عباس برزگر نمونهای از یک مرد اصیل و خوش قلب ایرانی است. او توانست نان خوش قلبی و صداقتش را بخورد و ثروت زیادی کسب کند. همهي ما گاهی اوقات برای بدست آوردن ثروت به راههای مختلفی فکر میکنیم و دوست داریم در مدت زمان کم به ثروت زیادی دست پیدا کنیم؛ اما گاهی اوقات برخی از ایدههایمان را عملی میکنیم و به جایی نمیرسیم.
حتی وقتی از خواستههایمان برای اطرافیان و دوستانمان میگوییم، پاسخ بسیاری از آنها این است که آدم نمی تواند یک شبه ثروتمند شود. شاید این حرف درست باشد ولی به نظر من آدم میتواند یک شبه بذر آرزوهای خودش را بکارد و در مدت زمان کمی از ثمراتش بهره بگیرد. داستان زندگی عباس برزگر دقیقا شبیه داستانهای موسسه دیزنی (Disney) میباشد. افرادی که ذات خوبی دارند و مهربانند همیشه در داستانهای دیزنی قهرمان داستان میشوند.
عباس برزگر هم دقیقا بخاطر صداقت و مهربانی بیش از اندازهاش توانست زندگی اهالی روستا و خودش را تغییر دهد و نور امیدی در دل امثال خودش بتاباند. کاری که عباس برزگر انجام داد برای همیشه در ذهن اهالی روستا میماند و قطعا در قصههای شبانه از او یاد میکنند. با عباس برزگر در سایت دانشگاه کسب و کار بیشتر آشنا شوید.
عباس برزگر کیست؟
عباس برزگر متولد سال ۱۳۵۲ از روستای بزم شهرستان بوانات استان فارس میباشد. او در یک خانواده روستایی با وضعیت مالی نه چندان خوب رشد کرد و پس از ازدواج برای امرار معاش به شهر رفت. او از طریق دست فروشی و دوره گردی کسب درآمد میکرد درآمد روزانه او آنقدر کم بود که کسی باورش نمیشد بتواند روزی مولتی میلیاردر ایران شود.
در یکی از روزهایی که برزگر در شهر مشغول به کار بود، ماموران شهرداری او را مجبور میکنند تا وسایلش را بردارد و آن مکان را ترک کند. این رفتار، عباس برزگر را بسیار ناراحت و دلشکسته کرد و او با قلبی مملو از غم و نا امیدی به روستای خود یعنی بزم برگشت. برزگر برای امرار معاش در کنار خانه کوچکش مغازهای کوچک درست کرد و در آنجا مشغول فروش محصولات روستایی شد.
جرقهی آغاز تحولات عظیم در زندگی برزگر
همه چیز از یک شب بارانی در زمستان شروع شد. زمانی که دو توریست آلمانی به دیدن روستای بزم آمده بودند و در زیر باران جایی برای رفتن نداشتند. در آن شب، تقدیر برای عباس جور دیگر رقم خورد و با آن دو مسافر برخورد کرد. از طرفی حس انسان دوستانه عباس برزگر به او اجازه نمیداد تا آن دو توریست را در هوای سرد و بارانی رها کند. البته برزگر از طرفی بخاطر زندگی ساده و غذایی که تجملاتی نبود دوست نداشت مهمان خارجی دعوت کند. در انتها حس انسان دوستانه و شخصیت فوق مهربان عباس بر خجالتش چیره شد و آنها را به خانه ساده خود دعوت کرد.
خانواده عباس تصمیم داشتند در آن شب دمپختک به همراه ترشی لیته برای شام داشته باشند. برای همین آنها به همراه توریستها مشغول به شام شدند و در آخر با یک چای آتیشی از مهمانان پذیرایی کردند. آن شب بهترین شب برای توریستها بود؛ زیرا توانسته بودند با زندگی روستایی آشنا بشوند. در شب اول آنقدر به این دو توریست خوش گذشته بود که تصمیم گرفتند شب دوم را نیز در روستای بزم اقامت داشته باشند تا بیشتر با روستا و اهالیاش آشنا بشوند. در نهایت در زمان برگشت، دو مهمان آلمانی برای هزینه اقامت دو شب خود مبلغ 200 هزار تومان به عباس برزگر به عنوان تشکر و هدیه دادند و این مسئله جرقهی ایدهای بزرگ در ذهن برزگر شد.
رسانهای شدن روستای بزم و رویای عباس برزگر
توریستها پس از ترک روستا سبک زندگیای که دو شب در روستا داشتند را رسانهای کردند و این باعث شد گردشگران زیادی از سراسر دنیا روستای بزم را بشناسند و تصمیم بگیرند برای یکبار هم که شده اقامت در آنجا را امتحان کنند. از طرفی عباس برزگر اصلا خبر نداشت که قرار است چه اتفاقی رخ دهد برای همین تصمیم گرفت برای عملی کردن ایده خود به چند شرکت گردشگری مراجعه کند و از آنها بخواهد تا به روستای او مسافر و توریست بفرستند. ولی درخواستش بخاطر نداشتن مدرک دانشگاهی مرتبط با گردشگری مورد تایید قرار نگرفت.
عباس دست از پا درازتر به روستا برگشت. دیری نگذشته بود که توریستهای زیادی برای تجربه یک شب زندگی در روستا به محل زندگی عباس برزگر آمدند. معجزه در زندگی عباس و اهالی روستا رخ داده بود و حالا نوبت آنها بود تا از این معجزه بهترین استفاده را کنند. روستای بزم نه چندان حاصلخیز بود و نه جای گردشگری داشت. تنها مورد مثبت آن شاید مردمانی فوق العاده مهربان و مهمان نواز بودند. عباس با مشورت با اهالی روستا تصمیم گرفت سبک زندگی خودشان را به نمایش بگذارند تا توریستها بتوانند از نزدیک شاهد سبک زندگی روستایی و عشایری باشند و برای یک یا چند شب مانند اهالی روستا زندگی کنند.
برنامه تفریحی عباس برزگر برای توریستها چیست؟
- بالا رفتن از کوه و چیدن گیاهان دارویی
- همراهی کردن چوپانها و صرف غذا با آنها
- دعوت به مراسم جشن و شادی و سوگواری عشایری
- گوش دادن به آوای نی و سورنا توسط ریش سفیدان روستا در سکوت شب
- گلیم بافی و گبه بافی
- گوش دادن به قصه و افسانههای قدیمی
- آشنایی با رسومات عشایری
برنامههای عباس برای آینده روستا
عباس برزگر در سال 95 تصمیم داشت 15 هزار سیاه چادر عشایری را برای اقامت توریستها دایر کند. بنابراین از ریش سفیدان طایفههای بختیاری و قشقایی خواهش کرد تا پذیرای مهمانان شوند و درصدی از هزینه اقامت را دریافت کنند. همچنین برای ارتباط بهتر با توریستها، برای بیش از 100 نفر از جوانان عشایری کلاس زبان انگلیسی دایر کرد. همچنین او به خانوادههای عشایر آداب پذیرایی کردن از مهمانان خارجی را آموزش داد. اکنون شهرت عباس برزگر به حدی است که در رسانههای زیادی از او صحبت شده و بیش از 100جایزه و لوح تقدیر دریافت کرده است. جذابیت روستای بزم آنقدر بالا رفته است که هیچ یک از چادرهایش 365 روز سال خالی از مسافر نمی ماند.
هزینه دلاری یک شب اقامت در دهکده توریستی بزم
تا سال 95 هزینه یک شب اقامت در دهکده چیزی حدود 3 میلیون تومان بود. کارشناسان گردشگری برآورد کردند اگر عباس بتواند امکانات و استانداردهای هتلش را افزایش دهد و جذب توریست در دهکده همچنان ادامه داشته باشد، عباس برزگر میتواند در طول یکسال به میزان درآمد نفتی ایران، کسب درآمد کند و هتل او میتواند جزو گران قیمتترین هتلهای خاور میانه شود.
درآمد میلیون دلاری بر چه اساسی تخمین زده شد؟
گرانقیمتترین هتل خاورمیانه برج العرب دبی میباشد. هزینه یک شب اقامت در این هتل 19 هزار دلار به همراه 20 دلار هزینه ورود به هتل میباشد. همینطور گرانقیمتترین هتل جهان، هتل رویال ژنو است که برای هر شب اقامت 53 هزار دلار دریافت میکند. همچنین در توکیو هتلی خاص وجود دارد که هزینه یک شب اقامت در آن 25 هزار دلار میباشد. با توجه به نظر کارشناسان صنعت گردشگری اگر هزینه اقامت در روستا عباس برزگر، نصف و حتی کمتر از هزینه اقامت در گرانترین هتل خاورمیانه باشد و به ازای هر شب اقامت در 15 هزار سیاه چادرها حدود 10هزار دلار دریافت کند، تنها در یک روز می تواند 150 هزار دلار درآمد و در یکسال حدود 54 میلیارد دلار درآمد کسب کند که معادل درآمد نفتی ایران است.
عباس برزگر و اشتغال زایی برای اهالی روستا
عباس برزگر تا سال 95 توانست است برای بیش از 24 هزار نفر از افراد ساکن در روستای بزم در شهرستان بوانات شغل ایجاد کند. در مصاحبهای که عباس برزگر با روزنامه شهروند انجام داد، بیان کرد که تمام درآمدها به طور منصفانه بین مجموعه تقسیم میشود. او از تمام افرادی که صاحب شغل و فروشنده کالا هستند به طور مساوی خرید میکند تا همه به یک میزان سود کنند. برزگر با این رفتار انسان دوستانه توانست صاحبان مشاغل و کالا را جذب خودش کند.
آنها هم برای جبران کار عباس برزگر باکیفیتترین کالاها را به عباس و مهمانانش ارائه میدهند. روستاییان که قبلا وضعیت مالی مناسبی نداشتند، وجود عباس برزگر را یک موهبت میدانند و توانستند از طریق کارآفرینی، خلاقیت و پشتکار عباس برزگر چندین برابر گذشته درآمد کسب کنند و تیم موفقی را تشکیل دهند.
دلیل موفقیت عباس برزگر با وجود رقبای زیاد چه بود؟
زمانی که از برزگر دلیل موفقیتش را پرسیدند اینطور بیان کرد که کار خاصی بابت موفق شدنش انجام نداده است، بلکه تنها از مهمانان خارجی مانند اقوام و فامیل خودش در خانه با غذاهای محلی منطقه روستاییاش، چای آتیشی، ماست و پنیر گوسفندی پذیرایی کرده است. همینطور عباس برزگر بیان میکند که مهمانان توقع زیادی از پذیرایی نداشتند و تنها میخواستند طمع زندگی روستایی را بچشند.
عباس برزگر برای تفریح، مهمانانش را به تماشای میوه چینی و علف چینی اهالی روستا میبرد و حتی مهمانان را به مراسمهای عروسی و حنابندان و همینطور شب نشینی با اهالی روستا دعوت میکرد. گاهی هم اجازه میداد مهمانان شیر حیوانات را بدوشند و همراه خانواده برزگر کشک درست کنند.
از دیدگاه عباس برزگر مهم ترین عامل برای جذب توریست و موفقیت او، داشتن صداقت با مهمانان است. او هیچ وقت آنها را فریب نداده یا چیزی را گرانتر از ارزش واقعی به آنها نفروخته است. در واقع عباس برزگر بیان کرد که از ناآگاهی مهمانها نسبت به قیمتها در بازار ایران سواستفاده نکرده است و همینطور هنگام صرف غذا، برای مهمانانش سنگ تمام میگذارد.
عباس برزگر تمامی غذاها را با بالاترین کیفیت مواد اولیه محلی و روستایی تهیه میکند و همینطور نزدیک صرف غذا از مزرعهاش برای مهمانان سبزی تازه میچیند و صبح های خیلی زود از کندوها عسل تازه برای صرف صبحانه خارج میکند. مهمانان برزگر در دفتر یادگاری هتلش برای او چنین نوشتهاند که در مدتی که در هتل اقامت داشتند انگار در کنار خانواده خود بودهاند.
و این راز موفقیت عباس برزگر است.
تاسیس شرکت خدمات مسافرتی
همانطور که پیشتر گفتیم عباس برزگر برای جذب توریست به روستایش، از چند شرکت گردشگری درخواست کرد که برای روستایش مسافر بفرستند، ولی با درخواستتش به علت نداشتن مدرک دانشگاهی مرتبط با گردشگری موافقت نشد. ولی وقتی که روستایش توسط دو توریست آلمانی مشهور شد و فعالیت خود و خانوادهاش مورد استقبال قرار گرفت، کارشناسان داخلی و خارجی حوزه گردشگری به عباس برزگر پیشنهاد دادند که از این پس میتوانند در برگزاری تورها و دعوت از مسافران و گردشگران خارجی و داخلی با او همکاری کنند. زمانی که عباس برزگر این پیشنهاد را دریافت کرد، به فکر راه اندازی شرکت خدمات مسافرتی بوان افتاد و توانست با همکاری اطرافیانش این شرکت را تاسیس کند.
درباره روستا و مجموعه گردشگری بزم
روستای بزم در 17 کیلومتری شهرت بوانات استان فارس قرار دارد. فاصله این روستا از شیراز و یزد حدود 3 ساعت میباشد. مجموعه گردشگری بوانات دارای سه اتاق قدیمی است که قدمت هرکدام به 700 سال میرسد. هزینه یک شب اقامت در این اتاقها حدود 500 دلار میباشد. امکانات این مجموعه گردشگری شامل، سوئیتهای مدرن و سنتی، شش اتاق عمومی، ویلاهایی وسط باغ های گردو، گالری عکس و موزه مردم شناسی میباشد. همچنین کنار مجموعه مقبره امامزاده بزم و امامزاده شاه میرحمزه، پل سوریان، مسجد جامع سوریان و موزه بوانات قرار دارد.
سخن آخر
کاری که عباس برزگر انجام داد ثابت کرد موفقیت تنها پشتکار و خلاقیت نیاز دارد. برزگر روستایی را که کمتر کسی با آن آشنایی داشت را تبدیل به مکانی کرد که سازمان یونسکو به عنوان شگفت انگیزترین تجربه گردشگری ایران در کتاب راهنمای گردشگری خود ثبت کرد.
عباس برزگر با اینکه سواد زیادی نداشت ولی توانست برای هزاران نفر شغل ایجاد کند و شعاری که در این زمینه داشت این بود که «ما منتظریم دیگری بیاید و مشکل ما را حل کند در حالی که جوانان میتوانند با کمی خلاقیت برای خودشان و اطرافیانشان ایجاد شغل کنند.» اکنون عباس برزگر به عنوان مردی که توانست زندگی هزاران نفر از اهالی روستایش را تغییر دهد و در جوانی کارآفرین شود، شناخته میشود. (بنظر شما کارآفرینی راحتتر است یا در جست وجوی شغل مورد علاقه خود بودن؟)
هدف ما از بنیان گذاری دانشگاه کسب و کار این است که بتوانیم راه تاریک موفقیت را برایتان تا حدی که میتوانیم روشن کنیم. ممنون که همراه من و دانشگاه کسب و کار بودید.