برنامه ریزی روزانه یکی از واجبات زندگی روزمره شماست. حتماً شما هم تجربه یک روز شلوغ با حجم زیاد کاری که بر سرتان ریخته و نمیدانید از کجا شروع کنید را دارید. روزهایی که کارهای منزل، کارهای بیرون، ریزهکاریهای شخصی و برنامههایی که با دوستانتان چیدهاید به طرز عجیبی در هم گره خوردهاند. در این مواقع تنها چیزی که مانند یک فرشته نجات به کمک شما میآید یک برنامه ریزی روزنه منظم است.
مهم نیست که مدیر یک شرکت باشید، دانشجو یا دانشآموز باشید یا به خانهداری مشغول باشید. برنامه ریزی روزانه همواره به شما کمک میکند تا بتوانید روز خود را با بازدهی بالا و رسیدگی به تمام امور پشت سر بگذارید. این مقاله از دانشگاه کسب و کار را به بررسی تکنیکهایی در رابطه با برنامه ریزی روزانه میپردازیم. تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
برنامه ریزی روزانه چیست؟
برنامه ریزی روزانه یکی از همان اموری است که از دوران کودکی به ما سفارش شده است. افراد موفق همواره برنامه منظمی برای طی کردن روز خود و انجام امور روزانه داشتهاند. برنامه ریزی روزانه به شما کمک میکند تا با نظم بیشتری پیش بروید و به سازماندهی امور بپردازید.
فرآیند یک برنامه ریزی روزانه دقیق
برنامه ریزی در اصل یک فرآیند فکری است. فرآیندی که شما را برای انجام امور قبل از سررسید آنها آماده میکند. شما در هنگام برنامه ریزی روزانه به اموری که در طول روز دارید میاندیشید و آنها را یادداشت میکنید. سپس نیاز است تا زمان انجام کار را مشخص کنید. در ادامه نوع انجام کار و فردی که باید به انجام آن امور بپردازد نیز برای ما مهم است. همانطور که مشاهده میکنید برنامه ریزی در اصل یک مهارت مدیریتی است. شما با یک برنامه ریزی روزانه دقیق در اصل امور خود را مدیریت میکنید. نتیجهی این مدیریت نظم کاری و بالا بردن بازدهی در روز است؛ تا در ادامه به یک روتین روزانه مشخص برسید.
مثالی از یک برنامه روزانه ساده
برای مثال فردی را در نظر بگیرید که صبحها در ساعت معینی از خواب بیدار میشود. دوش میگیرد. به پیادهروی میرود. به خانه برمیگردد و پس از صرف صبحانه به محل کار خود میرود. هنگام عصر پس از بازگشت به خانه به امور شخصی خود میپردازد و شب در ساعت معینی به خواب میرود. نکتهای که برای داشتن یک روتین روزانه دقیق و کارآمد باید به آن توجه شود ساعات معین برای انجام امور است. بهطور خاص ساعات معینی برای خواب و بیداری ساعت بیولوژیک بدن شما را تنظیم میکند. تنظیم این زمان به شما در بازدهی بالا در طول روز کمک بسزایی میکند و باعث میشود مدیریت زمان مناسبی داشته باشید.
چرا برنامهریزی روزانه مهم است؟
حال میخواهم به شما نشان دهم که چرا برنامهریزی روزانه در این حد اهمیت دارد! یک برنامهریزی روزانه به شما کمک میکند خواستهها و نیازهای خود را به طور مؤثر اولویتبندی کنید و ساختاری را برای پشتیبانی از بهرهوری به شما ارائه میدهد. پس از ایجاد یک برنامه، یک روال روزانه میتواند به شما در دستیابی به اهداف بلندمدت کمک کند و اینگونه مطمئن شوید که به طور منظم برای رسیدن به آنها کار میکنید. بیایید در کنار هم مزیتهای دیگری که برنامهریزی روزانه دارد را مرور کنیم:
- برنامهریزی روزانه باعث میشود برای رسیدن به تمام اهداف خود تلاش کنید.
- باعث افزایش بهرهوری در شما میشود.
- محدود کردن اهمال کاری.
- ایجاد عادات سالم.
- لذت بردن از تعادل خوب کار و زندگی.
- برنامهریزی روزانه ما را کارآمدتر میکند و در زمان، ارزشمندترین منبع ما، صرفهجویی میکند.
- برنامهها به شما کمک میکنند تا آنچه مهم است را اولویتبندی کنید.
- عادات مثبت، انرژی را برای کارهای مهم آزاد میکند.
- برنامهریزی روزانه به ما کمک میکنند تا مهمترین وظایف را هر روز انجام دهیم.
- داشتن یک برنامهریزی روزانه میتواند اعتمادبهنفس را افزایش دهد و تلاش برای رسیدن به هدف را افزایش دهد.
- از آنجایی که برنامهریزی روزانه تبدیل به روتین و عادت میشود، نیاز به اراده را کاهش میدهد.
شما میتوانید یک برنامهریزی روزانه برای تعادل بین کار و زندگی خود پیاده سازی کنید، که میتواند به شما کمک کند از زمان خود به طور مؤثر هم در محل کار و هم در خانه استفاده کنید.
مقالات مرتبط در حوزه توسعه فردی: برای افزایش آگاهی خودتان در زمینه موفقیت و توسعه فردی توصیه میکنیم مقالات نوروساینس، جمله انگیزشی کوتاه و تمرین سخنرانی را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار مطالعه کنید.
چرا به یک برنامه ریزی روزانه نیاز داریم؟
یکی از مهمترین مزایای برنامه قدرت مدیریت زمان است. برنامه ریزی روزانه صحیح به شما نحوهی درست مدیریت زمان و تقسیم کار را میآموزد. برنامه ریزی فرآیندی به ظاهر ساده اما اساسی برای زندگی شماست. شما با برنامه ریزی روزانه به زندگی خود نظم میبخشید. این نظم به شما در پیش برد اهدافتان کمک میکند. اینکه شما یک روتین زندگی مشخص داشته باشید و امورتان را با برنامه قبلی پیش ببرید شما را به انسانی موفق در زندگی تبدیل میکند. برنامه ریزی کار سختی نیست؛ اما در شروع باید تمام تلاش خود را بکنید. شما در همین لحظه که مشغول خواندن این مقاله هستید میتوانید یک قلم و کاغذ آماده کنید تا برنامه روزانه خود را یادداشت کنید. سختترین مرحله برای برنامه ریزی روزانه رعایت اصول آن است. همچنین پیشبردن کارها طبق برنامه نیز مهارتی است که هر کسی از پس آن برنمیآید!
مزایای داشتن یک برنامه ریزی روزانه منظم
داشتن آرامش در طول روز و دوری از استرس و اضطراب
با داشتن یک برنامه روزانه منظم دیگر از انباشت کارها و به انجام نرسیدن امور خود دچار اضطراب و استرس نمیشوید. شما در یک برنامه ریزی روزانه صحیح زمان مناسب و دقیق را برای انجام هر یک از امور خود در نظر میگیرید. همین مسئله به شما کمک میکند تا به ترتیب و یک به یک به تمام امور جاری خود برسید.
ایجاد نظم در زندگی و تعیین زمان مناسب برای انجام هر کار
داشتن نظم در زندگی یک راز موفقیت است. شما در یک برنامه روزانه دقیق باید زمان تقریبی مورد نیاز برای انجام هر کار را تخمین بزنید. با این کار میتوانید زمان بندی دقیقی را برای انجام امور خود در نظر بگیرید. تخمین این زمانهای تقریبی به روتین روزانه و زندگی شما نظم میبخشد. نظم بخشیدن به امور روزمره روحیه شما را در انجام امور بالا میبرد.
پیشبینی درست نحوهی انجام امور روزانه به دور از ایجاد مشکل
برنامه ریزی روزانه دقیق به شما در پیشبینی نحوهی انجام امور کمک میکند. این پیشبینی و تفکر راجع به امور روزانه قبل از به انجام رساندن آنها شما را با مسائل و مشکلات احتمالی زودتر آشنا میکند. همین مسئله به شما در مدیریت بهتر بحرانها و مشکلات کمک میکند.
داشتن زمان کافی طبق برنامه ریزیها برای انجام کارها
توانایی مدیریت زمان از جمله اصولی است که ما در جریان یک برنامه ریزی روزانه موفق به آن نیاز داریم. همچنین پس از مدتی در این کار خبره میشوید و میتوانید به راحتی زمان خود را در طول شبانه روز تقسیم بندی و مدیریت کنید.
بازدهی بالا در طول روز و انجام امور روزانه با کیفیت بالاتر
اینکه شما یک برنامه روزانه منظم و اصولی داشته باشید بازدهی شما را در طول روز بالا میبرد. نداشتن استرس برای انجام کارها، عدم کمبود زمان و انباشت کارهای نصفه و نیمه اعتماد به نفس شما را بالا میبرد. همین مسئله منجر به دوری استرس از شما میشود. در نتیجه با کیفیت بالاتری به انجام امور میپردازید و متوجه میشوید که به امور بیشتری در طول بیست و چهار ساعت رسیدگی کردهاید.
توانایی مدیریت امور کاری و تفریحی در طول شبانه روز
بدون داشتن یک برنامه زمانی مناسب نمیتوانید امور کاری و تفریحی خود را به راحتی و درستی هندل کنید. برای مثال ممکن است در یک روز بسیار شلوغ و یا با اهمال کاری مجبور باشید تمام روز را به کار بپردازید، اما باید توجه داشته باشید که در صورت داشتن یک برنامه ریزی روزانه منظم به همهی کارهای خود میرسید.
ایجاد تعادل در امور روزانه و دوری از یکنواختی ریتم زندگی
اگر از ریتم تکراری زندگی خود خسته شدهاید کافی است یک روتین روزانه جذاب برای خود بچینید. البته چیدن یک برنامه روزانه جذاب کافی نیست، برنامهی شما باید قابل اجرا باشد و شما بتوانید طبق آن عمل کنید. سعی کنید در برنامه روزانه خود اموری تفریحی و فعالیتهای مورد علاقه خود را نیز بگنجانید.
غلبه بر تنبلی و سستی در طول روز
داشت یک برنامه دقیق و کاربردی در طول روز شما را از تنبلی و سستی در طول روز دور میکند. اگر روز خود را بدون برنامه خاصی پیش ببرید ممکن است ساعتهایی از شبانه روز را به کارهای بیهوده بگذرانید یا به دلیل تنبلی از انجام برخی امور روزانه خود بپرهیزید. داشتن یک برنامه منظم این امکان را به شما میدهد که خود را موظف به اجرای امور خود کنید.
مشخصات مهم یک برنامه ریزی روزانه صحیح
حال ببینیم که یک برنامه روزانه دقیق و موفق چه خصوصیاتی دارد. قطعاً برای رسیدن به اهداف یک برنامه ریزی روزانه منظم و رسیدن به فواید آن باید اصولی را رعایت کنید. شاید یک برنامه ریزی شخصی روزانه کار سادهای به نظر برسد اما برای این کار نیاز است تا اصولی را در نظر بگیرید. به مشخصات مهمی که در ادامه به آنها میپردازیم توجه کنید.
یک برنامه ریزی روزانه اصولی باید دقیق باشد
یک برنامه صحیح باید دقیق باشد. ساعت مشخص و زمان مورد نیاز برای هر کار را در نظر بگیرید. با دقت امور روزانه خود را پیشبینی کنید و زمانی مشخصی برای به انجام رساندن آنها در نظر بگیرید. یک برنامه با زمانهای نامشخص و حدودی هیچ کمک خاصی به شما نمیکند.
اهداف خود را مشخص کنید
برای رسیدن به یک روتین روزانه دقیق و منظم نخست نیاز است تا اهداف خود را مشخص کنید. مشخص کردن اهداف مهم در طول روز شما را در اولویت بندی کارها در طول روز یاری میکند. اینکه چه اموری را برای زمان بازدهی بالای خود قرار دهید و آخر شب را به کدام کارها اختصاص دهید. همهی این موارد با تعیین دقیق اهداف بلند مدت و کوتاه مدت شما معین میشود.
مقالات مرتبط در حوزه توسعه فردی: برای افزایش آگاهی خودتان در زمینه موفقیت و توسعه فردی توصیه میکنیم مقالات دکتر روانشناس معروف، حرف مردم و خویشتن دوستی را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار مطالعه کنید.
یک برنامه صحیح باید بهسادگی قابل اجرا باشد
بله درست است. تنها تهیه و تدوین یک برنامه عجیب و غریب و شلوغ و پیچیده برای روتین روزانه کافی نیست! برنامه شما باید قابل اجرا باشد. همچنین وجود موارد مبهم و نامشخص در یک برنامه ریزی روزانه پسندیده نیست. در یک برنامه ریزی درست شما باید تک تک جزئیات را مشخص کنید، تا بتوانید بهسادگی و درستی آن را به اجرا برسانید.
یک برنامه ریزی درست باید تعادل داشته باشد
شما در طول روز برنامههای مختلفی دارید. اعم از برنامههای کاری، تفریحی، دیدار با دوستان و خانواده و بسیاری امور دیگر که باید در طول روز به آنها بپردازید. یکی از ویژگیهای مهم و مشخصههای ضروری یک برنامه اصولی متعادل بودن است. شما باید بتوانید در طول یک روز برنامهها را به صورت متعادل در کنار یکدیگر بچینید. تعادل یعنی روزتان را به درستی و عدالت بین امور مختلف تقسیم کنید.
برنامه ریزی روزانه کاربردی و کارآمد باشد
احتمالاً پس از گذشت مدت زمانی از اجرای برنامه به این نکته پی خواهید برد. اینکه برنامه شما برای روتین زندگیتان کاربردی هست یا نه؟ اینکه فواید آن را در طول شبانه روز احساس میکنید یا خیر؟ یک برنامه روزانه مناسب برنامهای است که شما را در طول روز خسته نکند. برنامهای که شما را در طول یک روز به انجام تمام امور مهم روزتان برساند. در حالی که تفریحات و امور شخصی خود را نیز در آن گنجاندهاید.
مراحل تدوین یک برنامه ریزی روزانه اصولی و دقیق؟
برنامه ریزی را در شب قبل انجام دهید
بهتر است برای یک برنامه ریزی دقیق از شب قبل شروع کنید. مخصوصاً اگر هنوز در این کار خبره نشدهاید و نمیدانید چطور کارها را در کنار بچینید قطعاً زمان زیادی از شما میگیرد. پس موکول کردن تدوین یک برنامه دقیق و اصولی برای ابتدای صبح صحیح نیست. پس از مدتی که روتین کلی روز و نحوه صحیح تدوین یک برنامه را آموختید میتوانید در ابتدای روز برنامه خود را بچینید. در هر حال ما به شما برنامه ریزی در شب قبل را توصیه میکنیم. این کار آرامش و امنیت خاطر بیشتری را برای شما فراهم میکند.
لیست دقیق و کاملی از تمام امور ثابت روزانه خود یادداشت کنید
در ابتدا نیاز دارید تا فهرستی از امور روزمره خود یادداشت کنید. اموری که تقریباً هر روز به آنها مشغول هستید و جزو برنامه ثابت زندگی شما هستند. برای مثال شما ممکن است هر روز به سرکار یا دانشگاه بروید. یا ممکن است هر روز به باشگاه یا پیادهروی بروید. این امور مشغلههای ثابتی هستند که شما دخالتی در آنها ندارید. این امور بهطور ثابت در برنامه روزانه شما قرار میگیرند و شما با محوریت آنها به چیدمان امور دیگر میپردازید.
فهرستی از امور مختص به روز بعد را یادداشت کنید
حال نوبت آن میرسد که لیست کارهایی که مختص به روز بعد هستند یادداشت کنید. این امور به غیر از امور ثابت روزانه شما میباشند. بهتر است نحوه انجام هر یک و زمان تقریبی که برای هر کدام در نظر گرفتهاید را نیز یادداشت کنید. تا به راحتی بتوانید آنها را میان برنامههای ثابت روزانه خود بچینید و به مدیریت درست امورتان بپردازید. این امور میتوانند از یک خرید ساده باشد تا رفتن به یک مهمانی دوستانه که نیاز است زمانی را برای آن اختصاص دهید.
زمانهای رفت و آمدتان و پرتیها را تخمین بزنید
برای اینکه یک برنامه دقیق و حساب شده داشته باشید نیاز است تا زمانهای پرتی خود را تخمین بزنید. برای مثال اگر به دانشگاه یا محل کاری میروید ممکن است زمانی از روز خود را در راه باشید. یا اگر به مطب پزشک میروید ممکن است زمانی را برای ویزیت پزشک در انتظار باشید. تخمین همهی این زمانها به شما در برنامه ریزی یک فرآیند دقیق روزانه کمک میکند. ممکن است در روزهای ابتدای برنامه ریزی تخمین این زمانها برایتان سخت باشد؛ اما به مرور دستتان میآید. برای مثال میتوانید زمان مناسب برای رفت و آمد به محل کارتان که تقریباً یک زمان ثابت است را بهطور دقیق مشخص کنید.
مقالات مرتبط در حوزه توسعه فردی: برای افزایش آگاهی خودتان در زمینه موفقیت و توسعه فردی توصیه میکنیم مقالات کنترل ذهن، تله کینزی و فیلم های روانشناسی را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار مطالعه کنید.
تایمهایی که بازدهی بیشتری دارید را مشخص کنید
این مسئله به خصوص برای افرادی که برای درس خواندن به برنامه ریزی میپردازند یا کنکوری هستند بسیار حائز اهمیت است. برای همهی ما زمانهایی از روز وجود دارد که بهرهوری و بازدهی بالایی نسبت به ساعات دیگر داریم. ساعاتی نیز وجود دارند که دچار فرسودگی میشویم و کارهایمان را کند و بی حوصله پیش میبریم. معمولاً اکثر افراد در تایمهای صبحگاهی بازدهی بالاتری به خصوص برای یادگیری دارند. برای مثال ما به شما پیشنهاد میکنیم که اموری که نیاز به تفکر دارند و یا مباحث مرتبط به یادگیری را به ساعات ابتدایی روز موکول کنید. در هر صورت نیاز دارید تا پس از مدتی این زمانهای طلایی را بیابید. این به شما کمک میکند تا مهمترین و حساسترین امور روز خود را به این تایمها موکول کنید.
کارهایتان را اولویت بندی کنید
برای تدوین یک برنامه مفید و کارآمد نیاز است تا بتوانید کارهایتان را اولویت بندی کنید. حال ببینیم که این اولویت بندی به چه معناست؟ اولویت بندی میتواند جنبههای مختلفی داشته باشد. برای مثال اموری وجود دارند که برای شما از اولویت زمانی برخوردارند. اموری هستند که از نظر میزان اهمیت برای شما در اولویت هستند. شما حتی باید توانایی اولویت بندی بین اولویتهای مختلف خود را داشته باشید! این مسئله به شما کمک میکند تا بتوانید یک برنامه جامع و مفید بچینید. برنامهای که به شما در پیشبرد بهتر کارها کمک کند و اولویت امور در آن رعایت شده باشد.
برای بازدهی بیشتر کارهای بزرگ را تقسیم بندی کنید
یکی از اموری که در تدوین یک برنامه ریزی روزانه کامل به شما کمک میکند تقسیم بندی امور بزرگ است. سعی کنید این کارهای سنگین و طاقت فرسا را در بازههای زمانی در طول روز خود پخش کنید. برای مثال اگر در طول یک روز به بازهی زمانی طولانیای برای این کار نیاز دارید سعی کنید کار را در طول روز خود خرد کنید. امور سنگین را به بازههای زمانی کوچکتری تقسیم کنید و بین آن به امور سبک دیگری بپردازید. با این کار بهرهوری شما بسیار بالاتر میرود.
زمان خواب و بیداری مشخصی داشته باشید
برای اینکه به یک فرد منظم با برنامه روزانه دقیق تبدیل شوید نیاز است تا ساعت بیولوژیک بدن خود را تنظیم کنید. اینکه تایم خواب و بیداری شما دقیق باشد و ساعت خواب منظمی داشته باشید به شما در پیشبرد روتین روزانه کمک میکند. کم خوابی، بیخوابی یا پرخوابی هر یک به صورتی میتوانند به شما آسیب بزنند. داشتن خواب کافی در طول شبانه روز یکی از مواردی است که بازدهی و بهرهوری شما را در طول روز بالا میبرد. همین مسئله به شما در دقیق و طبق برنامه پیش رفتن یاری میکند.
تکنیکهایی برای برنامه ریزی روزانه صحیح
برای رسیدن به یک روتین روزانه مناسب و مدیریت زمان تکنیکهای مختلفی وجود دارد. در ادامه برخی از این تکنیکها را بیان میکنیم.
تکنیک مدیریت زمان پومودورو
تکنیک مدیریت زمان پومودورو تکنیکی ساده و در عین حال بسیار کارآمد است. معمولاً تکنیکهای ساده بسیار بیشتر از پیچیدهها طرفدار دارند و کاربردی هستند. با به کارگیری این تکنیک ساده در زندگی اثرات، عمیق آن را احساس خواهید کرد.
فرآیند انجام تکنیک پومودورو
تکنیک مدیریت زمان پومودورو یا همان تکنیک پانزده دقیقه تمرکز کامل فرآیند بسیار سادهای دارد و برای برنامه ریزی روزانه بسیاری موثر است. فرض کنید برای انجام کاری به چندین ساعت زمان نیاز دارید. روش اشتباه در این روند پرداختن آن چند ساعت به صورت مداوم به آن کار است. اما تکنیک مدیریت زمان پومودورو به ما روش کارآمدتر و بهتری را توصیه میکند.
مراحل دورهای:
- در روش نیاز است تا زمان خود را به بازههای بیست و پنج دقیقهای و پنج دقیقهای بهطور تناوبی تقسیم کنید و سر هر کدام از این زمان بندیها آلارم هشداری قرار دهید.
- کار خود را شروع کنید و سر بیست و پنج دقیقه با صدای آلارم کار را رها کنید. مهم نیست که وسط کار هستید یا اینکه تا کجا پیش رفتهاید. رأس همان تایم کار را رها کنید و برای جلوگیری از فراموشی میزان پیشرفت کار را علامت بزنید.
- توجه داشته باشید که در این بیست و پنج دقیقه باید با تمرکز کامل به کار بپردازید. از هر گونه موضوع یا وسیلهای که تمرکز شما را به هم میزند دوری کنید.
- در انتهای بیست و پنج دقیقه و به صدا درآمدن آلارم زمان استراحت شماست. پنج دقیقه فرصت دارید تا بهطور کامل به استراحت بپردازید. از محل کار خود دور شوید. کمی راه بروید. چیزی بخورید یا شبکههای اجتماعی خود را چک کنید. البته توصیه ما به شما استراحت با چشمان بسته است. در این پنج دقیقه کاری که انرژی شما را کم کند و چشمانتان را خسته کند انجام ندهید.
- پس از پایان پنج دقیقه و رأس ساعت دوباره به کار بپردازید و بیست و پنج دقیقه کامل دیگر روی کارتان بهطور کامل تمرکز کنید.
- این فرآیند را از ابتدا تا چهار مرتبه دیگر انجام دهید و در پایان دور چهارم پامادورو به جای پنج دقیقه به پانزده دقیقه استراحت بپردازید.
ما در دانشگاه کسب و کار به شما پیشنهاد میکنیم که امتحان این روش جذاب را در برنامه ریزی روزانه خود دست کم نگیرید.
مقالات مرتبط در حوزه توسعه فردی: برای افزایش آگاهی خودتان در زمینه موفقیت و توسعه فردی توصیه میکنیم مقالات جملات آرام کننده روانشناسی، سپاسگزاری و مهارت های فردی را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار مطالعه کنید.
چگونه یک برنامهریزی روزانه ایجاد کنم؟
اگر میخواهید یک برنامهریزی روزانه سازنده ایجاد کنید که نیازهای خاص شما را برآورده کند، باید مراحل زیر را قدم به قدم دنبال کنید.
همه چیز در برنامهریزی روزانه را بنویسید
با نوشتن هر کاری، چه شخصی و چه حرفهای، که میخواهید در طول یک هفته عادی انجام دهید، شروع کنید. به جای ویرایش یا سازماندهی، بر طوفان فکری خود تمرکز کنید. به یاد داشته باشید که کارهایی را که به طور متناوب انجام میدهید، مانند تعویض ملحفه روی تخت یا چمن زنی و کارهای روزمره مانند تهیه صبحانه یا شستن ظروف را نیز در برنامهریزی روزانه خود بگنجانید.
اولویتها را در برنامهریزی روزانه مشخص کنید
هنگامی که فهرست اصلی خود را تهیه کردید، آن را مرور کنید و اولویتهای روزانه را مشخص کنید. برای کمک به سازماندهی بصری اولویتهای خود بر اساس کار، شخصی، خواستهها و نیازها، از بولد کردن آنها استفاده کنید و یا آنها را با رنگهای دیگری بنویسید. به عنوان مثال، نیازهای کاری روزانه، مانند پاسخ دادن به ایمیلها یا پاسخ دادن به تماسهای تلفنی را با رنگ آبی و خواستههای شخصی مانند خواندن کتاب برای لذت بردن یا بیرون رفتن برای قهوه با یک دوست را با رنگ سبز برجسته کنید. این کار را برای لیست کامل وظایف خود انجام دهید.
به تکرار کارها در هفته توجه کنید
لیست هایلایت شده خود را مرور کنید و تعداد تکرار مورد نظر یا مورد نیاز برای تکمیل وظایف خود را علامت بزنید. این عدد را در کنار هر کار بنویسید. به عنوان مثال، یک “7” در کنار “صبحانه درست کن” بنویسید، زیرا این کار را هر روز انجام خواهید داد. یک “1” در کنار “تغییر برگهها” بنویسید زیرا هفتهای یک بار این کار را انجام خواهید داد.
کارهای مشابه را گروه بندی کنید
تعیین کنید که آیا وظایف مشابهی وجود دارد که بتوانید آنها را گروه بندی کنید، تا باعث شوند بهرهوری بیشتری داشته باشید. برای مثال، اگر در لیست کارهای روزانه خود “ظروف را بشور” و “سطوح را پاک کن” وجود دارد، این کارها را با هم یا یکی پس از دیگری انجام دهید؛ زیرا به برخی از لوازم مشابه نیاز دارند و در همان منطقه انجام میشوند؛ یعنی خانه شما.
این کار باعث میشود زمان بیشتری برای انجام کارهای مهم خود بخرید و مدیریت زمان مناسبی داشته باشید. اینطور فکر نمیکنید؟
نمودار هفتگی بسازید
یک نمودار هفتگی ایجاد کنید، میتوانید آن را بخرید و یا چاپ کنید. با نیازهای شخصی و کاری روزانه و هفتگی آن را پر کنید. مشخص کنید کجا انجام کارهایی که هفتگی تکرار میشوند منطقی است تا برنامه خود را تا حد امکان باز نگه دارید. به عنوان مثال، اگر دوشنبهها فقط چهار کار اولویت دار دارید، به جای انجام آن در شنبهها که شش کار اولویت دار دارید، یک کار هفتگی مانند چمن زنی اضافه کنید.
وظایف خود را بهینه کنید
برنامهریزی روزانه خود را مرور کنید و تعیین کنید که آیا وظایفی وجود دارد که بتوانید آنها را ساده یا بهینه کنید تا در زمان صرفهجویی کنید. برای مثال، اگر به طور سنتی یکشنبهها به خواربار فروشی میروید؛ اما زمانی برای مدیریت سایر وظایف در آن روز باقی نمیماند، به جای آن، یک سرویس تحویل مواد غذایی را در نظر بگیرید یا کار را به روزهای دیگر هفته منتقل کنید. این کار را با هر روزی که به نظر میرسد پر از فعالیت است، انجام دهید.
وظایف را مرتب کنید
هنگامی که برنامهریزی هفتگی خود را بهینه کردید، یک برنامه ساعتی برای کارهای هر روز ایجاد کنید. بهجای برنامهریزی ساعت به ساعت، زمانهایی مانند “صبح، ظهر”، “بعد از ظهر” و “عصر” را تعیین کنید. به این ترتیب، اگر یک کار بیشتر از حد انتظار طول بکشد یا مجبور باشید به یک موقعیت اضطراری رسیدگی کنید، همچنان میتوانید برنامهریزی روزانه خود را حفظ کنید.
یعنی لازم نیست برای هر کاری ساعت مشخصی تعیین کنید؛ زیرا در آن صورت پایبند بودن به برنامهریزی روزانهتان خیلی سخت خواهد شد و ممکن است نتیجه ناامیدتان کند.
انعطافپذیر باشید
برنامهریزی روزانه خود را برای یک یا دو هفته امتحان کنید و در صورت نیاز آن را تنظیم کنید. ممکن است چند هفته طول بکشد تا شما برنامهای را تنظیم کنید که نیازهای شخصی و حرفهای شما را برآورده کند؛ بنابراین صبور باشید. به خاطر داشته باشید که هر روز مقداری انعطافپذیری را در نظر بگیرید؛ زیرا کارهای غیرمنتظرهای رخ خواهند داد.
مقالات مرتبط در حوزه توسعه فردی: برای افزایش آگاهی خودتان در زمینه موفقیت و توسعه فردی توصیه میکنیم مقالات بادی لنگویج، مسئولیت پذیری و قدرت چیست را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار مطالعه کنید.
چگونه به برنامهریزی روزانه خود پایبند باشیم؟
برای اینکه خود را برای موفقیت در برنامهریزی روزانه جدید خود قرار دهید، موارد زیر را در نظر بگیرید:
- ایجاد یک عادت زمان میبرد. سعی کنید به طور هدفمند برنامه خود را برای چندین هفته دنبال کنید. این امور با گذشت زمان به یک عادت تبدیل خواهند شد.
- برنامهریزی روزانه خود را در صورت نیاز تغییر دهید. چیزی که در ابتدا ایجاد میکنید احتمالاً به تغییراتی نیاز دارد؛ بنابراین اگر کار نمیکند ترتیب وظایف خود را تغییر دهید.
- آمدن مهمان ناخوانده، تعطیلات یا سایر اختلالات برنامه میتواند یک چالش باشد. پس از این رخدادها، یک انتخاب فعال برای بازگشت به برنامهریزی روزانه خود داشته باشید.
- به خودت لطف کن! اگر از برنامه خود منحرف میشوید یا یک یا دو کار را در روز دوشنبه از دست میدهید، به یاد داشته باشید که سهشنبه یک روز جدید و فرصتی دیگر برای ایجاد الگوهای ثابت روزانه است تا به شما در رسیدن به اهدافتان کمک کند.
6 راه برای بهینه سازی برنامهریزی روزانه
ایجاد یک برنامهریزی روزانه استرس را کاهش میدهد و در عین حال به شما کمک میکند تا حداکثر بهرهوری را داشته باشید. یک روال روزانه به شما این امکان را میدهد که از نسخه شادتر و کارآمدتر خود استفاده کنید و به شما این امکان را میدهد که استاد زمان خود شوید. بهینهسازی برنامه روزانهتان به برنامهریزی و اراده در حفظ عادات خوب نیاز دارد که منجر به زندگی شادتر و سازندهتر میشود. تا این جای مقاله در کنار هم یاد گرفتیم که چرا برنامهریزی روزانه اهمیت دارد و چگونه برای روزمان برنامهریزی کنیم. همراه تیم دانشگاه کسبوکار بمانید تا در کنار هم یاد بگیریم چگونه برنامهریزی روزانهای بهینه داشته باشیم.
در اینجا چند مرحله ساده وجود دارد که میتوانید برای بهینه سازی برنامه روزانه خود از آنها استفاده کنید:
- یک فهرست تهیه کنید.
- به روز خود ساختار دهید.
- روز خود را از قبل برنامهریزی کنید.
- وظایف مرتبط را با هم ترکیب کنید.
- از ابزارهایی برای کمک به تمرکز استفاده کنید.
- استراحت کنید.
در بخشهای بعدی قدم به قدم تمام مراحل را باهم یاد میگیریم، همراه ما بمانید.
فهرستی تهیه کنید
هر کاری را که هر روز باید انجام دهید یادداشت کنید. هدف از این تمرین این است که یک آزمایش مغزی انجام دهید و تصویر واضحی از تمام فعالیتهایی که هر روز و هفته انجام میدهید به دست آورید. این مورد میتواند شامل فعالیتهایی مانند بررسی و پاسخ دادن به ایمیلهای روز قبل، نوشتن خبرنامه شرکت و هر فعالیت دیگری باشد که به طور منظم انجام میدهید. حتی ممکن است بخواهید یک هفته دفترچه برنامهریزی روزانه خود را نزدیک نگه دارید و در حین انجام آنها فعالیتهایی را اضافه کنید تا مطمئن شوید که همه چیز را ثبت میکنید.
پس هیچ گاه برنامهریزی روزانه خود را فقط در ذهنتان یادداشت نکنید و حتماً آن را بر روی کاغذ بیاورید.
با برنامهریزی روزانه به روز خود ساختار دهید
بر اساس زمانی که میدانید بیشترین بهرهوری را دارید، زمان خود را برای فعالیت در روز تعیین کنید. کارها را بر اساس زمانی که انجام آنها منطقیتر است گروه بندی کنید. اگر وظایف روزانه هر روز شما متفاوت است، ممکن است بخواهید پنجرههای زمانی را که در آن بر انواع خاصی از فعالیتها متمرکز خواهید بود را تعیین کنید.
به عنوان مثال صبحها را فقط برای تمیزکاری منزل بگذارید و یا شبها را برای مطالعه کتاب جدیدی که خریدهاید. این روش علاوه بر ساختار دادن به روزتان باعث ایجاد یک روتین در ذهنتان نیز میشود.
مقالات مرتبط در حوزه توسعه فردی: برای افزایش آگاهی خودتان در زمینه موفقیت و توسعه فردی توصیه میکنیم مقالات آداب غذا خوردن، اصول مذاکره و تست هوش هیجانی را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار مطالعه کنید.
روز خود را از قبل برنامهریزی کنید
فهرستی از کارهایی را که میخواهید شب قبل انجام دهید، آماده کنید، زمانی که تمایل بیشتری به گنجاندن کارهای دشوار دارید. از بین تمام وظایف موجود در لیست خود، سه مورد را انتخاب کنید که بالاترین اولویت را دارند و در صورت انجام، احساس بهرهوری بالایی در شما ایجاد میکنند.
وظایف مرتبط را ترکیب کنید
تحقیقات نشان میدهد که وقتی سعی میکنید چند کار را انجام دهید، بهرهوری به شدت کاهش مییابد. در عوض، فعالیتهای مشابه را با هم گروهبندی کنید تا بهترین استفاده را از زمان خود ببرید. به عنوان مثال، زمان مشخصی را برای تکمیل تماسهای تلفنی خود یا پرداخت تمام فاکتورهای معوق اختصاص دهید. سازماندهی وظایف بر اساس فعالیتهای مرتبط، تمرکز بر روی کار را آسانتر میکند و بهرهوری کلی شما را افزایش میدهد.
از ابزارهایی برای کمک به تمرکز استفاده کنید
در حین کار نسبت به حذف عوامل حواس پرتی فعال باشید. ابزارهای زیادی وجود دارد که میتوانید برای کمک به بهبود تمرکز خود از آنها استفاده کنید. برخی به شما اجازه میدهند زمان خود را تنظیم کنید و برخی دیگر همه چیز را غیر از آنچه در حال حاضر روی آن کار میکنید مسدود میکنند. مکانهایی که برای بهبود بهرهوری خود به بیشترین کمک نیاز دارید را شناسایی کنید و ابزاری را بیابید که در آن زمینه به شما کمک کند.
به عنوان مثال اگر کار کردن در خانه برایتان سخت است، میتوانید از نرم افزار پومودورو برای تمرکز خود استفاده کنید.
استراحت کنید
زمانهای متناوب کوتاه برای تمرکز با استراحت بین آن برای ادامه کار و کارآمد بودن ضروری است. محققان دریافتهاند که ذهن شما به طور طبیعی پس از 90 دقیقه کار شدید، هوس استراحت میکند. هر 90 دقیقه یکبار استراحتهای منظم را دور از صفحه نمایش یا حتی میز خود برنامهریزی کنید.
اگر احساس میکنید 90 دقیقه تمرکز کردن برای شما سخت است، میتوانید آن را به زمانهای کوتاهتری بشکنید.
نکاتی برای بهینه سازی برنامه روزانه
در اینجا چند پاداش برایتان آوردهام که به شما کمک میکند حداکثر بهرهوری را در طول روز حفظ کنید:
- اول صبح از ایمیل صرف نظر کنید. ساعت اول روز خود را صرف پیشرفت در کارهایی کنید که برای شما و بهرهوری شما معنادار است، نه اینکه ایمیل خود را چک کنید و به نیازهای دیگران واکنش نشان دهید.
- زمان ایمیل کاری را برنامهریزی کنید، برنامهای را انتخاب کنید که برای شما مناسب باشد. وقتی برای تمرکز وقت میگذارید، اعلان دسکتاپ را خاموش کنید و گوشی خود را بیصدا یا خاموش کنید.
- وقتی انرژی شما در بالاترین حد است، دشوارترین کارها را انجام دهید. سختترین کارها را در ابتدای روز انجام دهید، زمانی که انرژی شما در بالاترین حد است تا در بقیه روز حواس شما را پرت نکند.
- محدودیتهای سخت تعیین کنید. قوانینی را برای خود تعیین کنید که چه مقدار زمانی را برای فعالیتهای خاص، به ویژه فعالیتهای حواس پرتی اختصاص میدهید. این میتواند به شما کمک کند تا در بقیه روز برنامهریزی روزانه خود را دنبال کنید. از یک ابزار تنظیم زمان استفاده کنید و زمانی که از محدودیت خود در آن فعالیتها فراتر میروید، هشدارها را تنظیم کنید.
- مراقب انرژی خود باشید. به زمانی که بیشترین انرژی را در طول روز دارید توجه کنید. اگر فردی صبحگاهی هستید، ممکن است متوجه شوید که وقتی زود به سر کار میروید و دو ساعت اول روز خود را بر روی اولویتهای کاری خود متمرکز میکنید، کارآمدتر هستید. اگر میدانید که یک جغد شب هستید، ممکن است متوجه شوید که اوج بهرهوری را در اواخر بعد از ظهر تجربه میکنید. از این آگاهی از جریانهای انرژی طبیعی خود برای بهینه سازی برنامه خود استفاده کنید.
مقالات مرتبط در حوزه توسعه فردی: برای افزایش آگاهی خودتان در زمینه موفقیت و توسعه فردی توصیه میکنیم مقالات امیدواری، ذهنیت، خوشحالی و قانون جذب عشق را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار مطالعه کنید.
رایجترین اشتباهات هنگام ایجاد برنامهریزی روزانه یا هفتگی
در لیست زیر چند اشتباه رایج برنامهریزی روزانه را برایتان آوردهام. رعایت کردن موارد زیر میتواند به شما کمک کند تا برنامهریزی روزانه بهتری داشته باشید. همراه تیم دانشگاه کسبوکار بمانید تا در کنار هم از این اشتباهات آگاه شویم.
قسمتهای زمانی
هنگام ایجاد یک برنامه روزانه، تمام کردن هر کاری که میخواهید در طول روز انجام دهید میتواند آسان باشد، اما یک نکته کوچک وجود دارد! ما به سادگی نمیتوانیم مستقیماً از یک کار به کار دیگر بدون حداقل یک استراحت کوچک در بین آنها برویم. چیزی به نام تغییر زمینه وجود دارد که اساساً به این معنی است که این پس مانده ذهنی وجود دارد که از کار قبلی شما در ذهنتان باقی میماند. بعلاوه، در صورتی که کارها بیش از حد انتظار طول بکشد، عدم وجود زمان استراحت میتواند شما را در معرض شکست قرار دهد.
دست کم گرفتن مدت زمان مورد نیاز کارها در برنامهریزی روزانه
مگر اینکه کاری را 100 بار انجام داده باشید و دقیقاً بدانید که چقدر طول میکشد! در این جا برخی از اقدامات محافظه کارانه را برایتان مطرح میکنم. به عنوان مثال، تمرینات من معمولاً یک ساعت طول میکشد؛ اما من 90 دقیقه برنامهریزی میکنم تا مواردی مانند رسیدن به باشگاه و بازگشت، دیدن کسی که میشناسم، دوش گرفتن و غیره را نیز در نظر بگیرم.
آماده نبودن برنامهریزی روزانه
توصیه میکنم که برای فردای خود برنامهریزی روزانه داشته باشید و روز کاری خود را با یک جمع بندی روزانه به پایان برسانید، از هر کاری که باید انجام دهید شروع کنید تا مستقیماً به مهمترین کار خود در صبح بپرید. با گذراندن روز، قدرت اراده ما از بین میرود؛ بنابراین نمیخواهید آن را زودتر با انجام کارهایی که شب قبل میتوانست انجام شود تلف کنید.
انجام کارهای زیاد صبحگاهی
خطای دیگری که قبلاً در مورد آن صحبت کردهام این است که سعی میکنید کارهای زیادی را در طول برنامه ریزی صبحگاهی خود انجام دهید. همانطور که قبلاً اشاره کردم، برنامه صبحگاهی شما باید به اندازه کافی شامل مواردی باشد که شما را بیدار کند و در حالت اوج برای شروع روز باشد، بدون اینکه آنقدر طولانی باشد که کل صبح شما را ببرد. ابتدا کارهای عمیق و در اولویتتان را انجام دهید و سپس با مراقبت از خود به خود پاداش دهید.
سرریز در برنامهریزی روزانه
در نهایت، یک اشتباه فوقالعاده رایج که خودم نیز قبلاً مرتکب شدهام این است که اجازه میدهم همه چیز سرریز شود. منظورم از سرریز کارهای انباشته شده بر روی هم و وقت کم برای انجام آنها است. این اتفاق به دو دلیل میافتد. اول این که ما برای اینکه چه زمانی کارها باید تکمیل شوند، موعد تعیین نمیکنیم؛ بنابراین در نهایت بیشتر از آنچه نیاز است طول میکشد و دوم این که ما مرزهای مشخصی با خود یا با دیگران در مورد زمان پایان کار نداریم،. به عنوان مثال اجازه میدهیم جلسات طولانی شود، تا دیروقت کار میکنیم یا به موقع نمیخوابیم. میتوانید برای درک بهتر این موضوع قانون پارکینسون را مطالعه کنید.
در نظر نگرفتن زمان اضافی
برای برنامهریزی روزانه خود با در نظر گرفتن زمان اضافه، میتوانید کارهایی را که بیشتر از انتظار شما طول میکشند مدیریت کنید.
مقالات مرتبط در حوزه توسعه فردی: برای افزایش آگاهی خودتان در زمینه موفقیت و توسعه فردی توصیه میکنیم مقالات کاریزما، خودشناسی و انواع تیپ شخصیتی را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار مطالعه کنید.
روتین صبحگاهی برای کمک به شما در برنامهریزی روزانه
داشتن یک روتین منظم برای شروع صبح میتواند به شما کمک کند که روز فعالی داشته باشید و به راحتی طبق برنامهریزی روزانه خود پیش بروید. در اینجا برخی از بهترین راهها برای شروع روز و آماده شدن برای موفقیت را برایتان آوردهام.
با اضافه کردن این کارها به برنامهریزی روزانهتان میتوانید روز خود را بسازید!
زود بیدار شو
استثناهایی برای این نکته وجود دارد، مانند وینستون چرچیل که دوست داشت تا ساعت 11 صبح در رختخواب خود بخوابد؛ اما بسیاری از افراد موفق زودتر از خواب بیدار میشوند تا برای روز خود آماده شوند. در آن ساعات اولیه، آنها میتوانند برنامهریزی روزانه خود را در حالی که بقیه جهان در خواب هستند اجرا کنند.
این مثالها را برای این نکته در نظر بگیرید:
- جک دورسی، مدیرعامل Square، ساعت 5:30 برمی خیزد تا بتواند دویدن 6 مایلی را انجام دهد.
- ریچارد برانسون، بنیانگذار گروه ویرجین، ساعت 5:45 بیدار میشود تا ورزش کند و صبحانه مناسب بخورد.
- دن آکرسون، مدیرعامل جنرال موتورز بین ساعت 4:30 تا 5:00 بیدار میشود تا بتواند با GE Asia صحبت کند.
- تیم کوک، مدیر عامل اپل، ساعت 4:30 بیدار میشود تا بتواند ایمیل ارسال کند و تا ساعت 5:00 در باشگاه باشد.
صبح زود بیدار شدن شامل افزایش بهرهوری با حواس پرتی کمتر در اوایل صبح، و خلاقیت بیشتر است؛ زیرا میتوانید زمانی که ذهنتان شاداب است کار کنید و اگر از این زمان اضافی برای مدیتیشن یا تفکر آرام استفاده کنید، استرس کمتری در طول روز خواهید داشت. علاوه بر این میتواند شما را شادتر کند. محققان در یک مطالعه دریافتند که افراد سحرخیز سطوح بالاتری از مثبت بودن و رفاه را در زندگی خود گزارش کردند.
حتی اگر جغد شب هستید، میتوانید با بیدار شدن 20 دقیقه زودتر در روز و غوطه ور شدن در نور خورشید به محض بیدار شدن، خود را طوری آموزش دهید که یک فرد صبحگاهی شوید. مقاله سحرخیزی می تواند در این موضوع به شما کمک کند.
تخت خود را مرتب کن
اگر یک عادت وجود دارد که باید برای بهبود زندگی خود ایجاد کنید، این است که هر روز رختخواب خود را مرتب کنید. این حداقل توصیه دریاسالار نیروی دریایی ویلیام اچ. مک کراون است:
“اگر هر روز صبح رختخواب خود را مرتب کنید، اولین کار روز را انجام دادهاید. کمی غرور به شما دست میدهد و شما را به انجام یک کار دیگر و دیگری و دیگری تشویق میکند. در پایان روز، یک کار تکمیل شده به بسیاری از وظایف تکمیل شده تبدیل خواهد شد.
مرتب کردن تختتان همچنین این واقعیت را تقویت میکند که چیزهای کوچک در زندگی مهم هستند. اگر نتوانید کارهای کوچک را به درستی انجام دهید، هرگز نمیتوانید کارهای بزرگ را به درستی انجام دهید. و اگر تصادفاً روز بدی را سپری کردید، به خانه میآیید و به تختی میآیید که آن را مرتب کردهاید و یک تخت خواب به شما دلگرمی میدهد که فردا روز بهتری خواهد بود.”
فراموش نکنید همه چیز در زندگی در مورد جزئیات کوچک است!
کمی ورزش کنید
چیزهای کمی در دنیا وجود دارد که دگرگون کنندهتر از ورزش باشند! ورزش صبحگاهی جریان خون را افزایش میدهد، اندورفین ترشح میکند و بدن شما را تقویت میکند. این شما را برای روز در پیش رویتان آماده میکند، سطح انرژی کلی شما را افزایش میدهد و به شما کمک میکند در سلامتی مطلوب بمانید. مطالعات متعدد نشان دادهاند که ورزش در مبارزه با افسردگی و اضطراب کلیدی است و یک مطالعه فنلاندی نشان داد که ورزش حتی با افزایش ثروت نیز مرتبط است.
اجرای یک برنامه ورزشی روزانه، شما را برای رسیدن به حداکثر موفقیت در طول روز آماده میکند. حتی لازم نیست که برای بهرهمندی از مزایای آن یک تمرین کامل در باشگاه انجام دهید. پیادهروی سریع در محلهتان، یک تمرین ۷ دقیقهای یا یک جلسه یوگا سریع میتواند شما را به پیش ببرد.
برای حرکت به انگیزه بیشتری نیاز دارید؟ میتوانید پیشرفت خود را ببینید و خود را به چالش بکشید تا به آن ادامه دهید.
مقالات مرتبط در حوزه توسعه فردی: برای افزایش آگاهی خودتان در زمینه موفقیت و توسعه فردی توصیه میکنیم مقالات حافظه دیداری، علائم افسردگی و استعداد را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار مطالعه کنید.
صبحانه مناسب بخورید
سوختی که در صبح مصرف میکنید تأثیر قابل توجهی بر عملکرد مداوم شما دارد، بنابراین باید بهترین سوخت ممکن باشد.
لیزا دفازیو، متخصص تغذیه توصیه میکند که از صبحانههای پر شکر و پرچرب دوری کنید و در عوض انتخاب سالمتری را پیشنهاد میکند، شاید گزینههای زیر انتخاب مناسبی باشند:
- بلغور جو دوسر
- ساندویچ صبحانه کم چرب
- اسموتی
- شات میوه و ماست
به کربوهیدرات و فیبر خوب به اضافه مقداری پروتئین فکر کنید. آن غذاها به شما انرژی میدهند و هوسهای غذایی شما را برآورده میکنند، در عین حال زمینه را برای تصمیم گیری های خوب در تمام روز فراهم میکنند.
دوش آب سرد
این یکی ممکن است کمی افراطی به نظر برسد؛ اما بسیاری از مردم هر روز صبح خود را با دوش آب سرد آغاز میکنند. شبیه به ورزشکارانی که حمام یخ میگیرند، اگرچه کمی سردتر است.
چرا دوش آب سرد؟ زیرا میتواند جریان خون را افزایش دهد، چربیهای ناسالم را بسوزاند و دوپامین را در بدن آزاد کند. مانند ورزش، فعالیت بدن شما را شروع میکند.
به همین دلیل است که تونی رابینز هر روز صبح در آب سرد فرو میرود. او متقاعد شده است که این کار برای حداکثر بهرهوری ضروری است.
مرتب کن
بیدار شدن در خانهای نامرتب انگیزه دهندهترین راه برای شروع روز شما نیست. بدون منظم تمیز کردن و کنار گذاشتن وسایل، به سرعت خانه خود را در آشفتگی تمام پیدا خواهید کرد.
خوشبختانه، صرف تنها 10 تا 20 دقیقه در شبانهروز برای مرتب کردن وسایل به کاهش استرس در صبحها کمک میکند و به شما کمک میکند از جلسات نظافت ماراتن در آخر هفتهها اجتناب کنید. برای مثال سینک خود را تمیز و براق کنید. این کار مانند مرتب کردن رختخواب خود در صبح، به شما احساس موفقیت میدهد.
پس برو و کاری کن که سینکت بدرخشد!
همچنین، اگر فرزند دارید، آنها نیز میتوانند کمک کنند!
مقالات مرتبط در حوزه توسعه فردی: برای افزایش آگاهی خودتان در زمینه موفقیت و توسعه فردی توصیه میکنیم مقالات روانشناسی، هرم مازلو، ترس، تاب آوری و دروغ را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار مطالعه کنید.
جمع بندی
خیلی خوش حالیم که تا انتهای مقاله همراه تیم دانشگاه کسب و کار بودید. در این مقاله در کنار هم مفهوم برنامهریزی روزانه را بررسی کردیم و دریافتیم چگونه باید به درستی یک برنامهریزی روزانه برای خود تهیه کنیم.
همچنین فهمیدیم که هر برنامهریزی روزانهای درست نیست و حتی ممکن است شکست خوردن در از آن اعتماد به نفس ما را کاهش دهد. مقاله چگونه اعتماد به نفس داشته باشیم میتواند در مورد این موضوع به شما کمک کند؛ بنابراین یاد گرفتیم که هنگام تهیه برنامهریزی روزانه از کدام یک از اشتباهات رایج اجتناب کنیم و چه نکاتی را رعایت کنیم تا برنامهریزی بهینهتری داشته باشیم.
امیدوارم که از تکتک نکات استفاده کنید و روز خود را به بهترین نحو بسازید.
آیا تا به حال در برنامهریزی روزانه خود شکست خوردهاید؟ چه احساسی داشتید؟ شما چه نکات دیگری برای داشتن یک برنامهریزی روزانه به ذهنتان میرسد؟