انسانی که در دوران پیش از تاریخ و عصر سنگ و آهن میزیست، هرگز فکرش را هم نمیکرد که میلیونها سال بعد، فرزندانی از آنها به فراتر از زمین و کره ماه سفر کند. تا قرنها انسانها به آسمان نگاه میکردند و دوست داشتند بتوانند ستارههایی را که از آن بالا چشمک میزنند کشف کنند یا عظمت آسمان را دریابند.
اینکه ایدهی سفر به فضا، برای اولین بار در ذهن چه کسی آمد و با چه تفکری به آن پاسخ داد مشخص نیست. با اینحال تاریخ ما نام انسانهایی را به یاد دارد که فارغ از جنسیت تلاش کردند تا رویای خود را عملی کنند و در نهایت به فضا سفر کردند.
انوشه انصاری اولین فرد ایرانی است که توانست به فضا برود. او همچنین یک کارآفرین و مخترع موفق است که با فعالیتهای علمی خود، اکتشافات بسیاری انجام داد. این مقاله از دانشگاه کسب و کار به تاریخچه سفر به فضا و زندگینامه انوشه انصاری اختصاص دارد. در ادامه با فعالیتها و افتخارات این بانوی موفق آشنا خواهیم شد.
تاریخچه سفر به فضا
پس از آنکه زمزمهها و تحقیقاتی برای ساخت موشک و ارسال آن به فضا برای اولین بار صورت گرفت، کشورهای پیشرو در علم و فناوری در پی کسب افتخار برآمدند. دو کشور ایالت متحده آمریکا و روسیه، از دیرباز رقابت تنگاتنگی برای ساخت اولین موشکهای فضایی و ثبت آن به نام خود داشتند و سالها برای تحقق آن فعالیت کردند.
ساخت موشک
ایدهی استفاده از موشک برای ارسال ماهواره به مدار زمین نخستین بار توسط یک دانشمند روسی به نام کنستانتین تسیولکوفسکی در سال 1903 مطرح شد. او با این ادعا که لازم است برای سفرهای فضایی از دانش موشکی آگاه باشیم، ترکیبی از اکسیژن و هیدروژن را به عنوان سوخت موشکها پیشنهاد داد. سپس معادلات ریاضی مربوط به سرعت لازم برای حرکت ماهواره را ارائه داد که تقریبا درست و قابل استناد بودند. افکار و اندیشههای تسیولکوفسکی نقطهی آغازی برای فعالیتهای بشر در تسخیر فضا بود.
ارسال موشک به فضا
در 30 ژانویه 1956، دولت شوروی طرح فرستادن ماهواره بر مدار زمین را در دستور کار قرار داد. هدف آنها این بود که بار ارسال یک ماهواره ساده، حرکت آن در مدار را بررسی کند و ببینید پیامهای رادیویی از زمین قابل دریافت است یا خیر. سرانجام نخستین ماهواره فضایی جهان به نام اسپوتنیک – 1، در 4 اکتبر 1957 توسط اتحاد جماهیر شوروی از پایگاه فضایی بایکونور به مدار زمین پرتاب شد. این واقعه آغازگر عصر فضا و مسابقات فضایی کشورها بود.
نخستین سفر انسان به فضا
پس از موفقیت برنامه موشکی روسیه، تحقیقات برای سفر انسان به فضا آغاز شد. سپس شروع به برنامه ریزی برای ساخت موشک و انتخاب فرد مناسب کردند. دولت جماهیر شوروی قصد داشت تاریخ مناسبی برای نخستین سفر فضایی تعیین کند و اولین رکورد تاریخ را به نام کشورش ثبت کند.
آنها زمان اولین سفر فضایی آمریکا را برای 20 آوریل 1961 حدس زدند، هر چند فضاپیمای آمریکایی تفاوتهایی با موشک روسیه داشت و قرار بود زیر مدار زمین و در ارتفاع 100 مایلی پرواز کند. با این حال برنامهی بلندپروازانه روسیه مانع از آن شد که از آمریکا عقب بماند.
کسب افتخارات جهانی توسط نخستین فضانورد دنیا
پس از گزینشهای مختلف، فردی به نام یوری گاگارین که خلبان ارتش شوروی بود، برای نخستین سفر فضایی انتخاب شد. او نخستین انسانی بود که میخواست به جوی خارج از زمین برود، به همین دلیل پزشکان و روانشناسان کشور نگران بودند که او با قرارگرفتن در بیوزنی و مشاهدهی کره زمین و فضای بیکران اطراف دچار جنون شود و تعادل روحی خود را از دست بدهد. اما چنین اتفاقی رخ نداد و پرواز با موفقیت انجام شد.یوری گاگارین در ساعت شش و هفت دقیقه صبح روز چهارشنبه 12 آوریل 1961 به وقت مسکو، از پایگاه فضایی بایکونور و با فضاپیمای وستوک – 1 به مدار زمین پرواز کرد. در اولین جمله گفت: من زمین را میبینم، خیلی زیبا است. او به مدت 108 دقیقه با سرعت 27 هزار و 400 کیلومتر در ساعت زمین را دور زد و به سلامت در شهر انگلس روسیه فرود آمد.
این رخداد به سرعت تبدیل به بزرگترین رویداد زمان شد و نام روسیه را در جهان مفتحر کرد. گاگارین به ستارهای جهانی تبدیل شد و به کشورهای مختلفی نظیر ایتالیا، آلمان، فرانسه، برزیل و مصر دعوت شد و حتی با ملکه الیزابت دوم ناهار خورد! پرترههای و مجسمههای گوناگونی از او در کشورهای مختلف ساخته شد و خیابانی در پاریس به نام او درآمد.
نخستین زن فضانورد
در 14 ژوئن سال 1963، نخستین زن فضانورد به نام والنتینا ترشکووا که اهل روسیه بود، با فضاپیمای وستوک – 6 به فضا رفت. او پس از 71 ساعت و 48 بار گردش به دور زمین در 19 ژوئن به زمین بازگشت. او نخستین فرد غیرنظامی بود که در آن زمان، این سفر را انجام داد. ترشکووا در این مدت آزمایشهای بسیاری روی خود انجام داد و دادههای پزشکی ارزشمندی دربارهی تاثیر بیوزنی در محیط فضا گردآوری کرد. هماکنون مرکز کیهانشناسیای در شهر یاروسلاول روسیه به اسم او نامگذاری شده است.
ترشکووا دهمین فضانورد جهان بود که توانست با شکستن کلیشهها و تبعیضهای جنسیتی به مقام نخستین زن فضانورد برسد. این افتخار برای ایرانیان نیز به دست آمد. نخستین ایرانیتباری که توانست آرزوی خود را برای سفر به فضا محقق کند، یک زن بود. او انوشه انصاری نام داشت.
زندگینامه دیگر افراد موفق: اگر به مطالعه زندگینامه افراد موفق علاقه دارید توصیه میکنیم مقالات اپرا وینفری، سعدی، دونالد ترامپ و نیما یوشیج را در رسانۀ دانشگاه کسب و کار بخوانید.
زندگینامه انوشه انصاری
انوشه انصاری در بسیاری از زمینهها به رتبهی اول دست یافت؛ او اولین ایرانی و اولین زن مسلمانی بود که به فضا سفر کرد و اولین زنی بود که گردشگر فضایی شد. او علاوه بر افتخارات آسمانی، در زمین هم موفق بود؛ به کارآفرینی و اختراع روی آورد و اکتشافات بسیاری در زمینههای مختلف ثبت کرد.
ما در ادامهی این مقاله از دانشگاه کسب و کار از زندگی این بانوی ایرانی که موجب افتخار کشورمان است میخوانیم.
آغاز زندگی انوشه انصاری
انوشه رئیسیان در 21 شهریور 1345 مقارن با 12 سپتامبر 1966 در مشهد متولد شد. خانوادهی او اندکی بعد به تهران مهاجرت کردند و تا آخر سکونت در ایران، آنجا ماندند. در سال 1357 که انقلاب شد، انوشه 13 سال داشت. شرایط نامساعد پس از انقلاب و آغاز جنگ ایران و عراق موجب شد که خانوادهی او به فکر مهاجرت از ایران بیفتند. آنها چند سال صبر کردند تا دوران تحصیل انوشه تمام شود و سرانجام در سال 1361 به ایالات متحده آمریکا مهاجرت کردند.
رویای سفر به فضا
انوشه در مصاحبهای گفت که از کودکی به فضا علاقه داشت. او هر شب در حیاط مینشست و به آسمان و ستارهها نگاه میکرد و آرزو داشت روزی بتواند آنها را از نزدیک مشاهده کند. از همان زمان فکر سفر به فضا در ذهنش افتاد. در حقیقت یکی از دلایل مهمی که باعث مهاجرت انوشه انصاری و خانواده او به آمریکا شد، همین مسئله بود. آنها نمیخواستند فرزندشان از رویا و آرزوی خود جا بماند و چون ایران هیچ امکانات و شرایط تحصیلی برای این هدف نداشت و حتی محدودیتهای آن برای زنان بسیار بیشتر بود، آن را ترک کردند.
تحصیلات انوشه انصاری
انوشه زمانی که به آمریکا رسید برای تحصیلات دانشگاهی به دانشگاه جورج میسون در ویرجینیا رفت. او به تحصیل در رشتهی مهندسی برق و علوم رایانه پرداخت و با مدرک لیسانس آن فارغالتحصیل شد. سپس تحصیلاتش را برای فوق لیسانس مهندسی الکترونیک در دانشگاه جورج واشنگتن ایالت واشنگتن ادامه داد.
استخدام و ازدواج انوشه انصاری
انوشه پس از آن که فارغالتحصیل شد، در یک شرکت مخابراتی به نام MCI که از زیرمجموعههای شرکت بزرگ ورایزون بود، استخدام شد. ورود او به این شرکت تاثیرات زیادی در زندگی شخصی و اجتماعیاش داشت او در آنجا با حمید انصاری، همسرش، آشنا شد و در سال 1991 با او ازدواج کرد. پس از آن، فامیلی انوشه از رئیسیان به انصاری تغییر کرد.
او پس از فعالیت در شرکت MCI در یک شرکت بزرگ به نام COMSAT هم فعالیت کرد و در پروژههای مهمی به موفقیت رسید. او در این دوران چند مقاله برای شرکت COMSAT نوشت و ثبت کرد. علاوه بر آن
تاسیس شرکت Telecom Technologies Inc
انوشه انصاری یکی از کارآفرینان بزرگ دوران خودش است. او در سال 1993 با همسر و برادر همسرش، امیر انصاری، شرکتی به نام Telecom Technologies Inc تاسیس کردند. این شرکت در ریچاردسون تگزاس بود و مختصرا TTI نامیده میشد.
آنها این شرکت را با پساندازها و مبالغی که برای بازنشستگی کنار گذاشته بودند تاسیس کردند. فعالیت شرکت TTI در زمینهی تامین وسایل و ارائه خدمات برای شبکههای مخابراتی بود. آنها این امکان را فراهم میکردند که همزمان با بهبود عملکرد فعالیتهای مخابراتی از هزینههای جدید کم کنند و به نوآوری و نوسازی وسایل بپردازند.
کسب افتخار شرکت TTI برای انوشه انصاری
این شرکت و فعالیتهای خانواده انصاری در آن به اندازهای خوب بود که در سال 2000، انوشه انصاری به عنوان کارآفرین برتر در مجلهی زنان شاغل انتخاب شد. مجله فورچن نیز نام او را در فهرست تاجران موفق سال 2001 قرار داد.
خرید شرکت TTI
عملکرد شرکت TTI چند سرمایهگذار و شرکت بزرگ را ترغیب کرد تا برای سود بیشتر آن را خریداری کنند. در سال 2001 شرکت Sonus Networks توانست نظر صاحبان شرکت را به خود جلب کند و آن را بخرد. 10/8 میلیون سهم از شرکت سانوس نتورکس به صاحبان TTI منتقل شد و بدین ترتیب معامله خرید و جابهجایی سهام صورت گرفت. انوشه معاون شرکت Sonus و مدیر پخش آیپی هوشمند شد و چند ماه در همین جایگاه باقی ماند.
زندگینامه دیگر افراد موفق: اگر به مطالعه زندگینامه افراد موفق علاقه دارید توصیه میکنیم مقالات گاندی، جیم ران، فارابی و راکفلر را در رسانۀ دانشگاه کسب و کار بخوانید.
کمک انوشه انصاری به بنیاد جایزه ایکس
انوشه از نوجوانی و کودکی به فضا و سفر به آن علاقه داشت. او در همین مدت فعالیتش بارها به این رویا و نحوه تحقق آن فکر کرد. در همین راستا در سال 2004 با همراهی همسر و برادر شوهرش تصمیم گرفت که به بنیاد جایزه ایکس کمک کند.
او ثروتی را که از کسب و کار و فعالیت در شرکت کسب کرده بود در این راه خرج کرد. بنیاد ایکس که در سال 1996 راهاندازی شده بود، برنامهای داشت که بر اساس آن به اولین فرد یا گروهی که نخستین پرواز غیردولتی به فضا را فراهم کند، ده میلیون دلار هدیه دهد.
بنیاد ایکس یا انصاری؟
پس از کمک انوشه به بنیاد، نام آن به “بنیاد ایکس انصاری” تغییر یافت. شرایط جایزه این بود که سفر با یک فضاپیمای رفت و برگشت انجام شود و حداقل سه نفر را به ارتفاع 100 کیلومتری از سطح زمین ببرد. همچنین باید به اندازهای قدرتمند باشد که دو هفته بعد از اولین سفر، آماده برای پرواز مجدد باشد. در 4 اکتبر سال 2004 فردی آمریکایی به نام “برت روتان” فضاپیمای کوچکی با نام Spaceship1 طراحی کرد و جایزه بنیاد را برنده شد.
تاسیس شرکت فضایی توسط انوشه انصاری
پس از این طراحی، انوشه انصاری با همراهان همیشگیاش یعنی همسر و برادر شوهرش، شرکت دیگری در سال 2006 تاسیس کرد. این شرکت Prodea Systems نامیدهشد که هماکنون نیز فعال است و انوشه انصاری مدیرعاملی و ریاست هیئت مدیره آن را برعهده دارد.
او وارد مدیریت سفرهای فضایی شد و گامی در جهت اهداف خود برداشت. با این حال همچنان علاقه داشت که خودش به فضا سفر کند و نمیتوانست از فکر انجام آن آرام شود. در همین روزها متوجه شد که میتوان با پرداخت هزینهی شخصی به مبلغ بیست میلیون دلار به فضا سفر کند و حتی چند روزی در ایستگاه بینالمللی بماند.
ثبتنام انوشه انصاری برای سفر به فضا
انوشه که خود را برای تحقق اهدافش آماده میدید، ریسک کرد و مراحل ثبتنام آن را انجام داد. این سفر با یک فضاپیمای روسی که سایوز TMA نام داشت، انجام میشد. طبق لیست قرار بود ابتدا پزشکی ژاپنی به نام دایسوکه انوموتو به سفر برود؛ اما بنابر دلایلی نشد و نوبت انوشه 6 ماه جلو افتاد. او قرار بود در بهار 2007 به عنوان اولین بانوی گردشگر فضایی به مدار کره زمین سفر کند اما تاریخ سفر او به 18 سپتامبر 2006 تغییر کرد.
سفر انوشه به فضا با دو همسفر
فضاپیمای روسی در صبح روز دوشنبه 18 سپتامبر سال 2006 با سه مسافر شامل؛ انوشه انصاری، میخائیل تیورین (فرماندهی روسی) و مایکل لوپز الگریا (مهندس پرواز) ماموریت خود را آغاز کرد. این فضاپیما در پایگاه فضایی بایکونور قزاقستان به فضا پرتاب شد و دو روز پس از قرارگرفتن در در مدار زمین، در 20 سپتامبر به ایستگاه بینالمللی فضایی رسید. از آن روز اقامت 9 روزهی انوشه در فضا آغاز شد. او که سرانجام به آرزوی خود رسیده بود، مدام مطالبی در وبلاگش مینوشت و از احساسات شخصی و وقایع لحظهای خبر میداد.
پژوهشهای فضایی انوشه
انوشه در طول 9 روز اقامت در ایستگاه فضایی سه آزمایش علمی برای آژانس فضایی اروپا انجام داد که عبارت بود از؛
- پژوهش در مورد علل کمخونی
- تاثیر تغییرات ماهیچهای بر کمردرد
- تاثیر تشعشعات فضایی روی فضانوردان ساکن در ایستگاه و میکروبهایی که در ایستگاه پرورش داده شدند
زندگینامه دیگر افراد موفق: اگر به مطالعه زندگینامه افراد موفق علاقه دارید توصیه میکنیم مقالات بقراط، استیون هاوکینگ، چه گوارا و نیکولا تسلا را در رسانۀ دانشگاه کسب و کار بخوانید.
بازگشت موفقیتآمیز انوشه انصاری از فضا
انوشه پس از گذشت نه روز از اقامت در ایستگاه بینالمللی فضایی و پژوهش و تحقیقات، در 29 سپتامبر 2006 با دو همسفرش به زمین بازگشت. این اتفاق مصادف با هفتم مهرماه سال 1385 در ایران بود. آنها در 90 کیلومتری شمال آرکالیک در قزاقستان فرود آمدند. انوشه انصاری پس از فرود، با استقبال گرم خانواده و همسرش، مقامات محلی و مسئولان سازمان فضایی روبهرو شد. او پس از انجام معاینات پزشکی با بالگرد به شهر قُستانای در قزاقستان منتقل شد تا در مراسم خوشامدگویی شرکت کند.
تحصیل در رشته ستارهشناسی
انوشه پس از بازگشت از فضا تصمیم گرفت اطلاعات و دانش خود را در خصوص کیهان و فضا افزایش دهد. به همین دلیل به تحصیل در رشتهی ستاره شناسی در دانشگاه سوئین بورن پرداخت. او با اینکه در آن زمان 40 سال سن داشت، از تحصیل دست نکشید و در مصاحبهای گفت:”مردم فکر میکنند پس از چهل سالگی به قله زندگی رسیدهاند و باید استراحت کنند؛ اما من امیدوارم که این سن، شروعی برای بالا رفتن از قلههای دیگر باشد.”
تاسیس بنیاد اهورا توسط انوشه انصاری
انوشه در اقدامی دیگر با برادر همسرش، بنیاد خیریهای به نام اهورا تاسیس کرد که هماکنون ادارهی آن را برعهده دارد. علاوه بر آن در شرکت Prodea Systems نیز فعالیت میکند. این شرکت در حوزهی خانههای هوشمند و دیجیتال فعالیت میکند و در تگزاس و هندوستان دفتر رسمی دارد.
افتخارات انوشه انصاری
انوشه انصاری اولین فضانورد ایرانی دنیا و اولین زن کیهانگرد است. او چهارمین فردی است که با هزینه شخصی به فضا سفر کرد. اولین نفر یک میلیونر آمریکایی به نام دنیس تیتو بود که در سال 2001 با هزینه شخصی خودش به سفر کیهانی رفت. همچنین انوشه انصاری دومین فارسی زبانِ فضانورد است. پیش از او عبدالاَحد مومَند که یک افغان فارسیزبان بود در سال 1988 میلادی به فضا رفت و نه روز در ایستگاه بینالمللی آن اقامت کرد.انوشه انصاری با اینکه از 18 سالگی از ایران رفته بود و در آمریکا زندگی میکرد، روی لباس فضانوردیاش دو پرچم ایران و آمریکا را کنار هم نقش کرد. او علت این حرکت را ادای دین به دو کشوری میدانست که در پیشرفت و موفقیت او، هر چند جزئی، نقش داشتند.
تجلیل ایران از انوشه انصاری
سازمان فضایی ایران در آستانهی سفر انوشه انصاری به فضا از فعالیتها خدمات ارزندهای او در فنآوری فضایی تجلیل کرد و دربارهی او نوشت: “این زن دانشمند و پرتلاش ایرانی با ارادهی بلند خود فعالیتی را آغاز کرد که افق بزرگی برای تمام جهانیان خواهد گشود. پرواز ایشان به ایستگاه بینالمللی فضایی، به عنوان اولین ایرانی مایه افتخار و غرور بسیاری برای تمام ایرانیان است. با این حال نباید تاثیر فعالیتها و خدمات ایشان در رونق فعالیتهای فضایی در سطح بینالملل را فراموش کرد.”
جوایز انوشه انصاری
انوشه انصاری در سال 2009 اولین جایزه نوآور سیمونز که هرسال توسط NCWIT به کارآفرینان موفق زن داده میشد، را برنده شد. همچنین در سال 2012 از دانشگاه جرج میسون دکترای افتخاری دریافت کرد. به پاس خدمات انوشه انصاری به علوم فضایی، جایزه ملی پیشگامان فضای ایالات متحده آمریکا در سال 2015، به او دادهشد.
درسهای موفقیت از زندگی انوشه انصاری
انوشه انصاری از آن دسته انسانهایی است که اراده و همت بالایی در زندگی دارند. او رویایی در ذهن داشت که برای تحقق آن تلاش بسیاری کرد و در نهایت به آن رسید. او پیش از سفر به فضا در وبلاگش نوشت:
“شما حاضرید چقدر برای تحقق رویایتان هرینه کنید؟ آیا رویای شما بهای یک ماه یا یک سال از درآمد و حقوقتان را دارد؟ ارزش از دست دادن تمام ثروت یا نقص عضوی از بدن چطور؟ قیمت یک رویا به راستی چهقدر است؟ من جوابی برای این سوال ندارم چرا که زندگی و رویای آدمها با هم تفاوت دارد. اما من همیشه آماده بودم و هستم تا زندگیام برای تحقق آرزوهایم فدا کنم.”
تلاشهای بیشمار برای تحقق رویاها
ماجرای پزشک ژاپنی که پیش از انوشه قصد سفر به فضا را داشت، به خوبی نشان میدهد که صرفا داشتن پول برای تحقق رویاها کافی نیست. افراد بسیاری برای رفتن به این سفر ثبتنام کردند اما هنگامی که با تمرینات سخت و دورههای آموزشی طولانی مواجه شدند، جا زدند. آنها اراده کافی برای تحمل تمرینات را نداشتند و به همین دلیل از فهرست مسافران خط خوردند. بنابراین این فرض که صرفا افراد پولدار میتوانند به علایق خود برسند درست نیست. مهمترین چیزی که نیاز است، اراده و همت بالا برای تحمل سختیهای راه است.
زندگینامه دیگر افراد موفق: اگر به مطالعه زندگینامه افراد موفق علاقه دارید توصیه میکنیم مقالات مریم میرزاخانی، آدولف هیتلر و آنگلا مرکل را در رسانۀ دانشگاه کسب و کار بخوانید.
رویاهای من برای ستارگان
انوشه انصاری در کتاب زندگینامهاش به نام ” رویاهای من برای ستارگان ” توضیح میدهد که در دوران آموزشی با انواع خطرها و شرایط آشنا شده بود. آنها او را با شرایطی که ممکن بود در حین سفر یا پس از آن رخ بدهد آشنا کردند تا اگر ذرهای تردید و نگرانی دارد، از ادامهی راه عقبنشینی کند. اینکه ممکن است هرگز به زمین برنگردند یا به علت برخورد با شهاب سنگ یا سیارهای متلاشی شوند. انوشه انصاری در ادامه گفت که شرایطی برای آنها وجود داشت که در حالت عادی نمیپذیرفت؛ اما برای تحقق رویای دیرینهای آنها را قبول کرد.
پاسخ انوشه انصاری به انتقادها
انوشه انصاری مانند تمام گردشگران فضایی، پس از مدتی مورد انتقاد قرار گرفت که چرا به خاطر یک ماجراجویی شخصی پول هنگفتی را صرف کرد. او در پاسخ به این انتقادها نوشت: “فکر میکنید پول من از کجا آمده؟ ما آن را از طریق کار سخت شبانهروزی، ریسکهای غیرقابل باور و فداکردن خیلی چیزها در راه اهداف به دست آوردیم. من فکر کنم این اجازه را داریم که از مشقت خودمان استفاده کنیم و اگر فکر میکنید نسبت به جهان بیتفاوت هستم، بد نیست بیشتر مرا بشناسید و بعد قضاوت کنید.”
فراهم شدن امکان سفر به فضا
انوشه انصاری در مصاحبهای که با شبکه چهار صداوسیما انجام داده بود گفت:” سفر به فضا خیلی سخت است و دشواریهای زیادی به همراه دارد. من دوست دارم تا زمانی که زنده هستم این را ببینم که قیمت آن کاهش پیدا کند تا تمام افراد بتوانند رویای آن را تحقق بخشند.
فکر میکنم با پیشرفت فنآوریهای فضایی در چند سال آینده هزینهی آن به 16 تا 20 هزار دلار برسد و افراد واجد شرایط بتوانند نه یک بار، بلکه چندبار در عمر خود به فضا سفر کنند. اگر سی سال پیش در ایران میگفتم که دوست دارم روزی فضانورد شوم، همه به من میخندیدند؛ اما الان به این آرزو رسیدهام. خانمهای ایرانی سنگ بنای جامعه هستند و باید این را بدانند که توانایی رسیدن به آرزوهای خود را دارند و باید اعتماد به نفس داشته باشند.”
نکاتی جالب دربارهی سفرهای فضایی
شاید شما هم جزو آن دسته از افرادی باشید که آرزوی سفرهای فضایی را دارد. ممکن است فکر کنید فضانوردی آرزوی آسانی است که تنها با اندکی شجاعت و صرف هزینهی زیاد قابل تحقق میشود. اما این سفر عوارض و پیامدهایی در حین و پس از آن دارد که بد نیست برخی از آنها را با هم مرور کنیم:
پیری زودرس
محیط فضا باعث پیری زودرس فضانوردان خواهد شد و پوست آنها را خشک و نازک میکند. فضانوردان در ماهی که در فضا هستند، یک درصد از توده عضلانی و دو درصد توده استخوانیشان را از دست میدهند. مثلا در سفری که میانگین، چهار تا شش ماه طول بکشد، 11 درصد از حجم استخوان فضانوردان از بین میرود. حتی شریانهای خونی آنها به اندازهی بیست سال سفتتر میشود. این عوارض باعث میشود که فضانوردان دچار سکته قلبی و مرگ زودرس شوند.
نبود خدمات اورژانسی
در ایستگاههای فضایی بینالمللی هیچ خدمات پزشکیای برای مواقع حساس وجود ندارد. اگر یک فضانورد دچار بیماری شود چه باید کرد؟ هر رفت و برگشت با موشکهای فضایی، حدودا صد میلیون دلار هزینه دارد و به صرفه نیست! بنابراین بسیاری از این افراد به راحتی جان خود را از دست میدهند. علاوه بر این، داروهایی که در زمین استفاده میکنند، تاثیر کمتری در فضا دارند. آنها بهدلیل ارتعاش و تابش بیش از حد در بالا، اثر خود را از دست میدهند. با این دلایل بهراحتی میشود دشواریها و حتی عدم برگشت قطعی در سفرهای چندماهه را درک کرد.
نبود آب و سرویس بهداشتی
در فضا امکان نگهداری آب وجود ندارد؛ به همین جهت مدیران فضایی دستگاهی درست کردهاند که میتواند آب ادرار و آبهای مصرفی را بازیافت کند تا دوباره مصرف شود. آنها حتی عرق خود را بازیافت میکنند چون در غیر این صورت جان خود را بر اثر تشنگی از دست میدهند.
مشکل دیگری که در سفرهای فضایی وجود دارد، نبود سرویس بهداشتی است! معمولا پوشکهایی به مسافران داده میشد که در مسیر رفت و برگشت و در حین اقامت استفاده کنند. میتوانید تصور کنید که این مسائل تا چه حد دشوار و تهوعآور است، اما آنها برای تحقق رویاها و پیشرفتهای علمی جهان، ریسک میکنند و تمام این شرایط را میپذیرند.
مروری بر فروش میلیاردی شرکت TTI توسط انوشه و همسرش
شرکت TTI که توسط انوشه و همسرش تأسیس شده بود آن چنان عملکرد خوبی را از خود نشان داد که بسیاری از شرکتهای بزرگ و مشهور درخواست خرید آن را دادند. Sonus Networks در نهایت نام شرکتی بود که توانست توجه انوشه انصاری را جلب کند. در سال 2001 این شرکت از طریق انتقال سهام خود شرکت TTI را خریداری کرد.
او حدود 10.8 میلیون از سهم خود را به سهامداران شرکت TTI منتقل کرد و شرکت را از آن خود نمود. پس از این معامله انوشه تصمیم گرفت در سمت معاونت شرکت Sonus Networks مشغول فعالیت شود. علاوه بر سمت معاونت او در بخش آی پی هوشمند Sonus Networks نیز مدیریت را برعهده گرفت. تا ماه مارس در سال 2001 انوشه این سمتها را حفظ کرد و در Sonus Networks مشغول فعالیت بود.
زندگینامه دیگر افراد موفق: اگر به مطالعه زندگینامه افراد موفق علاقه دارید توصیه میکنیم مقالات میشل اوباما، شجاع الدین شفا و الیف شافاک را در رسانۀ دانشگاه کسب و کار بخوانید.
انوشه انصاری نماینده اصغر فرهادی در گرفتن دومین اسکار
زمانی که دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور کشور آمریکا انتخاب شد تصمیم گرفت ورود اتباع چند کشور از جمله ایران را به خاک آمریکا ممنوع اعلام کند. به همین دلیل در سال 2017 اصغر فرهادی که نامزد اسکار بود تصمیم گرفت از حضور در این مراسم امتناع کند. او به عنوان نماینده خود بر روی فرش قرمز دو تن از بزرگترین افتخارات ایرانی در آمریکا را انتخاب کرد. فیروز نادری و انوشه انصاری کسانی بودند که به عنوان نماینده اصغر فرهادی بر روی فرش قرمز رفتند و اسکار بهترین فیلم خارجی در سال 2017 را گرفتند.
انوشه به عنوان نماینده اصغر فرهادی این گونه گفت: “من تصور میکنم که اصغر فرهادی با این حرکت خود دوست داشت که از مردمانی حمایت کند که تحت قانون ممنوعیت ورود به کشور آمریکا قرار دارند. او میخواست در کنار افرادی باشد که به خاطر این قانون دیگر نمیتوانند اعضای خانوادهشان و دوستان خود را ببینند. آنها دیگر نمیتوانند لحظات مهم زندگی خود را با افراد نزدیک زندگیشان شریک شوند. به همین دلیل او تصمیم گرفت که به این جا نیاید و جایزهای که برای او بسیار تلاش کرد و بسیار برای او اهمیت دارد را نگیرد.”
انوشه در اوقات فراغت خود چه فعالیتهایی میکند؟
زمانی که از انوشه درباره فعالیتهایی که در اوقات فراغت خود انجام میدهند پرسیدند، او این گونه پاسخ داد: “من دوست دارم در زمانهای خالیام ستارگان آسمان را تماشا کنم. از پیاده روی با خانوادهام بسیار لذت میبرم و دوست دارم بیشتر وقت خودم را با فعالیت کردن در فضای باز پر کنم. من به موسیقی علاقه زیادی دارم و موسیقیهای کشورهای مختلف را گوش میکنم و لذت میبرم. بسکتبال ورزش مورد علاقه من است و تماشا کردن و بازی کردن آن را بسیار دوست دارم.”
پیام انوشه انصاری برای جوانان ایرانی
در مصاحبهای از انوشه خواستند که پیامی که به جوانان ایرانی بدهد که او را دنبال میکنند و دوست دارند؛ مانند او به موفقیت برسند. انوشه در پاسخ این سؤال این گونه گفت:
“پیام من به جوانان ایرانی این است که به هیچ کس حتی خانوادهتان اجازه این را ندهید که آرزوهای شما، تخیل و یا تفکر شما را محدود کنند! برای رسیدن به آرزوهایی که در سر دارید شور و اشتیاق را در خودتان زنده کنید و با علاقه در مسیر رسیدن به آن حرکت کنید. علاقه میتواند آرزوهای شما را محقق کند. اطرافیانتان را تشویق کنید که برای رسیدن به آرزوهایشان تلاش کنند. من بر روی علامتی که دارم پیامی نوشتهام. این همان پیام من به تمام جوانان ایرانی میباشد. تجسم کن، دگرگون کن و الهام ببخش…”
زندگینامه دیگر افراد موفق: اگر به مطالعه زندگینامه افراد موفق علاقه دارید توصیه میکنیم مقالات علی انصاری، دیل کارنگی، ولادیمیر ناباکوف و بابک فردوسی را در رسانۀ دانشگاه کسب و کار بخوانید.
سخن پایانی
روزی که انوشه انصاری پا به آمریکا گذاشت، فقط زبان مادریاش را بلد بود. اما وقتی خبر موفقیت او در جهان پیچید، علاوه بر انگلیسی، با زبان فرانسه و روسی نیز آشنایی داشت. او یکی از هزاران زن موفقی است که کلیشههای جنسیتی را درهم شکست و با تحصیل و فعالیت در زمینههای موردعلاقهاش به موفقیتهای بزرگی رسید.
انوشه انصاری زنی افتخار آفرین برای ایران است؛ چرا که اولین فرد ایرانی بود که توانست به فضا و کره ماه پا بگذارد. او هماکنون در راه تحقق اهداف فضایی و فراهم کردن امکان سفر به فصل برای تمام مردم تلاش میکند و با این که 65 سال سن دارد، لحظهای توقف نکردهاست.
نظر شما دربارهی زندگی و اعمال این بانوی موفق چیست؟
منبع: Wikipedia