در این مقاله از مجموعه مقالات دانشگاه کسبوکار، قصد داریم به موضوع اهمالکاری (Procrastination) بپردازیم و به شما کمک کنیم تا متوجه بشوید که آیا واقعاً فرد اهمالکاری هستید یا خیر؟ همچنین راهحلهایی برای رفع این مشکل را باهم بررسی میکنیم، پس تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
تعریف اهمالکاری
در تعریف کلی اهمالکاری میتوان گفت، اهمالکاری یعنی به تعویق انداختن بدون دلیل تصمیمات و اقدامات. بهعنوانمثال، اگر شخصی بدون دلیل علیرغم اینکه قصد دارد زودتر روی موضوعی کار کند، درست قبل از مهلت، آن کار را به تأخیر بیندازد یک اهمالکار است.
چرا نیاز به تشخیص اهمال کاری داریم؟
شاید جالب باشد بدانید به تعویق انداختن کار یک پدیده رایج است که به طور مزمن تقریباً 20 درصد از بزرگسالان و 50 درصد از دانشجویان را تحتتأثیر قرار میدهد.
این موضوع بر روی مسائل مختلفی چون عملکرد تحصیلی، وضعیت شغلی و مالی، رفاه عاطفی، سلامت روانی، سلامت جسمی و تأخیر در درمان مشکلات فردی تأثیر منفی دارد. پس این موضوع برای ما روشنکننده اهمیت موضوع اهمالکاری است.
به همین دلیل، مهم است که بتوانید اهمال کاری خود را تشخیص دهید و به این موضوع اهمیت دهید، این مقاله میتواند با نشاندادن علائم و نشانههای رایج اهمالکاری و همچنین سایر اطلاعات مرتبطی که باید هنگام ارزیابی اهمالکاری افراد در نظر بگیرید، در این موضوع به شما کمک کند. پس تا انتها همراه دانشگاه کسب و کار باشید.
علائم و نشانههای به تعویق انداختن کارها
مواردی که در زیر مشاهده میکنید علائم و نشانههای رایج اهمالکاری هستند که از دو پرسشنامه روانشناختی برای ارزیابی اهمالکاری افراد استخراج شدهاند. (مقیاس اهمالکاری تاکمن (Tuckman) و نسخه غربالگری مقیاس اهمالکاری عمومی).
علائم و نشانهها بهعنوان جملات اول شخص بیان شدهاند، بنابراین هر چه این جملات برای شما مشخص باشد بدین معنی که به تعریف شما از خودتان نزدیکتر باشد، احتمال اینکه اهمالکار باشید بیشتر است و احتمال به تعویق انداختن کارها در شما جدیتر است:
- من اغلب متوجه میشوم که کارهایی را انجام میدهم که روزها قبل قصد انجام آنها را داشتم.
- من در حالت خنثی و سکون گیر میکنم، حتی اگر بدانم شروع کردن چقدر مهم است.
- حتی در مورد کارهایی که به جز نشستن و انجام آنها چیز دیگری نیاز ندارند، این کارها را روزها انجام نشده نگه میدارم.
- به خودم قول میدهم که کاری را انجام دهم و سپس به قولم عمل نمیکنم.
- بهجای انجامدادن کارهایم در مهلت زمانی مربوط به آنها، اغلب وقتم را با انجام کارهای غیرضروری تلف میکنم.
- مدام میگویم “فردا این کار را انجام خواهم داد”.
- من بیجهت تمام کردن کارها را به تعویق میاندازم، حتی زمانی که مهم هستند.
- وقت گذاشتن روی کارهایی که دوست ندارم انجام دهم را به تعویق میاندازم.
- وقتی مهلت دارم، به جای شروع کردن انجام آن کار، تا آخرین لحظه منتظر میمانم.
- گرفتن تصمیمات سخت را به تأخیر میاندازم.
- من دائماً بهبود عادات کاری خود را به تعویق میاندازم.
- همیشه بهانهای برای انجام ندادن کارها پیدا میکنم.
- وقتی یک کار سخت به نظر میرسد قبل از شروع، آن کار را به تأخیر میاندازم.
- با اینکه اگر شروع نکنم از خودم متنفر میشوم؛ اما انجام این کار برایم سخت است.
مقالات مرتبط در حوزه توسعه فردی: برای افزایش آگاهی خودتان در زمینه موفقیت و توسعه فردی توصیه میکنیم مقالات تقویت حافظه، کمال گرایی، افزایش تمرکز را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار مطالعه کنید.
ویژگیهای کلیدی اهمالکاری
همانطور که عبارات بالا نشان میدهد، ویژگی کلیدی اهمالکاری که میتواند بهعنوان نشانهای از تعلل شخصی استفاده شود، تمایل به تأخیر بیمورد است.
علاوه بر این، ویژگیهای کلیدی رایج اهمالکاری که میتواند برای شناسایی اهمالکاری نیز استفاده شود، شامل موارد زیر هستند:
- تأخیری که فرد درگیر آن میشود بهطورکلی منجر به عواقب منفی بهعنوانمثال، ازدستدادن موعدهای مقرر برای انجام کارها و کار باکیفیت پایین و یا ناراحتی روانی مانند اضطراب و استرس میشود.
- شخصی که تأخیر میکند معمولاً میداند که تأخیر احتمالاً منجر به نتایج منفی میشود.
- شخصی که اهمالکار است اغلب شکاف بین قصد و عمل دارد، به این معنا که با وجود اینکه قصد دیگری دارد، انجام کارها را به تأخیر میاندازد و عملی خلاف قصد خود انجام میدهد.
به تعویق انداختن کارها توسط یک فرد و اهمالکاری بسته به نوع اهمالکاری که انجام میدهد، ممکن است ترکیبهای مختلفی از این ویژگیها را شامل شود.
برای مثال، یک اهمال کننده مضطرب که به دلیل ترسهای غیرمنطقی کار را به تعویق میاندازد، ممکن است همه این ویژگیها را در اهمالکاری خود نشان دهد، درحالیکه یک اهمال کننده لذتطلب، کسانی که به دلیل اولویت دادن به فعالیتهای لذتبخش کار را به تعویق میاندازند، ممکن است شکاف قصد و عمل نداشته باشند و ناراحتی روانی نداشته باشند.
در نهایت، هنگام در نظر گرفتن علائم و نشانههای اهمالکاری، توجه به این نکته نیز مهم است که افراد میتوانند در موارد مختلفی مانند تکالیف مدرسه، پروژههای محل کار یا حتی رفتن به رختخواب تعلل کنند و اینکه برخی افراد فقط در یک کار خاص یا یک حوزه خاص اهمال کاری دارند، در حالی که دیگران در طیف وسیعتری از چیزها اهمال کاری میکنند.
سنجش تعلل در کارها
هنگام سنجش اهمالکاری یک نفر، فاکتورهای دیگری نیز وجود دارد که باید غیر از به تعویق انداختن کارها، آنها را نیز در نظر بگیرید. مواردی که میتوانند به شما در درک بهتر ماهیت اهمالکاری موردنظر و تأثیر آن کمک کنند. این عوامل شامل موارد زیر هستند:
- چقدر تعلل میکنند؟ بهعنوانمثال، آیا آنها چندین بار در روزکار را به تعویق میاندازند و اهمالکاری میکنند یا فقط چند بار در هفته؟
- هر بار که تعلل و اهمالکاری میکنند چقدر تأخیر میاندازند؟ مثلاً شروع کار را ساعتها به تعویق میاندازند یا چند روز؟
- چه مدت است که آنها تمایل به تعویق و اهمالکاری را نشان میدهند؟ مثلاً آیا اخیراً شروع به تعلل کردهاند یا سالهاست این کار را انجام میدهند؟
- در چه زمینههایی تعلل و اهمالکاری میکنند؟ مثلاً آیا فقط وقتی صحبت از مدرسه میشود یا در حوزههای دیگر زندگی هم تعلل میکنند؟
- چه نوع وظایفی را به تعویق میاندازند؟
- میزان اهمیت امور معوقه چه میزان است؟ به عنوان مثال، آیا آنها فقط در کارهای بیاهمیت اهمالکاری میکنند، یا کارهای مهم را هم به تعویق میاندازند؟
- به تعویق انداختن و اهمالکاری آنها به چه نتایجی منجر میشود؟ به عنوان مثال، آیا آنها موعدها و فرصتهای مهم را از دست میدهند؟
- اهمالکاری چه احساسی در آنها ایجاد میکند؟ بهعنوانمثال، آیا آنها را دچار احساسات منفی مانند ناامیدی و شرم میکند؟
علاوه بر این، هنگام سنجش اهمالکاری یک فرد، میتوان بین اهمالکاری او بهعنوان یک رفتار، ویژگی یا مشکل روانی تمایز قائل شد.
به تعویق انداختن کار به عنوان یک علامت
به تعویق انداختن کار یا همان اهمالکاری گاهی اوقات میتواند خود نشانهای از یک مشکل اساسی مانند ADHD یا افسردگی باشد.
با این حال، این بدان معنا نیست که اگر کار را به تعویق بیندازید، لزوماً از این شرایط رنج میبرید و آرامش درونی خود را از دست داده اید. تفاوتهای ظریف زیادی برای چنین تشخیصهایی وجود دارد که معمولاً باید توسط یک متخصص انجام شود. مانند چرایی تعلل و علائم دیگری که نشان میدهید.
چه باید کرد؟
اگر پس از بررسی علائم و نشانههای اهمالکاری متوجه شدید که فردی اهمال کار هستید، احتمالاً باید سعی کنید اهمالکاری خود را حل کنید، مخصوصاً اگر متوجه شوید که تأثیر منفی بر شما دارد.
برای انجام این کار، به طور کلی باید با فهمیدن اینکه چرا کار را به تعویق میاندازید و اهمالکار هستید، شروع کنید. سپس، باید تکنیکهای ضد به تعویق انداختن کار و اهمالکاری را که احتمالاً در موقعیت خاص شما مؤثرترین هستند، انتخاب کنید و آنها را تا زمانی که بتوانید به طور قابلملاحظهای اهمالکاری خود را کاهش دهید یا به طور کامل بر آن غلبه کنید، اجرا کنید.
امیدواریم که تا این جای کار تعریف اهمال کاری برای شما روشن شده باشد و توانسته باشید تشخیص دهید که آیا فردی اهمال کار هستید یا خیر.
در ادامه راه میخواهیم راهحلهایی برای حل این مشکل در محل کار بیان کنیم، پس همچنان همراه تیم دانشگاه کسب و کار بمانید.
مقالات مرتبط در حوزه توسعه فردی: برای افزایش آگاهی خودتان در زمینه موفقیت و توسعه فردی توصیه میکنیم مقالات مهارت های زندگی، احساس تنهایی و اخلاق حرفه ای را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار مطالعه کنید.
راز توقف اهمال کاری
در این بخش، ما به شما نشان خواهیم داد که عدم شفافیت در مورد اهمیت کار شما باعث به تعویق انداختن آن میشود و برای جلوگیری از آن چه کاری باید انجام دهید.
چرا در محل کار فردی اهمالکار هستیم؟
به تعویق انداختن یا اهمالکاری نوعی تناقض زمانی است یعنی ترجیح ناخودآگاه برای رضایت فوری نسبت به پاداشهای احتمالی آینده. حتی اگر میدانید که نباید به تعویق بیندازید؛ انجام کاری در حال حاضر و تجربه رضایت فوری جذابتر است تا تلاش برای رسیدن به یک هدف بلندمدت.
بخشی از حل این مشکل، ایجاد رضایت فوری در پروژههای بلندمدت است. بهعنوان رهبر تیم، میتوانید این کار را با اعمال قدردانی و بازخورد در کار روزانه خود انجام دهید.
در کتاب هفت عادت مردمان مؤثر به ما پیشنهاد میشود که برای رفع این مشکل تفکر برد-برد را در خودمان تقویت کنیم.
به تعویق انداختن کار به معنای تنبلی نیست
بسته به اینکه با چه کسی صحبت میکنید، افراد دلایل مختلفی را برای به تعویق انداختن کار و اهمالکاری خود ذکر میکنند. دلایل معمولاً عبارتاند از:
- تنبلی
- عدم کنترل خود
- ترس از شکست
- عادت بد
- کمالگرایی
- احساس اینکه کار فوری نیست
- سردرگمی در مورد الزامات
- خودگویی منفی
- ترس از پروژههای پیچیده یا طاقتفرسا
- چند وظیفهای (Multitasking)
تقریباً همه این دلایل از یک مسدودکننده مرکزی ناشی میشود که منجر به تعلل در کار یا همان اهمالکاری میشود: عدم وضوح. اگر عادت به اهمالکاری دارید، به احتمال زیاد ارتباط روشنی با دلیل اهمیت کارتان ندارید. این بحث تنبلی نیست این یک مسئله قابل حل است.
مشکل اهمالکاری
ناهماهنگی زمان نقش بسیار زیادی در به تعویق انداختن کار (اهمالکاری) دارد. اغلب اوقات، کاری که انجام میدهید به یک پروژه یا هدف سازمانی بزرگتر کمک میکند. اما بسته به نقش شما، این هدف میتواند دور از کار روزانه شما به نظر برسد. بدون بینش در مورد اینکه چرا کار شما اهمیت دارد، ایجاد انگیزه برای انجام آن کار دشوار است.
آنچه از دست رفته وضوح است. هنگامی که به وضوح درک میکنید و میتوانید یک ارتباط مستقیم بین کاری که انجام میدهید و تأثیری که آن بر تیم یا سازمان شما دارد درک کنید، انگیزه بیشتری خواهید داشت. اما دستیابی به این امر دشوار است. در واقع، طبق تحقیقات، تنها 26 درصد از کارکنان درک بسیار روشنی از ارتباط کارشان با اهداف شرکت دارند.
شما میتوانید به طور آگاهانه وظایف مهم را بر اساس ابتکاراتی که بیشترین تأثیر را بر اهداف شرکت شما میگذارد، اولویتبندی کنید. مطمئن شوید که این اهداف خیلی دور یا بیمعنی نیستند. برای مبارزه با به تعویق انداختن کار، به یک خط دید واضح از کار خود نسبت به اهداف شرکت نیاز دارید.
حل مشکل شفافیت
برای حل مشکل شفافیت، میتوانید یکی از این دو کار را انجام دهید:
- اهدافی برای تیم یا بخش ایجاد کنید. اگر شما یا اعضای تیمتان برای دیدن اینکه چگونه کار فردی شما با اهداف کلان شرکت مرتبط است مشکل دارید، اهدافی برای بخش یا تیم در نظر بگیرید. به این ترتیب، ترسیم مرزی بین کار و اهداف تیمتان و درک تأثیری که دارید آسانتر است. میتوانید برای یادگیری بیشتر این موضوع مقاله کار تیمی را مطالعه کنید.
- کار شخصی خود را بهوضوح به اهداف شرکت مرتبط کنید. حتی اگر نمیتوانید اهداف تیمی یا شرکتی ایجاد کنید، به دنبال راهی برای تجسم نحوه ارتباط مستقیم کارتان با اهداف کلان شرکت باشید. به عنوان مثال، درک اینکه چگونه کار شما بر پروژهای که به سمت یک هدف بزرگتر شرکت میرود، تأثیر میگذارد، میتواند به شما در درک بهتر تأثیر کارتان کمک کند. شما میتوانید این کار را با یک پلت فرم مدیریت هدف انجام دهید.
مقالات مرتبط در حوزه توسعه فردی: برای افزایش آگاهی خودتان در زمینه موفقیت و توسعه فردی توصیه میکنیم مقالات طوفان فکری، فوبیا، کاریزماتیک و هوش تجاری را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار مطالعه کنید.
چگونه اهمالکاری را شکست دهیم؟
در ادامه به مراحلی می پردازیم که قدم به قدم در راه شکست اهمال کاری به ما کمک خواهند کرد، همراه تیم دانشگاه کسب و کار بمانید.
مرحله 1: تشخیص دهید که کار را به تعویق میاندازید
به این مرحله در بخشهای قبلی مقاله به طور مفصل پرداختیم؛ اما چنانچه هنوز برایتان شفاف نشده است که آیا واقعاً فرد اهمال کاری هستید یا خیر، به نکات زیر توجه کنید.
ممکن است یک کار را به تعویق بیندازید و اهمالکاری کنید؛ زیرا مجبور شدهاید قدمهای کاری خود را دوباره اولویتبندی کنید. توجه کنید که اگر یک کار مهم را برای یک دلیل واقعاً خوب به طور موقت به تعویق میاندازید، پس لزوماً فرد اهمال کاری نیستید. با این حال اگر شروع به تعلل در کارها برای مدت نامحدودی کنید، یا تمرکز خود را کاهش دهید زیرا میخواهید از انجام کاری اجتناب کنید، احتمالاً فردی اهمال کار هستید.
همچنین ممکن است اهمالکار باشید اگر:
- روز خود را با کارهای کم اولویت پر کنید.
- یک مورد را برای مدت طولانی در لیست کارهای خود بگذارید، حتی اگر مهم باشد.
- ایمیلهایتان را بارها بدون اینکه در مورد آنها تصمیمگیری کنید میخوانید.
- یک کار با اولویت بالا را شروع کنید و سپس برای درستکردن قهوه آن را ترک کنید.
- زمان خود را با کارهای بیاهمیتی که دیگران از شما میخواهند شروع کنید، بهجای اینکه به کارهای مهمی که قبلاً در لیست شما وجود دارد بپردازید.
- منتظر بمانید تا در “حال و هوای مناسب” باشید یا منتظر “زمان مناسب” برای انجام یک کار باشید.
مرحله 2: بررسی کنید که چرا اهمالکاری میکنید
قبل از اینکه بتوانید شروع به مقابله با آن کنید، باید دلایل اهمالکاری یا تعلل خود را درک کنید.
- به عنوان مثال، آیا از یک کار خاص اجتناب میکنید به دلیل آن را خستهکننده یا ناخوشایند میدانید؟ اگر چنین است، اقداماتی را انجام دهید تا بهسرعت آن را از سر راه بردارید، تا بتوانید بر جنبههایی از شغل خود تمرکز کنید که برایتان لذتبخشتر است.
- برنامه ریزی روزانه ضعیف میتواند منجر به تعلل (اهمالکاری) شود. افراد با برنامه ریزی روزانه با موفقیت بر اهمالکاری غلبه میکنند؛ زیرا از فهرست کارهای اولویتدار استفاده میکنند و برنامه ریزی مؤثری ایجاد میکنند. ابزارهای برنامه ریزی روزانه به شما کمک میکنند تا وظایف خود را بر اساس اولویت و مهلت سازماندهی کنید.
- حتی اگر سازماندهی شده باشید، باز هم میتوانید احساس کنید که در یک کار غرق شدهاید. شاید در مورد توانایی خود شک دارید و نگران شکست خوردن هستید که آن را به تعویق میاندازید و در انجام کارهایی که میدانید توانایی انجام آن را دارید به دنبال آرامش هستید.
- برخی از افراد به اندازه شکست از موفقیت میترسند. آنها فکر میکنند که موفقیت باعث میشود که در درخواستهایی برای انجام وظایف بیشتر غرق شوند.
- با کمال تعجب، کمالگرایان اغلب کارها را به تعویق میاندازند. آنها ترجیح میدهند از انجام کاری که احساس میکنند مهارت لازم برای انجام آن را ندارند اجتناب کنند تا اینکه آن را ناقص انجام دهند.
- یکی دیگر از دلایل اصلی اهمالکاری، تصمیمگیری ضعیف است. اگر نمیتوانید تصمیم بگیرید که چه کاری انجام دهید، احتمالاً در صورت انجام کار اشتباه، کار را به تعویق خواهید انداخت.
مقالات مرتبط در حوزه توسعه فردی: برای افزایش آگاهی خودتان در زمینه موفقیت و توسعه فردی توصیه میکنیم مقالات تایپ های شخصیتی، مسئولیت اجتماعی و انگیزشی موفقیت را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار مطالعه کنید.
مرحله 3: از استراتژیهایی برای مبارزه با اهمال کاری استفاده کنید
به تعویق انداختن یک عادت است؛ یک الگوی رفتاری عمیقاً ریشهدار. این موضوع به معنی آن است که شما احتمالاً نمیتوانید آن را یکشبه بشکنید و ترک عادت کنید. عادتها تنها زمانی از بین میروند که از انجام آنها اجتناب کنید، بنابراین استراتژیهای زیر را امتحان کنید تا بهترین شانس ممکن را برای موفقیت به خود بدهید.
استراتژی اول
خود را بهخاطر اهمالکاری در گذشته ببخشید. مطالعات نشان میدهد که بخشیدن خود میتواند به شما کمک کند تا نسبت به خودتان احساس مثبتتری داشته باشید و احتمال به تعویق انداختن کار را در آینده کاهش دهید.
استراتژی دوم
متعهد شوید. روی انجامدادن تمرکز کنید نه اجتناب. کارهایی را که باید انجام دهید بنویسید و زمانی را برای انجام آنها مشخص کنید. این به شما کمک میکند تا به طور فعال با اهمالکاری یا تعلل در کار خود مقابله کنید.
استراتژی سوم
به خودتان قول پاداش دهید اگر یک کار دشوار را بهموقع انجام دادید، به خودتان جایزه بدهید. مانند یک تکه کیک یا یک قهوه از کافیشاپ مورد علاقهتان و مطمئن شوید که متوجه شدهاید چقدر خوب است که کارها را تمام کنید!
استراتژی چهارم
از کسی بخواهید که شما را بررسی کند. فشار همسالان کار میکند! این اصل پشت گروههای خودیاری است. اگر کسی را برای این کار ندارید، یک ابزار آنلاین مانند Procraster میتواند به شما کمک کند تا خودتان نظارت کنید.
استراتژی پنجم
فقط ادامه دهید. بهمحض شروع انجام وظایف، بهجای اینکه اجازه دهید در یک روز دیگر تکمیل شوند، به آنها رسیدگی کنید.
استراتژی ششم
گفتگوی داخلی خود را دوباره بیان کنید. به عنوان مثال، عبارات “نیاز به” و “باید” به این معنی است که شما در کاری که انجام میدهید هیچ انتخابی ندارید. این میتواند باعث شود شما احساس ناتوانی کنید و حتی ممکن است منجر به خرابکاری شود. بااینحال، گفتن “من انتخاب میکنم” به این معنی است که شما صاحب یک پروژه هستید و میتواند باعث شود که کنترل بیشتری بر حجم کاری خود داشته باشید.
استراتژی هفتم
عوامل حواسپرتی را به حداقل برسانید. ایمیل و رسانههای اجتماعی خود را خاموش کنید و از نشستن در نزدیکی تلویزیون در حین کار خودداری کنید!
استراتژی هشتم
در هر روز ابتدا سعی کنید “یک قورباغه بخورید”! کارهایی را که کمتر دلپذیر میدانید زودتر انجام دهید. این به شما این امکان را میدهد که بقیه روز را روی کارهایی متمرکز شوید که برایتان لذتبخشتر است.
مقالات مرتبط در حوزه توسعه فردی: برای افزایش آگاهی خودتان در زمینه موفقیت و توسعه فردی توصیه میکنیم مقالات تقویت اراده، اثر مرکب، تست هوش و کنترل خشم را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار مطالعه کنید.
مزیت طولانی استراتژی ای برای مبارزه با اهمالکاری
اگر به دلیل ناخوشایند بودن یک کار تعلل میکنید، سعی کنید روی “مزیت طولانی” تمرکز کنید. تحقیقات نشان میدهد که افراد تکانشی بیشتر به اهمالکاری در کارها میپردازند؛ زیرا آنها بر روی سود کوتاهمدت تمرکز دارند. با شناسایی مزایای بلندمدت تکمیل کار با آن مبارزه کنید. بهعنوانمثال به این سؤال پاسخ دهید: آیا انجام این کار میتواند بر بررسی عملکرد سالانه یا پاداش پایان سال شما تأثیر بگذارد؟
راه دیگر برای لذت بخش تر کردن یک کار، شناسایی پیامدهای ناخوشایند اجتناب از آن است. به عنوان مثال، اگر کاری را کامل نکنید، چه اتفاقی میافتد؟ چگونه ممکن است بر اهداف شخصی، تیمی یا سازمانی شما تأثیر بگذارد؟
در عین حال، چارچوببندی مجدد کار با نگاهکردن به معنی و ارتباط آن میتواند مفید باشد. این کار ارزش آن را برای شما افزایش میدهد و کار شما را ارزشمندتر میکند. همچنین مهم است که اذعان کنیم اغلب میتوانیم ناخوشایند بودن یک کار را بیش از حد ارزیابی کنیم؛ بنابراین آن را امتحان کنید! امکان این وجود دارد که متوجه شوید، آنقدرها هم که فکر میکردید بد نیست!
بینظمی منجر به اهمالکاری
ممکن است شما از آن دسته از افرادی باشید که به دلیل بینظمی کار را به تعویق میاندازید و فردی اهمالکار هستید، در آخر شش استراتژی آسان برای کمک به برنامه ریزی روزانه برای شما آوردهایم:
- لیست کارهایی را که باید انجام دهید نگه دارید. این کار از فراموشکردن کارهای ناخوشایند یا طاقتفرسا جلوگیری میکند.
- فهرست کارهای خود را با استفاده از اصل فوری/مهم آیزنهاور (Eisenhower) اولویتبندی کنید. این به شما این امکان را میدهد تا بهسرعت فعالیتهایی را که باید روی آنها تمرکز کنید و همچنین فعالیتهایی را که میتوانید نادیده بگیرید، شناسایی کنید.
- استاد برنامه ریزی شوید. اگر یک پروژه بزرگ یا چندین پروژه در حال انجام دارید و نمیدانید از کجا شروع کنید، از ابزارهایی برای برنامه ریزی استفاده کنید، این ابزارها میتوانند به شما کمک کنند تا زمان خود را به طور مؤثر برنامه ریزی کنید و سطح استرس خود را کاهش دهید.
- سختترین کارها را در زمان اوج خود انجام دهید. صبحها بهتر کار میکنید یا بعد از ظهر؟ مشخص کنید چه زمانی بیشترین انرژی را دارید و کارهایی را که در این مواقع برایتان سختتر است انجام دهید.
- برای اهداف خود محدوده تعیین کنید. تعیین موعدهایی مشخص برای انجام وظایف، شما را در مسیر رسیدن به اهدافتان نگه میدارد و به این معنی است که زمانی برای به تعویق انداختن ندارید!
- از برنامههای مدیریت کار و زمان استفاده کنید. برنامههای متعددی برای کمک به سازماندهی بیشتر شما طراحی شدهاند، مانند Trello و Toggl.
مقالات مرتبط در حوزه توسعه فردی: برای افزایش آگاهی خودتان در زمینه موفقیت و توسعه فردی توصیه میکنیم مقالات سحرخیزی، آداب معاشرت، قانون پارکینسون و رزومه کاری را در رسانۀ دانشگاه کسبوکار مطالعه کنید.
جمعبندی
اگر مستعد به تأخیر انداختن پروژهها هستید و آنها را طاقتفرسا میدانید، سعی کنید آنها را به بخشهای قابل مدیریتتری تقسیم کنید. پروژههای خود را در کارهای کوچکتر سازماندهی کنید و بهجای اتمام آنها، روی شروع آنها تمرکز کنید.
در نهایت اگر فکر میکنید که کاری را به تعویق میاندازید و اهمالکاری میکنید چون نمیتوانید تصمیم بگیرید که چه اقدامی انجام دهید یا تصمیمگیری برایتان سخت است، به ابزارهای تصمیمگیری نگاهی بیندازید تا به شما در توسعه تصمیمگیری کمک کنند.
به انتهای مقاله رسیدیم و خیلی خوشحالیم که همراه دانشگاه کسبوکار بودید.
شما از چه راهکارهایی برای مقابله با اهمالکاری استفاده میکنید؟ انجام کدام یک از راهکارهای آورده شده در مقاله تأثیر بیشتری بر روی شما داشته است؟