در زمان حکومت پهلوی، خانواده خسروشاهی بنیان گذار و گرداننده دو کارخانه بزرگ الوند و مینو بودهاند. علی خسروشاهی پدر حسن خسروشاهی هر دوی این کارخانهها را قبل از وقوع انقلاب تأسیس و بنیان گذاری کرد. شرکت مینو در آن سالها کارخانهای بزرگ به حساب میآمد که در تمام زمینهها چون غذایی، بهداشتی، دارویی و همچنین آرایشی در حال فعالیت بود.
در این مقاله از مجموعه مقالات دانشگاه کسب و کار میخواهیم مروری بر زندگی نامه این تاجر بزرگ ایرانی داشته باشیم، پس تا انتهای این مقاله همراه ما بمانید.
حسن خسروشاهی کیست؟ (زمینه خانوادگی و تحصیلات)
حسن خسروشاهی کارآفرینی بزرگ است که ملیتی ایرانی – کانادایی دارد. او در روستایی به نام خسروشهر در آذربایجان شرقی و در سال 1318 و دهم ماه دی چشمان خود را به جهان گشود. اقتصاد و حقوق دو رشتهای هستند که خسروشاهی در آنها تحصیل کرده است و مدرک هر دوی آنها را از دانشگاه تهران گرفته است.
در سال 1360 کشور کانادا مقصدی بود که او برای مهاجرت خود در نظر گرفته بود. حسن خسروشاهی را میتوان به عنوان یکی از ثروتمندترین ایرانی تبارهای کل جهان برشمرد. فیوچرشاپ نام فروشگاه زنجیرهای است که به دست خسروشاهی تأسیس شد. عمده فعالیتهایی که در این فروشگاههای زنجیرهای صورت میگیرد، فروش محصولات و لوازم خانگی، الکترونیکی و همچنین الکتریکی در سطح کشور کانادا است.
خانواده خسروشاهی توانستند با تأسیس شرکت مینو، به درآمد عظیمی بالغ بر 350 میلیون دلار در سال 1357 برسند. کارخانه مینو غیر از تولید و پخش محصولاتی که در حوزه غذایی، بهداشتی، دارویی و آرایشی تولید میکرد، فعالیتهای اقتصادی دیگری نیز انجام میداد. از جمله این فعالیتها میتوان به این موضوع اشاره کرد که محصولات تولیدی برندهای دیگر مجوزی با نام خود اعطا میکرد. از جمله این برندهای معروف میتوان از بوتس، جی، ساندرز، اورال و… نام برد.
مهاجرت به کانادا و آغاز فعالیت مستقل
شاید دانستن این نکته برایتان جالب باشد که اولین فعالیت اقتصادی حسن خسروشاهی همان فروشگاههای زنجیرهای فیوچرشاپ است. او در سال 1982 تصمیم به بنیان گذاری این فروشگاههای زنجیرهای گرفت. اولین فروشگاهی که حسن خسروشاهی به عنوان فیوچرشاپ تأسیس کرد مساحتی حدود چهارهزار فوت مربع داشت. در این فروشگاه کوچک خسروشاهی وسایلی الکتریکی مخصوص آن زمان مانند کمودور را به مردم میفروخت.
با گذشت زمان تعداد شعب فیوچرشاپ افزایش پیدا کرد تا حدی که حسن خسروشاهی تصمیم گرفت در ایالتهای دیگر کشور کانادا نیز شعبههایی از فیوچرشاپ را تأسیس کند. سال 1999 سالی بود که در کشور آمریکا بازاری به نام بازار خرده فروشی شکل گرفت. خسروشاهی با پیوستن به این بازار قصد داشت شعبههای مختلفی از فیوچرشاپ را در آمریکا نیز تأسیس کند. او با تلاشهایی که انجام داد سی فروشگاه فیوچرشاپ را در آمریکا راه انداخت. اما سرانجام این تلاشهای خسروشاهی با شکست مواجه شد و او مجبور شد با اعلام ورشکستگی در آمریکا تمام سی شعبه خود را ببندد.
تاسیس و دوران طلایی فروشگاههای فیوچرشاپ
سال 2001 همزمان با شروع هزاره سوم، دلیلی شد تا کسب و کار حسن خسروشاهی بیش از پیش رونق بگیرد. طبق آمار آن سال خسروشاهی در سال 2001 حدود نود فروشگاه فیوچرشاپ فعال را در سطح کشور کانادا اداره میکرد. علاوه بر این بالغ بر 7300 کارمند برای او کار میکردند. میتوان گفت که در آن سالها خسروشاهی بر روی تمام فروشگاههای زنجیرهای کشور کانادا حکومت میکرد. BestBuy کمپانی لوازم برقی در کشور کانادا بود که با دیدن رشد روزافزون فیوچرشاپ احساس خطر کرد.
بست بای شرکتی بود که 1800 فروشگاه فعال در کشورهای آمریکا و کانادا را مدیریت میکرد. این کمپانی در سال 2001 تصمیم گرفت که برای از سر راه برداشتن فیوچرشاپ پیشنهادی باور نکردنی برای خرید او را ارائه کند. بست بای از خسروشاهی دعوت کرد تا با گرفتن 580 میلیون دلار کانادا فروشگاههای خود را به عنوان زیرمجموعهای از این کمپانی مدیریت کند. در آخر حسن خسروشاهی پیشنهاد کمپانی بست بای را پذیرفت.
بعد از گذشت چهار سال از قبول همکاری با شرکت Best Buy از طرف حسن خسروشاهی، هر دو شرکت به همان شکل گذشته به فعالیت خود ادامه دادند. آن چه که باعث تفاوت فیوچرشاپ نسبت به قبل همکاری بود، این موضوع بود که دیگر نام شرکت future shop به عنوان زیرمجموعهای از Best Buy شناخته میشد. علاوه بر این موضوعی که میان این دو فروشگاه به صورتی روشن متفاوت بود، نحوه ارائه خدمات مختلف توسط آنها بود.
فعالیتهای حسن خسروشاهی بعد از فیوچرشاپ
بعد از این که حسن خسروشاهی همکاری با کمپانی Best Buy را پذیرفت، تصمیم بر این گرفت که فعالیتهای جدیدی را در عرصه اقتصاد آغاز کند. یکی از این فعالیتهای جدید اقتصادی او سرمایه گذاری بر روی مراکزی بود که ورشکستگی خود را اعلام کرده بودند. حسن خسروشاهی ابتدا این مراکز را میخرید و سپس آنها را به روشی نو بازسازی میکرد و برای فروش میگذاشت. از دیگر فعالیتهای خسروشاهی ساختن مراکز خرید و پاساژها بود. علاوه بر این ها او علاقه خاصی به ساخت زمینهای گلف نیز داشت.
مؤسسه فراستر مؤسسهای بود که حسن خسروشاهی با تلاشهای خود سرانجام موفق شد در سال 2007 مدیریت آن را بر عهده بگیرد. قبل از رسیدن به این مقام در شرکت فراستر، در سال 2006 حسن خسروشاهی مشغول ریاست در شرکت سهامی عام پست در کشور کانادا بود. شاید نام هلدینگ پرسیس را نیز در کانادا شنیده باشید. دانستن این موضوع میتواند برایتان جالب باشد که حسن خسروشاهی کسی بود که این هلدینگ را بنیان گذاری کرد.
علاوه بر تمام این فعالیتهای تجاری و اقتصادی حسن خسروشاهی در کشور کلمبیا در کنسول تجاری بریتیش فعالیت میکرد و یکی از اعضای آن محسوب میشد. او تا جایی در زمینه اقتصادی پیشرفت کرد که توانست مدیریت یکی از بانکها کشور کانادا را به مدت سه سال از تاریخ 2013 تا نوامبر سال 2016 در دست بگیرد.
اگر به خواندن زندگینامه بزرگان علاقه مند هستید، پیشنهاد می کنیم زندگینامه افرادی چون لوکوربوزیه، لئوناردو داوینچی، کریس گاردنر، دکتر محمد قریب، نیما یوشیج و … را در سایت ما بخوانید.
زندگینامه دیگر افراد موفق: اگر به مطالعه زندگینامه افراد موفق علاقه دارید توصیه میکنیم مقالات پائولو کوئلیو، زکریا رازی، ماری کوری و توماس ادیسون را در رسانۀ دانشگاه کسب و کار بخوانید.
میراث و دستاوردهای حسن خسروشاهی و تخمین ثروت او
در سال 2008 تخمینی از ثروتی که حسن خسروشاهی تا آن زمان داشت زده شد. بر اساس این تخمین ثروت خالص این تاجر بزرگ نزدیک به 770 میلیون دلار که معادل است با بیش از 25 هزار میلیارد تومان میباشد. اما این ثروت بر اساس تخمینهایی که زده شد در سال 2012 و فقط در چهار سال به بیش از 940 میلیون دلار رسید. این مقدار نزدیک به 30 هزار میلیارد تومان است! آخرین تخمینی که از ثروت حسن خسروشاهی زده شد در سال 2016 بود که بر اساس این تخمین تنها ظرف چهار سال ثروت او به 1.16 میلیارد دلار رسید. این مقدار ثروت بیش از 35 هزار میلیارد تومان است!
همان طور که میدانید اگر بخواهیم از افتخارات حسن خسروشاهی بنویسیم، باید لیستی بلند بالا تهیه کنیم. اما از مهمترین افتخاراتی که این تاجر بزرگ کسب کرد، میتوان به این موضوع اشاره کرد که در سال 2003، در کشور کلمبیا نخست وزیر بریتیش وقت این کشور، از حسن خسروشاهی به عنوان بخشندهترین فرد که به حمایت از مردم میپردازد و خیریههای زیادی را اداره میکند تقدیر کرد. این تقدیر در مراسمی بزرگ و در حضور جمعیتی فراوان در کشور کلمبیا برگزار شد.
در سال 2000 لیستی از ثروتمندان کشور کانادا منتشر شد. نام حسن خسروشاهی در رتبه نود و دوم این لیست میدرخشید. احتمالاً دانستن این نکته شما را متعجب کند، که تنها در چهار سال خسروشاهی توانست در این لیست حدود بیست و هشت پله ارتقا پیدا کند! بنابراین در سال 2004 حسن خسروشاهی در لیست ثروتمندترین افراد کانادا رتبه شصت و چهارم را از آن خود کرد.
بررسی زندگی شخصی حسن خسروشاهی و فرزندانش
نزهت خسروشاهی که فعالان اجتماعی حتماً نام او را میشناسند، همسر حسن خسروشاهی میباشد. ایشان سالهای زیادی را صرف امور خیرخواهانه کردند و تلاشهای زیادی در زمینه فعالیتهای بشردوستانه انجام دادهاند. رادیو دولتی CBC در سال 2005 به خاطر فعالیتهایی که نزهت خسروشاهی انجام میداد، او را به عنوان یکی از اعضای هیئت مدیره خود انتخاب کرد.
نزهت خسروشاهی علاوه بر فعالیتهای خیرخواهانه خود به خاطر علاقهای که به رشته هنر دارد، فعالیتهایی در این زمینه نیز انجام میدهد. بهزاد نام یکی از فرزندان نزهت و حسن خسروشاهی میباشد. او نیز مانند پدرش تجارت و کسب و کار را به عنوان پیشه خود انتخاب کرد و راه پدرش را ادامه میدهد.
زندگینامه دیگر افراد موفق: اگر به مطالعه زندگینامه افراد موفق علاقه دارید توصیه میکنیم مقالات گرنت کاردون، اپرا وینفری، لری الیسون و جک دورسی را در رسانۀ دانشگاه کسب و کار بخوانید.
نگاهی به زندگی دارا و بهزاد خسروشاهی
دارا خسروشاهی نام فرزند دیگر حسن خسروشاهی است که هم اکنون در شهر تورنتو کانادا زندگی میکند. بهزاد خسروشاهی فرزند اول نزهت و حسن خسروشاهی که در قسمت قبلی به او پرداختیم، در شرکتی دارویی به نام سهامی دراگ رویالتی در مقام مدیریت در حال فعالیت است.
دارا فرزند دوم این تاجر بزرگ، رشته بیو الکترونیک را برای تحصیل خود انتخاب کرد. او در این رشته از دانشگاه بروان فارغالتحصیل شد. دارا پس از فارغالتحصیلی در رشتهای که تحصیل کرده بود یعنی تکنولوژی اطلاعات و فناوری در حال فعالیت است. از دارا خسروشاهی همیشه به عنوان یکی از برترین مدیران در حوزهای که فعالیت میکند یاد میشود.
او علاوه بر حوزه تخصصی خود در زمینههای بسیاری نیز سابقه مدیریت دارد. از جمله این سوابق میتوان از مدیریت شرکت استارتاپی جهت رزرواسیون آنلاین و همچنین مسافربری نام برد. این شرکت مسافربری که دارا خسروشاهی مدیریت آن را برعهده داشت اکسپدیا نام داشت. شرکت اکسپدیا در آن سالهایی که دارا در مقام مدیریت فعالیت میکرد، توانست کسب و کار خود را در حدود شصت کشور در جهان گسترش دهد. این موضوع موفقیت بزرگی برای دارا محسوب میشد. حتماً نام اوبر به گوشتان خورده است نه؟ اوبر بزرگترین شرکت تاکسیرانی اینترنتی در تمام دنیا است.
موفقیت های دارا خسروشاهی
دارا خسروشاهی در حال حاضر به عنوان مدیرعامل این شرکت بزرگ فعالیت میکند! در زمانی که ترامپ رئیس جمهور آمریکا بود، او فرمانی را مبنی بر ممنوعیت مسافرت از کشورهای مسلمان به کشور آمریکا اعلام کرد. در آن زمان دارا خسروشاهی یکی از بزرگترین منتقدان دونالد ترامپ و مخالف سرسخت او در این تصمیم بود و فعالیتهای بسیاری نیز در این زمینه انجام داد. هنگامی که درباره مخالفت خودش درباره تصمیم دونالد ترامپ صحبت میکرد، بیان کرد که اعتقاد دارد کشور آمریکا کشوری است که میتواند ملتی برای مهاجران از سراسر دنیا باشد.
دارا خسروشاهی بر این باور بود که این تصمیم دونالد ترامپ میتواند بسیاری از مشتریان او را در تمام شرکتهایش تحت تأثیر خود قرار دهد. در سال 2016 دارا خسروشاهی کسی بود که کمک بسیاری برای تبلیغات هیلاری کلینتون در انتخابات آن زمان انجام داد. دارا یکی از بزرگترین اسپانسرهای مالی هیلاری کلینتون نیز محسوب میشد.
سیدنی شاپیرو ( Sydney Shapiro) نام همسر دارا خسروشاهی در ازدواج دوم او است. آنها در سال 2012 با یکدیگر آشنا شدند و ازدواج کردند. دارا از ازدواج اول خود یک دختر و یک پسر دارد. الکس نام فرزند پسر او و کلوئه نام دختر او میباشد. او از ازدواجش با سیدنی نیز صاحب دو پسر شد که با یکدیگر دوقلو هستند. دارا نام آنها را هوگو کوبریت و هایس اپیک گذاشت. از ویژگیهای دارا خسروشاهی میتوان به علاقه بسیار او به خانواده اشاره کرد. دارا از سر همین علاقه بیشتر وقت خود را با خانوادهاش سپری میکند.
نکات جالبی از زندگی حسن خسروشاهی که نمیدانید!
همان طور که میدانید حسن خسروشاهی یکی از ثروتمندترین مردان کشور کانادا و همچنین یکی از بزرگترین کارآفرینان دنیا است. اما با این وجود افراد بسیار کمی درباره موفقیتهایی که کسب کرده است و همچنین زندگی خصوصی او اطلاعاتی دارند. حسن خسروشاهی به مصاحبه و گفتگو با مجلات علاقهای ندارد و ترجیح میدهد که اطلاعات کسب و کارش را به صورت محرمانه نگه دارد. همین موضوع باعث شده است که بعضی مجلات به خاطر نداشتن اطلاعات درست تجارتها و یا کسب و کارهای دیگری را از آن خسروشاهی بدانند.
یکی از این شرکتها که اکثر مجلات به اشتباه او را به حسن خسروشاهی نسبت میدهند، وست ادمونتون مال نام دارد. افراد زیادی بر این باورند که خسروشاهی یکی از بنیان گذاران این شرکت بزرگ است. بزرگترین دلیل رخ دادن این اشتباهات این موضوع است که حسن خسروشاهی میانه خوبی با رسانههای مختلف ندارد. او از مصاحبه کردن در رسانهها بیزار است و به ندرت میتوان مصاحبهای را از او پیدا کرد.
هنگامی که از او درباره دلیل عدم حضورش در رسانههای مختلف پرسیدند، این گونه پاسخ داد که علاقهای به معروفیت و شهرت ندارد. خسروشاهی ترجیح میدهد که زندگی خصوصیاش و همچنین مدیریت شرکتهایش را در سکوت و به دور از هرگونه حاشیه سازی، هیاهو و یا خبرسازی پیش ببرد و ادامه دهد.
زندگینامه دیگر افراد موفق: اگر به مطالعه زندگینامه افراد موفق علاقه دارید توصیه میکنیم مقالات لری پیج، مارگارت تاچر، لوکوربوزیه، پیتر برنت را در رسانۀ دانشگاه کسب و کار بخوانید.
افراد موفق خاندان خسروشاهی که احتمالا نمیشناسید!
در خاندان خسروشاهی میتوانید تعداد زیادی مدیر موفق را ببینید که در شرکتهای بزرگ و مطرح دنیا در حال فعالیت هستند. بسیاری از آنها بنیان گذارانی موفق هستند و اکثر آنها در زمینهای که فعالیت میکنند موفقیتهای بسیاری را کسب کردهاند. از موفقترین افراد این خاندان میتوان به عنوان اولین نفر از علی خسروشاهی پدربزرگ، سپس از حسن خسروشاهی پدر این خاندان و به عنوان نفر سوم از دارا خسروشاهی پسر این خاندان نام برد.
از دیگر افراد خاندان خسروشاهی که در زمینه کسب و کار موفقیتهای بسیاری را از آن خود کردند میتوان به علی و هادی پرتوی اشاره کرد. علی و هادی پرتوی که پسرعمههای دارا هستند، در حال حاضر در شهر سانفرانسیسکو زندگی میکنند. آنها در زمینهای که فعالیت میکنند شهرت بسیاری دارند.
بررسی مهمترین ویژگیهای شخصیتی حسن خسروشاهی
حسن خسروشاهی، بنیانگذار و مدیر عامل شرکت فیوچرشاپ، بدون شک یکی از برجستهترین چهرههای دنیای تجارت و فناوری در عصر حاضر است. او با هوش سرشار، خلاقیت بینظیر و جسارت مثالزدنی خود، فیوچرشاپ را از یک استارتآپ کوچک به غول تجارت الکترونیک جهانی تبدیل کرد. اما در ورای این موفقیتهای چشمگیر، چه ویژگیهای شخصیتی در وجود حسن خسروشاهی نهفته است که او را به چنین رهبری توانمند بدل کرده است؟
- خلاقیت و نوآوری: یکی از بارزترین ویژگیهای خسروشاهی، خلاقیت و نوآوری اوست. این روحیه خلاق، فیوچرشاپ را به پیشگام صنعت تبدیل کرده و به آن برتری قابل توجهی در رقابت با سایرین داده است.
- جسارت و ریسکپذیری: خسروشاهی از جمله کارآفرینانی است که از ریسکپذیری هراسی ندارد. او به خوبی میداند که برای دستیابی به اهداف بزرگ، باید گاه از مسیرهای ناآشنا عبور کرد و شانس خود را امتحان کرد. این جسارت، رمز موفقیت او در تصمیمات جسورانهای مانند خرید Whole Foods Market بوده است.
- تمرکز بر مشتری: در قلب فلسفه رهبری خسروشاهی، همواره رضایت و رفاه مشتری جایگاه ویژهای دارد. او به طور کامل به این موضوع واقف است که بقای هر کسبوکاری در گرو جلب رضایت مشتریان است. به همین دلیل، همواره در تلاش است تا بهترین تجربه را برای مشتریان فیوچرشاپ رقم بزند.
- تعهد به کار تیمی: خسروشاهی به خوبی میداند که هیچ موفقیتی بدون کار تیمی به دست نمیآید. او به شدت به تواناییهای تیم خود ایمان دارد و همواره بر اهمیت همکاری و همدلی در میان اعضای تیم تأکید میکند.
- فروتنی و تواضع: با وجود تمام موفقیتها و ثروتی که خسروشاهی به دست آورده است، او هرگز مغرور و متکبر نشده است. او همواره با فروتنی و تواضع با دیگران برخورد میکند و از به اشتراک گذاشتن تجربیات خود با دیگران ابایی ندارد.
کتاب از تبریز تا غربت نوشته عاطفه ملایری
در مرداد ماه سال 1398 عاطفه ملایری کتابی را با عنوان از تبریز تا غربت به تحریر در آورد. این کتاب که توسط انتشارات ایجاز به چاپ رسیده است، نگاهی کلی به زندگی حسن خسروشاهی، زندگی خصوصی ایشان و فعالیتهایی که در زمینه کسب و کار انجام داده است میاندازد.
در این کتاب، حسن خسروشاهی گوشهای از تجربیاتی که در این سالها بر اثر فعالیت در کسب و کارهای جهانی به دست آورده است را برای خوانندگان این کتاب تعریف میکند. او در این کتاب از آن چه که ماحصل سفرها و کارهایش در بیش از پنجاه سال به دست آورده است صحبت میکند. حسن خسروشاهی بهوسیله مدارک و شواهدی که در این کتاب آورده شده است، آن چه که در این سالها برایش اتفاق افتاده است و همچنین سیر تحولات تاریخی که در زندگی او رخ داده است را برای مخاطبین بازگو میکند.
از تبریز تا غربت کتابی است که به صورت داستانی و در حدود بیست فصل نوشته شده است. عاطفه ملایری این کتاب را از زبان خود حسن خسروشاهی به تحریر درآورده است. انگار که این تاجر بزرگ همچون پدری از تجربیاتش سخن میگوید. در قسمت بعدی گوشه ای از این کتاب که خسروشاهی خاطرهای را نقل میکند در کنار یکدیگر میخوانیم. هم چنان همراه تیم دانشگاه کسب و کار بمانید.
زندگینامه دیگر افراد موفق: اگر به مطالعه زندگینامه افراد موفق علاقه دارید توصیه میکنیم مقالات مندلیف، رنه دکارت، هگل و ژول ورن را در رسانۀ دانشگاه کسب و کار بخوانید.
سخنان حسن خسروشاهی در کتاب از تبریز تا غربت
با وجود سفرهای بسیاری که به اکثر کشورهای جهان داشتهام، هیچ کشوری را بهتر و برتر از وطن خودم نمیدانم. من هرگز کشوری را به وطنم ایران ترجیح ندادم. خاک کشورم برای من بسیار مقدس است. من بر این باورم که فرزندان ایرانی مانند گلهایی میمانند که بهتر است در خاک کشورمان ایران بزرگ شوند و پرورش بیایند.
حسن خسروشاهی در انتهای کتاب از تبریز تا غربت این گونه نقل میکند که:
ما باید بتوانیم که ایمان خود را قوی تر کنیم. سالهای زیادی است که ما در این سرزمین مقدس زندگی میکنیم.
ما امید و باور داریم که تا ابد در این سرزمین خواهیم ماند. من به این موضوع اعتقاد دارم که همه ما فقط یک خانه، یک میهن و سرزمین و فقط و فقط یک ایران داریم. این گونه نیست؟ پس بیایید در کنار هم دیگر تلاش کنیم تا بیش از پیش شکوفایی را برای کشورمان رقم بزنیم. برای رسیدن به عظمت و پیشرفت این کشور با تمام وجودمان تلاش کنیم.
فصل آخر کتاب از تبریز تا غربت، مختص تصاویر مختلف است. این تصاویر مربوط به عکسهایی خانوادگی از خاندان خسروشاهی هستند که میتوانید با خواندن این کتاب آنها را نیز مشاهده کنید.
کلام آخر
در زمان شاه خاندان خسروشاهی بنیانگذاران و مالکان دو برند بزرگ الوند و مینو بودند. حسن خسروشاهی که هم اکنون در ونکوور در کشور کانادا زندگی میکند، نامی آشنا برای تمام ایرانیان ساکن کشور کانادا میباشد. تمام افرادی که به تازگی به کشور کانادا مهاجرت کردهاند گذرشان به مغازههای فیوچرشاپ میخورد. این فروشگاهها که لوازم الکتریکی و منزل را عرضه میکنند تنها بخشی از کسب و کار حسن خسروشاهی در دنیای تجارت هستند.
خسروشاهی در کشور کانادا نامی است که برای تمام ایرانیان ساکن این کشور نماد قدرت و ثروت ایرانیان شناخته میشود. اما با همه این وجود اغلب کسانی که با افتخار از خسروشاهی یاد میکنند، حتی نام کوچک او را نمیدانند! بعضی از مردم نیز اطلاعات غلطی از او دارند و فکر میکنند که حس خسروشاهی کسی است که شرکت وست ادمونتون مال را تأسیس کرده است. علت این موضوع این است که خسروشاهی همیشه در زندگیاش با شهرت طلبی میجنگیده و علاقهای به حضور در رسانهها نداشته است.
آیا شما کتاب از تبریز تا غربت را خواندهاید؟ کدام بخش از زندگی حسن خسروشاهی برای شما الهام بخش بود؟
منبع: Wikipedia