این روزها در هر جایگاه و در هر کسب و کاری که باشید به اصول و فنون مذاکره نیاز پیدا خواهید کرد. اهمیت مذاکره و فن بیان در قرن حاضر از هر زمان دیگری بیشتر شده و بسیاری از شرکتها و سازمانهای بزرگ امور خود را بر پایه مذاکرات مختلف بنا میکنند. حال این مذاکره میتواند در زمینه فروش کالا و خدمات باشد و یا خرید مواد و تجهیزات اولیه. در هر صورت مذاکره موفق این روزها برگ برنده بسیاری از مدیران موفق و کمپانیهای رو به پیشرفت است.
اما بهتر است بدانید که یک مذاکره موفق نیاز به اصول و مهارتهایی دارد که بدون آنها نمیتوانیم سربلند از آن بیرون بیایید. چرا که شما هنگامی که با یک طرف دوم وارد مذاکره در رابطه با مسئلهای خاص میشوید هر دو طرف تصمیم به برنده شدن و تمام کردن مذاکرات با نفع خود را دارند. اما باید ببینیم که فردی که در انتها برنده میشود و ورق را به سمت خود برمیگرداند از چه اصولی استفاده میکند. ما در ادامه این مقاله از دانشگاه کسب و کار به برخی از این اصول و فنون مذاکره اشاره میکنیم. تعدادی از مهمترین و اثرگذارترین آنها را با یکدیگر بررسی میکنیم. پس در ادامه مقاله همراه ما باشید.
مذاکره و برخی از انواع آن
قبل از اینکه به بررسی دقیق اصول و فنون مذاکرات بپردازیم نیاز است تا تعریفی دقیق و اصولی از مذاکره ارائه دهیم. مذاکره اصولاً به گفتگویی گفته میشود که بین دو فرد، دو شرکت یا نمایندگان آنها در و در حالت کلی میان دو شخص حقوقی یا حقیقی شکل میگیرد. که در آن هر یک از طرفین اهدافی را دنبال میکنند و تلاش میکنند در اتمام گفتگو به نتایجی مطلوب برسند.
مذاکره گفتگویی است که برای شروع یا ادامه دادن به یک رابطه انجام میپذیرد. در روند هر مذاکره هر یک از طرفین خواستهها، نیازها و شروطی دارد که تلاش میکند در رابطه با آنها با طرف مقابل خود به یک نقطه مشترک برسد. در طول این گفتگو نیز هر یک از دو طرف برای رسیدن به نتایج مطلوب باید تلاش کنند تا به بیانات و درخواستهای طرف مقابل توجه کنند و سعی کنند آنها را حل و فصل کنند.
همانطور که گفتیم مذاکرات انواع و اهداف متفاوتی دارند. گاهی افراد برای همکاریهای بیشتر با یکدیگر مذاکره میکنند، گاهی شما برای فروش محصولات شرکت مجبور به مذاکرات با سازمانها و مراکز مختلف هستید. گاهی نیز برای خرید مواد اولیه مناسب باید وارد روند مذاکرات شوید. در سطوح بالاتر معمولاً بسیاری از کشورها از طریق نمایندگان خود بر سر مسائلی همچون همکاریهای دو جانبه، ایجاد صلح، برطرف سازی تحریمات و یا مسائل مهم منطقهای به مذاکرات میپردازند. مذاکراتی که میتواند نتایج مختلفی در بر داشته باشد. از انواع مذاکرات میتوانیم به مذاکره دو سر برد و یا برد باخت اشاره کنیم.
مذاکرات برد برد برای روابط بلند مدت
این نوع از مذاکرات معمولاً در مواقعی رخ میدهد که هر دو طرف مذاکره اهداف مشترکی دارند. تلاش میکنند تا برای رسیدن به آن هدف مشترک تا جای ممکن در کنار یکدیگر قرار بگیرند. اصولاً افراد و یا سازمانهایی که به مذاکرات برد برد فکر میکند و مذاکرات را به این روش پیش میبرند به طرف مقابلشان اعتماد دارند. همچنین میدانند که برای رسیدن به اهداف مشترک میتوانند با یکدیگر همکاری کنند.
در این روش از مذاکرات اصولاً دو طرف مذاکرات به روابط بلند مدت و همکاریهای بیشتر با طرف مقبلشان میاندیشند. همچنین تلاش میکنند با هدایت گفتگو به سمت نتایج دو سر برد این همکاری را ادامه دهند و روابط را طولانی مدت نگهدارند. البته معمولاً در مذاکرات و معاملات دو سر برد هم یکی از طرفین درصدی سود بیشتری دریافت میکند. اما مهم نفس تلاش طرفین معامله برای سود بردن هر دو طرف از نتایج گفتگو است.
مقالات مرتبط در حوزه توسعه فردی: برای افزایش آگاهی خودتان در زمینه موفقیت و توسعه فردی توصیه میکنیم مقالات آرامش درونی، شریک، موفقیت در کار و قانون 80 20 را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار مطالعه کنید.
مذاکرات برد باخت با یک برنده
همیشه این طور نیست که دو طرف مذاکرات به روابط طولانی مدت علاقهمند باشند و معامله را به صورت برد برد پیش ببرند. در برخی موارد مذاکراتی ایجاد میشود که در آنها برای شما اهمیتی ندارد که با طرف مقابل رابطهای شکل دهید و کل ارتباط شما در همین مذاکرات است و تمام. همانطور که از نام این نوع از مذاکرات نیز مشخص است در این نوع از گفتگو فقط یک برنده وجود دارد. در این نوع از گفتگو بر خلاف دو سر برد طرفین مذاکرات به منافع و سود طرف مقابل نمیاندیشند و تنها منافع خودشان برایشان مهم است. معمولاً این نوع از مذاکرات به صورت تک برنده به پایان میرسد و سود بیشتر تنها برای یکی از دو طرف حاصل میشود.
در مذاکرات برد باخت معمولاً ما به روابط بلند مدت با طرف مقابل فکر نمیکنیم. احتمالاً تنها اولین و آخرین بار است که طرف مقابل خود را میبینیم. برای مثال هنگامی که شما تصمیم به خرید یک وسیله یا یک خانه دارید احتمالاً برای بار اول است که فروشنده را میبینید و بعدها نیز قرار نیست با او مراوده و ارتباطی داشته باشید. در این گفتگو هر یک از طرفین برای رسیدن به قیمت مورد خود تلاش میکند. منافع و میزان سود طرف مقابل برای شما ارزشی ندارد. در این زمان است که شما میخواهید به قیمت پایینتری بخرید و او میخواهد به قیمت بالاتری بفروشد.
اصول و فنون مذاکره موفق
همانطور که گفتیم این روزها و در سالهای اخیر آشنایی با اصول و فنون مذاکره یکی از مهمترین موارد برای موفقیت شرکتها، سازمانها و کسب و کارهای مختلف است. در اصل میتوان گفت که مذاکره هنری است که برای دستیابی به تمامی پتانسیلهای و توانمندیهای مورد نیاز آن باید به کسب مهارتها و اصول و فنونی در این ارتباط بپردازید.
در سالهای اخیر با رقابتیتر شدن فضای کسب و کارها در تمامی زمینهها یادگیری اصول مذاکرات موفق به یکی از ضروریات برای توسعه و پیشبرد سازمانها، کمپانیها و کسب و کارهای مختلف تبدیل شده است. این روزها بسیاری از شرکتها و سازمانهای مختلف به دلیل نداشتن مهارت و توانایی صحیح برای مذاکره سود بسیاری را در معاملات مختلف از دست میدهند. همچنین فرصت همکاری با بسیاری برندهای معروف و سازمانهای موفق را از دست میدهند.
برای مثال شما ممکن است برای جذب سرمایه گذار در کسب و کار خود نیاز به گفتگو و مذاکرات فراوان با سرمایه گذاران داشته باشید. مذاکراتی که در آنها باید توانایی قانع کردن طرف مقابل را داشته باشید و بتوانید آنها را متقاعد کنید تا به همکاری بلند مدت با شما بپردازند. همچنین شما برای خرید مواد اولیه و تجهیزات مورد نیاز و یا فروش محصولات خودتان نیاز به فنون مذاکره قوی دارید. در ادامه این مقاله میخواهیم برخی از مهمترین فنون و اصول مورد نیاز در مذاکرات را با هم بررسی کنید.
10 اصل اساسی و فن مورد نیاز برای مذاکره
در ادامه 10 اصل اساسی و فن مهم که برای انجام هر نوعی از مذاکرات به آنها نیاز دارید را بیان میکنیم.
اهداف نهایی و راهبرد کلی خود را تعیین کنید
پیش از شروع هر نوعی از مذاکره باید بتوانیم اهداف خود را مشخص کنید. اینکه به چه هدفی گفتگو را آغاز کردهاید و نتیجه ایدهآل برای شما در پایان گفتگو چیست. همچنین باید بدانید تا چه میزان حاضر به سازش با طرف مقابل هستید. آیا قرار است از اهداف خود کوتاه بیایید یا سفت و سخت بر سر منافع خود هستید؟ حداقل خواسته و انتظارت شما از طرف مقابل چیست و با چه رویکردی میخواهید وارد مذاکرات شوید.
در حالت کلی هر یک از طرفین مذاکرات پیش از ورود به گفتگو با طرف مقابل باید هماهنگیهای لازم را با شرکت یا سازمانی که به نمایندگی از آن حاضر است و یا با خود انجام دهد. هماهنگیها و تعیین اهدافی که در سرانجام مذاکرات بسیار مهم و اثرگذار است و شما را از هر گونه سردرگمی در میانه مسیر نجات میدهد.
پیش از آغاز مذاکره در تمامی زمینههای مورد نیاز کسب اطلاعات کنید
این بسیار مهم است که شما در مورد طرف مقابلتان در گفتگو و معامله اطلاعات کافی داشته باشید. وارد شدن به مذاکرات با دانش کافی در رابطه با مسائل موجود و ذائقه طرف مقابل در نحوه پیشبرد مذاکرات میتواند برگ برندهای برای شما محسوب کند. برای این کار میتوانید از سابقه مذاکرات قبلی خود با فرد مورد نظر و سوابق قبلی معاملات او استفاده کنید. اینکه بدانید با فردی سر سرخت طرف هستید. یا فرد مقابل شما اهل سازش است.
در رابطه با شرایط فعالیت طرف مقابله در حوزه مذاکرات اطلاعات کسب کنید و اولویتها، محدودیتها، علاقه مندیها، نیازها و میزان اختیارات آنها را به خوبی شناسایی کنید. با این کار مسیر پیش روی خود در گفتگو را روشن میکنید. همچنین میتوانید یک برنامه صحیح و کاربردی برای موفقیت در مذاکرات تدوین کنید.
مقالات مرتبط در حوزه توسعه فردی: برای افزایش آگاهی خودتان در زمینه موفقیت و توسعه فردی توصیه میکنیم مقالات شخصیت کنترل گر، افراد موفق ایرانی و امید به زندگی را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار مطالعه کنید.
سر صحبت را باز کنید و رابطهای دوستانه برقرار کنید
تلاش کنید در شروع مذاکرات این شما باشید که سر صحبت را باز میکنید. با این کار میتوانید بحث را در دست بگیرید و شما آن کسی باشید که پیشنهاد اول را برای پیشبرد مذاکرات بیان میکنید. این روش مخصوصاً در مذاکراتی که برای معاملات و خرید و فروشها انجام میشود میتواند بسیار کمک میکند و شما را به سود بیشتری در معامله برساند. فراموش نکنید که در معاملات این چنینی پیشنهاد اول و اینکه چه کسی و کدام طرف معامله آن را بیان میکند بسیار مهم است.
همچنین با باز کردن سر صحبت میتوانید رابطهای دوستانه با طرف مقابل خود برقرار کنید و به تحکیم روابط در مذاکرات برد برد کمک کنید. فراموش نکنید که برای دستیابی به نتایج خوب در یک گفتگو باید نیازها و خواستههای طرف مقابل را نیز درک کنید. این امر با دستیابی به روابط دوستانه با طرف مقابل و گوش دادن فعال به او قابل دستیابی است.
صداقت داشته باشید تا احترام متقابل دریافت کنید
حفظ صداقت در روابط و بین طرفین یک گفتگو امری بسیار مهم در پیشرفت مذاکرات است. احترام متقابل منجر به ایجاد اعتماد در میان دو طرف میشود و همین مسئله مذاکرات را به سمت اهداف و نتایج مورد نظر هر دو نفر سوق میدهد. البته این بدین معنی نیست که تمام اسرار و رازهای تیم خود را برای طرف مقابل فاش کنید و از جزئیات کار خود بگویید. بلکه بدین معنی است که هیچگاه برای گمراه کردن طرف مقابل تلاش نکنید و برای چرخاندن مذاکرات به سمت خود و تیمتان دروغ نگویید.
اگر با طرف مقابل خود روابط بلند مدت دارید این مسئله اعتمادها را در میان شما از بین میرود و بر مذاکرات آینده شما با این طرف و یا افراد دیگر را به خطر میاندازد. فراموش نکنید که حفظ اعتبار شما، سازمان، کمپانی و شرکتی که برای آن وارد مذاکرات شدهاید از هر مسئلهای مهمتر است. نباید اجازه دهید با عدم صداقت در مذاکرات اعتبارتان از دست برود و آینده کاری و شغلی شما و روابط تجاری کمپانی شما به مشکل بخورد.
پیشنهادات منصفانه ارائه کنید و اهل سازش باشید
برای موفقیت در یک مذاکره و رسیدن به نتایج مطلوب باید با نحوه ارائه پیشنهادات آشنا باشید. اولین مسئله در ارائه پیشنهادات سازنده در روند مذاکرات این است که بتوانید پیشنهادات منصفانه ارائه کنید. پیشنهاداتی که از سوی طرفین گفتگو قانونی و قابل اجرا به نظر برسد و طرف مقابل را بتواند آنها را بپذیرد. در هر زمانی از روند مذاکرات که حس کردید طرف مقابل پیشنهادات غیرمنصفانه ارائه میکند و سعی در سوءاستفاده از ما را دارد باید تغییرات در روند گفتگوها ایجاد کنید. این مسئله دوطرفه است. تلاش نکنید تا بتوانید با زرنگی و بی انصافی مذاکره را برنده شوید و سود بیشتری ببرید.
این مسئله علاوه بر تحت تأثیر قرار دادن همان مذاکره میتواند مذاکرات بعدی شما را در آینده با مشکل روبرو کند و اعتبار شما را از بین ببرد. همچنین یکی از مسائلی که در این مسیر باید به آن توجه کنید این است که در روند مذاکراتتان اهل سازش باشید. قبل از شروع مذاکرات مواردی که میتوانید با آنها سازش کنید و مرزهای خود را در سازشگری مشخص کنید. تا در روند مذاکرات به مشکل نخورید. سر سختی بیش از حد بر سر مواضع میتواند رسیدن به نتیجه مطلوب را برای هر دو طرف مذاکرات سخت کند.
اعتماد به نفس از نقاط قوت شما در مذاکره است
اگر با اعتماد به نفس پایین وارد مذاکرات شوید همواره طرف مقابل خود را صاحب حق میدانید. به راحتی از حقوق خود کناره گیری میکنید. معمولاً افرادی که از عزت نفس و اعتماد به نفس پایین رنج میبرند افراد مناسبی برای مذاکرات نیستند. همچنین نمیتوانند مذاکرات و گفتگوهای این چنینی را به نفع خود پیش ببرند. اگر میخواهید درخواستها و پیشنهادات خود را در مذاکرات بیان کنید باید با اعتماد به نفس کامل این کار را انجام دهید.
اعتماد به نفس و عزت نفس بالا منجر میشود تا طرفین دیگر مذاکره نیز بیشتر روی شما حساب کنند و شما را باور داشته باشند. در کل باید بدانید که جلب توجه طرفین مذاکرات بدون صحبتهای قاطع و با اعتماد به نفس امکان پذیر نیست. ارائه پیشنهادات جدید همواره چالش برانگیز است و اعتماد به نفس بالا نقطه قوت شما در این مسیر است.
مقالات مرتبط در حوزه توسعه فردی: برای افزایش آگاهی خودتان در زمینه موفقیت و توسعه فردی توصیه میکنیم مقالات درخت بامبو، اثر پروانه ای و بهترین جملات انگیزشی را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار مطالعه کنید.
مخالفتهای بالقوه را پیش بینی کنید و رویکرد مناسب مقابله با آنها را در نظر بگیرید
قبل از اینکه مذاکرات را شروع کنید سعی کنید مخالفتهای احتمالی با پیشنهادهایتان را پیش بینی کنید. این کار به شما کمک میکند تا بتوانید پاسخها و استدلالهای احتمالی برای آنها را بیابید. تمام مخالفتهای احتمالی و استدلالهای بالقوه طرف مقابل را یادداشت کنید و برای هر یک از آنها پاسخ درخور را بنویسید. تلاش کنید تا با یافتن و در نظر گرفتن استدلالهای مناسب با مخالفتها روبرو شوید.
چرا که بسیاری از افراد بدون دریافت استدلال منطقی و مورد توجه در رابطه با درخواست و پیشنهاد شما قانع نمیشوند. برای مثال اگر درخواست افزایش حقوق دارید و به همین دلیل میخواهید با مدیر خود مذاکره کنید، پیش بینی کنید که مدیرتان برای مخالفت با پیشنهاد و درخواست شما چه استدلالهایی را ارائه میدهد، سپس تلاش کنید دلایلی منطقی برای رد آنها بیابید. چرا که ممکن است این کار در لحظه بسیار دشوار باشد.
گوش دادن فعال را تمرین کنید و در روند مذاکرات به کار بگیرید
یکی از مهارتهای مهمی که میتواند به شما برای موفقیت در روند مذاکرات و کسب اطلاعات کمک کند گوش دادن فعالانه است. هنگامی که طرف مقابل شما در حال صحبت کردن است و استدلالات خود را بیان میکند به خوبی به او گوش فرا دهید و در هنگام صحبت طرف مقابل به جواب بعدی خود فکر نکنید! صحبتهای طرف مقابل خود را گوش دهید نه اینکه فقط آنها را بشنوید. با این کار میتوانید اطلاعات مفیدی در حین مذاکرات به دست آورید.
برای مثال لحن صحبت طرف مقابل شما میتواند احساسات درونی او را در رابطه با پیشنهادات ما و درخواستهای خودش به خوبی بیان کند. شما با توجه به طرز صحبت طرف مقابل میتوانید به میزان قاطعیت او و یا مقدار امیدی که برای پیروزی در مذاکرات دارد پی ببرید. همچنین با این کار به خوبی میتوانید استدلالها و پیشنهادات طرف مقابل را متوجه شوید و بتوانید پاسخ درخور و مناسبی برای آنها بیابید.
همیشه یک طرح جایگزین در جیبتان داشته باشید
اگر میخواهید به عنوان یک مذاکره کننده حرفهای وارد گفتگو شوید یک طرح یا پیشنهاد جایگزین همراه خود داشته باشید. برای موفقیت در مذاکرات باید قدرت پیش بینی بالایی داشته باشید و بتوانید تمام سناریوهای موجود را پیش بینی کنید. شما باید تمام جوانب را بسنجید و برای هر یک از احتمالات سناریویی از پیش تعیین شده داشته باشید. همچنین شما باید توانایی ترغیب دیگران به دنبال کردن پیشنهادهایتان را داشته باشید و توانایی تأثیر گذاری بر دیگران را در خود تقویت کنید.
نقاط ضعف خود را شناسایی کنید
آخرین اصلی که میخواهیم به آن اشاره کنیم مسئلهای است که تمامی اصول قبل را در بر میگیرد. اگر میخواهید یک مذاکره کننده موفق باشید و از تمامی مذاکرات خود سربلند بیرون بیایید و بتوانید اعتبار خود و کسب و کارتان را بالا ببرید باید بتوانید نقاط ضعفتان را شناسایی کنید. تلاش کنید اصولی که در آنها ضعف دارید را شناسایی کنید و به تقویت آنها بپردازید.
برخی از بهترین کتابهای اصول مذاکره را بشناسید
در ادامه میخواهیم لیستی از کتابهای حوزه مذاکرات و اصول و فنون آن را معرفی کنیم و به ارائه توضیحات مختصری در رابطه با هر یک از آنها بپردازیم.
کتاب اصول و فنون مذاکره اثر راجر فیشر و ویلیام یوری
این کتاب را میتوانیم همواره در لیست بهترین کتابهای حوزه مذاکرات و اصول و فنون آن بیابیم. اصول و فنون مذاکره توسط سازمان مدیریت صنعتی منتشر شده و به عنوان مرجعی کامل و تکمیل برای یادگیری انواع مذاکرات مختلف در نظر گرفته میشود. در این کتاب میتوانید اصولی که در میان تمامی مذاکرات مشترک هستند از مذاکرات کوچک تا مذاکرات بزرگ تجاری را فرابگیرید. با مطالعه اصول و فنون مذاکره میتوانید اصول و فنون مذاکرات را به طور کامل یاد بگیرید و بدانید که چطور میتوانید نتیجه گفتگوهای خود را کنترل کنید و به نفع خود تغییر دهید.
هرگز سازش نکنید اثر کریس واس
هرگز سازش نکنید. طوری مذاکره کنید که انگار زندگیتان به آن بستگی دارد. این کتاب اثری از کریس واس است که توسط انتشارات نشر نوین و با ترجمه شهلا ثریا صفت در کشور ما به چاپ رسید است. هرگز سازش نکنید یکی از بهترین کتابهای اصول و فنون این حوزه در جهان است که همانطور که از نامش نیز پیداست با جدیت تمام روشهای مذاکرات موفق را به ما آموزش میدهد. نویسنده این کتاب یعنی کریس واس سالها در بخش دفتر تحقیقات سازمان FBI مشغول به کار بوده است و توانسته از تجربیات خود در این شغل برای نوشتن کتابی در رابطه با اصول و فنون مذاکرات استفاده کند. در این کتاب روشهای بررسی روانشناسی افراد برای برگرداندن نظر آنها به سمت خواست خود را آموزش میبینید.
مقالات مرتبط در حوزه توسعه فردی: برای افزایش آگاهی خودتان در زمینه موفقیت و توسعه فردی توصیه میکنیم مقالات ثروتمندان، انواع خیانت، ایکیگای و اهمیت فن بیان را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار مطالعه کنید.
بله گرفتن اثر ویلیام یوری و راجر فیشر
این کتاب اثر دیگری از ویلیام یوری و راجر فیشر نویسندگان کتاب معروف اصول و فنون مذاکره در همین حوزه است. گرفتن بله نیز یکی از کتابهای مؤثر در این حوزه است که به شما آموزش میدهد چگونه بدون عقب نشینی از خواستههای خود بتوانید نتایج مذاکرات را به نفع خود تغییر دهید. این کتاب توسط نشرها و مترجمین گوناگونی به چاپ رسیده و شما میتوانید آن را با نامهای رسیدن به بله و هنر بله گرفتن نیز بیابید. نویسندگان این کتاب به شما یادآوری میکنند که شما با افزایش شناخت طرف مقابل خود میتوانید اختلاف نظرها را برطرف کنید و به مذاکرات برد برد و نتایج مطلوب در گفتگوها دست پیدا کنید.
هنر چانه زنی اثر ریچارد ند لی بو
کتاب هنر چانه زنی اثر ریچارد ند لی بو توسط محمد ابراهیم گوهریان به فارسی ترجمه شده و در انتشارات نسل نو اندیش به چاپ رسیده است. این کتاب همانطور که از نامش نیز مشخص است برای شما از چانه زنی میگوید. اینکه ما چند نوع چانه زنی داریم که بیشتر در مذاکرات غیر رسمی مثل خریدهای روزانه خود از آنها استفاده میکنیم. اما جالب است بدانید که چانه زنی هم اصولی دارد که شما باید به آن توجه کنید و بدون توجه به این اصول نمیتوانید به موفقیت و نتیجه دلخواه خود برسید، چانه زنی ناشیانه و چانه زنی هنرمندانه دو نوع از چانه زنی هستند که در این کتاب به آن پرداخته میشود. این کتاب یکی از بهترین کتابها برای مذاکرات غیررسمی و عامیانه است، همچنین میتواند این مسئله را برای شما روشن کند که چه زمانی به چانه زنی و چه زمانی به مذاکرات رسمی نیاز دارید.
گفتگوهای سرنوشت ساز اثر جوزف گرنی، ران مک میلان و کری پیترسون
ابزارهایی برای صحبت کردن زمانی که ریسک بالایی برای شکست وجود دارد. این کتاب ترجمه سعید یار احمدی است و توسط انتشارات آموخته در ایران منتشر میشود. گفتگوهای سرنوشت ساز به گفتگوهای روزمره ما که گاها سرنوشت ساز هستند و اثرات بلند مدت بر ما دارند میپردازد. در کتاب گفتگوهای سرنوشت ساز میآموزیم که چطور میتوانیم چنین مذاکراتی را کنترل کنیم و نتیجه آنها را به سمت خود تغییر دهیم. این اثر به شما کمک میکند تا در طول این مذاکرات روزمره دچار استرس و اضطراب نشوید و بتوانید اوضاع را به درستی کنترل و مدیریت کنید.
مقالات مرتبط در حوزه توسعه فردی: برای افزایش آگاهی خودتان در زمینه موفقیت و توسعه فردی توصیه میکنیم مقالات پیشرفت، متقاعد کردن و چگونه بر ترس خود غلبه کنیم را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار مطالعه کنید.
سخن پایانی
در این مقاله از دانشگاه کسب و کار به بررسی برخی از مهمترین اصول و فنون مذاکره پرداختیم. اصولی که در تمامی گفتگوهای کوچک روزمره و یا مذاکرات بزرگ تجاری به آنها نیاز پیدا میکنید و میتوانید نتایج آنها را به سمت و سوی خود هدایت کنید. با استفاده از این روشها میتوانید به اهداف خود در مذاکرات برسید و مذاکرات موفقی داشته باشید. امیدواریم این مقاله از دانشگاه کسب و کار برای شما مفید واقع شده باشد و بتوانید در مسیر زندگی خود از آنها به درستی استفاده کنید. خوشحال میشویم تا نظرات و تجربیات شما را نیز در این حوزه بدانیم. در قسمت کامنتها نظرات خود را با ما در میان بگذارید.