اگر در زمینه نویسندگی یا جملات و سخنرانیهای انگیزشی فعالیت هر چند مختصری داشته باشید حتما با نام دیپاک چوپرا برخورد داشتهاید. به طور خلاصه میتوان گفت تاکنون بالغ بر ۱۰ میلیون نسخه از کتابهای او که به ۳۰ زبان مختلف دنیا ترجمه شده به فروش رفته است! در مقاله پیش رو ضمن معرفی و تشریح زندگی او به معرفی برخی از آثار دیپاک چوپرا خواهیم پرداخت. تا انتهای این مقاله جذاب همراه دانشگاه کسب و کار باشید.
آنچه در این مقاله خواهید خواند:
- زندگی نامه دیپاک چوپرا
- نقطه عطف زندگی دیپاک چوپرا
- تغییر مسیر زندگی دیپاک چوپرا
- نویسندگی
- کتابهای دیپاک چوپرا
زندگی نامه دیپاک چوپرا
به طور خلاصه میتوان گفت دیپاک چوپرا بعنوان فرزند اول یک خانواده در تاریخ ۲۲ اکتبر سال ۱۹۴۶ در دهلی نو دیده به جهان گشود. در دوران دبیرستان آرزوی دیپاک این بود که وقتی بزرگ شد روزنامهنگار یا هنرپیشه شود؛ اما با خواندن یکی از داستانهای مطرح آن زمان به قلم سینکلار لویس، میل به پزشک شدن در او شعلهور شد به طوری که خود او در وصف حال خودش مینویسد: “این همان چیزی بود که نیاز داشتم!” کتاب در مورد زندگی قهرمانی است که در عین حال پزشک نیز هست و گاهی اوقات به یک الهه تبدیل میشد. پزشکی که به بیمارانی که امید بهبود در آنها نمیرفت جان تازهای میبخشید! این کتاب باعث تغییر مسیر زندگی دیپاک چوپرا شد.
او پس از فارغ التحصیلی و هنگامی که پزشک جوانی بود به مدت ۶ ماه در روستاهای دور افتاده هند به مداوای بیماران پرداخت. و در نهایت در سال ۱۹۷۰ و در حالی که ۲۳ سال بیشتر نداشت به همراه همسرش ریتا به آمریکا رفت و زندگی حرفه ای خود را در یکی از بیمارستانهای آمریکا شروع کرد. ورود دیپاک چوپرا به آن بیمارستان همزمان با جنگ ویتنام بود. آن بیمارستان به حضور پزشکانی نیاز داشت که بتوانند جانشین متخصصینی شوند که به ویتنام اعزام شده بودند.
نخستین وظیفه او به عنوان یک پزشک در آمریکا صدور گواهی فوت بیمار بود. چوپرا خود در کتاب بازگشت ریشی اذعان میدارد که خیلی زود دریافته است که پزشک شدن، ارتباط چندانی با شفای بیماران و شاد کردن آنها ندارد، دقیقا همان هدفی که چوپرا بخاطر آن تصمیم به پزشک شدن گرفته بود.
زندگینامه پیشنهادی: توصیه میکنیم زندگینامه راکفلر، جف بزوس و مارک زاکربرگ را مطالعه کنید.
نقطه عطف زندگی دیپاک چوپرا
جالب است بدانید که نقطه عطف زندگی چوپرا در سال ۱۹۸۱ بود؛ یعنی زمانی که به دهلی نو بازگشت و با دکتر تریگونا ملاقات کرد. چوپرا میگوید تنها کافی بود دکتر تریگونا نبض شخص را بگیرد تا از تاریخچه بیماریهای او در گذشته، حال و آینده مطلع شود. او مهارتی بس شگرف در آیورودا (طب کهن هند) داشت. این درست چیزی بود که چوپرا در پزشکی به دنبال آن بود.
تریگونا وقتی از دوستان چوپرا شنید که او پزشکی آگاه و متبحر در آمریکا است، پس از گرفتن نبضش چنین تشخیص داد که چوپرا افکار غیرضروری بسیاری در سر دارد. بنابراین، به وی پیشنهاد کرد که مراقبه کند، اوقات بیشتری را با خانوادهاش سپری کند و غذایش را آرامتر بجود! با این وجود چوپرا به نصایح تریگونا گوش نداد. او پشت سر هم قهوه میخورد و روزی یک پاکت سیگار میکشید.
سرانجام وقتی دید که با پیروی از دستورات طب سنتی هند میتواند از میزان فشارهای عصبی خود تا حد بسیار زیادی بکاهد، تمرینات تی. ام را در پیش گرفت و دریافت که مراقبه فرآیندی آسان و بیدردسر برای راهیابی به آرامشی بس عمیق است. همچنین با مطالعات فراوان پیرامون مراقبه به تأثیر تی.ام بر کاهش فشارهای عصبی پی برد. چوپرا ظرف مدت دو هفته توانست استعمال سیگار و مشروب را کنار بگذارد.
تغییر مسیر زندگی دیپاک چوپرا
چوپرا در سال ۱۹۸۵ موفق شد که با ماهاریشی ماهش پوکی، بنیانگذار و رهبر تی.ام در واشنگتن دی سی ملاقات کند. دانشگاه کسب و کار از شما دعوت میکند فیلم ماهارشی را ببینید تا با زندگی این شخص بیشتر آشنا شوید. ماهاریشی که در برنامههای مختلف تلویزیونی شرکت میکرد، تلاشهای فراوانی در راستای ارتقاء طب آیورودائی و ارائه داروهای مرتبط با آن انجام میداد. یکی از همکاران چوپرا در دانشگاه هاروارد از او خواست تا در جلسه سخنرانی ماهاریشی شرکت کند. سخنرانی ماهاریشی چند ساعت به طول انجامید. بعد از مراسم، آنها دو ساعت تمام در مورد آیورودا با هم صحبت کردند. دیپاک چوپرا طوری تحت تاثیر ماهارشی ماهش قرار گرفت که از تحقیق در زمینه غدد درونریز دست کشید تا بتواند یک کلینیک پزشکی آیورودائی را با کمک ماهاریشی تأسیس کند و ریاست آن را شخصاً عهدهدار شود.
چوپرا در سال ۱۹۹۳ رسماً از سمت خود استعفاء داد. او تا سال ۱۹۸۷ به فروش محصولات بینالملل ماهاریشی در حوزه آیورودا اشتغال داشت و رفته رفته ثروت هنگفتی کسب کرد. در سال ۱۹۹۳ دیپاک تصمیم گرفت که تجارتی برای خودش دست و پا کرده و ماهاریشی و فروش محصولات وی را رها کند. چوپرا دریافت که زمان تغییر فرا رسیده است؛ بنابراین به همراه همسر و فرزندانش عازم شهری در ایالت کالیفرنیا شد.
وی تصمیم گرفت که در مرکز بهداشت شارپ واقع در بخش ساندیهگو مشغول کار شود. مدتی نگذشت که مؤسسه شارپ برای افزایش بهرهوری نیروهای انسانی و پزشکی ذهن افتتاح گردید و چوپرا به سمت مدیر اجرایی آن جا برگزیده شد. مؤسسه شارپ وابسته به مرکز بهداشت شارپ مجموعهای شامل ۷ بیمارستان، ۲۳ کلینیک و ۳ گروه پزشکی بود. با تخصیص اعتبار ۳۰۰۰۰ دلاری از سوی مرکز طب جایگزین، مطالعات فراوانی در خصوص تأثیر روشهای درمانی طب آیورودائی برای کنترل فشار خون، کلسترول، وزن بالا و استرس انجام شد.
دیگر فعالیتهای چوپرا
با این همه، برنامه چوپرا برای نوشتن کتابی در زمینه ثبات سودمندی روشهای آیورودائی به تعویق افتاد. سپس او توانست مرکز بهزیستی چوپرا را در مساحتی بیش از ۴۲۶۰۰۰ سانتیمتر مربع و با امکانات بسیار عالی در مرکز شهر افتتاح کند. چوپرا هرگز اقدامی برای اخذ مدرک پزشکی کالیفرنیا بهعمل نیاورده است. او میخواهد به دور از فضای آموزشی و تحقیقات علم پزشکی زندگی کند؛ بنابراین عنوان دکتر را از ابتدای اسم خود برداشت و هماکنون به ادبیات داستانی و نوشتن رمان روی آورده است.
او چندین شرکت افتتاح کرده است که همگی آنها به امر مدیریت سمینارها، مصاحبههای مطبوعاتی و تلویزیونی چوپرا مشغول هستند. همچنین دارای یک شبکه تلویزیونی کابلی است که آن را کانال جهانی شفا نام نهاده است. ضمناً چوپرا یک وب سایت بسیار موفق دارد. چنانچه به عضویت این سایت درآیید هر روز صبح یک قانون جهان شمول متفاوت برایتان توضیح داده شده و یک روش جدید مراقبه به شما معرفی میگردد.
نویسندگی
پس از فروش محصولات ماهارشی دیپاک چوپراک به کار نوشتن پرداخت و در سال ۱۹۸۹ کتاب شفای کوآنتومی را به رشته تحریر درآورد. وی در این کتاب تصریح کرد که یک بیمار از طریق پرداختن مدام به مراقبه و در پیش گرفتن تغذیهای سالم میتواند بر بیماریهای مختلف غلبه کند و فرآیند پیری را به تأخیر بیندازد. آنگاه در سال ۱۹۹۱ کتابی تحت عنوان زندگی بدون قید و شرط، کشف توان رسیدن به آرزوها را نوشت. سپس با حضور در یکی از برنامههای مطرح و پرطرفدار تلویزیونی به توضیح درباره مضمون این کتاب پرداخت. جالب است بدانید که اندکی بعد از حضور وی در آن برنامه، چوپرا توانست در یک روز تعداد ۱۳۰۰۰۰ نسخه از این کتاب را به فروش برساند و عکس وی روی جلد مجله People ظاهر شد.
کتابهای دیپاک چوپرا
در قسمت پایانی این مقاله دانشگاه کسب و کار تصمیم به معرفی تعدادی از کتابهای دیپاک چوپرا گرفته است.
- هفت قانون معنوی برای رسیدن به موفقیت (1995)
- بازگشت مرلین (1995)
- روشهای افسونگری ۲۰ قانون معنوی برای خلق زندگیای که خواهانش هستید (1996)
- جاده عشق: تدابیر معنوی شفا (1997)
- جاودانگی روزمره: تعلیمات فشرده برای بروز دگرگونی معنوی (1999)
- چگونه خدا را بشناسیم: سفر روح بهسوی ناشناختههای ناشناختی (2000)
- زخمهای عمیق رهاسازی روح از قید ترس و رنج، شفا در ۱۰۰ روز (2001)
- جوانتر بمانید، عمر طولانیتری داشته باشید: ۱۰ گام برای تغییر روند پیری (2001)
- همزاد (2001)
- از بازی گلف لذت ببرید: ۷ قانون مهم در بازی زندگی (2003)
- کتب اسرار: شیوههای آشکار ساختن جنبههای پنهان زندگی (2004)
- صلح در راه است: بیایید به جنگ و خشونت پایان بدهیم (2005)
- ابر مغز: نیروی شگفتانگیز مغزتان را آزاد کنید
- ده قانون موفقیت دیپاک چوپرا
زندگینامه پیشنهادی: توصیه میکنیم زندگینامه گرنت کاردون، بیل گیتس و جی کی رولینگ را حتما مطالعه کنید.
جمع بندی
در نهایت امیدواریم با مطالعه این مقاله توانسته باشیم شما عزیزان را در راه رسیدن به اهدافتان همراهی کرده باشیم. در صورتی که به خواندن خلاصه کتابهای این نویسنده علاقه دارید کافی است نام کتاب را در قسمت کامنتها بنویسید.