مدیتیشن یا مراقبه یک تمرین متفکرانه است که در سنتهای مذهبی و معنوی مختلف بهعنوان وسیلهای برای آرام کردن، تمرکز و تغییر ذهن انجام میشود. مراقبه خودآگاهی را پرورش میدهد و شرایط بهینه را برای تمرین مهارت ذهن آگاهی فراهم میکند. به طور کلی، هدف از مراقبه، تشدید رشد فردی و معنوی، علاوه بر آرامش ذهن و بدن است. یک تصور غلط رایج از مدیتیشن این است که تنها هدف آن خالی کردن ذهن از افکار است. در حالی که برخی از سنتها مانند یوگا حالت بی ذهنی را بهعنوان یک هدف نهایی آموزش میدهند. بهطور گسترده پذیرفتهشده است که تمرین مراقبه خود شامل افکاری به عنوان سنگ بنا است.
هر بار که ذهن منحرف میشود، تمرین کننده تشویق میشود تا روی یک موضوع تمرکز کند؛ مانند نفس، صدا، تصویر یا یک مفهوم فلسفی یا معنوی. مدیتیشن در سانسکریت بهعنوان dhyana نیز شناخته میشود.
دانشگاه کسبوکار علاوه بر ارائه مهارتهای درخشش در کسبوکار، روشهایی برای تمرکز و آرامش را به شما ارائه میدهد تا بیشتر و بهتر در جهت پیشرفت فردی در کار خود قدم بردارید، پس همراه ما باشید.
مراقبه یا مدیتیشن
در اصل، مراقبه آموزش توجه و آگاهی است. این عمل بهطور گستردهای بهعنوان یک تمرین معنوی در بودیسم، هندوئیسم، سیک، جینیسم و یوگا استفاده میشود و حتی در زمینههای سکولار مانند تفاسیر مدرن از ذهن آگاهی یافت میشود. برخی دعاهای یهودی، مسیحی و اسلامی را نوعی مراقبه میدانند زیرا ذهن بر مجموعهای از کلمات یا مفاهیم متمرکز است.
با توجه به طیف گستردهای از زمینههایی که در آن مراقبه انجام میشود، تعداد زیادی از شیوههای مراقبه متفاوت وجود دارد. بهطورکلی، مراقبه شامل ایجاد یک نقطه کانونی برای رهایی از حواسپرتیها و درعینحال یافتن سکون در وضعیتی باثبات است. بااینحال، اشکالی از این تمرین وجود دارد که شامل حرکت است، مانند مراقبه پیادهروی.
نقاط کانونی محبوب برای مدیتیشن عبارتاند از:
– صدا: تکرار یک مانترا، عبارت یا صدای دیگر.
– تجسم: تصویر کردن یک شیء با چشمان بسته، مانند گل نیلوفر آبی یا نقاط انرژی در بدن (چاکراها).
– نگاه کردن: نگاه کردن به یک شیء واقعی با چشمان باز. شمعها، گلها یا عکسها اشیای رایجی هستند که در نگاه کردن به کار میروند.
– تنفس: مشاهده نفس و احساس آن در هنگام حرکت در داخل و خارج از بدن.
– مفهوم فلسفی یا معنوی: مانند مهرورزی، پذیرش یا تعالی از خود.
مدیتیشن به تمرین کنندگان این امکان را میدهد تا الگوهای ذهن را مشاهده کنند و متوجه افکاری که پرورشش میدهد بشوند که در نهایت منجر به شکافهای طولانیتر بین آنها در طول زمان میشود. تمرین منظم باعث میشود تمرکز عمیق بهطور طبیعی و بیشتر اتفاق بیفتد.
آموزش ذهن به این روش بهطور چشمگیری عزت نفس، قدرت ذهن و تمرکز را بهبود میبخشد. علاوه بر این، تحقیقات زیادی تأیید کردهاند که تغییرات فیزیولوژیکی و روانی در طول مراقبه در بدن اتفاق میافتد. بهعنوانمثال، مطالعات هربرت بنسون نشان داد که مدیتیشن با استرس مقابله میکند و درنتیجه هر شرایط ذهنی و بدنی مرتبط با استرس مزمن را بهبود میبخشد.
سالها تمرین نظم و انضباط طول میکشد تا به حالت واقعاً مراقبهای به نام دیانا برسیم که در آن دیگر نمیتوان عمل مراقبه را درک کرد یا احساس خود را از آن جدا کرد.
بهطورکلی، آنچه در استودیوهای یوگا بهعنوان “مراقبه” آموزش داده میشود، درواقع تمرین دهرانا است. تکنیکهایی برای تمرکز و تمرکز ذهن در آمادگی برای دیانا. تمرکز بر نفس، احساسات بدنی، مانتراها و چاکراها که همگی اشکالی از دهرانا هستند و در آنها ذهن برای تثبیت روی یک موضوع یا شیء خاص آموزش میبیند.
مقالات مرتبط در حوزه توسعه فردی: برای افزایش آگاهی خودتان در زمینه موفقیت و توسعه فردی توصیه میکنیم مقالات علائم کمبود اعتماد به نفس، جملات موفقیت و هوش عاطفی را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار مطالعه کنید.
آیا مدیتیشن به معنای تبدیل شدن به دیگری است؟
مراقبه به معنای تبدیلشدن به یک فرد متفاوت، یک فرد جدید یا حتی یک فرد بهتر نیست. این عمل در مورد آموزش آگاهی و دریافت یک حس سالم از دیدگاه است. شما در این روش سعی نمیکنید افکار یا احساسات خود را خاموش کنید. شما یاد میگیرید که آنها را بدون قضاوت مشاهده کنید؛ در نهایت، ممکن است شروع به درک بهتر آنها کنید.
ذهن آگاهی چیست؟
ذهن آگاهی توانایی حضور، استراحت در اینجا و اکنون و درگیر شدن کامل با هر کاری که در لحظه انجام میدهیم است.
مدیتیشن یک مهارت است
یادگیری مراقبه مانند یادگیری هر مهارت دیگری است. به آن مانند ورزشهای عضلهای فکر کنید که قبلاً هرگز تمرین نکردهاید. برای راحت شدن نیاز به تمرین مداوم دارد و اگر معلمی داشته باشید معمولاً راحتتر است.
این تمرین مراقبه است، نه مراقبه کامل
چیزی به نام مراقبه کامل وجود ندارد. گاهی اوقات تمرکز شما از بین میرود یا فراموش میکنید که نفس خود را دنبال کنید. اما آنچه مهمتر است مدیتیشن مداوم است. این یکی از مواردی است که در آن سفر مهمتر از مقصد است.
ذهن میتواند مکان عجیبی باشد
زمان میبرد تا با ذهن خود راحت شوید. ممکن است مشکلاتی در این راه وجود داشته باشد؛ اما این بخشی از مراقبه است. به تمرین ادامه دهید. شما فقط با ادامه دادن است که میتوانید عالی عمل کنید.
چند نکته کلیدی که باید در مدیتیشن توجه داشته باشید:
مراقبه هزاران سال است که در فرهنگهای سراسر جهان انجام میشود. تقریباً هر دینی، ازجمله بودیسم، هندوئیسم، مسیحیت، یهودیت و اسلام، سنت استفاده از تمرینهای مراقبه را دارد. درحالیکه مراقبه اغلب برای مقاصد مذهبی استفاده میشود، بسیاری از مردم آن را مستقل از هرگونه اعتقاد یا عمل مذهبی یا معنوی انجام میدهند. مراقبه همچنین میتواند بهعنوان یک فن رواندرمانی استفاده شود. انواع مختلفی از مراقبه وجود دارد.
انواع مراقبه
مدیتیشن میتواند اشکال مختلفی داشته باشد؛ اما میتوان آن را به نوع اصلی تقسیم کرد: مراقبه متمرکز و مراقبه ذهن آگاهی.
مدیتیشن متمرکز:
شامل تمرکز تمام توجه خود بر روی یک چیز خاص است درحالیکه همه چیزهای اطراف خود را تنظیم میکند. هدف این است که واقعاً هر چیزی را که روی آن تمرکز میکنید تجربه کنید، خواه نفس شما باشد، یک کلمه خاص یا یک مانترا برای رسیدن به یک وضعیت بالاتر از وجود.
مراقبه ذهن آگاهی:
شامل کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی (MBSR) و درمان شناختی مبتنی بر ذهن آگاهی (MBCT) است. ذهن آگاهی میتواند موضوعات مختلفی مانند افسردگی را هدف قرار دهد. به طور کلی، این روش شامل حالت آگاهی و درگیر شدن در لحظه حال و باز کردن، آگاه کردن و پذیرش خود است.
چگونه تمرین کنیم؟
درحالیکه اشکال مختلفی از مراقبه و روشهای تمرین وجود دارد، یادگیری یک مراقبه اولیه برای مبتدیان در یک مکان عالی برای شروع به این صورت است:
مکانی آرام و بدون حواسپرتی را انتخاب کنید. تلفن، تلویزیون و سایر مواردی که حواستان را پرت میکنند خاموش کنید. اگر موسیقی آرام را انتخاب میکنید، موسیقی آرام و تکراری را انتخاب کنید.
یک محدودیت زمانی تعیین کنید. اگر تازه شروع کردهاید، ممکن است بخواهید به جلسات کوتاهتری با طول حدود 5 تا 10 دقیقه پایبند باشید.
به بدن خود توجه کنید و راحت باشید. تا زمانی که احساس میکنید میتوانید هر بار چند دقیقه راحت بنشینید، میتوانید روی زمین یا روی صندلی بنشینید.
روی تنفس خود تمرکز کنید. سعی کنید نفسهای عمیق بکشید که شکم شما را بزرگ کند و سپس بهآرامی بازدم کنید. به احساس هر نفس توجه کنید.
به افکار خود توجه کنید هدف مدیتیشن پاک کردن ذهن شما نیست. ذهن شما بهناچار سرگردان میشود. در عوض، هر زمان که متوجه شدید افکارتان در حال منحرف شدن هستند، تلاش کنید بهآرامی توجه خود را به نفس خود برگردانید. افکار خود را قضاوت نکنید یا سعی نکنید آنها را تجزیهوتحلیل کنید. بهسادگی ذهن خود را به سمت تنفس عمیق خود هدایت کنید.
مقالات مرتبط در حوزه توسعه فردی: برای افزایش آگاهی خودتان در زمینه موفقیت و توسعه فردی توصیه میکنیم مقالات مهارت آموزی و چگونه استرس را كاهش دهيم را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار مطالعه کنید.
تأثیر مدیتیشن
آگاهی اغلب به یک جریان تشبیه میشود که با عبور از زمین بهآرامی تغییر میکند و تغییر میکند. مراقبه یکی از ابزارهای عمدی برای تغییر مسیر این جریان است و به نوبه خود، تغییر نحوه درک و واکنش شما به جهان اطرافتان است.
تحقیقات نشان داده است که مراقبه میتواند اثرات فیزیولوژیکی و روانی داشته باشد. برخی از اثرات فیزیولوژیکی مثبت شامل کاهش حالت برانگیختگی فیزیکی، کاهش تعداد تنفس، کاهش ضربان قلب، تغییر در الگوهای امواج مغزی و کاهش استرس است. برای یادگیری یک مراقبه لذتبخش به خواندن این مقاله در دانشگاه کسبوکار ادامه دهید.
برخی دیگر از مزایای روانشناختی، عاطفی و مرتبط با سلامتی مدیتیشن عبارتاند از:
– مدیریت بهتر علائم مربوط به اختلالات اضطرابی، افسردگی، اختلالات خواب، مشکلات درد و فشارخون بالا
– مهارتهای مدیریت استرس بهتر
– تغییرات در جنبههای مختلف توجه و ذهن آگاهی
– افزایش خودآگاهی
– افزایش رفاه عاطفی
– بهبود حافظه کاری و هوش سیال
– افزایش ایمنی
– همدلی بیشتر با خود و دیگران
– تسکین سردرد
در حالی که متخصصان هنوز بهطور کامل درک دقیقی از نحوه عملکرد مدیتیشن ندارند، تحقیقات بهوضوح نشان داده است که فنهای مراقبه میتوانند طیف وسیعی از اثرات مثبت بر سلامت کلی و رفاه روانی داشته باشند.
نکاتی برای مراقبه
اگر به امتحان کردن مراقبه علاقه دارید، نکات و ترفندهایی وجود دارد که به شما کمک میکند تا تمرین مفید مراقبه را شروع کنید.
به شما توصیه میکنیم با انجام جلسات کوتاه حدود 5 تا 10 دقیقه در روز شروع کنید و سپس بهتدریج به جلسات طولانیتر بروید. برنامهای تنظیم کنید. سعی کنید هرروز در زمان مشخصی مدیتیشن کنید. مثلاً برای چند دقیقه اول صبح، ترکیب سحرخیزی و مدیتیشن معجزه میکند که توصیه میکنیم حتما انجامش دهید.
راحت باشید. نشستن بهصورت ضربدری روی زمین یکی از گزینههاست؛ اما راحتی کلید اصلی است. شما باید در وضعیتی باشید که بتوانید چند دقیقه بدون ناراحتی، سفت شدن عضلات یا بیقراری بنشینید.
روی آنچه احساس میکنید تمرکز کنید. بهطور طبیعی نفس بکشید و به احساساتی که هنگام دم و بازدم تجربه میکنید توجه کنید.
سعی نکنید احساسات را سرکوب کنید. هنگام مدیتیشن، کنترل ذهن شما ناگزیر به سرگردانی است و گاهی اوقات این میتواند به افکار و احساسات منجر شود یا حتی ناراحتکننده باشد. هدف پاک کردن ذهنتان از چنین افکاری نیست. در عوض، این افکار را بدون قضاوت در مورد آنها بپذیرید و سپس بهآرامی تمرکز خود را به سمت تنفس خود هدایت کنید.
دامهای بالقوه
مدیتیشن میتواند طیف گستردهای از فواید را داشته باشد؛ اما برخی از دامهای بالقوه نیز وجود دارد که باید مراقب آنها بود. همانطور که در حال شروع یک عادت مراقبه جدید هستید، انتظار خیلی سریع خیلی آسان است. واقعیت این است که ایجاد عادتی که میتواند تأثیر مثبتی بر سلامت و تندرستی شما داشته باشد به زمان و تمرین نیاز دارد.
انتظار نداشته باشید مراقبه تمام مشکلات شما را حل کند. در عوض، آن را بهعنوان بخشی از روال مراقبت از خود تلقی کنید که به شما کمک میکند احساس بهتری داشته باشید و استرس کمتری داشته باشید.
همچنین مهم است که بدانیم مدیتیشن بدون خطر نیست. یک مطالعه نشان داد که مراقبه اغلب منجر به احساسات و افکار نگرانکنندهای میشود که مدیریت آنها دشوار است. این مطالعه همچنین نشان داد که مراقبه ممکن است علائم برخی از شرایط سلامت روان از جمله اضطراب و افسردگی را بدتر کند.
برخی گزارشها نشان میدهند که مراقبه ممکن است باعث تحریک یا تشدید حالتهای روانپریشی شود، بنابراین مراقبه ممکن است برای افرادی که شرایطی مانند اسکیزوفرنی دارند توصیه نشود.
مقالات مرتبط در حوزه توسعه فردی: برای افزایش آگاهی خودتان در زمینه موفقیت و توسعه فردی توصیه میکنیم مقالات تست دیسک، کاریزما چیست، انواع ترس و مقایسه کردن را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار مطالعه کنید.
تاریخچه مدیتیشن
در حالی که مراقبه اخیراً در ایالاتمتحده محبوبیت یافته است، این تمرین درواقع به هزاران سال قبل برمیگردد. این عمل با سنتهای مذهبی، بهویژه بودیسم، مرتبط بوده است. مراقبه سالها در سراسر آسیا مورد استفاده قرار گرفت؛ اما سرانجام در قرن بیستم راه خود را به سایر نقاط جهان باز کرد. در دهه 1960 و 1970 در غرب به شهرت رسید و اغلب با فرهنگ هیپی همراه بود.
در طول چند دهه اخیر، مراقبه در روشهای درمانی مختلف از جمله کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی گنجاندهشده است. رویکردی که شامل ذهن آگاهی و مدیتیشن برای کمک به افراد برای مقابله با استرس، افسردگی، اضطراب و سایر شرایط سلامت روان است.
استفاده از مراقبه بهعنوان یک کمک درمانی احتمالاً با یادگیری بیشتر محققان در مورد مزایا و کاربردهای این تمرین ادامه خواهد یافت.
مدیتیشن برای مبتدیان
از آنجایی که زندگی معاصر بیش از پیش به جریانهای بیوقفه اطلاعات از دستگاههای تلفن همراه ما متکی است و تحریک مداوم به یک امر عادی تبدیل میشود، مردم میخواهند راهی را جدا کنند و به ذهن خود استراحت دهند. مراقبه یک راه برای انجام این کار ارائه میدهد. اگر احساس میکنید که میخواهید مراقبه را امتحان کنید؛ اما مطمئن نیستید که چگونه، پس در اینجا یک روش اساسی برای شروع وجود دارد.
یک زمان تعیین کنید
بسیاری از مردم دوست دارند اول صبح مدیتیشن کنند؛ اما اگر زمان دیگری از روز برای شما بهتر است، آن را ادامه دهید. فقط مطمئن شوید زمانی را انتخاب کنید که بتوانید بهطور مداوم خود را به این تمرین اختصاص دهید. لازم نیست طولانی باشد. ده یا پانزده دقیقه مکان خوبی برای شروع است. اگر یک روال منظم یوگا در خانه دارید، میتوانید مراقبه خود را در پایان انجام دهید.
فضا را ایجاد کنید
علاوه بر انتخاب زمان، باید مکانی را نیز برای تمرین خود پیدا کنید. لزومی ندارد که بزرگ باشد یا دکور خاصی داشته باشد؛ اما باید به دور از حواسپرتی خانه باشد. گوشهای از اتاقخواب یا اتاق نشیمن شما عالی است. همچنین به یک تایمر نیاز دارید که در پایان جلسه مدیتیشن شما به صدا درآید تا مدام ساعت را چک نکنید تا ببینید چقدر زمان باقیمانده است. تلفن خود را ساکت کنید تا در صورت زنگ خوردن وسوسه نشوید مراقبه خود را قطع کنید.
گرم کردن
ممکن است بخواهید قبل از نشستن کمی تمرینات یوگای گرم کردن را انجام دهید، بهخصوص اگر قرار است اول صبح مراقبه کنید. اگر متوجه شدید که نیازی به گرم کردن ندارید، نیازی به این کار نیست.
چگونه بنشینیم
اگر میتوانید روی زمین بنشینید، پتو یا کوسنی برای نشستن داشته باشید. بالشتکهای مدیتیشن به نام زفوس خوب هستند؛ اما قطعاً ضروری نیستند. حالت چهارپایی مانند سوکاسانا را امتحان کنید. اکثر افراد نمیتوانند برای مدت طولانی در وضعیت نیلوفر آبی بنشینند و حتی ممکن است به خود آسیب برسانند؛ بنابراین فعلاً از این کار خودداری کنید. اگر با پاهای ضربدری راحت نیست، ویراسانا را با یک بلوک زیر صندلی خود امتحان کنید. اغلب موقعیت برای پشت شما راحتتر است. اگر نمیتوانید روی زمین بنشینید، بهتر است یک صندلی پیدا کنید که بتوانید صاف بنشینید و هر دو پای خود را روی زمین قرار دهید.
موقعیتهای دست
ممکن است تصاویری از افرادی را دیده باشید که با دستان خود در حال مراقبه در موقعیتهای مختلف به نام مودرا هستند. میتوانید هر موقعیتی را که دیدهاید امتحان کنید؛ اما میتوانید فقط دستهایتان را در دامان خود قرار دهید. یکی دیگر از گزینهها این است که دستها را روی زانوها قرار دهید و کف دستها را بالا یا پایین قرار دهید. موقعیتی را پیدا کنید که برای شما راحت باشد.
مقالات مرتبط در حوزه توسعه فردی: برای افزایش آگاهی خودتان در زمینه موفقیت و توسعه فردی توصیه میکنیم مقالات قضاوت دیگران، اعتماد به نفس چیست و فیلم های انگیزشی را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار مطالعه کنید.
چه باید کرد
روی صندلی خود بنشینید و چشمان خود را ببندید. شروع به مشاهده تنفس خود بدون تغییر آن کنید. این تمایل وجود دارد که بخواهید به محض اینکه متوجه شدید تنفس خود را عمیقتر کنید. در مقابل این اصرار مقاومت کنید. تمام توجه خود را بر روی دم و بازدم خود متمرکز کنید، شاید بر حس حرکت هوا به داخل و خارج از سوراخهای بینی خود تمرکز کنید. اگر این به شما کمک میکند روی آنها متمرکز بمانید، میتوانید نفسها را بشمارید. هنگامیکه افکار شما نفوذ میکنند، سعی کنید قبل از اینکه توجه خود را به تنفس خود بازگردانید، آنها را در حالت شناور تصور کنید.
چه مدت
هنگامیکه برای اولین بار شروع میکنید، تایمر خود را برای پنج دقیقه تنظیم کنید. اگر برای شما سخت است که به مدت طولانی مراقب تنفس باشید، قبل از افزایش مدتزمان، روی آن کار کنید. وقتی آماده شدید، یک دقیقه به زمان نشستن خود اضافه کنید. بهآرامی تا ده و سپس بیست دقیقه کار کنید.
چگونه به پایان برسد
وقتی تایمر شما به صدا درآمد، چشمان خود را بازکنید. فقط چند لحظه وقت بگذارید تا متوجه شوید بعد از تمرین چه احساسی دارید. اگر بعد از نشستن سفت شدید، بهآرامی به سمت دستها و زانوهای خود حرکت کنید. کمی کشش (مثل یک سگ رو به پایین) میتواند به شل شدن شما کمک کند.
مزایای مدیتیشن
استرس را کاهش میدهد:
کاهش استرس یکی از رایجترین دلایلی است که مردم مدیتیشن را امتحان میکنند. بهطورمعمول، استرس روحی و جسمی باعث افزایش سطح هورمون استرس کورتیزول میشود. این مسئله باعث ایجاد بسیاری از اثرات مضر استرس، مانند انتشار مواد شیمیایی التهابی به نام سیتوکینها میشود. این اثرات میتواند خواب را مختل کند، افسردگی و اضطراب را تقویت کند، فشارخون را افزایش دهد و به خستگی و تفکر مبهم کمک کند. در یک مطالعه 8 هفتهای، یک سبک مراقبه به نام “مراقبه ذهن آگاهی” پاسخ التهابی ناشی از استرس را کاهش داد. علاوه بر این، تحقیقات نشان داده است که مدیتیشن ممکن است علائم شرایط مرتبط با استرس، ازجمله سندرم روده تحریکپذیر، اختلال استرس پس از سانحه و فیبرومیالژیا را نیز بهبود بخشد.
اضطراب را کنترل میکند:
مراقبه میتواند سطح استرس را کاهش دهد که به معنای کاهش اضطراب است. یک متاآنالیز شامل تقریباً 1300 بزرگسال نشان داد که مراقبه ممکن است اضطراب را کاهش دهد. قابلذکر است که این تأثیر در افرادی که بالاترین سطح اضطراب را داشتند قویترین بود. همچنین، یک مطالعه نشان داد که 8 هفته مراقبه تمرکز حواس به کاهش علائم اضطراب در افراد مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر کمک کرد، همراه با افزایش خود اظهارات مثبت و بهبود واکنشپذیری استرس و مقابله.
مطالعه دیگری روی 47 فرد مبتلا به درد مزمن نشان داد که تکمیل یک برنامه مدیتیشن 8 هفتهای منجر به بهبود قابلتوجهی در افسردگی، اضطراب و درد در طی یک سال شد. علاوه بر این، برخی تحقیقات نشان میدهد که انواع تمرینهای تمرکز حواس و مراقبه ممکن است سطح اضطراب را کاهش دهد. بهعنوانمثال، نشان داده شده است که یوگا به افراد کمک میکند تا اضطراب را کاهش دهند. این احتمالاً به دلیل مزایای تمرین مراقبه و فعالیت بدنی است. مراقبه همچنین میتواند به کنترل اضطراب شغلی کمک کند. یک مطالعه نشان داد که کارمندانی که به مدت 8 هفته از یک برنامه مراقبه تمرکز حواس استفاده میکردند، پریشانی و فشار شغلی را کاهش دادند.
مقالات مرتبط در حوزه توسعه فردی: برای افزایش آگاهی خودتان در زمینه موفقیت و توسعه فردی توصیه میکنیم مقالات ویژگی افراد درونگرا، تست شخصیت شناسی و برنامه ریزی روزانه را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار مطالعه کنید.
سخن پایانی
شما نمی توانید احساسات پایداری نسبت به خود یا هر کس دیگری داشته باشید. در عوض، میتوانید به خودتان یادآوری کنید که لایق شادی و آسودگی هستید و همین امر در مورد فرزندتان، خانوادهتان، دوستانتان، همسایگانتان و هر کس دیگری در دنیا صدق میکند. این تمرین محبت آمیز شامل تکرار بی سر و صدای عباراتی است که ویژگیهای خوبی را به خود و دیگران ارائه میدهد. دانشگاه کسبوکار از شما دعوت میکند تجربیات خودتان درباره مراقبه را در قسمت نظرات برای ما بنویسید.