افسردگی یک بیماری روانی شایع است که باعث احساس غم و اندوه مداوم در فرد میشود. این اختلال میتواند تاثیرات گستردهای روی نحوه تفکر، خواب، تغذیه و سایر عملکردهای بدنی اعم از میل جنسی تا احساس درد داشته باشد.
احساس غم و اندوه به عنوان یک واکنش طبیعی به مشکلات زندگی تلقی میشود که در موارد کوتاه مدت ممکن است مشکلساز نباشد. با اینحال در افراد مبتلا به اختلال افسردگی، این احساسات منفی همراه با کاهش روحیه، درون فرد تشدید میشوند و بیانگیزگی برای انجام وظایف روزانه، نمایان میشود. علاوه بر این، این افراد دارای چندین علامت بالینی مشخص دیگر نیز میباشند که در ادامه مقاله بطور کامل راجعبه آن صحبت خواهم کرد.
نکتهای که باید به آن توجه کنید این است که هرگونه علامت و نشانهای که به افسردگی اشاره دارد و بیش از دو هفته طول بکشد، نیازمند مراجعه به پزشک یا متخصص روانشناس است. این متخصصان میتوانند با انجام بررسیهای لازم، افسردگی را تشخیص داده و برنامه درمانی مناسب را برای بهبود وضعیت روحی فرد پیشنهاد کنند.
این مقاله که در سایت دانشگاه کسب و کار منتشر شده است قرار است به شما کمک کند تا بتوانید افسردگی پنهان و آشکار خود را تا حدودی شناسایی کنید. همچنین قرار است بطور کامل با افسردگی و دلایل شکل گرفتن آن آشنا شوید. پس با من تا انتها در دانشگاه کسب و کار همراه شوید.
افسردگی چه احساسی دارد؟
افسردگی، که به انگلیسی به نام depression شناخته میشود، در دستهی بیماریهای خلقی قرار دارد و با احساسات غم طولانی مدت، از دستدادن فرد یا چیز دلخواه یا اقدام به فعالیتهایی که فرد مایل به انجام آنها نیست، تشدید میشود و نسبتا میان تمام افراد شایع است. از طرفی افراد مختلف احساس افسردگی را به طریقهای متنوع تجربه میکنند.
در تعریف دیگر احساسافسردگی یک بیماری شایع و جدی در حوزه پزشکی است که بر احساسات، طرز تفکر و نحوه انجام کارها و وظایف روزانه فرد تاثیر منفی میگذارد. این بیماری باعث احساس غم و اندوه یا از دست دادن علاقه به فعالیتهایی میشود که شما در گذشته از آنها لذت میبردید و به همین دلیل میتواند منجر به انواع مشکلات عاطفی و جسمی شده و توانایی شما را کاهش دهد. همچنین، ممکن است تاثیرات آن بر ارتباطات اجتماعی شخص نیز قابل مشاهده باشد.
مهم است بدانید که خلق پایین داشتن و ناراحتی در برخی مواقع طبیعی است. اما اگر احساس بدبختی یا ناامیدی به طور منظم رخ دهد، ممکن است نشانه افسردگی باشد. افسردگی یک بیماری جدی است و بدون درمان مناسب ممکن است وضعیت بدتر شود. با این حال خبر خوب این است که، افرادی که به دنبال درمان هستند، پس از چند هفته ممکن است بهبود یابند.
افسردگی یا depression چه علائمی دارد؟
با توجه به راهنمای پزشکان برای تشخیص اختلالات روانی افسردگی، اگر فردی پنج یا بیشتر از پنج مورد از علائم زیر را به مدت حداقل دو هفته تجربه کند، او ممکن است دچار افسردگی باشد:
- خلقوخوی فرد در بیشتر ساعات روز، به خصوص در صبح، گرفته است.
- تقریبا هر روز احساس خستگی یا کمبود انرژی دارد.
- بطور متوسط هر روز احساس بیارزشی یا گناه میکند.
- احساس ناامیدی، بدبینی، تحریکپذیری یا ناامیدی، حتی در مسائل کوچک.
- برای تمرکز کردن، به خاطر سپردن جزئیات و تصمیمگیری مشکل دارد.
- بطور معمول هر روز نمیتواند بخوابد یا بیشازحد میخوابد.
- تقریبا هر روز به بسیاری از فعالیتها علاقه ندارد یا از انجام آنها لذتی نمیبرد.
- اغلب به مرگ یا خودکشی فکر میکند.
- احساس بیقراری میکند.
- وزن کم کرده یا اضافه کرده است.
همچنین، برخی از افراد ممکن است علائم افسردگی را به شکلهای دیگری نیز تجربه کنند مانند:
- احساس بداخلاقی و بیقراری.
- پرخوری یا بیاشتهایی.
- مشکلات فیزیکی بدون دلیل، مانند کمردرد یا سردرد.
- احساس غم، اضطراب یا پوچی.
- علائم بیماری همچون اسکیزوئید.
علائم افسردگی، اگرچه در افراد مختلف متفاوت است، میتواند تاثیراتی گسترده بر روحیه و عملکرد روزانه فرد داشته باشد. این بیماری میتواند به شکلهای مختلف تغییرات شیمیایی در مغز ایجاد کند و منجر به تغییرات در ترشح سروتونین و نوراپینفرین شود که تاثیر مستقیمی بر رفتار و حالت روحی فرد دارد. حتی ممکن است باعث اختلالات جنسی و سردمزاجی نیز شود.
مقالات مرتبط در حوزه توسعه فردی: برای افزایش آگاهی خودتان در زمینه موفقیت و توسعه فردی توصیه میکنیم مقالات درمان ترس شدید، بلک فرایدی و تمرینات عزت نفس و اعتماد به نفس را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار مطالعه کنید.
نگاهی کوتاه به اختلال اسکیزوئید
اختلال شخصیت اسکیزوئید (ScPD) یک مشکل مرتبط با سلامت روانی است که منجر به جدایی و بیعلاقگی فرد نسبت به دیگران و کاهش روابط اجتماعی او میشود. افراد مبتلا به این اختلال، در هنگام تعامل با دیگران، دارای طیف محدودی از احساسات هستند و به طور کلی به نظر میآیند که بسیار سرد و بیاحساس هستند.
اختلال شخصیت اسکیزوئید در دستهای از اختلالات شخصیت خوشهای A قرار دارد که شامل تفکر یا رفتارهای غیرعادی است. افراد مبتلا به این اختلال ممکن است گوشهگیر، بیتفاوت و بیاحساس به نظر برسند. آنها اغلب نمیپذیرند که رفتارها یا تفکرات آنها غیرعادی یا مشکلساز هستند، و این میتواند به عنوان یکی از ویژگیهای این اختلال تلقی شود.
علائم اختلال شخصیت اسکیزوئید شامل عدم توانایی در برقراری روابط عاطفی عمیق، بیعلاقگی به فعالیتهای اجتماعی، و احساس انزوا و جدایی میشوند. این افراد ممکن است در مواقع استرسزا یا اجتماعی ناپایدار با واکنشهای ناگهانی روبرو شوند. از آنجا که افراد با اختلال شخصیت اسکیزوئید به طور عمده نمیپذیرند که این مشکل در زندگیشان وجود دارد، اغلب نیاز به درمان و مشاوره حرفهای دارند تا بتوانند در طولانی مدت بهبود پیدا کنند.
اختلال افسردگی از کجا شروع میشود؟
هر فردی ممکن است در دوران زندگیخود به افسردگی مبتلا شود. در این بخش به مهمترین عواملی که باعث میشوند به فرد احساس افسرده بودن دست دهد عبارتند از:
عدم تعادل مواد شیمیایی که در مغز موجود هستند:
در مغز هر انسان، مواد خاصی وجود دارند که مستقیما بر خلق و خوی فرد تاثیر میگذارند. اگر تعادل این مواد شیمیایی در مغز به هر دلیلی بهم بریزد، این ممکن است باعث بروز علائم افسردگی شود.
ژنتیک:
افسردگی نیز میتواند ارثی باشد. به عنوان مثال، اگر خانوادهای دارای فرزند دوقلو باشند و یکی از آنها به افسردگی مبتلا شود، احتمالا فرد دیگر نیز به حدود 70 درصد ممکن است دچار افسردگی شود.
شخصیت فردی:
عواملی مانند اعتماد به نفس پایین، عدم مدیریت استرس و بدبینی نسبت به مسائل میتوانند فرد را در معرض افسردگی قرار دهند.
عوامل محیطی و اجتماعی:
افرادی که در زندگی خود با خشونت، تبعیض، سواستفاده و یا فقر درگیر هستند، بیشتر در معرض ابتلا به افسردگی قرار میگیرند. اما این نکته لازم به ذکر است که افسردگی قابل درمان است و تفاوتی ندارد که در چه سنی به آن دچار شوید. درمانهای مختلف و پشتیبانیهای متنوع وجود دارد تا به بهبود افراد کمک کنند.
مقالات مرتبط در حوزه توسعه فردی: برای افزایش آگاهی خودتان در زمینه موفقیت و توسعه فردی توصیه میکنیم مقالات امیدواری، ذهنیت، خوشحالی و قانون جذب عشق را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار مطالعه کنید.
علائم افسردگی شدید چه مواردی است؟
افسردگی به عنوان یکی از شایعترین اختلالات روانی شناخته میشود، و حدود 7 درصد از بزرگسالان از این اختلال روانی رنج میبرند. با این حال، تخمینها نشان میدهد که این آمار ممکن است دقیق نباشد، زیرا بسیاری از افراد با علائم شدید افسردگی به دنبال درمان پزشکی نمیروند. در ادامه، برخی از نشانههای افسردگی شدید را بررسی میکنیم:
احساس پوچی و درماندگی:
افزایش افکار منفی از جمله نشانههای اصلی افسردگی است که میتواند منجر به تضعیف شدید روحیه فرد شود. فرد احساس میکند هیچ چیزی بهبود نخواهد یافت و درگیر احساسات منفی به صورت دائمی خواهد بود. با این حال، از طریق رواندرمانی و روشهای درمان افسردگی، میتوان بهبودی را تجربه کرد.
عدم علاقه به برقراری رابطه جنسی:
این اختلال تاثیر زیادی بر میل جنسی زنان و مردان دارد. دلیل اصلی این بیعلاقگی، رخوت و عدم توانایی در لذت بردن است که از نشانههای اساسی افسردگی محسوب میشود. متخصصان این حوزه میتوانند با ارائه خدمات مشاوره آنلاین فوری به بهبود روابط زناشویی کمک نمایند.
پریشانحالی و بیقراری:
بیقراری و حالت پریشانی از دیگر علائم افسردگی شدید است که گاها با تکان دادن پا، مشت کردن دستها و فوران خشم همراه است و فرد نمیتواند در یک مکان ثابت بماند. تحقیقات نشان میدهد که یک سوم افراد مبتلا به افسردگی از این علائم رنج میبرند.
انواع مختلف احساساتافسردگی
انواعی از اختلالات افسردگی در دنیا وجود دارد که تشخیص آنها فقط توسط روانپزشکان میباشد. این ختلالات عبارتاند از:
افسردگی شدید:
در این نوع افسردگی، فرد در بیشتر روزهای هفته علائم شدید افسردگی را تجربه میکند. به عبارت دیگر، در این نوع افسردگی، علائم بسیار شدیدتر و حادتر هستند.
اختلال افسردگی و اضطراب:
در بیشتر روزها، فرد احساس تنش، بیقراری و عدم تمرکز دارد. این نوع افسردگی ممکن است با نگرانی از وقوع اتفاقات بد و از دست دادن کنترل خود همراه باشد.
افسردگی فصلی (SAD):
اختلال عاطفی فصلی دورهای از افسردگی ماژور است که معمولا در طول ماههای فصل زمستان، زمانی که روزها کوتاهتر است و فرد کمتر در معرض تابش نور خورشید قرار دارد، رخ میدهد.
این نوع از اختلال معمولا در فصول تابستان و بهار از بین میرود. اگر شما به اختلال SADمبتلا هستید، داروهای ضدافسردگی میتوانند تا حدود زیادی برای شما کمککننده باشند. از طرفی دیگر، کمک گرفتن از نور درمانی نیز تا حد زیادی موثر است.
در این روش درمانی، فرد مبتلا به اختلال عاطفی فصلی هر روز به مدت ۱۵ الی ۳۰ دقیقه روبروی یک جعبهنوری مخصوص مینشیند و خود را در معرض نور قرار میدهد. این نور درمانی به نور خورشید نزدیک است و میتواند تاثیرات مثبتی بر روحیه و احوال روحی فرد داشته باشد. این روش بهبود وضعیت افرادی که در فصل زمستان به دلیل کمبود نور خورشید احساس افسردگی میکنند، معمولا پیشنهاد میشود.
مقالات مرتبط در حوزه توسعه فردی: برای افزایش آگاهی خودتان در زمینه موفقیت و توسعه فردی توصیه میکنیم مقالات بادی لنگویج، مسئولیت پذیری و قدرت چیست را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار مطالعه کنید.
افسردگی پیش از قاعدگی :(PMDD)
زنانی که به افسردگی پیش از قاعدگی مبتلا هستند، در زمان شروع دوره پریود خود حالتهای مختلفی از افسردگی و دیگر علائم در آنها ظاهر میشود. علاوهبر احساس depression، این حالت باعث بروز علائم زیر نیز میشود:
- تغییر خلقوخو
- بیقراری و تحریک پذیری
- اضطراب
- عدم تمرکز
- خستگی
- تغییر اشتها و الگوی خواب
- احساس فشار بیش از حد
در درمان PMDD معمولا از داروهای ضدافسردگی و گاهی داروهای خوراکی ضدبارداری کمک گرفته میشود و تا حدود زیادی به درمان این نوع از افسردگی کمک میکند. برای برخی از زنان، تغییرات در سبک زندگی، ایجاد روشهای مدیریت استرس، و تغییرات در رژیم غذایی نیز میتواند موثر باشد. همچنین، مشاوره روانشناختی و تحت نظر قرار گرفتن توسط یک تیم درمانی متخصص میتواند در مدیریت و کاهش علائم PMDD موثر باشد.
اختلال خلقی ناشی از مواد :(SIMD)
این نوع احساس افسردگی زمانی که ما تحت مصرف یکسری داروها هستیم (عوارض دارو)یا زمانی که الکل مصرف میکنیم و یا پس از قطع مصرف در افراد رخ میدهد.
اختلال افسردگی ناشی از شرایط پزشکی دیگر:
در برخی موارد، افراد به دلیل بیماریهای دیگری که دارند و به دلیل شرایط فیزیکی خود به این نوع افسردگی مبتلا میشوند.
افسردگی پس از زایمان:
زنانی که پس از زایمان دچار افسردگی پس از زایمان میشوند، احتمالا قبل از بارداری و زایمان دچار افسردگی بودهاند. علائم این نوع افسردگی با تغییر فصول، به ویژه ماههای سرد و تاریک سال، بدتر میشود.
مدت زمان درگیری اختلال افسردگی چقدر است؟
این اختلال معمولا به صورت دورهای بازمیگردد و فرد دورههای افسردگی را به مدت چند هفته یا چند ماه تجربه خواهد کرد. تخصصیترین ارزیابیها نشان میدهند که مدت زمان متوسط برای یک دوره اولیه از افسردگی حدود 4 ماه است. اهمیت بخشیدن به تشخیص و درمان در هفتههای اولیه از افسردگی، احتمال بهبود را دارد. همچنین، شدت دوره اولیه افسردگی میتواند نشاندهنده احتمال عود بیشتر در آینده باشد. این اختلال در شرایط فعلی شیوع ویروس کرونا شدت بیشتری یافته و افراد زیادی مجددا دورههای افسردگی را تجربه کردهاند.
روشهای درمان اختلال افسردگی
اختلال افسردگی را میتوان با استفاده از روشهای درمانی مختلف مدیریت کرد. در زیر، به برخی از روشهای درمان این اختلال اشاره میشود:
داروها:
استفاده از داروهای ضد افسردگی میتواند یکی از راههای اصلی درمان اختلال افسردگی باشد. انواع مختلفی از داروها وجود دارد که توسط پزشکان تجویز میشوند و دوز آن بستگی به ویژگیها و نیازهای هر فرد دارد.
مشاوره روانشناختی:
مشاوره روانشناختی، به ویژه روشهای مبتنی بر شناخت، یکی از راههای موثر در درمان افسردگی است. این نوع مشاوره به فرد کمک میکند تا الگوهای منفی افکار و رفتارهای خود را شناسایی کرده و آنها را تغییر دهد.
الکتروشوک:
الکتروشوک یا ECT یک روش درمانی است که در موارد شدید افسردگی که به داروها و مشاوره جواب نمیدهند، مورد استفاده قرار میگیرد. این روش شامل اعمال جریان الکتریکی به مغز است.
درمان ترکیبی:
بسیاری از مواقع، ترکیب درمانهای مختلف از جمله داروها، مشاوره، و تغییرات در سبک زندگی میتواند به بهبود افسردگی کمک کند.
تغییرات در سبک زندگی:
اصلاح سبک زندگی میتواند نقش مهمی در مدیریت افسردگی داشته باشد. ورزش منظم، تغذیه سالم، مدیریت استرس، و خواب به موقع از جمله عواملی هستند که میتوانند تأثیر مثبتی بر حالت روحی داشته باشند.
با این وجود، درمان افسردگی باید توسط یک تیم درمانی تخصصی انجام شود و به نظر پزشک انجام پذیرد. همچنین، هر فرد به عنوان یک موجود فردی با شرایط منحصر به فرد خود، نیاز به برنامه درمانی مناسب بر اساس ویژگیهای خود دارد.
علائم افسردگی در مردان
مردانی که دچار افسردگی میشوند، به طور کلی ناامیدی و خودتخریبی کمتری نسبت به زنان دارند و بیشتر از مشکلات خواب و خستگی رنج میبرند. علائم افسردگی در مردان ممکن است به شکلهای خاص خود ظاهر شوند.
بروز خشم، حساس شدن به رفتار دیگران، عصبانیت و بیعلاقگی نسبت به کار از جمله علائمی هستند که در مردان ممکن است در اثر افسردگی بروز یابند. رفتارهای خطرناک و مصرف بیش از حد مواد نیز میتواند علائم دیگری باشند که در افراد مبتلا به افسردگی دیده میشود.
رفتارهای خطرناک ممکن است شامل اقدامات خطرآفرینانه، رفتارهای پرخطر و تجاوز به مرزهای ایمنی فرد باشد. مصرف بیش از حد مواد نیز معمولا به عنوان یک راه برای فرار از واقعیت یا کاهش درد و رنج در افراد مبتلا به افسردگی ظاهر میشود.
از آنجا که مردان ممکن است علائم افسردگی خود را با رفتارهای مختلف نشان دهند، تشخیص این اختلال میتواند چالشبرانگیز باشد. به همین دلیل، توجه به تغییرات در رفتار و حالت روحی مردان و ارتباط با یک پزشک حرفهای یا متخصص روانشناس مهم است.
درمان افسردگی در مردان نیازمند شناخت دقیق ترکیبی از علائم و درک عوامل موثر است. همچنین، آگاهی از اهمیت ویژگیهای جنسیتی در شیوه درمانی میتواند به بهبود نتایج درمان کمک کند. افراد مبتلا به افسردگی باید به سرعت نسبت به مشاوره و درمان حرفهای اقدام کنند تا از ادامه و تشدید علائم جلوگیری شود و به بهبود وضعیت روحی و فیزیکی خود برسند.
مقالات مرتبط در حوزه توسعه فردی: برای افزایش آگاهی خودتان در زمینه موفقیت و توسعه فردی توصیه میکنیم مقالات جملات آرام کننده روانشناسی، سپاسگزاری و مهارت های فردی را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار مطالعه کنید.
علائم افسردگی در زنان
همینطور که در بخش قبلی به آن اشاره کردم، در زنان احساس گناه و خودتخریبی بیشتر دیده میشود. زنان نسبت به مردان به علت تغییرات هورمونی ناشی از دوران قاعدگی، یائسگی و بارداری بیشتر در معرض ابتلا به افسردگی البته از نوع خفیف هستند. این تغییرات هورمونی ممکن است در کنار فشارهای اجتماعی و خانوادگی، نقش مهمی در بروز افسردگی در زنان داشته باشند.
پرخوری و اضافه وزن به عنوان دو علامت معمول depression در زنان مشاهده میشوند. این عوامل ممکن است نشانگر تغییرات در الگوی غذایی و فعالیتهای روزمره باشند که به علت افسردگی در زنان ایجاد میشود. همچنین، خوابآلودگی نیز یکی از علائم افسردگی در زنان است که ممکن است با مشکلات خواب، افزایش یا کاهش خواب، یا بیخوابی همراه باشد.
یکی دیگر از اختلالات افسردگیهایی که در بین زنان شایع است، درگیر شدن به افسردگی بعد از زایمان است. همچنین تغییرات هورمونی پس از زایمان، نگرانیها درباره نقش والدینی، خستگی افزایش یافته و تغییرات در روابط خانوادگی ممکن است عواملی باشند که به بروز این نوع افسردگی در زنان کمک کنند. افراد مبتلا به افسردگی بعد از زایمان نیاز به حمایت و مشاوره حرفهای دارند تا بتوانند با چالشهای این دوره مهم زندگی مواجه شوند و به بهترین شکل ممکن از نقش والدینی خود برآیند.
علائم depression در کودکان
کودکان ممکن است در هنگام افسردگی علائم مختلفی را از خود نشان دهند. این علائم شامل موارد زیر میشود:
- عصبانیت و مدام بحث و جدل کردن
- احساس غم و ناراحتی
- دوری از فعالیتهای لذت بخش و افرادی که دوستشان دارند
- حساسیت به نه شنیدن از پدر و مادر
- تغییر در تغذیه و اشتها
- تغییرات خواب (کم خوابی یا خواب بیش از اندازه)
- گریه و بیتابی زیاد
- گریه زیاد و کم طاقت شدن
- کاهش تمرکز در انجام کارها
- سطح انرژی پایین و خستگی مفرط
- احساس دردهای طولانی مدت مثل سردرد و یا دل درد
- صحبت راجع به مرگ و خودکشی
علائمی که در بالا به آن اشاره کردم، علائمی نیستند که تمام کودکان آن را حس کنند. حتی ممکن است هر کودک نسبت به شرایط و زمانهای مختلف علائم متفاوتی را بروز دهد. اما بطور معمول در اکثر کودکان تغییر در برخی عملکردهای اجتماعی مثل بیعلاقه شدن نسبت به تحصیل و مدرسه و افت انگیزه درس خواندن دیده میشود.
خودکشی در کودکان بسیار نادر است اما تحت شرایطی که کودک در معرض فشارهای عصبی، اضطراب و ناراحتی قرار گیرد، ممکن است اقدام به خودکشی و آسیب به خود کند. این فشارها ممکن است تحت تاثیر روابط نامناسب خانواده باشد که کودک را در شرایط خشونت، سو مصرف مواد و بعضا سو استفاده جنسی قرار میدهند. برای تشخیص و درمان این اختلالات، مشاوره حرفهای از اهمیت بالایی برخوردار است.
مقالات مرتبط در حوزه توسعه فردی: برای افزایش آگاهی خودتان در زمینه موفقیت و توسعه فردی توصیه میکنیم مقالات کنترل ذهن، تله کینزی و فیلم های روانشناسی را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار مطالعه کنید.
درمان depression در خانه
باید در ابتدا به این نکته اشاره کنم که تمام اختلالات روانی زمانی درمان میشوند که در کنار تلاشهای پزشک متخصص، خود شخص نیز برای درمان همکاری داشته باشد. در غیر اینصورت نتیجه خوبی از درمان نمیگیرند.
در دوران افسردگی باید به بدن خود استراحت دهیم و کارهایی انجام دهیم که ما را از فشارهای اطراف و اتفاقاتی که تاثیر منفی در روند سلامتی دارند دور کنیم. انجام ورزش به دلیل کمک به ترشح دوپامین، یکی از انواع کارهایی است که به درمان افسردگیدر خانه کمک زیادی میکند. ورزش نه تنها به بهبود وضعیت فیزیکی کمک میکند بلکه تاثیرات مثبتی بر روحیه و افکار ما دارد.
داشتن تغذیه مناسب نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. مصرف میوه، سبزیجات و آجیل را فراموش نکنید و غذاهای دریایی به ویژه ماهی را در برنامه غذایی خود قرار دهید. مواد غذایی که حاوی اسیدهای چرب امگا-۳ هستند، مانند ماهی، میتوانند به بهبود حالت افسردگی کمک کنند. همچنین، مصرف مواد غذایی حاوی ویتامینها و مواد معدنی مهم نیز برای حفظ سلامتی روانی و جسمی اهمیت دارد.
هرچند در دوران افسردگی ممکن است دلسرد شده و تمایل به تغییرات در زندگی روزمره را از دست بدهیم، اما به خود اجازه دهیم که مراقبت خاصی از خود داشته باشیم. ایجاد یک برنامه روزانه با فعالیتهایی که به لذت و رفاهی شخص کمک کند، نیز میتواند در مدیریت افسردگی موثر باشد.
عوامل تشدید کننده depression
افسردگی به طور معمول در نوجوانان و در دوره ۲۰ تا ۳۰ سالگی اتفاق میافتد، اما احتمال بروز آن در هر سنی وجود دارد. آمار نشان میدهد که افسردگی در زنان بیشتر از مردان تشخیص داده میشود، که ممکن است به دلیل این باشد که زنان بیشتر به دنبال درمان افسردگی خود میروند.
عواملی که ممکن است در افزایش خطر ابتلا به افسردگی نقش داشته باشند عبارتند از:
- برخی ویژگیهای رفتاری مانند اعتماد بهنفس پایین، ابتلا به اختلال شخصیت وابسته، خود انتقادی و منفینگری زیاد.
- وقایع استرسزا در زندگی مانند سو رفتار و آزار جنسی، مرگ یا از دست دادن یکی از دوستان و اعضای خانواده، یک رابطه احساسی سخت و پر از مشکل یا مشکلات مالی.
- رابطهی خونی با افرادی با سابقه افسردگی، اختلال دوقطبی، اعتیاد به الکل یا افرادی که اقدام به خودکشی کردهاند.
- همجنسگرایان، بایسکشوالها یا ترنسهایی که حمایت کافی را دریافت نمیکنند یا افرادی که به دلیل وجود مشکلی در دستگاه تناسلی خود از نظر هویت جنسی دچار سردرگمی هستند.
- داشتن سابقه ابتلا به دیگر بیماریهای روانی، اختلال اضطرابی، اختلالات غذا یا اختلال استرسی پس از حادثه.
- سو مصرف الکل یا مواد مخدر.
- ابتلا به بیماریهای حاد و شدید مانند سرطان، سکته، درد سینه یا بیماری قلبی.
- برخی از داروها مانند داروهای فشارخون بالا و قرصهای خوابآور.
چه زمانی نیاز به کمک اورژانسی داریم؟
اگر فکر میکنید احتمال وجود خطر جدی برای خودتان وجود دارد یا اگر قصد اقدام به خودکشی دارید، حتما هر چه سریعتر با خط اورژانس تماس بگیرید. اگر افکار خودکشی دارید، میتوانید از راههای زیر نیز برای کمک به خود استفاده کنید:
- با پزشک خود تماس بگیرید: اطلاعرسانی به پزشک شما در مورد احساسات و افکار خودکشی میتواند یک گام مهم در جلوگیری از وقوع حوادث ناخواسته باشد.
- با دوست نزدیک یا یکی از اعضای خانواده صحبت کنید: به اشتراک گذاشتن احساسات و مشکلات با دیگران ممکن است به شما کمک کند و حمایت از طرف دیگران نقش مهمی در پشتیبانی از شما داشته باشد.
- در صورتی که کسی اطراف شما اقدام به خودکشی کرده است یا قصد دارد، به سرعت با خدمات اورژانس تماس بگیرید. اگر فکر میکنید این فرد در خطر است و خطرناک است، ممکن است شما نیز اقدام به انتقال او به بیمارستان کنید.
مهمترین نکته این است که در مواقع اضطراری به یک پزشک حرفهای مراجعه کنید و کمک بگیرید.
مقالات مرتبط در حوزه توسعه فردی: برای افزایش آگاهی خودتان در زمینه موفقیت و توسعه فردی توصیه میکنیم مقالات دکتر روانشناس معروف، حرف مردم و خویشتن دوستی را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار مطالعه کنید.
سوالات متداول
افسردگی چیست؟
depression یک اختلال روانی است که با احساسات ناخوشایند و تاثیر منفی بر روی حالت عمومی زندگی فرد همراه است.
Depressionچه علائمی دارد؟
علائم افسردگی شامل احساس ناراحتی، افکار منفی مداوم، افزایش یا کاهش وزن، خواب نامنظم، افزایش تحریک یا خستگی و افت انرژی میشوند.
چه عواملی میتوانند افسردگی را تشدید کنند؟
عوامل مختلفی از جمله استرس، رخدادهای منفی در زندگی، مسائل مالی، افراد دارای سابقه خانوادگی افسردگی و مصرف مواد مخدر ممکن است افسردگی را تشدید کنند.
چه تفاوتی بین افسردگی و اضطراب وجود دارد؟
depression و اضطراب دو اختلال مختلف هستند، اما ممکن است همزمان در فردی دیده شوند. افسردگی بیشتر با حالت ناراحتی و افکار منفی همراه است، در حالی که اضطراب بیشتر با نگرانی و ترس مرتبط است.
آیا depression قابل درمان است؟
بله، depression قابل درمان است. درمانهای مختلف شامل مشاوره روانشناختی، داروها، و تغییرات در سبک زندگی میتوانند به بهبود و مدیریت آن کمک کنند.
آیا هر فردی ممکن است افسرده باشد؟
بله، هر شخصی ممکن است در زندگی خود با دورههای depression روبرو شود، اما این احساسات معمولا به مدت طولانیتری ادامه پیدا میکنند و به میزانی افزایش مییابند که به کیفیت زندگی تاثیر منفی بگذارند.
آیا تغییرات در سبک زندگی میتواند در درمان افسردگی موثر باشد؟
بله، تغییرات در سبک زندگی از جمله ورزش منظم، تغذیه سالم، و مدیریت استرس میتوانند در بهبود و مدیریت افسردگی کمک کنند.
مقالات مرتبط در حوزه توسعه فردی: برای افزایش آگاهی خودتان در زمینه موفقیت و توسعه فردی توصیه میکنیم مقالات نوروساینس، جمله انگیزشی کوتاه و تمرین سخنرانی را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار مطالعه کنید.
جمع بندی
افسردگی یک بیماری شایع در زمینه سلامت روان است که هر ساله میلیونها نفر در سراسر جهان تحت تاثیر آن قرار میگیرند. این اختلال میتواند بدون دلیل و محرک خاصی هر فردی را فراگیر کند. اهمیت تشخیص و درمان به موقع این بیماری از اهمیت بسیاری برخوردار است. متخصصان مانند دکتران روانپزشک و متخصصان روانشناسی میتوانند با ارائه تشخیص دقیق و راهنمایی در فرآیند درمان، به شما کمک کنند.
ممنون که تا انتها همراه من در دانشگاه کسب و کار بودید. شما میتوانید با ارائه پیشنهادات و انتقادات به بهتر شدن روند فعالیتی ما کمک کنید. پس با ما در ارتباط باشید.