دبی فورد یکی از محبوبترین چهرههای الهامبخش آمریکایی است. او با انگیزه و اراده محکمی که داشت، توانست خود را از زندگی پر فراز و نشیبش نجات دهد و به یک معلم، سخنران و نویسنده انگیزشی موفق تبدیل شود. دبی فورد در طول زندگی 57 سالهی خود اقدامات بسیاری انجام داد تا مشکلات فردی و خانوادگی مراجعانش را درمان کرده و جهان را به جای بهتری برای زیستن تبدیل کند.
او چندین کتاب مهم در حوزه علوم معنوی و روانشناسی نوشت تا خوانندگانش با مطالعهی آنها بتوانند به امیدواری برسند و بر مشکلات خود غلبه کنند. این مقاله از دانشگاه کسب و کار به زندگینامه و معرفی آثار این نویسنده و سخنران الهامبخش اختصاص دارد.
زندگینامه دبی فورد
دبی فورد در اول اکتبر سال 1955 در شهر نیویورک متولد شد. او فرزند آخر خانواده پنج نفرهای بود که اوضاع مالی متوسطی داشتند و در یکی از محلههای آرام نیویورک ساکن بودند. پدر و مادر دبی روابط چندان مناسبی با یکدیگر نداشتند و همین موجب شده بود جو خانهی آنها همیشه متشنج و ناآرام باشد. هنگامی که دبی فورد به سن 13 سالگی رسید پدر و مادر او از یکدیگر جدا شدند و او که هرگز طعم شیرین خانواده داشتن را نچشیده بود، بیش از پیش به دام تنهایی و افسردگی فرو رفت.
گرفتاری به اعتیاد
مشکلات خانوادگی دبی فورد و نداشتن هیچ دوست و همراهی در زندگی او سبب شد که برای آرامش و حل موقت مشکلاتش به اعتیاد پناه ببرد. او روزبهروز بیشتر به دام اعتیاد گرفتار شد و حدود سیزده سال از نوجوانی و جوانی خود را به این صورت هدر داد.
تا اینکه پس از گذشت 13 سال تصميم گرفت اعتیاد خود را ترک کند. او به همین منظور در چندین موسسه ترک اعتیاد ثبتنام کرد و سرانجام توانست خود را از دام اعتیاد و عواقب ناگوار آن نجات دهد.
تحصیلات دبی فورد
دبی فورد پس از رهایی از دام اعتیاد تصمیم گرفت تحصیلات خود را ادامه دهد. او با تلاش مداوم خود توانست مدرک لیسانس بگیرد. پس از آن در آزمون کارشناسی ارشد شرکت کرد و پس از چند سال موفق شد مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشتهی روانشناسی شهودی از دانشگاه برتر جان اف کندی دریافت کند.
او در سال 2001 به پاس تلاشهای ارزشمند خود در حوزهی مطالعات روانشناسی شهودی و تحقیق در بخشهای مختلف آن جایزهی فارغالتحصیلان را دریافت کرد. همین امر موجب شد که او با انگیزه و تلاش بیشتری به مطالعه و تحقیق بپردازد و بعدها به یک معلم و سخنران موفق تبدیل شود.
زندگی شخصی
دبی فورد در طول زندگی خود هرگز نتوانست لذت داشتن خانوادهای گرم و صمیمی را تجربه کند. او برای پرکردن فقدان خانواده بارها به روابط نادرستی گرفتار شد که ابتدا با عشق و محبت شروع شده و پس از مدتی به جدایی کشیده میشد.
تا آنکه در سال 1955 و در سن 38 سالگی با مردی به نام “ریک” آشنا شد. او رئیس انجمن رفاه زندانیان بود. فورد پس از این آشنایی به این باور رسید که ریک همان شخصی است که میتواند با او به خوشبختی برسد و یک خانوادهی گرم و صمیمی تشکیل دهد.
زندگینامه دیگر افراد موفق: اگر به مطالعه زندگینامه افراد موفق علاقه دارید توصیه میکنیم مقالات ایزاک نیوتن، غیاث الدین جمشید کاشانی، ارسطو و مارک آندره تراشتگن را در رسانۀ دانشگاه کسب و کار بخوانید.
ازدواجهای ناموفق دبی فورد
دبی پس از ازدواج با ریک، محل زندگیاش را از فلوریدا به مقصد سانفرانسیسکو ترک کرد تا زندگی تازه و جدیدی را با او آغاز کند. اما طولی نکشید که ازدواج آنها دچار شکست شد و دبی را بار دیگر دچار افسردگی و تنهایی کرد.
او مدتی بعد از این جدایی غمانگیز، با مردی به نام “دان” آشنا میشود و بار دیگر نور عشق و امید را در قلبش احساس میکند. چند ماه بعد از این آشنایی، زندگی مشترک دبی و دان در سندیهگو آغاز شد. آنها مدتی بعد صاحب یک پسر شدند اما پیش از آنکه پسرشان به یک سالگی برسد، روابطشان دچار تنش و دعوا شد و به جدایی انجامید. به این ترتیب دبی فورد بار دیگر تجربهی شکست و اندوه را در زندگی خود تجربه کرد و از آن پس تصمیم گرفت تا پایان عمر به تنهایی زندگی کند.
ابتلا به بیماری سرطان
دبی فورد اگرچه در تمام آثار و سخنرانیهای تلاش میکرد امید و انگیزه را به مخاطبان خود انتقال دهد، در طول زندگی خود رنگ امیدواری و شادی را ندید. او هنوز کاملا از بحران سخت طلاق جدا نشده بود که متوجه شد به بیماری سرطان مبتلا شده است. سرطان یازده سال از سالهای پایانی این نویسنده امیدبخش را تحتتأثیر خود قرار داد. بهگونهای که گاهی شدت بیماری او به اندازهای بود که از نوشتن و شرکت در جلسات سخنرانی باز میماند و مجبور میشد آنها را به روزهای بعد موکول کند.
مرگ و پایان زندگی فورد
دبی فورد یازده سال با بیماری سرطان جنگید تا بتواند بار دیگر سلامتی خود را به دست بیاورد و زندگی کند. اما نتوانست با آن مقاومت کند و سرانجام در 17 فوریه سال 2013 در خانهاش در سانتیاگو درگذشت. او در آن زمان 57 سال سن داشت و به تنهایی در خانهاش نزدیک به دریا زندگی میکرد.
چند دیدگاه درباره این نویسنده بزرگ
دبی فورد از آن دسته شخصیتهای الهامبخش و بزرگی بود که در طول زندگی خود اقدامات خیرخواهانه فراوانی انجام داد. او با سخنرانیها، برنامههای تلویزیونی و کتابهای متعددی که به نگارش درآورد امیدبخش بسیاری از مردم جهان شد. برخی از اشخاص مشهور درباره او نقلقولهایی داشتهاند که ما در ادامه این مقاله از دانشگاه کسب و کار برخی از آنها را نقل میکنیم:
- “دبی فورد برای من یک خواهر معنوی، همکار و آموزگار بود. آخرین کتاب او با عنوان Your holiness: Discovery the light within که پس از مرگش منتشر شد، سفری فوقالعاده به نوعی خودآگاهی بالاتر است. آن را بخوانید تا دنیا برایتان چنان پرشور و مقدس شود که گویی بار اول است آن را میبینید.” دیپاک چوپرا
- “دبی فورد یکی از خردمندترین، مهربانترین و شهودیترین افرادی بود که من در زندگی خود ملاقات کردم. او زندگی ما را عمیقا پربار میکند و ما را پذیرای چیزی میکند که میتواند قدرتمندترین ابزاری باشد که خدا در اختیار ما قرار داده است.” نیل دونالد والش، مولف کتاب گفتگو با خدا
- “دبی را چند ماه قبل از درگذشتش ملاقات کردم و رابطه ما فورا به یک رابطهی دوستانه و صمیمی تبدیل شد. من صداقتش را دوست داشتم، همچنین شوخطبعی و اشتیاقش به نشاندادن نیمههای تاریک و روشن وقایع. آثار او از لحاظ معنویت و روحبخشی همانند پیامهای آسمانی هستند.” جنین راث، مولف کتاب زنان، غذا و خدا
اقدامات مهم و افتخارات زندگی دبی فورد
1. جوایز و مدارک دانشگاهی دبی فورد
- دبی فورد در سال 2001 جایزهی فارغالتحصیلان دانشگاهی را به پاس زحمات و تلاشهای ارزشمند خود در حوزه روانشناسی و مطالعات شهودی دریافت کرد.
- او اگر چه تحصیلات خود را تا مقطع دکترا ادامه نداد، در سال 2003 مدرک دکترای افتخاری خود را از دانشگاه امرسون دریافت نمود. یکسال پس از آن از سوی دانشگاه جان اف کندی نیز مورد تشویق قرار گرفت و از سوی هیئتمدیره آن، برای بار دوم موفق به دریافت دکترای افتخاری شد.
2. ساخت برنامههای تلویزیونی و رادیویی
- فورد بیش از 2000 برنامه تلویزیونی و موسسه خودیاری و روانشناسی تاسیس کرد که یکی از مهمترین آنها مؤسسهی بنیاد فورد با هدف تربیت یکپارچگی وجود بود.
- او چندین دوره کارگاه ارزشمند برگزار کرد و در آنها به تدریس دورههای تاثیرگذار فرایند سایه پرداخت.
- فورد چندین بار در برنامههای تلویزیونی اپرا وینفری شرکت کرد و دو برنامه مستند با عنوان “اثر سایه” و “در سه کلمه جادویی” ساخت.
- او در برنامهای تلویزیونی به عنوان یک مربی و مشاور به زندگی زوجهایی پرداخت که دچار مشکل شده و از یکدیگر طلاق گرفته بودند.
3. نوشتن آثار ارزشمند و مفید خودیاری
- دبی فورد طی سالها مطالعه و تحقیق در حوزهی روانشناسی و معنویات توانست دهها کتاب نوشته و چاپ کند. برخی از کتابهای او تا ماهها از پرفروشترین آثار نیویورک تایمز و سایت آمازون بودند. یکی از آثار او با عنوان نیمه تاریک وجود در سال 2000 در برنامه تلویزیونی اپرا وینفری مورد نقد و بررسی قرار گرفت. این برنامه موجب شد کتاب او حدود یک سال در لیست پرفروشها قرار بگیرد و چندین بار تجدید چاپ شود.
زندگینامه دیگر افراد موفق: اگر به مطالعه زندگینامه افراد موفق علاقه دارید توصیه میکنیم مقالات آرنولد شوارتزنگر، شیخ محمود شبستری، جیک جیلنهال و گاوس را در رسانۀ دانشگاه کسب و کار بخوانید.
معرفی آثار دبی فورد
دبی فورد در طول زندگی خود حدود سیزده جلد کتاب در موضوعات مختلف روانشناسی و علوم معنوی نوشت. او در اکثر آثار خود تلاش میکرد مردم را به سوی زندگی امیدبخش و معنوی هدایت کرده و راهکارهایی برای حل رفتارهای نادرست آنها بیان کند. برخی از مهمترین آثار این نویسندهی بزرگ عبارتند از:
نیمه تاریک وجود
کتاب نیمهی تاریک وجود یکی از مشهورترین آثار دبی فورد است که اولین بار در سال 1998 به چاپ رسید. موضوع این کتاب رویارویی انسان با بخشهای نامطلوب و تاریکی است که در ذهن و روح او وجود دارد و شخصیت او را شکل میدهد. نویسنده در این کتاب تلاش میکند راهکارهایی بیان کند تا افراد با این بخش از وجود خود روبهرو شوند و آن را تغییر دهند.
این کتاب در ایران توسط مترجمان مختلفی ترجمه و چاپ شده و یکی از کتابهای پرفروش ژانر روانشناسی و خودیاری است.
راز سایه
دبی فورد در کتاب راز سایه به شرح دورانی از زندگی خود میپردازد که گرفتار اعتیاد به مواد مخدر بوده و با رفتارهای نادرست موجب تخریب شخصیت خود شده بود. او از خوانندگان کتابش میخواهد که مانند او شکستها و ناکامیهای زندگی خود را بپذیرند و سعی کنند از آن درس بگیرند. این کتاب در ایران توسط فرناز فرود ترجمه و در نشر کلک آزادگان به چاپ رسیده است.
چرا آدمهای خوب کارهای بد میکنند؟
فورد در این کتاب به خوانندگان خود میآموزد که “چگونه از دشمنی با خود دست بکشند و با خود به صلح و دوستی برسند؟” او در این اثر ارزشمند به تفسیری کامل از انسان و شیوه زندگی او میپردازد.
فورد در این کتاب به این نتیجه میرسد که بسیاری از نواقص ما در روابط خانوادگی، دوستانه، کاری و امور مالی به خودمان بازمیگردد. یعنی به همان رفتارهای نادرستی که ما با خودمان داریم و موجب میشود دچار سرشکستگی و کاهش اعتماد به نفس شویم.
بهترین سال زندگی شما
کتاب بهترین سال زندگی شما یکی از آثار کاربردی و مفید برای کسانی است که به برنامهریزی و هدفگذاری در زندگی علاقه دارند. او در این کتاب با شعار “ببینید، برنامه ریزی کنید، زندگی کنید” به راهکارهایی میپردازد که قدمبهقدم به خواننده کمک میکند تا زندگی خود را مفید و هدفمند کند. دبی فورد به شما کمک میکند برنامهای طراحی کنید که به واسطهی آن به مهارت و موفقیت دست یابید و رویاهایتان را تضمین کنید.
این کتاب توسط فرناز فرود در نشر کلک آزادگان و الهام شریف در انتشارات نسل نواندیش ترجمه و چاپ شده است.
زندگینامه دیگر افراد موفق: اگر به مطالعه زندگینامه افراد موفق علاقه دارید توصیه میکنیم مقالات دکتر محمد قریب، فاطمه دانشور، رومن آبراموویچ و بنجامین فرانکلین را در رسانۀ دانشگاه کسب و کار بخوانید.
سبک آثار فورد چگونه است؟
دبی فورد بیش از آنکه نویسنده کتابهای روانشناسی و خودیاری باشد، یک سخنران و راهنمای امیدبخش است. او در اکثر آثارش همانند یک کاوشگر به بررسی جنبههای وجودی زندگی انسانها پرداخته و از شکستها و موفقیتهایی نوشته که ممکن است برای هر فردی اتفاق بیفتد. لحن نوشتاری او ساده و روان است و تکلفهای معمول برخی از کتابهای معنوی و روانشناسی را ندارد.
خواننده با مطالعه آثار دبی فورد احساس میکند به سخنان یک معلم یا مشاور آگاه گوش میدهد که سعی دارد درون او را کاوش کند و راهکارهایی برای اصلاح زندگی او دهد. بسیاری از خوانندگان کتابهای فورد توانستهاند با راهکارهای او اعتماد به نفس و عزت نفس از دستدادهی خود را پیدا کنند و با خود واقعیشان روبهرو شوند.
مطالعه آثار دبی فورد به چه کسانی توصیه میشود؟
کتابهای دبی فورد تلفیقی از علم روانشناسی و آموزههای معنوی هستند. او در اکثر آثارش ضمن بررسی جنبههای مثبت و منفی وجود انسان از راهکارهای مفیدی مینویسد که به خوانندگان کمک میکند هدفمندتر و موفقتر عمل کند. به این ترتیب اگر؛
- به خواندن کتابهای خودیاری و روانشناسی علاقه دارید،
- دوست دارید جنبههای وجودی خود را بشناسید،
- میخواهید فردی موفقتر باشید و رفتارهای نادرست خود را اصلاح کنید،
- و به امید و انگیزه نیاز دارید،
خواندن کتابهای دبی فورد را از دست ندهید. تقریبا تمام آثار او توسط مترجمان و انتشارات مختلف ایرانی چاپ شدهاند و در دسترس همگان قرار دارند.
جملاتی زیبا و امیدبخش از دبی فورد
- انسانی که از درون آرام باشد همه چیز دارد و انسانی که گرفتار جنگ درونی است، از درون تکهتکه میشود و هیچ چیزی ندارد.
- ما گمان میکنیم که نقابهایمان شخصیت درونیمان را پنهان میدارد. اما هر آنچه که در وجود خود نمیپذیریم در نامنتظرهترین لحظات سر برمیآورند و خود را نشان میدهند.
- برای اینکه کسی باشید که اکنون هستید، به دشمنانتان نیاز دارید.
- من، من هستم و شما، شما هستید. هرکدام از ما شخصیتی بیهمتا هستیم و سفر خاص و منحصر به فردی پیشروی خود داریم.
- زمانی که خودمان را با تمام ویژگیهای خوب و بدمان دوست بداریم معجزه میشود. به این ترتیب، بی آنکه کلامی گفته باشیم به دیگران میآموزیم که خودشان را تمام و کمال دوست بدارند.
زندگینامه دیگر افراد موفق: اگر به مطالعه زندگینامه افراد موفق علاقه دارید توصیه میکنیم مقالات فلورانس اسکاول شین، سعیده قدس، امید کردستانی و کریس گاردنر را در رسانۀ دانشگاه کسب و کار بخوانید.
سخن پایانی
دبی فورد یکی از نویسندگان مطرح آمریکایی است که در آثار خود به شناسایی جنبههای وجودی انسان به همراه راهکارهای معنوی و روانشناسی پرداخته است. او خالق کتاب مشهور نیمه تاریک وجود است که چندین ماه در لیست پرفروشهای نیویورک تایمز قرار داشت و توسط اپرا وینفری مورد نقد و بررسی قرار گرفت.
ما در این مقاله از دانشگاه کسب و کار به زندگی پر فراز و نشیب دبی فورد پرداختیم و آثار و اقدامات مهم او را بررسی کردیم. نظر شما دربارهی این نویسنده و سخنران الهامبخش چیست؟ اگر تاکنون چیزی از کتابهای این نویسنده خواندهاید، نظرات خود را دربارهی آن با ما به اشتراک بگذارید.
منبع: Wikipedia
سلام
من کتاب نیمه تاریک وجودشو خوندم حتی بعضی از قسمت هاشو چند بار میخوندم
توی یه جمله بگم این کتاب منو با خودم آشتی داد
منه عصبی، شدم یه ادم اروم
و دنیا و آدماش شدن دوستام. بخدا
ای کاش زودتر به این نقطه میرسیدم …
بازم خدارو شکر …
درود بر شما زهرای عزیز
ممنون از به اشتراک گذاشتن تجربه زیباتون
سلام دوستان عقاید نویسنده این کتاب اشتباهه میگه باید نیمه تاریک وجود یعنی همون بدی های خودمونو بپذیریم در صورتی که اشتباهه مثال حسادت داشته باشم به کسی خب این یک مشکل درون من هست نباید باهاش کنار بیام یا این ویژگی رو دوست داشته باشم ک! باید خودمو اصلاح کنم و از صفات بد دور بشم و صفاتی که درونم هستن بد و زشت هستن رو درست کنیم..باید از زشتی ها پرهیز کرد نه اینکه بپذیرمشون؟! کمی تفکر کنید
درود بر شما غزال عزیز
ممنون از اینکه نظرتون رو با ما در میون گذاشتید😊🌹
ولی پذیرش صفات بد به معنی تایید اونها نیست ،بلکه مثلاً( اگر سردرد خود را بپذیریم به دنبال درمان آن می رویم)
من کاملا قبول دارم مطالب کتاب نیمه تاریک وجود را و درحال انجام تمرین های اون هستم و جواب گرفتم روحشون شاد و آروم در آغوش خدا