستان به دنیا آمد. او پسر ارشد خانواده بود، پدر توماس سنگ تراش بود و مادرش زنی خوشفکر و اهل مطالعه بود. جالب است بدانید که علاقه به مطالعه و کتاب خواندن و دانستن اهمیت مطالعه در توماس توسط مادرش که زنی فهمیده و اهل مطالعه بود به او منتقل شد.
او تا سن هشت سالگی که به مدرسه ابتدایی برود نزد مادر خود به کسب علم و دانش میپرداخت. خانه آنها در میان مزارع آزاد منطقه بود و او یک زندگی منزوی را در آن مناطق میگذراند. جالب است بدانید که او با زندگی در این مناطق به طور دقیق به بررسی زندگی روستایی پرداخته بود و این مسئله در رمانهای او بسیار آشکار و برجسته بود.
او تا سن 16 سالگی به تحصیلات ابتدایی مشغول بود و در همین سن برای شاگردی نزد یک معمار محلی به نام جان هیکس فرستاده شد. همانطور که گفتیم حرفهی اولی که توماس هاردی به آن پرداخت معماری بود.
فعالیتهای حرفهای توماس هاردی
در سال 1862 و زمانی که توماس تنها 22 سال داشت برای کار کردن به عنوان یک نقشه کش به لندن نقل مکان کرد. او در زمانی که در لندن به سر میبرد بسیار تحت تأثیر آثار افرادی چون چارلز سوینبرن، رابرت براونینگ و چارلز داروین قرار داشت. البته مشکلات سلامتی او اجازه نداد که او بتواند مدت زیادی در لندن بماند. به همین دلیل او در سال 1867 مجبور شد تا به زادگاهش بازگردد و دوباره در زمینه معماری نزد استاد قدیمی خود به کار مشغول شد.
تحصیلات هاردی با کار او به عنوان یک معمار تداخل پیدا کرد و او به دلیل مشکلات مالی و همچنین کمبود علاقهاش نتوانست به تحصیل در دانشگاه بپردازد. به همین دلیل او تصمیم گرفت تا بیشتر به مطالعه در زمینه ادبیات و شعر مشغول شود. جالب است بدانید که اولین تلاشهای هاردی برای نوشتن در سن 17 سالگی اتفاق افتاد و او تا سالها در کنار حرفهی معماری خود به نوشتن نیز مشغول بود.
اولین رمان دست نوشته هاردی به نام مرد بینوا و بانو که در سالهای 1867-1868 نوشته شده بود بارها توسط ناشرین مختلف رد شد، اما تشویق یک از ناشرین و حمایت او منجر شد تا هاردی تلاش خود را بیشتر کند و سبک خود را در نوشتن اصلاح نماید. داستان دوم او که درمان ناامید نام داشت در سال 1871 نوشته شد و توسط یکی از نشرهای معتبر پذیرفته و چاپ شد.
رمان بعدی او زیر درخت گرینوود نام داشت، این رمان در سال 1872 نوشته شد و هاردی با این رمان کم کم به یافتن سبک خود در نویسندگی نزدیک میشد.
زندگینامه دیگر افراد موفق: اگر به مطالعه زندگینامه افراد موفق علاقه دارید توصیه میکنیم مقالات ایزاک نیوتن، غیاث الدین جمشید کاشانی، ارسطو و مارک آندره تراشتگن را در رسانۀ دانشگاه کسب و کار بخوانید.
اما هاردی و تأثیرش بر مسیر حرفهای او
جالب است بدانید که یکی از افراد تأثیرگذار در زندگی حرفهای توماس همسر اولش یعنی اما هاردی بود. در سال 1870 بود که هاردی توسط کارفرمایش برای یک پروژه معماری به کورنوال فرستاده شد، او در این مأموریت با اما لاوینیا گیفورد آشنا شد و آنها مدتی بعد یعنی در سال 1874 با یکدیگر ازدواج کردند.
اما، توماس را بیش از پیش به نوشتن تشویق کرد و حمایتهای او از توماس منجر شد تا هاردی معماری را ترک کند و تمام وقت خود را به حرفهی ادبی خود اختصاص دهد. در سال 1912 اما همسر هاردی درگذشت و هاردی دو سال بعد با فلورانس امیلی ازدواج کرد.
سالهای فعالیت ادبی توماس هاردی
جالب است بدانید که در حالی که توماس هاردی به عنوان یک نویسنده موفق شهرت داشت؛ اما او بیشتر خود را شاعر میدانست. در واقع او بیشتر از رمان نویسی برای امرار معاش خود بهره میگرفت. او در ابتدای کارش مانند بسیاری از نویسندگان معاصر دیگر رمانهای خود را به صورت سریالی در نشریات منتشر میکرد.
هاردی در دوران تغییرات اجتماعی انگلستان زندگی میکرد. زمانی که انگلیس در حال گذار از یک کشور کشاورزی قدیمی به یک کشور مدرن و صنعتی بود. توماس در واقع از بسیاری جهات در میان قرن نوزدهم و بیستم و بین سنت و نوآوری به دام افتاده بود. هاردی پس از مدتی از جنجالهای ناشی از کار خود ناامید شد.
او رمان نویسی را با آخرین اثر خود یعنی “جود گمنام” کنار گذاشت. او ادامه دوران حرفهای خود را صرفاً به شعر گویی پرداخت. در واقع هاردی از جایی به بعد تا پایان عمر خود تنها داستان کوتاه، شعر و نمایشنامه نوشت.
لیست کامل آثار توماس هاردی
رمان:
- بِتِسِبا (1878)
- زیر درخت سبز (1872)
- دور از جمعیت دیوانه (1874)
- بازگشت بومی (1878)
- جوخه تیرباران (1886)
- تس (1891)
- جود گمنام (1895)
- شهردار کاستربریج (1886)
- دستخوش (1896)
- یک جفت چشم آبی (1890)
مجموعه داستان کوتاه:
- داستانها و افسانههای Wessex (1888)
- زندگیها و افکار کوچک (1890)
- یک گروه ناهمگون (1901)
شعر:
- Wessex Poems (1898)
- Poems of the Past and the Present (1902)
- The Time’s Laughingstocks (1909)
- Satires of Circumstance (1914)
- Moments of Vision (1917)
- Late Lyrics and Earlier (1922)
- Human Shows, Far Phantasies, Songs and Trifles (1925)
نمایشنامه:
- The Three Wayfarers (1893)
- The Dynasts (1904)
- The Famous Tragedy of the Queen of Cornwall (1923)
غیر داستانی:
- The Life of Thomas Hardy (1928)
- Early Life and Later Years (1930)
مجموعه اشعار:
- Collected Poems (1919)
- The Complete Poems of Thomas Hardy (1976)
زندگینامه دیگر افراد موفق: اگر به مطالعه زندگینامه افراد موفق علاقه دارید توصیه میکنیم مقالات آرنولد شوارتزنگر، شیخ محمود شبستری، جیک جیلنهال و گاوس را در رسانۀ دانشگاه کسب و کار بخوانید.
گزیدهای از اشعار هاردی
توماس هاردی، شاعر و رمان نویس نامدار انگلیسی، به خاطر نگارش آثاری حماسی شهرت دارد. اشعار او آینهای از روح طبیعت و عشق است و با لحنی عمیق و گاه تلخ، به بررسی سرنوشت انسان و تناقضات زندگی میپردازد. در ادامه به چند نمونه از معروفترین اشعار هاردی و مضامین آنها اشاره میکنیم:
- “نیامده بر سر قرار”: این شعر، داستان غمانگیز عشقی نافرجام را روایت میکند که به دلیل بیتوجهی و بیوفایی معشوق، به جدایی و حسرت میانجامد. لحن شعر، سرشار از اندوه و پشیمانی است و خواننده را به تأمل در ناپایداری عشق و گذر زمان وا میدارد.
- “پرنده کور”: هاردی در این شعر، به ستایش از طبیعت و زیباییهای آن میپردازد. پرنده کور، نمادی از روح لطیف و شکننده انسان است که در قفس دنیای مادی گرفتار شده است. با این حال، شاعر امید خود را به رهایی و رستگاری از دست نمیدهد و به قدرت عشق و ایمان برای عبور از تاریکیها اشاره میکند.
- “دور از مردم شوریده”: این شعر، به انزوا و تنهایی انسان در دنیای مدرن میپردازد. هاردی، زندگی ماشینی و دور شدن از طبیعت را عاملی برای بیگانگی انسان از خویشتن و دیگران میداند. لحن شعر، گزنده و انتقادی است و خواننده را به چالش میکشد تا به سبک زندگی خود و جایگاهش در دنیای مدرن بیندیشد.
- “پس از جدایی”: این شعر، به بررسی حسرت و اندوه پس از جدایی و از دست دادن عشق میپردازد. هاردی با استفاده از تصاویر و استعارات قوی، عمق این احساسات را به تصویر میکشد. لحن شعر، غمانگیز و تأثربرانگیز است و خواننده را با خود به سفری در دنیای خاطرات و دلتنگی میبرد.
سفر ابدی توماس هاردی
در اواخر سال ۱۹۲۷، سایهی بیماری بر قامت توماس هاردی، غول ادبی انگلستان، افتاد. ذات الجنب، آب آوردن ریه، عارضهای که در آن زمان درمانی برایش وجود نداشت، او را به بستر بیماری کشاند. دیری نگذشت که در ژانویه سال ۱۹۲۸، قلب هاردی از تپش ایستاد و دنیای ادبیات یکی از درخشانترین ستارگان خود را از دست داد. مرگ هاردی، اما، با چالشی غیرمنتظره روبرو شد. وصی او، خواهان دفن او در قطعه شاعران در کلیسای وست مینستر بود، جایی که بزرگان ادبی انگلستان آرام گرفتهاند. اما قلب هاردی، در گرو خواستهای دیگر بود. او وصیت کرده بود که در کنار همسر نخست و محبوبش، اما، در روستای استینسفورد به خاک سپرده شود.
در نهایت، راه حلی میانه برای این تناقض وصیتها پیدا شد. قلب هاردی در کنار مزار همسرش در استینسفورد آرام گرفت و خاکستر او در قطعه شاعران کلیسای وست مینستر به خاک سپرده شد. گویی قلب او به عشق جاودانش تعلق داشت و روحش در میان بزرگان ادبیات آرام گرفت. اما داستان پس از مرگ هاردی به اینجا ختم نشد. وصی او، در اقدامی جنجالی، نامهها و دفترچه خاطرات هاردی را به آتش کشید. گویی میخواست رازهای نهفته در دل این نوشتهها را برای همیشه دفن کند. تنها ۱۲ قطعه از این دفترچهها باقی ماند، که شامل بریده روزنامههای سالهای ۱۸۲۰ میلادی بود. تحقیقات بعدی نشان داد که هاردی از این داستانها و رویدادها در خلق آثار جاودان خود الهام گرفته بود.
زندگینامه دیگر افراد موفق: اگر به مطالعه زندگینامه افراد موفق علاقه دارید توصیه میکنیم مقالات الکس فرگوسن، امیرکبیر، ریچل هالیس، توماس ادیسون، والت دیزنی و آلن دوباتن را در رسانۀ دانشگاه کسب و کار بخوانید.
کلام پایانی
توماس هاردی در نهایت در سال 1928 بر اثر ابتلا به یک بیماری لاعلاج درگذشت. او همانطور که وصیت کرده بود در قطعهی شاعران کلیسای وست به خاک سپرده شد. امیدواریم که در این مقاله از دانشگاه کسب و کار اطلاعات مفیدی را در ارتباط با این شاعر و رماننویس برجستهی قرن بیستم در اختیار شما قرار داده باشیم. شما با آثار توماس هاردی آشنایی دارید؟
منبع: Wikipedia