چارلز دیکنز و یا Charles Dickens نویسندهای بود که از طریق نوشتههایش انتقادات خود به مسائل جامعه را نشان میداد. اولیور توئیست، سرود کریسمس و چندین داستان مشهور دیگر از آثار این نویسنده بزرگ هستند. او در سال 1812 و در هفتم ماه فوریه به دنیا آمد. چارلز خالق مشهورترین شخصیتهای جهانی داستانهاست. بسیاری از نویسندگان از چارلز به عنوان بزرگترین نویسندهای یاد میکنند که در عصر ویکتوریا زندگی میکرده است.
آثاری که چارلز آنها را خلق کرده است نه تنها بعد از فوت این نویسنده بلکه حتی در زمان زندگی او نیز به شهرتی جهانی و بی سابقه رسیدند. نابغه ادبی لقبی بود که در قرن بیستم نویسندگان مختلف و همچنین منتقدان ادبی چارلز را با آن خطاب کردند.
حتی هنوز که هنوز است رمانهای چارلز دیکنز در سراسر جهان فروش بالایی دارد و طرفداران بسیاری به خواندن آنها مشغولاند. در این مقاله از مجموعه مقالات دانشگاه کسب و کار میخواهیم مروری بر زندگی جالب این نابغه ادبی داشته باشیم و سپس نگاهی کلی به آثار او بیاندازیم. اگر علاقهمند به شناخت این نویسنده بزرگ هستید تا انتهای این مقاله همراه ما بمانید.
چارلز دیکنز که بود؟
شاید دانستن این نکته برایتان جالب باشد که نابغه ادبی چارلز دیکنز از هیچ تحصیلات رسمیای در زندگی خود برخوردار نبود. تنها تجربه او از نوشتن خلاصه میشد به کار کردن در یک هفته نامه! او نزدیک به بیست سال در این هفته نامه به عنوان یک ویراستار کار میکرد.
چارلز دیکنز در طول زندگیاش به خاطر میل شدیدی که به نوشتن داشت بدون هیچ توقف و خستگی حدود پنج رمان کوتاه و همچنین پانزده زمان بلند، صدها مقاله غیر داستانی و صدها داستان کوتاه نوشت و منتشر کرد. همان طور که در بخش اول نیز اشاره کردیم او با نوشتههایش انتقاد خود از اجتماع را فریاد میزد. چارلز دیکنز در رمانهایش به موضوعات مختلف اجتماعی پرداخت. از جمله این انتقادات میتوان از پرداختن به حقوق کودکان و بهرهمندی آنها از تحصیلات و آموزش نام برد.
The pickwick papers نام داستانی دنباله دار بود که چارلز دیکنز با نوشتن آن شهرت روزافزونی پیدا کرد. میتوان این گونه گفت که این داستان دنباله دار قدم اول چارلز برای رسیدن به موفقیت ادبی بود. او نوشتن این داستان دنباله دار را در سال 1836 به پایان رساند. چند سال بعد از این که داستان خود را منتشر کرد، دیگر او به عنوان یک شخصیت مشهور در دنیای ادبیات شناخته میشد. شاهکارهایی که چارلز در دنیای ادبیات خلق میکرد ویژگیهای خاص خود را داشتند. ویژگیهایی چون هجو، شوخ طبعی و نگاهی دقیق نسبت به شخصیتهای معروفی که درون جامعه هستند.
از آثار چارلز دیکنز بیشتر بدانید
سرود کریسمس نوشتهای دیگر از چارلز دیکنز است. این کتاب نیز بعد از آن داستان دنباله دار معروف به شهرت خاصی رسید. نکته جالب درباره این رمان این است که تا به حال از آن در تمام زمینههای مختلف اقتباس شده است. الیور توئیست و یا آرزوهای بزرگ رمانهای دیگری هستند که چارلز آنها را خلق کرد. ویژگی برجسته این رمانها علاوه بر متن خارقالعادهشان تصاویری است که چارلز در آنها استفاده کرده است. این تصاویر تداعی کننده شهر زیبای لندن در اوایل دوره ویکتوریا هستند و باعث جذابتر شدن کتاب شدهاند.
از رمان داستان دو شهر نوشتهای از چارلز نویسنده خارقالعاده میتوان به عنوان یکی از شناخته شدهترین داستانهای تاریخی یاد کرد. نوشتن داستان دو شهر که درباره دو شهر پاریس و لندن است در سال 1859 به پایان رسید و در همان سال منتشر شد. بسیاری از نویسندههای معروف دنیای ادبیات چارلز دیکنز را به خاطر داشتن ویژگیهای مختلفی چون شخصیتپردازیهای قوی و منحصر به فردش، مورد انتقاد قرار دادن مسائل اجتماعی در داستانهایش، سبک کمدی در کنار واقع گراییهایش و همچنین روش نوشتنش مورد تحسین خود قرار دادند و جملههایی در ستایش او نوشتند. در صورتی که علاقهمند به خواندن ادامه زندگی نامه این نویسنده خارقالعاده هستید تا انتهای این مقاله همراه تیم دانشگاه کسب و کار بمانید.
سالهای ابتدایی زندگی چارلز دیکنز نویسنده بزرگ
Charles John Huffam Dickens و یا چارلز جان هافم دیکنز نام اصلی او بود. در سال 1812 و در هفتم ماه فوریه چارلز دیکنز چشم به جهان گشود. چارلز زادهی منطقهای به نام لدپورت در جزیره پورتسموث و یا پورتسی است. والدین او با نامهای جان دیکنز و الیزابت بارو صاحب هشت فرزند بودند که چارلز دیکنز دومین فرزند آنها بود. جان دیکنز پدر چارلز در نیروی دریایی به عنوان کارمند کار میکرد. زمانی که چارلز تنها چهار سال داشت، جان و الیزابت تصمیم میگیرند که به منطقهای به نام شیرنس مهاجرت کنند.
پس از مدتی زندگی در شیرنس آنها مجدداً تصمیم به نقل مکان میگیرند و این بار کنت را به عنوان مقصد خود انتخاب میکنند. کنت شهری بود که چارلز تا سن یازده سالگی خود را در همان جا گذراند و خاطرات کودکی خود را شکل داد. او از همان کودکی علاقه بسیاری به کتابهای داستان داشت.
بعدها در مصاحبههایش میگفت که در کودکی داستانهای معروفی چون رابینسون کروزو و یا هزار و یک شب را خوانده است. چارلز درباره دوران کودکیاش این گونه یاد میکند که:
“من خاطرات بسیار تلخی از آن دوران دارم. تمام آن خاطرات را در ذهنم حفظ کردم و بعدها در خلق شخصیتهای مختلف در داستانهایم به کارم آمدند.”
زندگینامه دیگر افراد موفق: اگر به مطالعه زندگینامه افراد موفق علاقه دارید توصیه میکنیم مقالات رابرت کیوساکی، لئوناردو داوینچی، ابوعلی سینا و بیژن پاکزاد را در رسانۀ دانشگاه کسب و کار بخوانید.
تاثیر خاطرات تلخ دوران کودکی بر آثار چارلز
این خاطرات تلخ کودکی که چارلز از آنها حرف میزند مختص به زمانی است که با بدهکار شدن پدرش آغاز شد. در سال 1824 به خاطر بدهی بزرگی که جان دیکنز پدر چارلز بالا آورده بود محکوم به زندان میشود و از همین رو پایان روزهای خوش برای خانوادهاش سر میرسد. الیزابت بارو تصمیم میگیرد که در کنار جان بماند و خانواده را به منطقه زندان بدهکاران در مارشالسی که در شهر لندن قرار داشت میبرد.
مارشالسی منطقهای بود که سالها بعد چارلز دیکنز از آن برای خلق یکی از رمانهایش به نام دوریت کوچولو استفاده کرد. چارلز بعد از گذشت چند روز از زندگی در منطقه زندان متوجه میشود که وقت آن است به خانواده خود کمک مالی کند.
او تصمیم به ترک مدرسه میگیرد و کار کردن را آغاز میکند. چارلز در انباری یک کارخانه که به تولید واکس مشغول بود حدود ده ساعت تمام در روز کار میکند. در این ده ساعت چارلز برچسبها را به روی جعبههای واکس میچسباند. این چنین شرایط سخت کاری برای یک کودک آن قدر ناخوشایند بود که موجب شد تأثیر بزرگ و ماندگاری در ذهن او بگذارد. این تأثیر ماندگار سالها بعد خودش را درون تمام داستانهایی که چارلز خلق کرد نشان داد.
همین شرایط ناعادلانهای که چارلز دیکنز آن را در دوران کودکیاش چشید سبب شد تا در دوران بزرگسالیاش همواره نسبت به اصلاح جامعه و حقوق کودکان اعتراضات خود را با نوشتن نشان دهد. چارلز دیکنز در مصاحبهای درباره کودکی خود این گونه گفت:
“گاهی به گذشته فکر میکنم و از این که چگونه توانستم در آن شرایط سخت و ناعادلانه زنده بمانم، تعجب میکنم!”
پایان روزهای سخت زندگی چارلز
پس از گذشت چند سال از زندگی کنار زندان، با فوت یکی از بستگان جان دیکنز ارث بزرگی به او رسید. جان دیکنز توانست با پولی که به او ارث رسیده بود تمامی بدهیهایش را پرداخت کند و از زندان آزاد شود. چارلز از آزادی پدر خوشحال میشود و چنین برداشت میکند که دیگر کار کردن در آن شرایط در کارخانه واکس سازی رو به پایان است.
اما مادر چارلز با خروج او موافقت نمیکند و به او میگوید که ما هنوز به آن پول احتیاج داریم. این گفته الیزابت آن قدر برای چارلز دیکنز تلخ بود که باعث شد در تمام سالهای زندگیاش از زنان متنفر باشد. چارلز با هر مشقتی که شده تحصیلات ابتدایی خود را به پایان میرساند و در یک دفتر حقوقی استخدام میشود. بعد از مدتی کار کردن در آن جا شغل خبرنگاری را برای خود انتخاب میکند.
زندگینامه دیگر افراد موفق: اگر به مطالعه زندگینامه افراد موفق علاقه دارید توصیه میکنیم مقالات مارک زاکربرگ، استاد شهریار، مارتین لوتر کینگ و چارلز دیکنز را در رسانۀ دانشگاه کسب و کار بخوانید.
نگاهی به زندگی شخصی چارلز دیکنز
ماریا بیدنل نام اولین عشقی بود که چارلز دیکنز او را در سال 1830 ملاقات کرد. او با اولین نگاه دلباخته این دختر شد و تصمیم به ازدواج با او را گرفت. وقتی که چارلز تصمیمش را با خانواده ماریا در میان گذاشت، والدین او در این باره موافقت کردند و چارلز را کسی که هم سطح خانواده آنها نیست خطاب کردند.
به خاطر اصرار و استمراری که چارلز دیکنز در بیان خواستهاش و رسیدن به عشقش داشت، در نهایت خانواده ماریا با فرستادن او به مدرسهای که در پاریس قرار داشت، امید چارلز را ناامید کردند. کاترین هوگارت نام زنی بود که چارلز او را چهار سال بعد از عشق آتشینش نسبت به ماریا در سال 1834 ملاقات کرد. خبری از عشق افسانهای در میان آنها نبود، اما با این وجود چارلز در کنار کاترین احساس آرامش میکرد. در نهایت در سال 1836 این رابطه به ازدواج ختم شد.
پایان ازدواج دیکنز و کاترین
چارلز دیکنز از کاترین هوگارت صاحب ده فرزند شد! سالهای ابتدایی زندگی آنها با آرامش و عشق سپری شد و چارلز از داشتن این خانواده احساس خوشبختی میکرد. پس از گذشت سالها از زندگی در کنار هم، چارلز متوجه شد داشتن همسری که به اندازه خودش از روشنفکری برخوردار نیست و همچنین خانوادهای با ده فرزند آن چیزی نیست که او همیشه آرزویش را داشته است. الن ترنان نام معشوقهای بود که در سال 1857 چارلز او را ملاقات میکند و خاطرات اولین عشقش زنده میشود.
چارلز دیکنز یک سال این رابطه را به صورت پنهانی حفظ میکند تا این که بر اثر یک اشتباه کادویی که میخواست برای الن ارسال کند را به خانهاش ارسال میکند. پس از این که کاترین متوجه زندگی مخفیانه چارلز میشود، تصمیم به ترک او میگیرد و در ژوئن سال 1858 آن دو از یکدیگر به طور رسمی طلاق میگیرند. الن ترنان معشوقه چارلز زنی بود که تا آخرین لحظات زنده بودن چارلز همراه او ماند.
اگر علاقه مند به خواندن زندگی نامه بزرگان هستید، میتوانید زندگی نامه افرادی چون استیو هاروی، سرگی برین، جول اوستین، لری پیج، هاروکی موراکامی و … را در سایت ما بخوانید.
مروی بر موفقیتهای چارلز دیکنز در دنیای ادبیات
در قسمتهای قبل نیز به این موضوع اشاره کردیم که آغاز شهرت جهانی چارلز دیکنز مدیون داستانی سریالی به نام پیک ویک بود که او در سال 1836 منتشر کرد. تبدیل شدن چارلز دیکنز به یک چهره مشهور در ادبیات پس از انتشار آن داستان سریالی چندان طولی نکشید. نگاه عمیقش به شخصیتهای درون داستان و همچنین نگاه متفاوتش به جامعه از ویژگیهایی بودند که سبب معروفیت روزافزون داستانهایش میشد.
چارلز اغلب رمانها و داستانهایش را در بازههای زمانی هفتگی و یا ماهانه منتشر میکرد. این نحوه انتشار پیشگام داستان رواییهایی بود که در دوران ویکتوریا انجام میشد.در آن دوران میتوان لقب مشهورترین چهره در دنیای ادبیات را فقط و فقط به چارلز دیکنز نسبت داد. سرود کریسمس رمان کوتاهی که چارلز نوشتن آن را در سال 1843 به پایان رساند، از رمانهایی است که هنوز با گذشت این همه سال جز معروفترین داستانها است و هم چنان فروش دارد.
اکثر رمانهایی که چارلز آنها را خلق کرده است، تصویری از شهر لندن در اوایل دوران ویکتوریا را نشان میدهند و داستان در آن زمان در حال رخ دادن است. اولیور توئیست و آرزوهای بزرگ رمانهایی از چارلز هستند که سالها از آنها در حوزههای مختلف اقتباس شده است.
منتقدان و طرفداران دیکنز
سبک کمدی واقع گرایی، شخصیتپردازیهای قدرتمند از جمله ویژگیهایی است که نویسندگان بزرگی چون جورج اورول، لئو تولستوی و جی.کی سالها آن را در مورد چارلز دیکنز مورد ستایش قرار دادهاند. اما چارلز علاوه بر بزرگانی که همواره طرفدار نوشتههای او بودند گروهی منتقد نیز داشت.
نویسندگان بزرگی چون هنری جیمز، اسکارو وایلد و ویرجینیا وولف از آن دست نویسندههایی بودند که در دسته منتقدان چارلز جا میگرفتند. ویژگیهایی چون سبک آزاد در نویسندگی، بیان احساساتی لوس در نوشتهها و نداشتن هیچ عمقی در حوزه روانشناختی ویژگیهایی بود که در مورد این نابغه خلاق چارلز دیکنز مورد نکوهش قرار میگرفت.
در آن سالها اصطلاحی بین نویسندگان باب شد به نام ادبیات دیکنزی! نویسندگان از این اصطلاح برای توصیف نوشتههایی استفاده میکردند که شباهتهایی به نوشتههای چارلز دیکنز داشت.
مرگ چارلز دیکنز چگونه اتفاق افتاد؟
سال 1870 در نهم ماه ژوئن به طور ناگهانی سکته جان این نویسنده بزرگ را گرفت. پیکر این نابغه ادبیات را در قطعهای که متعلق به هنرمندان است در شهر ابی وست منیستر به خاک سپردند. مراسم عزاداری چارلز دیکنز بسیار با شکوه بود. هزاران هزار طرفدار او بر سر مزارش حاضر شده بودند و به او ادای احترام میکردند و به سمت تابوتی که او در آن آرمیده بود گل پرتاب میکردند.
زندگینامه دیگر افراد موفق: اگر به مطالعه زندگینامه افراد موفق علاقه دارید توصیه میکنیم مقالات انوشه انصاری، بیل گیتس، ویلیام شکسپیر و ارنست همینگوی را در رسانۀ دانشگاه کسب و کار بخوانید.
مشهورترین آثار چارلز دیکنز
آثاری که چارلز دیکنز از خود به جا گذاشت شامل 12 رمان است که به صورت کوتاه و یا بلند نوشته شده است و همچنین حدود صدها داستان کوتاه، تعداد کمی نمایشنامه و چند کتاب غیر داستانی دیگر میباشد. چارلز در ابتدای فعالیت نویسندگیاش نوشتههای خود را درون مجلههایی که به صورت ماهانه و یا هفتگی به چاپ میرسیدند منتشر میکرد.
پس از آن تصمیم گرفت که نوشتههایش را در قالب استاندارد کتاب منتشر کند و به دست طرفدارانش برساند. در قسمتهای بعدی میخواهیم نگاهی کلی به آثاری از چارلز که در جهان شهرت بسیاری پیدا کردند بیندازیم. پس همچنان همراه ما بمانید.
مروری بر یادداشتهای پیک ویک نوشته چارلز دیکنز
یادداشتهای پیک ویک که داستانی سریالی بود را میتوان اولین رمانی دانست که چارلز آن را به صورت رسمی منتشر کرد. این یادداشتها شامل داستانهایی دنباله دار است که به یکدیگر ربطی ندارند و هر کدام داستانی جدا را روایت میکنند. یادداشتهای پیک ویک در ابتدا در یک مجله هفتگی به چاپ میرسید و منتشر میشد.
ساموئل پیک ویک نام قهرمان اصلی این یادداشتها است. او که پیرمردی ثروتمند و به شدت مهربان است باشگاهی به نام پیک ویک را تأسیس میکند. سه عضو دیگر در این باشگاه ثبت نام میکنند و آنها تصمیم میگیرند که در کنار یکدیگر به مناطقی که از لندن بسیار دور است سفر کنند. هدف آنها از این سفرهای راه دور این است که در پایان این سفرها تجربیاتی که به دست آوردهاند را برای دیگر اعضای باشگاه تعریف کنند.
اولیور توئیست شاهکاری که چارلز آن را خلق کرد
دومین رمانی که چارلز دیکنز آن را خلق کرد اولیور توئیست نام داشت. اولیور نام قهرمانی است که در این داستان وجود دارد. او پسربچهای است که بدون پدر مادر و در فقر زندگی میکند. پیرمردی تابوت ساز او را به عنوان برده میخرد تا برایش کار کند. اولیور به خاطر شرایط سختی که دیگر از تحملش خارج بود تصمیم میگیرد که برای همیشه از شهر فرار کند و به سمت لندن حرکت میکند.
اولیور در حالی که در حال فرار بود با پسربچهای برخورد میکند. پسربچه اولیور را با گروه جیب بریای که تأسیس کردند آشنا میکند و به او پیشنهاد میکند که به عضویت گروه در بیاید. فاگین نام کسی است که این باند را تأسیس کرده و آن را رهبری میکند.
درباره نیکلاس نیکلبی داستانی سریالی از چارلز دیکنز
نیکلاس نیکلبی نام رمانی است که چارلز دیکنز در ابتدا آن را به صورت سریالی و در سال 1838 تا پایان سال 1839 منتشر میکرد. این رمان به داستان زندگی فردی به نام نیکلاس نیکلبی میپردازد که در شرایط بسیار سختی قرار دارد. نیکلاس نیکلبی پسر جوانی است که در اثر یک حادثه پدرش را از دست داده است. حال او مجبور میشود که با وجود همه سختیها از خواهر و مادرش حمایت کند و خانواده را سرپا نگه دارد.
مغازه عتیقه فروشی کتابی که در ایران با نام دختری به نام نل معروف شد
چارلز دیکنز مغازه عتیقه فروشی را به عنوان داستانهایی کوتاه هر هفته مینوشت. مغازه عتیقه فروشی برای اولین بار درون یک هفته نامه منتشر شد. این داستان در زمان انتشارش به شهرت بسیار زیادی رسید. این شهرت به قدری بود که هنگام انتشار این داستان در هفته نامه، زمانی که کشتی حامل این هفته نامه به نیویورک رسید، طرفداران مغازه عتیقه فروشی به کشتی حمله ور شدند تا سریعتر هفته نامه را بخرند.
زندگینامه دیگر افراد موفق: اگر به مطالعه زندگینامه افراد موفق علاقه دارید توصیه میکنیم مقالات جبران خلیل جبران، فرانتس کافکا و عبدالحسین زرین کوب را در رسانۀ دانشگاه کسب و کار بخوانید.
سرود کریسمس شاهکاری دیگر از دیکنز
کتاب سرود کریسمس داستان کوتاهی بود که به شهرت بسیاری رسید. این کتاب داستان زندگی پیرمردی را روایت میکند که به خساست و بداخلاقی معروف است. ایبنزر اسکروچ نام پیرمرد این داستان است. جیکوب مارلی نام دوست و شریک کاری ایبنزر بود که با یکدیگر کار میکردند.
بعد از مرگ جیکوب مارلی و تنها شدن پیرمرد، روح همکارش هر از چندگاهی به او سر میزند. در پس این ملاقاتهایی که بین پیرمرد عبوس و روح همکارش جیکوب مارلی رخ میدهد، اتفاقهایی میفتد که کم کم پیرمرد را به آدم مهربانتری تبدیل میکند.
دیوید کاپرفیلد رمان مشهوری از چارلز
کتاب دیوید کاپرفیلد در واقع هشتمین داستانی بود که چارلز دیکنز آن را خلق کرد. دیوید نام قهرمان این داستان است که رمان به شرح از زندگی او میپردازد و همه اتفاقاتی که در زندگی او میفتد از کودکی تا دوران میانسالیاش روایت میکند. این اتفاقها شامل ماجراهایی است که با آنها روبهرو میشود، اتفاقاتی که بین او دوستان و دشمنانش رخ میدهد و همچنین افرادی که با آنها در مسیر زندگیاش برخورد میکند.
خانه قانون زده نام رمانی مشهور اثر دیکنز
چارلز دیکنز برای اولین بار که نوشتن داستان خانه قانون زده را به اتمام رساند، تصمیم گرفت که این رمان را در بیست قسمت مختلف منتشر کند. در این رمان داستان شخصیتهای زیادی روایت میشود و همچنین در کنار داستان اصلی، داستانهای فرعی نیز در حال رخ دادن است. چارلز با نوشتن این رمان قصد داشت که اعتراض خودش را نسبت به وضعیت زندگی افراد طبقه کارگر و فقیر جامعه انگلستان به گوش همگان برساند.
در باب دوریت کوچک نوشته چارلز دیکنز
ایمی دوریت نام قهرمان این رمان است که چارلز دیکنز داستان زندگی او را روایت میکند. دوریت نام دختر کوچکی است که به عنوان فرزند آخر در یک خانواده فقیر درون زندان بدهکاران که در مارشالسی قرار دارد به دنیا آمده و در همان جا نیز بزرگ شده است. چارلز دیکنز با نوشتن این کتاب قصد داشت تمام تجربیات تلخ دوران کودکی خودش را که در زندان بدهکاران سپری شد در قالب یک داستان منتشر کند.
داستان دو شهر شاهکاری دیگر از چارلز دیکنز
در سال 1859 چارلز دیکنز نوشتن رمان داستان دو شهر را به پایان میرساند. داستان دو شهر را میتوان یک رمان تاریخی دانست که روایتی متفاوت از دو شهر پاریس و لندن را در زمان انقلابی که در فرانسه رخ داد ارائه میکند. دکتر مانت نام قهرمان این رمان است که در زمان انقلاب فرانسه محکوم به هجده سال حبس در زندانهای شهر پاریس میشود.
آرزوهای بزرگ آخرین رمان دیکنز
چارلز دیکنز سیزدهمین رمانش را آرزوهای بزرگ نامید. آرزوهای بزرگ آخرین رمان چارلز نیز محسوب میشود. پیپ پیریپ نام قهرمان این داستان است. کودک یتیمی که زندگی سختی دارد. چارلز بعد از پایان نوشتن این رمان تصمیم گرفت آن را به صورت هفتگی در یک هفته نامه منتشر کند. انتشار آرزوهای بزرگ از ماه دسامبر سال 1860 تا ماه آگوست در سال 1861 به طول انجامید.
سخنانی از چارلز دیکنز خالق شگفتیها
در قسمتهای قبلی نگاهی به زندگی سخت و طاقتفرسای چارلز دیکنز انداختیم و سپس با آثار او تا حدودی آشنا شدیم. حال در این قسمت میخواهیم در کنار هم تعدادی از سخنان معروف از چارلز دیکنز را بخوانیم و از آنها در زندگیمان استفاده کنیم:
- در این دنیای تاریک چیزی مسری تر از شوخ طبعی و خندیدن وجود ندارد.
- اگر قلبتان را برای کسی که دوستش دارید گشودید، هرگز لبهایتان را برای او نبندید و با او سخن بگویید.
- رنج در زندگی میتواند بهترین درسها را به شما آموزش دهد. من در زیر فشار رنج، خم شدم و حتی شکستم؛ اما هر بار شکل بهتری از خودم تبدیل شدم و بلند شدم.
- در فروشگاهها کتابهایی به فروش میرسد که میتوان گفت بهترین قسمت این کتابها تنها جلد روی آنها است.
- هرگز از اشک ریختن خجالت نکشید و شرمسار نشوید.
- آیا چیزی در دنیا بالاتر از عشق یک گربه وجود دارد؟
زندگینامه دیگر افراد موفق: اگر به مطالعه زندگینامه افراد موفق علاقه دارید توصیه میکنیم مقالات پیتر دراکر، آلبرت انیشتین، علی شریعتی و ویکتور هوگو را در رسانۀ دانشگاه کسب و کار بخوانید.
حقایقی جالب از زندگی چارلز دیکنز نویسنده بزرگ
حقیقتهایی در زندگی این نابغه ادبی وجود دارد که اکثر افرادی که با او آشنا هستند نمیدانند. در این قسمت میخواهیم در کنار هم تعدادی از این حقیقتها را بخوانیم. همراه ما باشید.
- دیوید کاپرفیلد نام رمانی است که چارلز دیکنز با نوشتن آن سعی داشت سختیها و رنجهایی که در طول زندگیاش متحمل شده است را به تصویر بکشد. او درباره سختیهایی که در زندگیاش کشیده است با تمسخر این گونه میگوید: “به یاد نمیآورم که هیچ گاه در هیچ کجای زندگیام، دلجویی، کمک، مشورت، تشویق و یا حمایتی از سمت کسی را حس کرده باشم!”
- بیماری صرع بیماریای بود که چارلز تمام دوران کودکیاش با آن درگیر بود و اما بعدها درمان شد.
- گریپ نام زاغی بود که چارلز آن را به عنوان حیوان خانگی خود نگه میداشت. در سال 1841 گریپ تصادفی تراشههایی سربی را میخورد و بعد از چند روز میمیرد. چارلز به خاطر علاقه زیادی که به گریپ داشت جسد او را به حالت تاکسیدرمی درآورد و تا آخر عمر خود نگه داشت.
- هنگامی که چارلز دراز میکشید تا بخوابد اصرار داشت که سر خود را به سمت شمال قرار دهد. چارلز اعتقاد داشت که قرار دادن سرش در سمت شمال باعث میشود که در حرفه نویسندگی پیشرفت کند و بهتر بنویسد.
از دیگر حقایق جالب زندگی چارلز
- 247 تعداد کلماتی است که چارلز دیکنز با نوشتههایش به زبان انگلیسی اضافه کرد.
- چارلز به شعبده بازی علاقه داشت و در اوقات فراغتش یک شعبده باز آماتور بود. او از دو چیز بسیار میترسید، افرادی که به بی خوابی دچار هستند و خفاشها!
- دیکنز در اتاق مطالعهای که برای خود ساخته بود یک در مخفی نیز تعبیه کرده بود. این در مخفی به صورت یک کتابخانه بود که در آن کتابهای غیر واقعی بسیاری وجود داشتند.
- The ghost نام کلابی بود که چارلز دیکنز به خاطر علاقه شدیدش به مسائل ماوراءالطبیعه به عضویت آن درآمده بود.
- بعد از این که گربه مورد علاقه چارلز از دنیا رفت، او از پنجهاش استفاده کرد و برای خود یک در بازکن ساخت!
- چارلز پس از سالها زندگی با همسرش و داشتن ده فرزند از او جدا شد و با معشوقهاش الن ترنان زندگی کرد. الن ترنان با کوچکترین فرزندی که چارلز داشت هم سن بودند!
زندگینامه دیگر افراد موفق: اگر به مطالعه زندگینامه افراد موفق علاقه دارید توصیه میکنیم مقالات آنتوان چخوف، ایلان ماسک، وارن بافت و آنتونی رابینز را در رسانۀ دانشگاه کسب و کار بخوانید.
کلام آخر
خیلی خوشحالیم که تا انتهای این مقاله همراه تیم دانشگاه کسب و کار بودید. در این مقاله در کنار هم مروری داشتیم بر زندگی نابغه ادبی چارلز دیکنز، سپس نگاهی انداختیم به آثاری که این نویسنده بزرگ از خود به جا گذاشت و در آخر حقیقتهایی جالب و جملاتی را از این نویسنده بزرگ در کنار هم خواندیم. چارلز دیکنز یکی از مطرحترین و معروفترین نویسندگان تاریخ ادبیات کشور بریتانیا است. از او به عنوان معروفترین نویسنده که در دوران ویکتوریا زندگی میکرده است نیز یاد میکنند.
شهرت دیکنز از تمامی نویسندگانی که قبل از او مینوشتند بیشتر شد و در سطح جهان آثارش به فروش میرفت. علت این موضوع شاید این بود که نوشتهها و داستانهای چارلز به گونهای بود که همه مردم با همه سلیقهها را جذب خود میکرد. چارلز از سن بالایی برخوردار نبود که به این سطح از شهرت رسید. سن پایین و این موضوع که از خانواده خوبی برخوردار نبود سبب شده بود که در تعاملات رسمیای که دعوت میشود رفتار مناسبی نداشته باشد.
آیا رمانهای چارلز دیکنز را خواندهاید؟ کدام بخش از زندگی این نابغه ادبی برای شما الهام بخش بود؟ نظرات خود را نسب به زندگی این نویسنده با ما در میان بگذارید.
منبع: Wikipedia